Burnley – Everton 1:3 (kon.) | Tottenham – Newcastle 1:2 (kon.) | Manchester United – Chelsea 1:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:2 (1:0)
Newcastle United
Nedeľa 26.10.2014, 14:30 • White Hart Lane, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Ďakujem vám za pozornosť. Z mojej strany je to na dnes všetko. Verím, že sa pri prenosoch z najvyššej anglickej súťaže stretneme i nabudúce. Prajem ešte príjemný zvyšok nedele. (16:26:48)
     
    Tottenham bol v druhom polčase smerom dopredu absolútne bezzubý a zaskočený tým, že Newcastlu sa podarilo krátko po prestávke vyrovnať a neskôr streliť i rozhodujúci gól. Alan Pardew tak zaznamenal zo svojim tímom cenné víťazstvo, ktorým sa Straky odrážajú zo zostupových vôd, zatiaľ, čo Tottenham opäť stratil v zápase, ktorý mal rozhodne vyhrať.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hosťujúci stopér Taylor loptu odkopol, čo najďalej od svätyne Krula. Tottenham má už čas možno len na posledný útok. S Kohútmi to nevyzerá dobre.
     
    90+4
    Harry Kane sa dokázal preštrikovať cez dvojicu protihráčov, skúsil to i proti tretiemu, no ten jeho úmysel dobre prečítal a Gouffran loptu vyviezol až na polovicu Tottenhamu.
     
    90+3
    V sektore fanúšikov, ktorí merali do Londýna cestu z Newcastlu sa už začína pomaličky oslavovať. Do konca však ešte stále dostatok času minimálne na jeden gól.
     
    90+2
    Z následného rohového kopu sa na konci druhej minúty nadstaveného času Tottehnham presadiť nedokázal. Krul môže pri odkope opäť našetriť nejaké tie cenné sekundičky.
     
    90+1
    Dier dokázal dlhý nákop predĺžiť hlavičkou do pokutového územia Robertovi Soldadovi, ktorý sa dostal k strele v dobrej pozícii, no jeho pokus bol zlokovaný na rohový kop.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur).
     
    90
    K druhému polčasu sa nadstavuje ešte päť extra minút. Tottenham tak má dostatok času ešte aspoň na vyrovnanie.
     
    89
    Štadiónom White Hart Lane to len tak zahučalo! Soldado poslal do pokutového územia peknú loptu Harrymu Keanovi, ktorý ju okamžite predkladal pred bránu. Tam však nebol nikto z domácich hráčov a prihrávka domáceho mladíka len preletela popred Krula.
     
    88
    Zúfalý tlak Tottenhamu pokračuje. Domácim sa čas veľmi rýchlo kráti.
     
    87
    Brankár Krul si dával s odkopom od svojej svätyne príliš načas, s čím rozhodca stratil trpezlivosť a brankárovi Newcastlu United udelil žltú kartu.
     
    85
    Defenzíva Strák odvrátila loptu po rohovom kope len na hranicu pokutového územia, kde číhal úplne voľný Aaron Lennon. Ten sa svojou pravačkou oprel do lopty, no Krul mohol ostať pokojný. Lennonova strela jeho bránu minula poriadnym oblúkom.
     
    84
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Emanuel Adebayor, prichádza Roberto Soldado.
     
    83
    Po rýchlom vyhodení lopty od Krula sa Newcastlu snažil dostať do kontry po osi dvoch striedajúcich hráčov. Haidara vysunul Ameobiho, ktorý sa snažil svojou rýchlosťou presadiť cez Kaboula, no ten ho dokázal zastaviť.
     
    82
    Diera na dnešný zápas nebude pravdepodobne spomínať v najlepšom. Pravému obrancovi domácich totiž dnes takmer nič nevychádza, čo sa potvrdilo i pri snahe posunúť loptu Aaronovi Lennonovi.
     
    81
    Sammy Ameobi sa snažil zamotať svojimi kľučkami hlavu dvom svojim protihráčom a vniknúť cez nich do pokutového územia, čo sa mu však nepodarilo.

    Michal Bakoš

    Góly: 18. Emanuel Adebayor – 46. Sammy Ameobi, 58. Ayoze Perez

    Karty:   63. Capoue (TOT), 90. Danny Rose (TOT) – 23. Yoan Gouffran (NEW), 51. Colback (NEW), 87. Krul (NEW)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Rose, Vertonghen, Kaboul, Dier – Mason, Capoue – Chadli, Eriksen, Lamela – Adebayor.
    Náhradníci: Vorm – Chiriche, Davies, Kane, Dembele, Lennon, Soldado.

    Newcastle United: Krul – Janmaat, Taylor, Coloccini, Dummett – Colback, Anita – Obertan, Sissoko, Gouffran – Perez.
    Náhradníci: Elliot – Ferreyra, Haidara, Taylor, Ameobi Sa., Armstrong, Cabella.

    Rozhodca: Taylor – Brooks, Hussin (East).