Buffalo – Montreal 1:2 (1:2 po s.n.) | NY Rangers – Detroit 4:3 (po pr.) | Anaheim – NY Islanders 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
New York Rangers
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Detroit Red Wings
Štvrtok 06.11.2014, 02:00 • Madison Square Garden • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.
     
    Vitajte pri prenose z kanadsko-americkej NHL, v rámci ktorej dnes v Madison Square Garden privítajú domáci New York Rangers celok Detroit Red Wings.

    Rangers

    Domácim patrí za 12 bodov jedenásta priečka vo Východnej konferencii, pričom majú rovnako bodov ako dvojica pred nimi, Florida a New York Islanders. Rovnako 12 bodov má aj dvanásta Philadelphia, ktorá je v tabuľke za Rangers.

    Domáci prehrali oba posledné duely po samostatných nájazdoch, naposledy v nich podľahli na domácom ľade St. Louis Blues 3:4.

    Red Wings

    Hosťom patrí vo Východnej konferencii piate miesto za 15 bodov, pričom strácajú jeden bodík na štvrtý Boston a naopak majú jednobodový náskok pred dvojicou Ottawa a New Jersey.

    Rovnako ako domáci, tak aj hostia prehrali dva zápasy v rade, naposledy nestačili na Ottawu, ktorej podľahli na jej ľade 1:3.
     
    0-:33
    Úvodné zostavy:

    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Staal, Klein, Hunwick, Girardi, Allen, Kostka – Zuccarello, Brassard, Nash – Kreider, Hayes, St. Louis – Hagelin, Moore, Duclair – Glass, Mueller, Stempniak

    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, Smith, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Zetterberg, Dacjuk, Abdelkader – Nyquist, Sheahan, Tatar – Nestrašil, Helm, Franzen – Miller, Glendening, Cleary.
     
    Ako býva pri NHL zvykom, úvod duelu sa o pár minút omešká.
     
    00:-1
    Domáci Rangers nastúpia na dnešný duel v modrých dresoch, zatiaľ čo Detroit bude dnes o body bojovať v bielo-červenej kombinácii.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    O prvý útok stretnutia sa postarali domáci, ktorí strelou z medzikružia dokázali získať útočné pásmo.
     
    00:28
    Hosťom nevyšla rozohrávka a tak im je pískané zakázané uvoľnenie.
     
    01:21
    Po rýchlej akcii sa dostal k strele z ľavého krídla domáci krídelník Rick Nash, ale po jeho strele získal puk na hokejky Detroit, konkrétne Dacjuk. Krátko po tejto strele sa hra prerušovala pre icing Rangers.
     
    02:23
    Darren Helm veľmi pekne bojoval o puk na ľavom krídle, ale k puku sa napokon dostali domáci, ktorí zaútočili taktiež po ľavom krídle, ale Kreiderova strela bola zablokovaná Ericssonom. Po získaní puku v strednom pásme sa dostal k strele z medzikružia domáci Chris Mueller, ale mieril len do lapačky pripraveného Gustavssona.
     
    04:11
    Detroit sa nevedel vo vlastnej tretine dostať k puku, čo využil k strele z vrcholu ľavého kruhu jeden z domácich bekov, ale krátko po tomto pokuse Rangers stratili pásmo. Následne sa však opäť dostali domáci na dostrel Gustavssonovej brány, kde vznikla po strele St. Louisa menšia mela tiel, ale Red Wings neinkasovali a mohli ísť následne dopredu, keď ich akciu po ľavom krídle ťahal Tatar, ktorý však nenašiel na druhej strane útočnej tretiny Sheahana. Hra sa prerušovala a presilovku si zahrajú Red Wings potom, čo Rangers dostávajú dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    05:23
    Detroit sa v presilovej hre nedokázal dostať do ofenzívneho tlaku, práve naopak musel sa brániť potom, čo sa vo vlastnom oslabení utrhol do brejku Rick Nash. Ten bol faulovaný Zetterbergom a švédsky útočník tak dostáva trest za podrazenie. Bude sa hrať 4 na 4.
     
    06:36
    Rangers dali gól!
    Počas hry 4 na 4 boli lepším celkom Rangers, ktorí sa ujímajú vedenia potom, čo sa strela Dericka Brassarda od modrej čiary odrazila od RICKA NASHA za Gustavssonov chrbát. Kanadský krídelník tak svojím desiatym presným zásahom v sezóne využíva skrátenú presilovú hru Rangers a otvára skóre dnešného stretnutia. Asistencie: Derick Brassard, Matt Hunwick.
     
    07:14
    Po ofsajde domácich hráčov sa hra prerušovala a nasleduje reklamná pauza.
     
    07:35
    Po Girardiho strele z pravého krídla sa jeden z jeho spoluhráčov ešte dostal k dorážke, ale hosťujúci gólman, Jonas Gustavsson, kryl puk a prerušil hru.
     
    07:50
    Rangers vyhrávajú na strely nad Detroitom zatiaľ jasne, 7:0!
     
    07:56
    Niklas Kronwall dostáva dve minúty za hákovanie, ktorého sa dopustil na pravej strane vlastnej obrannej tretiny.
     
    08:50
    Hagelin po pase z ľavého krídla pálil z pravej strany na bránu Detroitu, ale na ľade ležiaci Gustavsson puk zastavil a vyrazil pred seba. Krátko potom sa dostal k strele ešte Nash, ale následne sa Glendeningovi podarilo vyhodiť puk do stredného pásma.
     
    09:20
    Rangers sú vo veľkom presilovkom tlaku a po jednej z domácich striel sa rozozvučala tyčka domácej brány! Strieľajúcim hráčom do konštrukcie brány bol zrejme Matt Hunwick.
     
    09:56
    Po strele od modrej čiary Gustavsson vyrazil puk do rohu klziska a krátko potom sa k nemu dostali hostia, ktorí sa v oslabení ubránili a už hrajú v plnom počte.
     
    10:16
    Hra sa prerušovala potom, čo domácim nevyšiel pas na útočnú modrú a dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
     
    10:58
    Mats Zucarello sa pekne predral k zakončeniu z pravého krídla a švédsky brankár hostí puk len vyrážal pred seba, kde sa ho ešte snažil tečovať jeden z domácich hráčov. Krátko potom sa hra prerušovala a po reklamnej pauze uvidíme presilovú hru Detroitu, pretože domáci útočník Dominic Moore dostáva dve minúty za nedovolené bránenie gólmana.
     
    11:22
    Detroitu sa po pár sekundách podarilo dostať sa do presilovkového rozostavenia a o prvú strelu v početnej výhode sa postaral z vrcholu ľavého kruhu švédsky zadák Niklas Kronwall.
     
    12:26
    Krátko po vhadzovaní, ktoré nasledovalo po Kronwallovej delovke, sa Rangers dokázali oslobodiť, ale hosťom netrvalo a dlho a opäť kombinovali v útočnom pásme. Z tesnej blízkosti brány zakončoval na dvakrát Abdelkader a v krátkom časovom slede vypálil dve strely na Lundqvista z medzikružia Nyquist. Po jeho druhom pokuse však dokázali domáci vyhodiť puk až za bránu Red Wings.
     
    12:58
    Rangers v plnom počte.
     
    13:38
    Detroit zakladal akciu spoza vlastnej brány, ale v útočnom pásme sa zdalo, že hostia o puk prídu, lenže práve naopak, Lundqvst musel zasahovať proti Millerovej strele z ľavého kruhu, po ktorej domáci gólman prikrytím puku prerušil hru.
     
    13:45
    Hra sa prerušovala z mne neznámych dôvodov v strednom pásme, puk zrejme opustil ľadovú plochu.
     
    14:45
    Po Lashoffovej rozohrávke posielal Miller prízemný pas pred bránu na Glendeninga, ale ten sa k strele nedostal. Krátko potom Red Wings prišli o pásmo, ale domáci museli striedať a tak ich snaha skončila len nahodením puku, ktorý si za vlastnou bránou vzali na hokejky hostia.
     
    15:55
    Helm s Franzenom sa snažili vymyslieť kombináciu na pravom krídle, ale za Lundqvistovou bránou získala puk defenzíva Rangers. Ani tentokrát sa však domáci nepresadili v útočnej tretine, stratili pásmo a Lundqvist musel čeliť Abdelkaderovej strele po rýchlom brejku.
     
    17:00
    Rangers sa na chvíľu usadili v útočnom pásme, kde operoval v pravom kruhu s pukom na hokejke Carl Hagelin, ale domáci útočník s pukom nič nevymyslel a tak ho Zetterberg o puk obral a vyhadil ho do stredného pásma. Samozrejme do stredného pásma vyhodil puk, nie Hagelina.
     
    17:41
    Hra sa dvakrát v krátkom časovom slede prerušovala, v oboch prípadoch pre zakázané uvoľnenie domáceho tímu.
     
    17:53
    Opäť sa hra krátko po buly prerušovala, tentokrát sa o to postaral domáci Lundqvist, ktorý v lapačke prikrýval puk po strele z ľavej strany.
     
    18:17
    Abdelkader s Dacjukom si nerozumeli a Detroit prišiel o pásmo a v následnej snahe o ďalší útok sa hostia dopustili postavenia mimo hru, v ktorom bol Rus Pavel Dacjuk.
     
    18:35
    Útočníci Detroitu húževnato bojovali o puk, ktorý sa na ľavej starne útočnej tretiny hostí dostal ku Kronwallovi a švédsky bek z prvej vypálil na krajana v bráne Rangers a Lundqvist mal teraz veľké šťastie, pretože po delovke z Kronwallovej hokejky sa rozozvučala len tyč domácej brány.
     
    19:40
    Hrá sa posledná minúta prvej tretiny a oba celky sa len striedajú v držaní puku v strede klziska.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vedú domáci Rangers nad Detroitom 1:0 potom, čo sa vedenia ujali v 7.minúte po góle Nasha. Následne sme videli vaicero šancí na oboch stranách, pričom aj domácim a aj hosťom sa raz podarilo nastreliť tyčku súperovej brány. Žrejme nás čaká ešte zaujímavý zápas, druhé dejstvo dnešného hokejového predstavenia sa začne približne 3:06.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:54
    Puk po úvodnom buly druhej časti získali na hokejky domáci, ale do útoku sa nedostali a naopak v útočnej tretine začali kombinovať hostia z Detroitu, ale strelu jedného z nich zblokoval Girardi do stredného pásma. Pri následnom pokuse o rozohrávku si hostia nerozumeli a bol im pískaný icing.
     
    20:57
    Krátko po buly pred Gustavssonom sa hra prerušovala po Hagelinovom streleckom pokuse.
     
    21:37
    Po zlej rozohrávke hosťujúceho gólmana Gustavssona sa k strele z tesnej blízkosti brány dostal domáci Lee Stempniak, ale gólman hostí svoju chybu napravil a chytil strelu domáceho hráča.
     
    23:04
    Rangers nehrajú v úvode druhej časti tak dobre ako v prvej polovici prvej dvadsaťminútovky, ale ani Detroitu sa zatiaľ nedarí dostať sa do výraznejšieho tlaku a po druhýkrát v tejto tretine bolo hosťom pískané zakázané uvoľnenie.
     
    24:21
    Dacjuk s Abdelkaderom narobili problémy domácej defenzíve, ale k strele na bránu sa ani jeden z hráčov Red Wings nedostal, práve naopak, do brejku mohol ísť na ľavom krídle jeden z domácich hráčov, lenže defenzíva Detroitu zasiahla všas. Krátko potom strieľal nepresne Zetterberg a o pár okamihov neskôr sa hra prerušovala pre ofsajd domáceho celku.
     
    25:25
    Domáci sa nepreadili v útočnej tretine, ale krátko potom sa to nepodarilo ani hosťom, keď Nestrašil nedokázal násjť z pravej strany Helma. V tejto tretine vidíme veľa nepresností a Nyquistova strela z ľavého kruhu bola jednou z nich.
     
    25:51
    Detroit sa dostal do ofenzívneho tlaku, na Lundqvista smerovalo niekoľko striel, tie najnebezpečnejšie vyslali od modrej Ericsson a z pravej strany Franzen. Hra sa po závare pred domácou bránou prerušovala a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, ktorého exekútorom bude Gustav Nyquist.
     
    25:51
    Nyquist sa rozhodol pre prudkú strelu z medzikružia, ktorá narobila domácemu gólmanovi problémy, keď puk preskočil cez Lundqvista, ten ho však nestratil z dohľadu a nepustil ho za svoj chrbát. Zápas tak pokračuje za nezmeneného stavu 1:0 pre Rangers.
     
    26:39
    Rangers dali gól!
    Nedáš – dostaneš. Toto známe pravidlo sa teraz potvrdilo a potom čo Nyquist nevyužil trestné strieľanie, mali šancu v podobe brejku domáci a skúsený veterán MARTIN ST. LOUIS nikým neatakovaný vypálil z ľavého kruhu prudkú strelu, ktorá končí v sieti hosťujúceho Detroitu, ktorý tak v 27.minúte prehráva už 2:0. Pre autora gólu je to štvrtý presný zásah v tejto sezóne a už druhú gólovú asistenciu si v tomto stretnutí pripisuje zadák Matt Hunwick. Asistencie: Matt Hunwick, Mike Kostka.
     
    27:38
    Po reklamnej pauze uvidíme hru štyroch proti štyrom, pretože sa faulu dopustila aj jedna aj druhá strana. Za sekanie dostáva dve minúty domáci Carl Hagelin, za krošček dostáva rovnaký trest hosťujúci Justin Abdelkader.
     
    29:06
    Z tesnej blízkosti brány z pravej strany zakončoval Niklas Kronwall, ktorý však svojho krajana v bráne Rangers neprekonal a Lundqvist dokázal puk po jeho strele vyraziť do rohu klziska. Krátko potom sa hra prerušovala po zakázanom uvoľnení Detroitu.
     
    29:38
    Oba celky s piatimi hráčmi.
     
    29:43
    Hra sa opäť prerušuje, tentokrát pre ofsajd Rangers.
     
    30:07
    Po reklamnej pauze si presilovú hru zahrá Detroit, pretože domáci bek Conor Allen dostáva dve minúty za podrazenie slovenského krídleníka v službách Red Wings, Tomáša Tatara.
     
    30:21
    Detroit sa hneď v úvode presilovky dokázal usadiť v útočnom pásme, ale hra sa krátko po začiatku početnej výhody prerušovala za Lundqvistovou bránou.
     
    30:38
    Detroit sa pokúšal o útok, ale rozhodcom neuniklo postavenie mimo hru, v ktorom bol Abdelkader a tak sa hra znovu prerušovala.
     
    31:10
    Henrik Zetterberg sa pekne predral k strele po pravom krídle, ale jeho strelecký pokus z tesnej blízkosti krajana Lundqvista neprekvapil.
     
    31:45
    Po Kindlovom pase páli tvrdo z vrcholu pravého kruhu Kronwall, ale delovka švédskeho zadáka bola nepresná.
     
    32:02
    Detroit Red Wings dal gól!
    Riley Sheahan pekne vybojoval puk pri mantineli na pravom krídle, nakorčuľoval si do priestoru medzi kruhmi, kde puk prenechával JAKUBOVI KINDLOVI a český zadák následnou presnou strelou znižuje stav stretnutia na 1:2 z pohľadu hostí. Asistencie: Riley Sheahan, Joahn Franzen.
     
    32:18
    Po Hunwickovom nahodení puku sa Rangers nepodarilo získať útočné pásmo a boli to Red Wings, kto sa dostal k strele na súperovu bránu. Puk po Clearyho teči končí za Lundqvistom a bude sa telefonovať!
     
    32:18
    Detroit Red Wings dal gól!
    Na ľavom krídle zasiahol puk vo vzduchu hokejkou DANNY CLEARY a poslal ho za Lundqvistov chrbát. Následný telefonát arbitra s videorozhdocom prináša rozhodnutie o tom, že gól platí a stav stretnutia sa tak vyrovnáva na 2:2. Asistencia: Drew Miller.
     
    35:30
    Opsravedlňujem sa za menší technický výpadok, zápas pokračuje za stavu 2:2 a v obrovskom ofenzívnom tlaku sú teraz hostia. Domáci gólman Henrik Lundqvist musí čeliť jednej strele za druhou.
     
    36:48
    Tlak Detroitu trošku opadol a oba celky sa teraz striedajú v držaní puku, ale do vážnejšej šance sa nevie dostať ani jeden z dnešných súperov. Napriek tomu sa však hrá hokej vo veľmi rýchlom tempe.
     
    38:00
    Rangers rozpútali kolotoč prihrávok v útočnom pásme a teraz sú to Red Wings, kto je pod tlakom. Po strele Girardiho z ľavého kruhu sa dvaja domáci hráči dostali k dorážke, ale Gustavsson podržal svoj tím, zatiaľ čo sa druhá tretina prehupla do svojej poslednej dvojminútovky.
     
    38:41
    Po pase z ľavého krídla pálil z pravej strany do odkrytej brány Red Wings autor otváracieho gólu stretnutia, Rick Nash, ale Gustavsson skvelým zákrokom lapačkou zachytil puk a zneškodnil šancu domáceho krídelníka. Hosťujúci gólman nám teraz predviedol krásny zákrok a len vďaka jeho pohotovému reflexu Detroit po tretíkrát v zápase neprehráva.
     
    39:36
    Za bránou Detroitu došlo k stretu hosťujúceho Ericssona s domácim St. Louisom a strelec druhého gólu Rangers v tomto zápase dostáva po svojom faule dve minúty za hákovanie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli tri góly, keď sa najskôr v 27.minúte presadil Martin St. Louis a poslal domácich do vedenia, ale hostia z Detroitu sa nevzdali a po dvoch zlepených góloch Jakuba Kindla a Dannyho Clearyho dokázali vyrovnať stav stretnutia. Pre úplnosť ešte dodajme, že v 26.minúte za stavu 1:0 nepremenil Gustav Nyquist trestné strieľanie.

    Po štyridsiatich minútach je stav stretnutia vyrovnaný 2:2 a v úvode tretej tretiny bude hrať Detroit v početnej výhode, pretože ešte minútu a 36 sekúnd by mal na trestnej lavici sedieť Martin St. Louis. Posledná dvadsaťminútovka sa začne približne 4:07.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:15
    V úvode tretej tretiny pokračuje početná výhoda Red Wings. Hosťom dlho trvalo než sa dokázali dostať do vážnejšej šance, tá prišla až po Franzenovej strele z ľavej strany, po ktorej Lundqvist prikrýva puk a prerušuje hru.
     
    41:36
    Rangers s piatimi hráčmi.
     
    43:03
    Nebezpečnú strelu domáceho hráča pekne zablokoval Nyquist, ale po následnom získaní puku sa nedokázali Red Wings dostať do útočného pásma. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, videli sme nepresný Zuccarellovu backhand a krátko potom na druhej strane pálil rovnako nepresne Zetterberg.
     
    44:51
    Dlhší herný úsek sa už hrá bez prerušenia, čo tempu stretnutia vyhovuje, ale v hre oboch celkov vidíme príliš veľa nepresností. Nebezpečný strelecký pokus vyslal na Lundqvista z ľavej strany Sheahan a krátko potom z tesnej blízkosti brány Franzen. Hra sa následne prerušovala pre icing domáceho tímu.
     
    45:50
    Rangers bojovali o puk v útočnom pásme, k strele sa opäť dostal Zuccarello, ale krátko potom vyhadzoval puk do stredného pásma Franzen.
     
    46:28
    Franzenova strela bola zblokovaná Lundqvistom do rohu klziska, kde o puk bojoval Zetterberg, ale neúspešne.
     
    47:38
    Hostia založili akciu spoza vlastnej brány a hoci Abdelkaderova snaha bola pribrzdená v strednom pásme, hráči Detroitu si aj napriek tomu dokázali udržať puk na hokejkách. Netrvalo dlho a boli to domáci, kto bol v útoku, keď sa do brejku utrhla dvojica "Jazdcov", ale St. Louis z pravého krídla svojím pasom spoluhráča pred bránou nenašiel.
     
    49:17
    Hrá sa veľmi rýchly hokej a hra sa prelieva z jednej strany klziska na druhú. Nasledovať bude reklamná pauza potom, čo Gustavsson prikrýva puk po prudkej strele Carla Hagelina z medzikružia.
     
    49:34
    Girardi od modrej čiary nahadzoval puk pred Gustavssonovu bránu, tam ho však nedokázal nikto z jeho spoluhráčov tečovať. Krátko potom prechádzali do útočného pásma Red Wings, ale hra sa prerušovala, pretože na ľade ostal po Hagelinovom tvrdom ataku ležať hosťujúci zadák Danny DeKeyser.
     
    50:08
    V strednom pásme sme videli nepresnosti aj na jednej aj na druhej strane, spoza vlastnej brány rozohrávajú ofenzívnu akciu Red Wings, zatiaľ čo sa riadna hracia doba dnešného duelu prehupla do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    51:03
    Po strele domáceho Matsa Zuccarella, ktorý sa dostal k puku na útočnej modrej a následne z medziukružia vystrelil, sa hra prerušovala a vznikol menší závar pred bránou hostí, po ktorom nasleduje reklamná pauza.
     
    51:11
    Pohľad na striedačku Red Wings nám ukázal, že DeKeyser zrejme nie je vážne zranený a bude v zápase pokračovať. Pohľad na ľadovú plochu nám pre zmenu ukázal prerušenie hry pre ofsajd hostí, v ktorom bol Luke Glendening.
     
    52:10
    Rangers dali gól!
    Po druhýkrát v tejto tretine sa utrhla do prečíslenia dvojica domácich hráčov, tentokrát to boli Moore a Stempniak. Prvý menovaný poslal z ľavého krídla pekný pas priamo na hokejku LEEMU STEMPNIAKOVI, ktorý presnou strelou švihom posiela domácich po tretíkrát v zápase do vedenia. Celej situácii predchádzal pekný pas Chrisa Kreidera zo stredného pásma. Asistencie: Dominic Moore, Chris Kreider.
     
    53:28
    Pred vlastnou bránou tvrdým hitom atakoval Johan Franzen Carla Hagelina, čím jednoznačne chcel pomstiť Hagelinov bodyček na DeKeysera spred pár minút. Na druhej strane klziska sme videli Tatarovu strelu z ľavej strany a následne po jeho pase pálil Helm, po ktorého streleckom pokuse Lundqvist prikrytím puku prerušoval hru.
     
    55:18
    St. Louis osamotený napádal hosťujúcu defenzívu v obrannej tretine Red Wings, ale nebol úspešný a hostia sa dokázali dostať do útočnej tretiny. Krátko potom sa však pre zmenu dokázali Rangers vyhodením puku do stredného pásma oslobodiť.
     
    56:13
    Gustavsson zastavuje za vlastnou bránou puk pre svojich spoluhráčov po nahodení Rangers.
     
    57:00
    Opäť musí Detroit zakladať útočnú akciu z hĺbky vlastnej defenzívy, keďže hosťom sa stále nedarí dostať sa na dlhšie do útočnej tretiny. Puk mal na hokejke DeKeyser, ale krátko po jeho rozohrávke sa hra prerušovala.
     
    57:52
    Detroit skúša power-play a hrá s prázdnou bránou!
     
    58:12
    Za bránou Rangers došlo k stretu Dericka Brassarda a Justina Abdelkadera, keď bol hosťujúci útočník atakovaný zo zadu a pri následnom voľnom páde korčuľou podrazil Brassarda. Nevyzeralo to ako úmyselný faul, ale Abdelkader putuje za hákovanie na trestnú lavicu a trest dostáva aj domáci Martin St. Louis.
     
    59:00
    Rangers mierili do útoku a zrejme mali v pláne zakončovať do prázdnej brány, ale obrana Red Wings dokázala v strednom pásme získať puk. Hrá sa posledná minúta riadnej hracej doby.
     
    59:29
    Zetterberg z ľavej strany pekne hľadal Dacjuka, ale Dacjuk svojou strelou nedokázal výborného Lundqvista prekonať. Krátko potom domáci gólman po ďalšej strele hosťujúceho hráča prikrýval puk a hra sa prerušovala.
     
    59:52
    Detroit Red Wings dal gól!
    V absolútnom závere dostal z ľavej strany presný puk na hokejku slovenský krídelník TOMÁŠ TATAR, ktorý následne poslal puk do odkrytej brány Rangers a posiela zrejme dnešný duel do predĺženia. Asistencie: Andrej Nestrašil, Jakub Kindl.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    60 minút na určenie víťaza duelu nestačilo a tak sa dnešný zápas posúva do päťminútového predĺženia.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:46
    V úvode predĺženia sa dostali do útočného pásma Rangers, ale k priamej strele na bránu sa domáci nedostali, zatiaľ čo na druhej strane si vytvorili nebezpečnú šancu hostia, keď tvrdo pálil z medzikružia Pavel Dacjuk. Následne sa však Pavel Dacjuk necháva vylúčiť za podrazenie a my uvidíme presilovku domáceho New Yorku.
     
    61:09
    Po prihrávke Brassarda od modrej na pravú stranu Nashovi, posielal kanadský krídelník pas pred bránu na St. Louisa, ktorého strelu však kryl pozorný Gustavsson.
     
    61:44
    Detroit sa na chvíľu oslobodil vďaka vyhodeniu, ale už sa Rangers usádzajú v útočnom pásme.
     
    61:50
    Rangers dali gól!
    Od modrej čiary prudko vypálil Dan Girardi, pred bránou číhajúci Nash puk nezasiahol, ale ten sa odrazil na pravú stranu, kde sa k nemu nikým neatakovaný dostal DERICK BRASSARD, ktorý posiela puk do odkrytej sväytne Red Wings a svojou presilovkovou trefou tak rozhoduje o výhre svojho tímu. Asistencie: Dan Girardi, Martin St. Louis.
     
    Koniec zápasu.
     
    Do tretej tretiny vstupovali oba celky za vyrovnaného stavu 2:2. V 53.minúte však poslal Rangers do vedenia Lee Stempniak a keď už hrali v závere Red Wings power-play s prázdnou bránou, zdalo sa, že jeho gól bol tým rozhodujúcim. Všetko, ale zmenil necelých osem sekúnd pred koncom riadnej hracej doby Tomáš Tatar, ktorý presilovkovým gólom vyrovnal na 3:3 a poslal zápas do predĺženia.

    V ňom hrali Red Wings v oslabení, keď sa nechal za podrazenie vylúčiť Pavel Dacjuk a túto presilovú hru dokázal domáci celok využiť, keď v 62.minúte rozhodol o dvojbodovom zisku pre Rangers Derick Brasard.


    Tri hviezdy zápasu:

    1. Rick Nash (NYR) 1+0
    2. Matt Hunwick (NYR) 0+2
    3. Derick Brassard (NYR) 1+1


    S konštatoivaním, že New York Rangers na vlastnom ľade vyhrali nad Detroitom Red Wings 4:3 po predĺžení, sa s Vami lúčim a prajem príjemný štart do predposledného pracovného dňa v tomto týždni. (05:09:50)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 7. Nash (Brassard, Hunwick), 27. Louis (Hunwick, Kostka), 53. Stempniak (Moore, Kreider), 62. Brassard (Girardi, Louis) – 33. Kindl (Sheahan, Franzen), 33. Cleary (Miller), 60. Tatar (Nestrašil, Kindl)


    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Staal, Klein, Hunwick, Girardi, Allen, Kostka – Zuccarello, Brassard, Nash – Kreider, Hayes, St. Louis – Hagelin, Moore, Duclair – Glass, Mueller, Stempniak
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, Smith, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Zetterberg, Dacjuk, Abdelkader – Nyquist, Sheahan, Tatar – Nestrašil, Helm, Franzen – Miller, Glendening, Cleary

    Rozhodca: Peel, Kozari – Racicot, Pancich