West Bromwich – Arsenal 0:1 (kon.) | Liverpool – Stoke City 1:0 (kon.) | Manchester United – Hull City 3:0 (kon.)
QPR – Leicester 3:2 (kon.) | West Ham – Newcastle 1:0 (kon.) | Sunderland – Chelsea 0:0 (kon.)
koniec
Manchester United
3:0 (2:0)
Hull City AFC
Sobota 29.11.2014, 16:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United dnes hral presne podľa nakresleného plánu Louisa van Gaala. Tigre z Hullu prevalcoval celkom jasne s výsledkom 3:0. Postupne sa presadili Smalling, Rooney a Robin van Persie. Predovšetký trefa posledného menovaného stála za zopakovanie. Nesmierne dobrým výkonom sa prezentoval predovšetkým kvartet Carrick, Herrera, Mata a Rooney. Výborne im sekundovalo duo van Persie a Smalling. Hull mal najbližšie ku gólu pri Jelavičovej hlavičku, no nedôrazný Chorvátov pokus bez problémov kryl De Gea.

    United sa tak vracajú na štvrtú priečku, na ktorej určite zostanú i po skončení tohoto víkendu. (18:17:33)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Rooney opustil trávnik po vlastných, čo je dobré znamenie. Tento anglický bulldog bude zrejme v poriadku, aj keď trávnik opúšťa krívajúc.
     
    90+2
    Na konci trojminútového nadstavenia sú tu veľké nepríjemnosti pre United, keď sa na zemi ocitá ich kapitán Wayne Rooney.
     
    90
    Michael Dawson si teraz pripisuje ešte krajší zákrok, než tomu bolo v prípade muža na to určeného. Radamel Falcao sa po prihrávke od Matu na polovici ihriska zbavil vystupujúceho Andyho Robertsona. Po krásne otočke si znovu vymenil loptu s Juanom Matom, ktorý mu následne popred McGregora nabíjal pred prázdnu bránku. Prázdni ale iba v tom zmysle, že sa tam nenachádzal škótsky gólman hostí, pretože prízemnú strelu od kolumbijského zabijaka zastavil pred bránkovou čiarou práve Dawson, ktorý loptu na zemi uhájil i pred Falcaovou dorážkou.
     
    89
    Marcos Rojo sa pri prvom zákroku na Aluka ešte kartovému trestu vyhol, no tentokrát už musel po jeho podrazení Taylor tasiť.
     
    88
    Pripomínam, že toto je jeho sedemstý zápas v pozícii manažéra. Čestný gól by si pri ňom bývalý hráč United určite želal.
     
    87
    Steve Bruce už dlhšiu dobu rezignovane sedí na svojej lavičke. Akoby už ani neveril v aspoň čestný gól v sieti Davida De Geu.
     
    86
    Hull City drží loptu v druhom polčase len v 19-ich percentách hracieho času! Celkovo je to taktiež iba veľmi tesne za hranicou dvadsiatich percent. Aj to hovorí jasnou rečou o dnešnej dominancii zverencov Louisa van Gaala.
     
    85
    Až teraz to zmenil výborný Michael Carrick, ktorý hľadal na hrote Falcaa. Bližšie mal ale k lopte Allan McGregor.
     
    84
    Diabli pokračujú vo svojom bagu v okolí stredového kruhu. Zatiaľ sa domáci nikam zvlášť neponáhľajú.
     
    83
    Red Devils hrajú i naďalej veľmi aktívne. Dnes sledujeme azda ich najlepší výkon v sezóne. Tri body sú už dávno upečené.
     
    82
    Hull City sa už momentálne snaží iba zabrániť prehĺbeniu svojej nálože tu na manchesterskom Old Trafford.
     
    81
    Fellaini sa o to pokúšal, no jeho ľahunký center pokryl Dawson. Následný roh priniesol ďalšiu koncovku Smallinga, ktorú zastavil Curtis Davies.
     
    80
    Do konca zápasu nám zostáva ešte desať minút riadneho hracieho času. Budú Diabli svojho rozmontovaného súpera ešte naďalej mordovať?
     
    78
    Po Jelavičovej zaujímavej hlavičke k pravej žrdi, ktorá na druhej strane postrádala len výraznejšiu razanciu, aby si s ňou nedokázal poradiť David De Gea, tu máme i sympatickú akciu domácich. Juan Mata si na pravom okraji šestnástky narazil loptu s čerstvým Falcaom. Mata sa následne dostal do šestnástky a z hranice malého vápna sa pokúsil filigrantsky prehodiť McGregora. Jeho ľahký lobík ale letel tesne ponad brvno hosťujúcej bránky.
     
    76
    Štvrťhodinu pred koncom teda majú obaja manažéri vystriedané. Medzitým Elmohamadyho center na hlavu Jelaviča, ktorého poľahky vychytal De Gea.
     
    75
    Ďalší odchovanec Červených diablov pre zmenu na druhej strane schádza. Robbieho Bradyho nahrádza David Meyler. Quinn zároveň vymieňa Diamého.
     
    74
    Skorej ale bude striedať Louis van Gaal, ktorý posiela na trávnik odchovanca United Darrena Fletchera, o ktorého sa zaujíma práve Hull. Miesto mu prenecháva Valencia.

    Erik Farkaš

    Góly: 16. Smalling, 42. Rooney (van Persie), 66. van Persie (A. Herrera)

    Karty:   46. Fellaini (MAN), 89. Rojo (MAN) – 54. Chester (HLL), 65. M. Dawson (HLL)


    Manchester United: De Gea – Smalling, Carrick, Rojo – A. Valencia, Mata, Fellaini, Di María, A. Young – van Persie, Rooney (C)
    Náhradníci: Lindegaard – Falcao, Januzaj, A. Herrera, D. Fletcher, Blackett, McNair
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Hull City AFC: McGregor – C. Davies (C), M. Dawson, Chester – Elmohamady, Diamé, Livermore, Robertson, Brady – Ben Arfa, Jelavič
    Náhradníci: Jakupovič – Rosenior, A. Bruce, Meyler, Aluko. S. Quinn, Huddlestone
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Anthony Taylor – D. Cann, S. Bennett – S. Attwell