Buffalo – Montreal 1:2 (1:2 po s.n.) | NY Rangers – Detroit 4:3 (po pr.) | Anaheim – NY Islanders 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
New York Rangers
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Detroit Red Wings
Štvrtok 06.11.2014, 02:00 • Madison Square Garden • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Do tretej tretiny vstupovali oba celky za vyrovnaného stavu 2:2. V 53.minúte však poslal Rangers do vedenia Lee Stempniak a keď už hrali v závere Red Wings power-play s prázdnou bránou, zdalo sa, že jeho gól bol tým rozhodujúcim. Všetko, ale zmenil necelých osem sekúnd pred koncom riadnej hracej doby Tomáš Tatar, ktorý presilovkovým gólom vyrovnal na 3:3 a poslal zápas do predĺženia.

    V ňom hrali Red Wings v oslabení, keď sa nechal za podrazenie vylúčiť Pavel Dacjuk a túto presilovú hru dokázal domáci celok využiť, keď v 62.minúte rozhodol o dvojbodovom zisku pre Rangers Derick Brasard.


    Tri hviezdy zápasu:

    1. Rick Nash (NYR) 1+0
    2. Matt Hunwick (NYR) 0+2
    3. Derick Brassard (NYR) 1+1


    S konštatoivaním, že New York Rangers na vlastnom ľade vyhrali nad Detroitom Red Wings 4:3 po predĺžení, sa s Vami lúčim a prajem príjemný štart do predposledného pracovného dňa v tomto týždni. (05:09:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:50
    Rangers dali gól!
    Od modrej čiary prudko vypálil Dan Girardi, pred bránou číhajúci Nash puk nezasiahol, ale ten sa odrazil na pravú stranu, kde sa k nemu nikým neatakovaný dostal DERICK BRASSARD, ktorý posiela puk do odkrytej sväytne Red Wings a svojou presilovkovou trefou tak rozhoduje o výhre svojho tímu. Asistencie: Dan Girardi, Martin St. Louis.
     
    61:44
    Detroit sa na chvíľu oslobodil vďaka vyhodeniu, ale už sa Rangers usádzajú v útočnom pásme.
     
    61:09
    Po prihrávke Brassarda od modrej na pravú stranu Nashovi, posielal kanadský krídelník pas pred bránu na St. Louisa, ktorého strelu však kryl pozorný Gustavsson.
     
    60:46
    V úvode predĺženia sa dostali do útočného pásma Rangers, ale k priamej strele na bránu sa domáci nedostali, zatiaľ čo na druhej strane si vytvorili nebezpečnú šancu hostia, keď tvrdo pálil z medzikružia Pavel Dacjuk. Následne sa však Pavel Dacjuk necháva vylúčiť za podrazenie a my uvidíme presilovku domáceho New Yorku.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60 minút na určenie víťaza duelu nestačilo a tak sa dnešný zápas posúva do päťminútového predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:52
    Detroit Red Wings dal gól!
    V absolútnom závere dostal z ľavej strany presný puk na hokejku slovenský krídelník TOMÁŠ TATAR, ktorý následne poslal puk do odkrytej brány Rangers a posiela zrejme dnešný duel do predĺženia. Asistencie: Andrej Nestrašil, Jakub Kindl.
     
    59:29
    Zetterberg z ľavej strany pekne hľadal Dacjuka, ale Dacjuk svojou strelou nedokázal výborného Lundqvista prekonať. Krátko potom domáci gólman po ďalšej strele hosťujúceho hráča prikrýval puk a hra sa prerušovala.
     
    59:00
    Rangers mierili do útoku a zrejme mali v pláne zakončovať do prázdnej brány, ale obrana Red Wings dokázala v strednom pásme získať puk. Hrá sa posledná minúta riadnej hracej doby.
     
    58:12
    Za bránou Rangers došlo k stretu Dericka Brassarda a Justina Abdelkadera, keď bol hosťujúci útočník atakovaný zo zadu a pri následnom voľnom páde korčuľou podrazil Brassarda. Nevyzeralo to ako úmyselný faul, ale Abdelkader putuje za hákovanie na trestnú lavicu a trest dostáva aj domáci Martin St. Louis.
     
    57:52
    Detroit skúša power-play a hrá s prázdnou bránou!
     
    57:00
    Opäť musí Detroit zakladať útočnú akciu z hĺbky vlastnej defenzívy, keďže hosťom sa stále nedarí dostať sa na dlhšie do útočnej tretiny. Puk mal na hokejke DeKeyser, ale krátko po jeho rozohrávke sa hra prerušovala.
     
    56:13
    Gustavsson zastavuje za vlastnou bránou puk pre svojich spoluhráčov po nahodení Rangers.
     
    55:18
    St. Louis osamotený napádal hosťujúcu defenzívu v obrannej tretine Red Wings, ale nebol úspešný a hostia sa dokázali dostať do útočnej tretiny. Krátko potom sa však pre zmenu dokázali Rangers vyhodením puku do stredného pásma oslobodiť.
     
    53:28
    Pred vlastnou bránou tvrdým hitom atakoval Johan Franzen Carla Hagelina, čím jednoznačne chcel pomstiť Hagelinov bodyček na DeKeysera spred pár minút. Na druhej strane klziska sme videli Tatarovu strelu z ľavej strany a následne po jeho pase pálil Helm, po ktorého streleckom pokuse Lundqvist prikrytím puku prerušoval hru.
     
    52:10
    Rangers dali gól!
    Po druhýkrát v tejto tretine sa utrhla do prečíslenia dvojica domácich hráčov, tentokrát to boli Moore a Stempniak. Prvý menovaný poslal z ľavého krídla pekný pas priamo na hokejku LEEMU STEMPNIAKOVI, ktorý presnou strelou švihom posiela domácich po tretíkrát v zápase do vedenia. Celej situácii predchádzal pekný pas Chrisa Kreidera zo stredného pásma. Asistencie: Dominic Moore, Chris Kreider.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 7. Nash (Brassard, Hunwick), 27. Louis (Hunwick, Kostka), 53. Stempniak (Moore, Kreider), 62. Brassard (Girardi, Louis) – 33. Kindl (Sheahan, Franzen), 33. Cleary (Miller), 60. Tatar (Nestrašil, Kindl)


    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Staal, Klein, Hunwick, Girardi, Allen, Kostka – Zuccarello, Brassard, Nash – Kreider, Hayes, St. Louis – Hagelin, Moore, Duclair – Glass, Mueller, Stempniak
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, Smith, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Zetterberg, Dacjuk, Abdelkader – Nyquist, Sheahan, Tatar – Nestrašil, Helm, Franzen – Miller, Glendening, Cleary

    Rozhodca: Peel, Kozari – Racicot, Pancich