Chabarovsk – Nižnekamsk 0:2 (kon.) | Vladivostok – Togliatti 3:0 (kon.) | Novokuzneck – Jugra Chanty-Mansijsk 0:1 (kon.)
Novosibirsk – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Čerepovec – Soči 2:3 (0:2 po s.n.) | Dinamo Minsk – Ufa 4:0 (kon.)
Záhreb – Barys 3:5 (kon.) | HC Slovan – Omsk 3:5 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC Salavat Julajev Ufa
Pondelok 08.12.2014, 17:00 • Minsk Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vitajte pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu HC Dinamo Minsk, ktoré dnes na svojom ľade privíta HC Salavat Julajev Ufa. Stretnutie sa začína o 17:00 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    V Minsk Aréne dnes uvidíme súboj celkom zaujímavý a očakávame, že bude dosť vyrovnaný. Už len keď nazrieme do tabuľky, vieme povedať, čo by sa eventuálne mohlo diať na klzisku. Domáci Minsk sa v tabuľke Západnej konferencie nachádza na 5. mieste so ziskom 55 bodov a gólovým skóre 94:89. Hostia sú zaradení do druhej (východnej( konferencie, v ktorej im momentálne patrí 4. priečka so ziskom 58 bodov a gólovým skóre 98:94. Vyrovnanosť v týchto aspektoch je naozaj neúprosná.
    Ak bližšie nazrieme do formy oboch tímov, prídeme na rozdiel. Domáci hokejisti totižto v posledných piatich súbojoch bodovali až štyrikrát naplno. Hostia z posledných piatich zápasov vyhrali dva v riadnom hracom čase a jeden po nájazdoch.
    Naposledy sa Minsk predstavil na ľade Podoľsku, kde zvíťazil 3:5. Ufa odohrala svoj posledný zápas doma, keď porazila Vladivostok 2:1.
    Najproduktívnejším hráčm Minsku je kanadský útočník Jonathan Cheechoo, ktorý má na konte 32 bodov (13+19). Naopak, spomedzi všetkých hráčov Salavatu má na konte najviac bodov Kirill Kolcov, ktorý sa 11-krát gólovo presadil a ďalej 24 ráz asistoval.

    Animácie gólov, dôležité informácie a celý priebeh zápasu nájdete od sedemnástej hodiny exkluzívne na webe Onlajny.eu. Lukáš R. Ovšonka vás pozýva k sledovaniu tohto duelu a praje vám ešte príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HC Dinamo Minsk: Taylor (Karnaukov) – Goroško, Krajíček, Szczechura, Kaľnužnij, Cheechoo – Nogačov, Bailen, Linglet, Vesce, Ellison – Lisovec, Šinkevič, Kulakov, Meleško, Gavrus – Kaznadej, Stepanov, Materukin, Drozd

    HC Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Irving) – Bodrov, Kutuzov, Chlystov, Dubrovský, Tolpeko – Kulda, Heikkinen, Makarov, Sjomin, Hartikainen – Zubarev, Kolcov, Golovanov, Pihlström, Kajgorodov – Lekomcev, Pankov, Glukov, Slepyšev

    Rozhodca: Gofman, Ravodin – Balodis, Morozov.
     
    Choreografia v ľadovom paláci v Minsku je už pripravená, rôzne krásne svetlá blikajú, čaká sa už len na príchod hráčov na ľadovú plochu, ktorý bude naozaj veľkolepý. Na takéto príchody sme si však v KHL celkom zvykli.
     
    Arénou momentálne znie ruská hymna. Po nej by mala nasledovať aj bieloruská.
     
    Všetko je pripravené na to, aby sa začalo dnešné stretnutie, pekný hokejový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní zvíťazili hokejisti domáceho Dinama Minsk, ktorí sa postupným útokom snažia o ohrozenie brány.
     
    00:29
    Denis Chlystov bol prvým dnešným aktérom streľby, keď si pripravil puk na pravom kruhu, no následne jeho projektil smeroval len mimo brány.
     
    00:57
    Arturs Kulda už ako obranca druhej formácie zachytil puk, vzal ho do obranného pásma, keďže jeho spoluhráči potrebovali prestriedať. Domáci tiež využili túto chvíľu na prestriedanie.
     
    01:35
    Ilkka Heikkinen sa ujal rozohrávky svojho tímu, no veľmi neuspel. Následne na ľavom kruhu získal puk domáci Nick Bailen, ktorý na opačnej strane klziska hľadal spoluhráča, no napokon rozohral nepresne.
     
    02:18
    Tretia útočná formácia Minsku nahodila puk do útočného pásma. Následne v rohu klziska odviedol dobrú robotu Alexander Kulakov, ktorý sa prebojoval až pred bránkovisko, no následne zakončoval len do betónov brankára Sochatského!
     
    02:58
    Hosťujúci hokejisti to taktiež skúšali nahodením do útočného pásma, no tam už puk nezískali.
     
    03:23
    Alexander Pankov si hľadal priestor pred bránkoviskom, no cez obrancu sa jeho spoluhráčovi Slepyševovi ťažko do týchto priestorov presne prihrávalo.
     
    03:58
    Jonathan Cheecho sa zmocnil puku v obrannom pásme, nabral skvelú rýchlosť cez stred ihriska, dostal sa pred medzikružie, no odtiaľ zakončoval len mimo priestoru brány.
     
    04:57
    Do rýchleho útoku po pravej strane vyrazil Teemu Hartikainen, ktorému pred bránu už korčuľoval Dmitrij Makarov, ale napokon sa stihli defenzívni hráči Minsku rýchlo vrátiť a nepustiť puk do nebezpečného priestoru pred bránou.
     
    05:43
    Od modrej čiary nebezpečne vystrelil Stanislav Golovanov, ktorý čakal, že jeho zakončenie bude niekto spred brány tečovať, no napokon sa tak nestalo.
     
    06:14
    Alexej Glukov upokojil hru po nepodarenej rozohrávke, puk posunul na spoluhráča z obrany a následne môžu začať hokejisti Ufy odznovu.
     
    06:47
    Materukin potiahol akciu do útočného pásma, následne pred hornou časťou ľavého kruhu prenechal Jonathanovi Cheechoovi, ktorý si prevzal puk a okamžite z medzikružia spoza protihráča vystrelil. Puk letel len tesne vedľa pravej žrde!
     
    07:14
    Prvej presilovej hry v tomto zápase sa budú môcť ujať hostia. Na dve minúty za hákovanie odchádza Alexander Materukin.
     
    07:45
    Hostia sa po rozohrávke okamžite nasťahovali do útočného pásma.
     
    08:03
    Teemu Hartikainen vystrelil z horného vrcholu na pravom kruhu, ale jeho pomerne rýchle zakončenie švihom letelo nad bránu.
     
    08:29
    Skvelo za bránou získal puk Lukáš Krajíček, ktorý ho bez váhania odstrelil cez všetky čiary. Hostia už nemajú veľa času.
     
    08:52
    Videli sme vhadzovanie v strednom pásme, následne už zostáva hráčom Ufy veľmi málo sekúnd na prienik do útoku.
     
    09:15
    Ešte to predsa len skúsil Chlystov, ale nedokázal z ľavého kruhu prihrať do medzikružia, kde mal spoluhráča.
     
    09:47
    Videli sme dobre myslenú akciu hráčov Minsku! Cez stred ihriska to potiahol Materukin, ktorý prenechal už v útočnom pásme Cheechovi. Ten okamžite dával bekhendom na pravý kruh, kde bol Kaľužnij, on okamžite vypálil, ale pozorný Sochatskij zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    10:37
    Z pravého kruhu nebezpečne vypálil Hartikainen, no jeho zakončenie spoza hráča napokon len obletelo okolo ľavej žrde.
     
    11:09
    Jevgenij Lisovec sa nemá kam ponáhľať. Po akcii hostí nabrali hokejisti Ufy smer striedačka, a tak má Minsk veľa času na rozohrávku.
     
    11:50
    Opäť hokejisti Dinama Minsk vyčkávajú za bránou. Andrej Stepanov sa teraz uzavrel za bránou, následne čaká, kým mu niekto to zo spoluhráčov zmysluplne nakorčuľuje.
     
    12:12
    Tak toto bolo naozajstné prekvapenie pre brankára Sochatského! Cheechoo získal puk v rohu klziska, dostal sa poza bránu a následne skvelo prihral pred bránkovisko Dmitrijovi Kaľužnemu, no ten z prvej trafil len výstroj gólmana Ufy!
     
    12:34
    Charles Linglet to teraz viac-menej skúšal naslepo, no úmysel to malo dobrý. Škoda, že v predbránkovom priestore nik vhodný nestál.
     
    13:28
    Z hornej časti pravého kruhu sa strelou prezentoval Ilkka Heikkinen, no jeho zakončenie švihom dokázal gólman Danny Taylor bezpečne zachytiť v jeho výstroji.
     
    14:11
    Obranca Kirill Kolcov bezpečne zachytil puk v obrannom pásme, následne s ľahkosťou na hokejke počkal na spoluhráčov, ktorí prídu čerství a oddýchnutí zo striedačky.
     
    14:45
    Do samostatného zakončenia sa dostal Artur Gavrus, ktorý šprintoval za nahodeným pukom na pravej strane, dostal sa až ku Sochatskému, no z ťažkého uhlu a bekhendom iba trafil betóny hosťujúceho gólmana.
     
    15:38
    Alexander Pankov bol v týchto chvíľach nebezpečne zrazený k zemi hokejkou. Atakoval ho totižto Jevgenij Lisovec, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    15:51
    Od modrej čiary tvrdo vypálil Alexej Kajgorodov, no jeho tvrdá strela napokon skončila iba v náručí Dannyho Taylora.
     
    16:12
    Z ľavého kruhu tvrdo vypálil Charles Linglet, no jeho prudká strela bola bezpečne vyrazená hosťujúcim brankárom. Následne pokračujú hostia v presilovke.
     
    17:02
    Domáci hokejisti teraz úspešne atakovali hráčov Ufy, keď ich pri mantineli s dávkou šťastia obrali o puk a následne ho vyhodili von z obranného pásma absolútne nekompromisne.
     
    17:37
    Do šance v medzikruží sa dostal Dmitrij Makarov, ktorý si v týchto priestoroch pripravil hokejku a po prihrávke z ľavej strany okamžite pálil, no jeho tvrdá metelica bola nepresná!
     
    18:17
    O prekvapenie domáceho gólmana sa pokúsil Teemu Hartikainen, no jeho zakončenie z dolnej časti pravého kruhu smerovalo iba na mantinel.
     
    18:52
    Paul Szczechura teraz pekne a úspešne forčekoval súpera, získal puk v predbránkoviskovom priestore, no ešte sa snažil posúvať na Cheechooa. Ten však nebol na prihrávku pripravený, a tak napokon šanca z toho pre Minsk nebola.
     
    19:28
    Brankár Danny Taylor s absolútnou istotou upratal nahodený puk od hokejistov Ufy do bezpečia, na hokejky jeho spoluhráčov.
     
    19:58
    Dinamo Minsk dal gól!
    No toto je naozajstné prekvapenie v podaní hráčov Dinama Minsk! Ešte v posledných sekundách hry sa podarilo domácim vyvinúť tlak. Linglet sa zmocnil puku na pravom kruhu, následne prihral kolmo na rozbehnutého Ellisona do medzikružia, ktorý vystrelil a jeho zakončenie tečoval do brány NICK BAILEN!
    Asistencie: Matt Ellison, Charles Linglet.
    BAILEN - 1:0
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu môžeme hodnotiť viacerými názormi. Osobne to bola podľa mňa dvadsaťminútovke, pri sledovaní ktorej si divák prišiel na svoje. Akcie na oboch stranách, šance na góly, no prekvapenie počas prvej časti hry si nechali hokejisti až na samý záver, keď Bailen otvoril skóre dve sekundy do konca tretiny.
    Druhá časť hry sa začne približne o 17:44.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Po výmene strán na hracej ploche vyhrali vhadzovanie hokejisti Dinama Minsk.
     
    20:20
    O prvé zakončenie počas druhej dvadsaťminútovky sa postaral Paul Szczechura, ktorý zrýchlil cez stred ihriska, no následne mieril iba do pripraveného Sochatského.
     
    20:55
    Cez stred ihriska sa podarilo do zakončenia natlačiť aj Arturovi Gavrusovi, no jeho následná strela bola bezpečne zachytená do Sochatského lapačky.
     
    21:29
    Charles Linglet strieľal z ľavého kruhu, no jeho zakončenie vyrazil brankár hostí za minimálneho použitia svojej hokejky.
     
    22:05
    Znovu útočili domáci. Z ľavého kruhu zakončoval Alexander Materukin, ale nemieril do priestoru brány.
     
    22:28
    Andrej Stepanov sa šikovne pretlačil až do zakončenia z tesnej blízkosti, no napokon skvelý brankár Vladimir Sochatskij vyrazil puk do bezpečia.
     
    22:34
    Presilová hre pre Minsk. Ivan Lekomcev dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    22:55
    Od modrej línie prudko a z prvej vypálil Nick Bailen, no jeho tvrdé zakončenie skončilo na betóne brankára Ufy a následne sa hostia oslobodili.
     
    23:37
    Linglet hľadal prihrávkou od mantinelu z pravého kruhu Cheechooa, ktorý si korčuľoval ku bráne, no napokon dostal nepresnú prihrávku.
     
    23:34
    Dvojnásobná presilová hra! Denis Chlystov sa previnil faulom lakťom.
     
    24:04
    Linglet nabil spoza brány Bailenovi, ktorý pálil z medzikružia, no mieril len mimo priestoru bránky. Potom sa hokejisti Ufy oslobodili.
     
    24:47
    Pekne vytiahol puk Arturs Kulda, ktorý sa s ním dostal až na útočnú modrú čiaru, odkiaľ nahodil na Taylora, no ten bezpečne vyrazil na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    25:30
    Cheechoo sa odpútal od mantinelu na pravej strane, dostal sa na dolnú časť pravého kruhu a odtiaľ jemne nahadzoval na Sochatského, no ten bezpečne kryl priestor jeho brány a v záverečných sekundách oslabenia patrične podržal tím.
     
    26:05
    Alexej Kajgorodov vypálil od modrej čiary, no jeho tvrdá strela bola zblokovaná. Gólman Taylor si pre istotu kľakol, aby sa uistil, či puk naozaj nejde na bránu.
     
    26:51
    Strela od modrej čiary, ktorú na bránu vyslal Kirill Kolcov narobila menší rozruch pred gólmanom Minsku, no napokon to obrancovia domácich hravo zvládli a nedopustili, aby bolo vyrovnané.
     
    27:43
    Presilovku si zahrajú domáci hokejisti. Jeden z dvojice hlavných rozhodcov totižto udeľuje trest pre Ufu za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Odchádza si ho odsedieť Alexander Kutuzov.
     
    28:03
    Alexej Kaľužnij ostal úplne osamotený na pravom kruhu, dostal sa takpovediac až tesne pred bránkovisko, no predsa len chcel ešte prihrávať, čo sa veľmi neoplatilo, pretože Cheechoo na opačnej strane nedokázal zachytiť puk.
     
    28:47
    Z horného vrcholu ľavého kruhu vystrelil smerom na bránu Paul Szczechura, ktorý sa snažil poslať zakončenie, ktoré by prípadne tečoval Cheechoo, no napokon mal všetko pod kontrolou gólman Sochatskij, ktorý prikryl puk pod svojou lapačkou.
     
    29:23
    Za 20 sekúnd sa skončí hra štyroch na štyroch, keďže už na trestnú lavicu putuje Ryan Vesce, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie. Neúplnú presilovú hru teda budú hrať hostia, o dvadsať sekúnd.
     
    30:14
    Z medzikružia pálil Dmitrij Makarov, no zostrelil iba obetavého Ellisona, ktorý sa ukážkovo hodil do dráhy strely.
     
    30:48
    Hostia zvierajú súpera v pásme, no na presné prihrávky si ešte asi počkáme. Skúšal to Hartikainen, ktorý to vzal na seba, no z rohu klziska sa do nebezpečnej zóny pred bránou nenatlačil. Potom sa puk dostal von z obranného pásma Minsku, skončil v strednom, i tak sa následne hostia dopustili ofsajdu.
     
    31:21
    Kirill Kolcov zakončoval z hornej časti na ľavom kruhu, no jeho strela smerovala mimo bránkového priestoru.
     
    31:53
    Alexander Pankov sa predviedol v dobrom svetle, keď forčekingom získal puk v medzikruží, ale následne strieľal len mimo priestoru brány.
     
    32:18
    Pochvalu si v týchto chvíľach zaslúži brankár Danny Taylor. Smeroval na neho totižto Alexander Pankov, ktorý sa dostal po pravom krídle do šance, zasekol si Šinkeviča na pravom kruhu a následne spred pár metrov strieľal, no pozorný gólman Minsku zachytil puk vo svojej výstroji a následne už nikoho ku dorážke nepustil!
     
    32:33
    Hostia vyvíjajú čoraz väčší tlak na súpera. Tentokrát vybojovali vhadzovanie, okamžite sa hra presunula na Andreja Zubareva, ktorý pálil od modrej, ale pozorný Taylor zachytil puk v lapačke.
     
    33:06
    Anton Slepyšev sa dokázal odpútať od Bailena, natlačil sa z rohu klziska ku bočnej konštrukcii, obtočil sa cez Bailena, následne zakončoval forhendom z tesnej blízkosti, ale gólman Taylor nič nenechal na náhodu a do strely vložil svoju hokejku, ktorou skrotil puk a následne s istotou prikryl pod lapačku.
     
    34:10
    Paul Szczechura obkorčuľoval okolo brány, následne z rohu klziska posunul puk na modrú čiaru, kde mal Goroška, no ten následne už iba späť nahodil po mantineli.
     
    34:38
    Dinamo Minsk dal gól!
    Domáci hokejisti sa pohodlne zmocňujú vedenia na rozdiel dvoch gólov! Ellison získal puk v strednom pásme pred útočnou modrou čiarou, prenechal ho rozbehnutému Lingletovi na ľavom kruhu. Tento hráč vyslal pred bránkovisko strieľanú prihrávku, ktorú ešte len jemne tečoval RYAN VESCE!
    Asistencia: Charles Linglet, Matt Ellison.
    VESCE - 2:0
     
    35:09
    Presilovku si zahrajú hostia. Alexander Materukin dostáva dve minúty za seknutie.
     
    35:48
    Štatistiky ukazujú, že presilovú hru hrajú hokejisti Ufy. No domáci efektívne napádajú, nedajú súperovym hokejistom dýchať a zatiaľ sa bránia úspešne.
     
    36:16
    Už sa napokon hosťom podarilo natlačiť a rozostaviť v útočnom pásme. Z pravého kruhu strieľal Dmitrij Makarov, no netrafil priestor brány.
     
    36:57
    Teemu Hartikainen sa ocitol pri puku v medzikruží, okamžite ho strieľal bekhendom na bránu, no pozorný Taylor bezpečne zachytil toto zakončenie vo svojej výstroji.
     
    37:11
    Domáci hokejisti už hrajú v plnom počte. Hneď vykonal akciu Szczechura, ktorý sa dostal do priestoru pred bránkoviskom, posúval na ľavú stranu Cheechoovi, no ten zakončoval iba mimo brány.
     
    38:11
    Dmitrij Meleško vyrazil za odrazeným pukom do útočného pásma, no následne ho už mal v moci gólman Vladimir Sochatskij, ktorý to nenechal na náhodu a ustrážil puk pod svojou lapačkou.
     
    38:43
    Dinamo Minsk dal gól!
    Tak a znovu v závere druhej tretiny strieľajú domáci hokejisti gól, ktorý je tretím v tomto stretnutí! Hokejisti domáceho mužstva sa rozostavili v útočnom pásme, na dolnej časti ľavého kruhu sa zmocnil puku Vesce, ktorý posúval pred bránkovisko, no tam bol puk zrazený hosťujúcim hokejistom. Nakoniec sa kus čiernej gumy ocitol na hokejke Lingleta v medzikruží, ktorý dával na MATTA ELISONA, pretože tento hráč stál osamotený na pravom kruhu. Spracoval si ho a napokon aj z veľmi ostrého uhlu dokázal skórovať!
    Asistencia: Charles Linglet.
    ELLISON - 3:0
     
    39:23
    Jonathan Cheecho získal puk pred pravým kruhom, mierne sa posunul na stredovú os, a potom zakončoval, ale napokon jeho zakončenie bolo zblokované.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme znovu videli vyrovnaný hokej. Možno zahralo výraznú úlohu to, že domáci mali k dispozícii presilovú hru o dvoch hráčov, ktorá tím výrazne fyzicky a aj psychicky vyčerpá. Toto vyčerpanie využili hráči Minsku, no nie priamo v presilovej hre, až neskôr. V 35. minúte zvyšoval na 2:0 Vesce a o štyri minúty neskôr ho napodobnil Ellison.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:37.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:14
    Hneď v úvode tretej tretiny sa do útoku hrnuli hostia. Toto budeme asi očakávať celú záverečnú časť hry. Útoky, tlak a strely od hokejistov Salavatu.
     
    40:28
    Nick Bailen nahadzoval od modrej čiary na bránku, pred ktorou mal dvoch spoluhráčov, no napokon táto šanca ostala nepotrestaná.
     
    41:17
    Do zakončenia z medzikružia sa prebojoval Dmitrij Makarov, no jeho strela z týchto priestorov bola zblokovaná.
     
    42:27
    Momentálne to na pár sekúnd začalo vrieť medzi hosťujúcim Pankovom a domácim Bailenom. Najmä praskli nervy hokejistovi Ufy, ktorý sa však napokon o nejakú strhujúcu pästnú výmenu nepokúšal.
    Obaja však odchádzajú na trestnú lavicu, pretože inkasujú dve minúty za hrubosť. Hrá sa po štyroch hráčoch na oboch stranách.
     
    42:52
    Anton Slepyšev využil svoju šikovnosť, keď sa rýchlosťou a kľučkami pretlačil po ľavej strane ihriska do zakončenia, no tam už puk bezpečne zachytil brankár Taylor.
     
    43:54
    Hokejisti Salavatu sú natlačení v útočnom pásme, tam sa pokúšajú vymýšľať nebezpečenstvo pre brankára Dannyho Taylora, no ten si za pomoci jeho spoluhráčov drží stále čisté konto.
     
    44:38
    Obrovská šanca pre Minsk! Do prečíslenia dvoch proti jednému sa dostal Jonathan Cheechoo spoločne s Alexejom Kaľužnim. Kaľužnij prihral na ľavý kruh Cheechoovi, ktorý ešte nestrieľal a späť ku žrdi vracal na Kaľužného, no ten puk minul len o centimetre!
     
    46:10
    Vidíme veľký dôraz na puk od hráčov Dinama Minsk. Tí okamžite po nahodení korčuľujú do útočného a pásma a forčekujú. Brankár Sochatskij však tieto úmysly dokáže korigovať a puk zachytáva za bránou.
     
    46:55
    Charles Linglet zase na opačnej strane zachytil nahodený puk od hokejistov Salavatu a bezpečne rozohral.
     
    47:44
    Hostia to znovu skúšali len ľahkým nahodením puku do útočného pásma, no hokejisti Minsku sú úplne pokojní a nikam sa neponáhľajú, stav hrá v prospech nich.
     
    48:27
    Artur Gavrus sa mierne snažil prekvapiť gólmana hostí, keď spoza brány vyštartoval s pukom pred bránkový priestor, no napokon si pozorný Vladimir Sochatskij ustrážil svoju svätyňu a puk prikryl.
     
    48:47
    Hra sa bude v týchto chvíľach presúvať do stredného pásma. Ufa sa totižto dopustila úmyselného ofsajdu.
     
    49:12
    Z ľavého kruhu nebezpečne vypálil Matt Ellison, no jeho zakončenie príklepom napokon nebolo nasmerované do priestoru brány.
     
    50:11
    Z pravého kruhu vystrelil nebezpečne Ivan Lekomcev, no napokon brankár Danny Taylor ukázal svoju šikovnosť a hravo vyrazil puk svojím betónom.
     
    50:51
    Hostia zvierali súpera v útočnom pásme, no posúvaním puku po mantineli to veľmi nešlo. Takto bol Kirill Kolcov okamžite zbavený puku.
     
    51:33
    Alexander Kutuzov už nevidel lepší spôsob zaútočenia, keď zo stredného pásma len nahodil puk do útoku. Tam však pozorne bránia domáci a nepúšťajú súpera ďaleko.
     
    52:04
    V početnej výhode si môžu teraz zahrať domáci. Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Ilkka Heikkinen. Minsk by teda tieto dve minúty mal využiť na prípadné poistene svojho vedenia, no hlavne na vydýchanie a oddýchnutie.
     
    52:23
    Nick Bailen tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho razantná delovka napokon letela do priestoru brány.
     
    52:39
    Materuchin sa vysunul do medzikružia, odkiaľ zakončoval švihom spoza hráča, no jeho strela napokon bola zblokovaná do rohu klziska. Potom sa už hostia oslobodili.
     
    53:14
    Ellison si spracoval na dolnej časti kruhu prihrávku od Bailena, následne mal pri opačnej žrdi dvoch spoluhráčov, no napokon poslal iba nepresnú prihrávku.
     
    53:33
    Hru vzal na svoje plecia Charles Linglet, ktorý sa prebojoval do zakončenia po ľavom krídle a z ľavého kruhu sa snažil o prekvapenie hosťujúceho gólmana, no ten bezpečne lapil puk vo svojom náručí.
     
    54:45
    Alexander Kulakov odviedol v týchto chvíľach veľký kusisko práce, keď dokázal viackrát za sebou napádať hostí pri rozohrávke. Tým to za bránkovým priestorom mierne robilo problémy, za čo si tento útočník tretej formácie Minsku zaslúži pochvalu.
     
    55:32
    Alexander Materuchin si spracoval puk v rohu klziska, presunul sa pred bránu v krátkom slede, no následne už Sochatskij bezpečne použil svoje zbrane a puk vyrazil.
     
    55:42
    Presilová hra pre Ufu. Jevgenij Nogačov dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    56:30
    Hosťujúci hokejisti sa snažia o prekvapenie ešte v závere, no musím jednoznačne zhodnotiť, že tréner Pokovič naordinoval pred touto tretinou dobrý recept, podľa ktorého sa jeho zverenci riadia, a tak nedochádza k veľkým dieram v obrane, ktoré by ohrozili tím z hlavného mesta Bieloruska.
     
    57:30
    Ufa mierne teraz zatlačila súpera, no všetky puky boli zblokované, odstrelené do bezpečia. Po niekoľkých pokusoch sa aj domáci dokázali oslobodiť.
     
    58:15
    Hosťujúci hokejisti sa pokúšajú o čo najefektívnejšiu koncovku, no veľmi im to nevychádza a teraz sa aj ešte dopúšťajú faulu, ktorý je zatiaľ signalizovaný.
     
    58:40
    Definitívne sa boj o tri body pre Ufu končí. Denis Bodrov dostáva dve minúty za hákovanie a toto už Minsk vydrží aj keby nechcel.
     
    58:52
    Kaľužnij to teraz s krížnou prihrávkou na Bailena v útočnom pásme mierne podcenil, no s dávkou šťastia nezachytil Makarov puk.
     
    59:22
    Dinamo Minsk dal gól!
    No a v týchto chvíľach si ešte hokejisti Minsku výrazne zlepšujú dojem z tohoto zápasu. Kaľužnij miešal puk na dolnej časti pravého kruhu, prihral ho Gavrusovi pred bránu, no ten bol zblokovaný. Následne hokejisti Ufy poslali puk vyššie do medzikružia na ALEXANDRA MATERUKINA, ktorý pohotovou strelou do ľavého horného rohu brány zvyšuje na 4:0!
    Asistencie: Artur Gavrus, Dmitrij Kaľužnij.
    MATERUKIN - 4:0
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme ešte čakali na menší zvrat tohto duelu, no napokon si domáci hokejisti postrážili svoje vedenie a nenechali ho len tak na náhodu. Musím pochváliť najmä perfektný výkon brankára Taylora a štyri góly, z ktorých tri strelila druhá formácia Minsku.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť.
    Pekný zvyšok večera, vážení športoví priatelia! (19:14:23)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 20. Bailen (Ellison, Linglet), 35. Vesce (Linglet, Ellison), 39. Ellison (Linglet), 60. Materukin (Gavrus, Kaľužnij)


    HC Dinamo Minsk: Taylor (Karnaukov) – Goroško, Krajíček, Szczechura, Kaľnužnij, Cheechoo – Nogačov, Bailen, Linglet, Vesce, Ellison – Lisovec, Šinkevič, Kulakov, Meleško, Gavrus – Kaznadej, Stepanov, Materukin, Drozd
    HC Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Irving) – Bodrov, Kutuzov, Chlystov, Dubrovský, Tolpeko – Kulda, Heikkinen, Makarov, Sjomin, Hartikainen – Zubarev, Kolcov, Golovanov, Pihlström, Kajgorodov – Lekomcev, Pankov, Glukov, Slepyšev

    Rozhodca: Gofman, Ravodin – Balodis, Morozov