Chievo – CFC Janov 1:2 (kon.) | Udinese – Bergamo 2:0 (kon.) | Juventus – Palermo 2:0 (kon.)
Cesena – Inter 0:1 (kon.) | Lazio – Turín 2:1 (kon.) | Neapol – Hellas Verona 6:2 (kon.)
AC Miláno – Fiorentina 1:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
6:2 (1:1)
Hellas Verona
Nedeľa 26.10.2014, 18:00 • Stadio San Paolo • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
    HIGUAÍN - 6:2
     
    90+1
    Neapol dal gól! GONZALO HIGUAÍN s istotou premieňa penaltu pohotovou strelou k pravej žrdi. Chýbali však centimetre, aby Pinheiro zasiahol loptu, keďže vystihol smer strely.
     
    90
    Dries Mertens bol faulovaný a Neapol bude kopať penaltu!
     
    89
    Maggio získal loptu na pravej krajnej hranici šestnástky a krásne ju posunul na hornú hranicu pokutového územia, kde prišiel José Callejón, no ten z prvej trafil pravú žrď!
     
    86
    Gonzalo Higuaín skóroval už po tretíkrát, no jeho gól tentokrát neplatí. Koulibaly z ľavej hranice šestnástky naservíroval argentínskemu útočníkovi pred malé vápno, čiarový rozhodca si všimol ofsajd, no podľa spomaleného záberu to očividne, aspoň podľa mňa, ofsajd nebol. Gól je však neplatný.
     
    86
    Tak, kouč Benítez poslal dolu Mareka Hamšíka, ktorý si za svoj dnešný perfektny výkon zaslúži potlesk. Na jeho miesto príde Henrique.
    HIGUAÍN - 5:2
     
    84
    Neapol dal gól!
    Hosťujúci futbalisti znovu prepadli v útoku, loptu získal Rául Albiol, ktorý okamžite na pravú stranu vysúval Callejóna, vymenil si s ním loptu, Albiol následne zamieril do šestnástky, pohral sa s dvojicou obrancov a krásne na opačnú stranu naservíroval GONZALOVI HIGUAÍNOVI, pre ktorého už nebol problém zakončiť do prázdnej brány!
     
    78
    Lorenzo Insihne odchádza z ihriska a určite si vyslúži potlesk za dnešnú prácu, ktorú predviedol. Jeho centre a prihrávky naozaj boli chválitebné. Na jeho miesto prichádza Mertens.
    CALLEJóN - 4:2
     
    76
    Neapol dal gól!
    Neapolskí futbalisti získavajú znovu v tomto zápase dvoj-gólové vedenie! Hostia ostali v šestnástke súpera vo veľkom počte, Koulibaly okamžite odokopol priamočiaro dopredu na Mareka Hamšíka, ktorý prebehol po osi ihriska až asi do vzdialenosti štyroch metrov pred šestnástkovým oblúkom, posunul na kraj JOSÉMU CALLEJÓNOVI, ktorý tvrdou strelou k opačnej žrdi strieľa štvrtý gól Neapolu v tomto zápase!
     
    74
    Obrovská šanca pre Hellas Verona! Domáci futbalisti teraz podcenili situáciu, najmä stopér Rául Albiol, ktorý nechal v šestnástke zvláštne loptu, získal ju Nicolas López, ktorý sa dostal na hranicu malého vápna, no napokon pálil iba do skvelého a pripraveného Cabrala!
     
    73
    Dochádza k ďalšej zmene na ihrisku. Rafaela Marquesa v obrane vystriedal Javier Saviola. Pôvodom Argentínčan.
     
    71
    Tréner Rafael Benítez sa taktiež odhodlal k prvej zmene v tomto stretnutí. Dolu stiahol Jorginha a na ihrisko poslal Inlera.
    HIGUAÍN - 3:2
     
    68
    Neapol dal gól!
    Toto je však následný bleskurýchly obrat od Neapolu! Hostia si nepostrážili na útočnej polovici GONZALA HIGUAÍNA, ktorý si prebral loptu za stredovým kruhom a sám sa presadil až do šestnástky a potom pokojne a sebavedomo zakončil ku pravej žrdi!
    Nicolas LóPEZ - 2:2
     
    67
    Hellas Verona dala gól!
    Hostia však znovu zaskočili Neapol! NICOLAS LÓPEZ si z hráčov Neapolu urobil dobrý deň, keď prešiel cez Jorginha, následne pred šestnástkou aj cez Koulibalyho a potom krásne a s istotou zakončil prízemne ku pravej žrdi!
     
    63
    A máme tu prvé výmeny hráčov. Z ihriska odchádza útočník Luca Toni a v zostave ho nahradí Nene. Rovako tréner Mandorlini uskutočňuje aj zámenu Sorensena za Nicolasa Lópeza.
    HAMŠÍK - 2:1
     
    58
    Neapol dal gól!
    Domáci futbalisti sa presvedčivo dostávajú do dvoj-gólového vedenia! Pri rohovej zástavke si dvojica domácich futbalistov vyťukala protihráčov a následne sme videli center do šestnástky, na ktorý smeroval Koulibaly, ktorý bol zblokovaný, no potom MAREK HAMŠÍK prišiel ku lopte za hornou hranicou malého vápna, z voleja pálil najprv iba do pripraveného Pinheira, no následne mu brankár Verony ideálne nabil svojim vyrazením na ďalšiu strelu, ktorá už bola gólovou!
     
    55
    Prvým kartovo potrestaným hráčom hostí je Artur Ionita, ktorý v sklze zasiahol nepríjemne Ghoulama, za čo mu hlavný rozhodca právom udelil žltú kartu.
     
    49
    Obrovská šanca pre Neapol! Insigne získal loptu na útočnej polovici, všimol si voľného Josého Callejóna, ktorý si našiel miesto v šestnástke, ofsajd to nebol ani zdaľeka, no Callejónov volej smeroval prudko nad bránu!
    HAMŠÍK - 1:1
     
    44
    Neapol dal gól!
    Tak predsa je brána Verony dobitá. Ten tlak už bol naozaj neznesiteľný, veľa nevyužitých šancí a teraz to prišlo. Koulibaly pekne dokázal preniesť hru z ľavej strany na pravú krajnú hranicu šestnástky, kde bol José Callejón, ten okamžite do šestnástky posunul Koulibalymu, ten bol ešte zastavený, no následne sa lopta už ocitla pri MAREKOVI HAMŠÍKOVI, ktorý z prvej prízemne a ukážkovo vyrovnal!
     
    40
    Neapolskí futbalisti to skúšajú všemožnými spôsobmi. Teraz však mali hostia celkom namále, no opäť podržal skvelý brankár Pinheiro! Insigne si loptu spracoval za šestnástkou a tvrdo pálil ku pravej žrdi, no strážca veronskej svätyne dokázal loptu krásne vyraziť použitím svojich rúk!
     
    36
    Neapolskí futbalisti sa znovu dokázali nepríjemne prebojovať do šestnástky. Callejón po krásnom ťuknutí od Jorginha a Insigneho získal loptu na pravej strane šestnástky, posunul ju ešte okamžite do okolia bieleho bodu, kde bol Higuaín, no jeho následné zakončenie smeorvalo iba do skvelého obrancu Marquesa!
     
    31
    Opäť nebezpečná lopta pred Pinheirom! Jorginho posúval z pravého horného kúta šestnástky priamočiaro na Josého Callejóna, ktorý už tesne spred bránkovej čiary nepríjemne nakopával popred malé vápno, no nikto sa ku tejto lopte ani len nepriblížil, a tak teda len guľatý predmet preletel za opačnú postrannú čiaru.
     
    30
    Pekný úmysel domácich, no nie dokončený do konca. Hamšík posunul spred šestnástkového oblúka na ľavú stranu Insignemu, ktorý z ľavého horného rohu vápna posúval do medzery za obranu Higuaínovi, ktorý nebol v ofsajde, no tesne pred ním prišiel ku lopte skôr brankár Pinheiro, ktorý radšej v sklze odkopol, než by mal loptu zachytiť.
     
    24
    Prvým mužom, ktorý je kartovo potrestaný je domáci stredopoliar Jorginho. Ten totižto v snahe o zisk lopty od Halfredssona použil nepríjemný sklz zboku a trafil iba jeho končatiny, čo je jasná žltá karta.
     
    13
    Znovu obrovská šanca pre Neapol! Insigne ukázal, že jeho pohyby majú nápad. Na ľavej strane si spracoval prihrávku, mierne sa pomalým tempom presunul asi o dva metre a krásne pred malým vápnom našiel chirurgicky presným centrom Gonzala Higuaína, ktorého volej však bravúrne zneškodnil brankár Pinheiro!
     
    11
    Brivio pochybil v rozohrávke, keď z popri postrannej čiary posunul loptu na stred, kde dobehol rýchlo Gonzalo Higuaín, ktorý šikovne kľučkou prešiel cez Marquesa a vystrelil spoza pokutového územia, no šťastie pre Pinheira, že jeho strelu ešte zblokoval Sorensen a tak mohol brankár hostí s istotou loptu uchopiť vo svojich rukách.
     
    9
    Domáci stratili loptu v strede poľa, čo hosťujúci futbalisti okamžite využili na protiútok. Halfredsson sa dostal po ľavej strane až do šestnástky, asi na hornú hranicu, odkiaľ vypálil, brankár Cabral však perfektne vyrazil pred malé vápno. Tam však okamžite pribehol útočník Toni, ktorý mohol s istotou streliť druhý gól Verony, no lopta mu nesadla a poslal iba slabú koncovku priamo do rúk brankára Cabrala!
    HALFREDSSON - 0:1
     
    1
    Hellas Verona dala gól!
    Aké prekvapenie na úvod! Z pravej strany nakopol loptu do šestnástky Martic, obrancovia domáceho mužstva dokázali odpratať loptu len na hornú hranicu šestnástky, odkiaľ z voleja vypáli EMIL HALFREDSSON, ktorý parádne trafil priestor pri pravej žrdi a nedal Cabralovi žiadnu šancu!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 44. Hamšík, 58. Hamšík, 68. Higuaín, 76. Callejón, 84. Higuaín, 90+1. Higuaín (pen.) – 1. Halfredsson, 67. Nicolas López

    Karty:   24. Jorginho (NEA) – 55. Ionita (VER)


    SSC Neapol: Rafael Cabral – Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – David López, Jorginho – Callejón, Hamšík ("C"), Insigne – Higuaín
    Náhradníci: Henrique, de Guzmán, Mertens, Colombo, Mesto, Michu, Radošević, Andújar, Inler, Zapata

    Hellas Verona: Rafael Pinheiro – Sorensen, Marques, Moras – Martić, Ionita, Hallfredsson, Brivio – Tachtsidis – Gómez Taleb, Toni ("C")
    Náhradníci: Saviola, Janković, Luna, Nicolas López, Benussi, Valoti, Campanharo, Agostini, A. González, Gollini, Nenê

    Rozhodca: Andrea Gervasoni – M. Tonolini, G. Stallone