Schalke – Mainz 4:1 (kon.) | Leverkusen – Kolín nad Rýnom 5:1 (kon.) | Augsburg – Hamburger 3:1 (kon.)
Hertha – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Paderborn 4:0 (kon.) | Hoffenheim – Hannover 4:3 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
5:1 (1:1)
1. FC Kolín nad Rýnom
Sobota 29.11.2014, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    To už bolo na dnes všetko, hlavný rozhodca nenechal hostí trápiť sa ďalšiu minútu a ukončuje stretnutie za stavu 5:1. Takto hrozivé skóre však neodráža kvalitu na strane hostí, ktorí síce dnes neboli lepším tímom, no taký výprask si za svoj výkon určite nezaslúžili. Druhý polčas však patril jednoznačne domácemu výberu, ktorý vďaka štyrom gólom vybojoval ďalšie 3 body do tabuľky.

    Po dnešnom zápase tak Bayer minimálne aspoň na chvíľu v tabuľke preskočí Borussiu Mönchengladbach, tá odohrá svoj zápas zajtra. Naopak Kolín minimálne zotrvá na 11. mieste tabuľky, všetko bude záležať od ostatných výsledkov 13. kola.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:23:38)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    BELLARABI - 5:1
     
    90+1
    Bayer Leverkusen dal gól! Obrana hostí sa kompletne zosypala a domáci tím očividne stále nemá dosť, Drmic sa pri góle tentoraz ocitol ako nahrávajúci hráč, keď na ľavom krídle výborne vysunul KARIMA BELLARABIHO a ten strieľa svoj dnešný druhý gól!
     
    89
    Po dnešnom zápase tak všetky tri body zostanú v Leverkusene, domáce tribúny už naplno oslavujú, do konca riadneho hracieho času zostáva ešte nejaká tá minútka.
    DRMIC - 4:1
     
    88
    Bayer Leverkusen dal gól! Tak napokon ešte jeden kúsok do siete Horna. Castro do šestnástky krásne oblúčikom vysunul JOSIPA DRMICA, ktorý z voleja nechytateľne zavesil pod brvno a zvyšuje tak už na 4:1.
     
    87
    Tak napokon ešte jeden priamy kop pre domáce mužstvo, Son inkasoval do tváre nepríjemný úder lakťom od Peszka.
     
    86
    Hra pokračuje v strednej časti ihriska, Leverkusen sa už toľko netlačí smerom dopredu, skôr hráči bezpečne kontrolujú hru na súperovej polovici.
     
    85
    Olkowski opustil ihrisko, Kolín zahrával priamy kop, z toho ale nič nebude, nakoľko Ujah v útoku fauloval.
     
    84
    Po zlom doskočení zo vzdušného súboja sa na zemi bolestivo zvíja Olkowski, ktorý sa drží za koleno. Na ihrisko už vybieha aj lekár.
     
    83
    Prichádza posledné striedanie v zápase, z ihriska odchádza strelec druhého gólu domácich Çalhanoğlu, na posledných pár minút si zahrá Kruse.
     
    82
    Bayer navyše získava rohový kop, tretí gól v sieti prebral tribúny, ktoré teraz predčasne oslavujú víťazstvo a hlasno ženú svojich obľúbencov vpred.
     
    81
    A znova dnes výborne hrajúci Bellarabi. Ten z pravej strany opäť hľadal Drmica a nebyť dobrého zákroku obrancu, lopta by skončila presne na jeho kopačke.
     
    80
    Domácim hráčom dal strelený gól vietor do plachiet, Bellarabi okamžite postupoval po pravom krídle, pred bránou hľadal Sona, ten ale cez obrancu nezakončil.
    DRMIC - 3:1
     
    79
    Bayer Leverkusen dal gól! Je rozhodnuté, obrana Kolínu opäť akosi zaspala, po pravej strane do šestnástky prenikol Bellarabi, ten pred bránou našiel Sona, ktorý bol chrbtom k bráne a tak radšej prihral úplne voľnému JOSIPOVI DRMICOVI, ktorý s prehľadom zvyšuje na 3:1.
     
    78
    Prichádza posledné striedanie na strane Kolínu, z ihriska odchádza Maroh, opačným smerom vybieha čerstvý Finne.

    Andrej Marienka

    Góly: 26. Bellarabi, 61. Çalhanoğlu, 79. Drmic, 88. Drmic, 90+1. Bellarabi – 5. Lehmann (pen.)

    Karty:   5. Leno (LEV) – 53. Lehmann (KLN), 62. Wimmer (KLN)


    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Boenisch, Spahić, Hilbert – Heung-Min Son, Castro, Bender, Bellarabi – Kießling, Çalhanoğlu
    Náhradníci: Kresic – Rolfes, Drmic, Öztunali, Wendell, Brandt, Kruse

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Hector, Wimmer, Maroh, Brečko – Lehmann, Mavraj – Švento, Vogt, Olkowski – Ujah
    Náhradníci: Kessler – Kalas, Bröker, Osako, Peszko, Finne, Gerhardt

    Rozhodca: Kinhöfer – Thielert, Pelgrim