Burnley – Everton 1:3 (kon.) | Tottenham – Newcastle 1:2 (kon.) | Manchester United – Chelsea 1:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:2 (1:0)
Newcastle United
Nedeľa 26.10.2014, 14:30 • White Hart Lane, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Ďakujem vám za pozornosť. Z mojej strany je to na dnes všetko. Verím, že sa pri prenosoch z najvyššej anglickej súťaže stretneme i nabudúce. Prajem ešte príjemný zvyšok nedele. (16:26:48)
     
    Tottenham bol v druhom polčase smerom dopredu absolútne bezzubý a zaskočený tým, že Newcastlu sa podarilo krátko po prestávke vyrovnať a neskôr streliť i rozhodujúci gól. Alan Pardew tak zaznamenal zo svojim tímom cenné víťazstvo, ktorým sa Straky odrážajú zo zostupových vôd, zatiaľ, čo Tottenham opäť stratil v zápase, ktorý mal rozhodne vyhrať.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hosťujúci stopér Taylor loptu odkopol, čo najďalej od svätyne Krula. Tottenham má už čas možno len na posledný útok. S Kohútmi to nevyzerá dobre.
     
    90+4
    Harry Kane sa dokázal preštrikovať cez dvojicu protihráčov, skúsil to i proti tretiemu, no ten jeho úmysel dobre prečítal a Gouffran loptu vyviezol až na polovicu Tottenhamu.
     
    90+3
    V sektore fanúšikov, ktorí merali do Londýna cestu z Newcastlu sa už začína pomaličky oslavovať. Do konca však ešte stále dostatok času minimálne na jeden gól.
     
    90+2
    Z následného rohového kopu sa na konci druhej minúty nadstaveného času Tottehnham presadiť nedokázal. Krul môže pri odkope opäť našetriť nejaké tie cenné sekundičky.
     
    90+1
    Dier dokázal dlhý nákop predĺžiť hlavičkou do pokutového územia Robertovi Soldadovi, ktorý sa dostal k strele v dobrej pozícii, no jeho pokus bol zlokovaný na rohový kop.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur).
     
    90
    K druhému polčasu sa nadstavuje ešte päť extra minút. Tottenham tak má dostatok času ešte aspoň na vyrovnanie.
     
    89
    Štadiónom White Hart Lane to len tak zahučalo! Soldado poslal do pokutového územia peknú loptu Harrymu Keanovi, ktorý ju okamžite predkladal pred bránu. Tam však nebol nikto z domácich hráčov a prihrávka domáceho mladíka len preletela popred Krula.
     
    88
    Zúfalý tlak Tottenhamu pokračuje. Domácim sa čas veľmi rýchlo kráti.
     
    87
    Brankár Krul si dával s odkopom od svojej svätyne príliš načas, s čím rozhodca stratil trpezlivosť a brankárovi Newcastlu United udelil žltú kartu.
     
    85
    Defenzíva Strák odvrátila loptu po rohovom kope len na hranicu pokutového územia, kde číhal úplne voľný Aaron Lennon. Ten sa svojou pravačkou oprel do lopty, no Krul mohol ostať pokojný. Lennonova strela jeho bránu minula poriadnym oblúkom.
     
    84
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Emanuel Adebayor, prichádza Roberto Soldado.
     
    83
    Po rýchlom vyhodení lopty od Krula sa Newcastlu snažil dostať do kontry po osi dvoch striedajúcich hráčov. Haidara vysunul Ameobiho, ktorý sa snažil svojou rýchlosťou presadiť cez Kaboula, no ten ho dokázal zastaviť.
     
    82
    Diera na dnešný zápas nebude pravdepodobne spomínať v najlepšom. Pravému obrancovi domácich totiž dnes takmer nič nevychádza, čo sa potvrdilo i pri snahe posunúť loptu Aaronovi Lennonovi.
     
    81
    Sammy Ameobi sa snažil zamotať svojimi kľučkami hlavu dvom svojim protihráčom a vniknúť cez nich do pokutového územia, čo sa mu však nepodarilo.
     
    80
    Harrymu Kaneovi sa už z pravého krídla odcentrovať nepodarilo, respektíve podarilo, no domáci mladík už centroval spoza bránkovej čiary, takže nasleduej päťka Krula.
     
    79
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Ayoze Perez, prichádza Haidara.
     
    79
    Eriksenov center však doplachtil len priamo do rukavíc pripraveného Krula.
     
    78
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Lamela, prichádza Lennon.
     
    78
    Harry Kane si vypýtal faul, po ktorom budú Kohúti zahrávať priamy kop z nebezpečnej pozície.
     
    77
    Dany Rose dostal loptu na ľavé krídlo. Jej odskok si však nevypočítal príliš dobre a guľatý nezmysel mu napokon unikol za postrannú čiaru.
     
    76
    Newcastlu sa bude s pribúdajúcim časom čoraz viac priestoru otvárať na prechod do rýchlych brejkov. Jeden taký už podnikol Cabella, ktorý do pokutového územia vysunul presnou kolmicou Ayozeho Pereza. Ten sa mu snažil loptu spätnou prihrávkou vrátiť, no neúspešne.
     
    75
    Domáci vstupujú do záverečnej štvrťhodinky zápasu s loptou vo svojej moci. K tomu, aby sa im podarilo vyrovnať, prípadne otočil duel vo svoj prospech, však potrebujú aj vypracovať si príležitosti.
     
    74
    Hostia v trojici pekne zakombinovali pri postrannej čiare a na Masonovi, ktorý sa snažil vybojovať pre Kohútov loptu, získali autové vhadzovanie.
     
    73
    Adebayor veľmi umne a šikovne prepustil Lamelovu prihrávku Christianovi Eriksenovi, ktorý to zobral na seba a pokúsil sa o zakončenie. Jeho strela pravačkou bola vytečovaná na rohový kop!
     
    71
    Yoze Perez sa po súboji s Janom Vertonghenom porúčal k zemi. Píska sa proti domácej svätyni. Newcastlu takéto prerušenia hry vyhovujú.
     
    70
    Coloccini fantasticky zapracoval pri defenzívnej činnosti a loptu vyviezol až na súperovu polovicu, kde skúsený stopér ukľudnil hru
     
    68
    Priamo z rohového kopu sa domácim podarilo vyrovnať, potom, čo sa lopta odrazila do siete od brankára Krula. Rozhodcovia však radosť fanúšikom okamžite prekazili svojim verdiktom. Priznám sa, že neviem, čo bolo presne vo veci. Možno faul Adebayora, no gól v každom prípade neplatí.
     
    67
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Capoue, prichádza Harry Keane.
     
    66
    Po aktivite Diera a práci Adebayora sa dostal k strele z hranici šestnástky. Pokus domáceho ofenzívneho záložníka skončil nad brvnom Krulovej svätyne, no bolo to po teči.
     
    65
    Po prepadnutí Diera sa Newcastle dostal do rýchlej kontry. Vyzeralo to tak, že Cabella bude pri kolmej prihrávke v pokutovom území neskoro, no šikovne sa dokázal zbaviť svojho strážcu. Pre hostí škoda, preškoda, že sa Cabella rozhodol pre nezmyselné zakončenie z veľkého uhla. Na spätnú prihrávku sa mu totiž núkala dvojica spoluhráčov. Len, aby táto situácia Straky ešte nevyšla draho!
     
    64
    Adebayor sa snažil po dlhej prihrávke loptu ešte zachytiť na hracej ploche, no telo mu do jeho cesty položil Coloccini, ktorý loptu skontroloval, kým sa dokotúľala za bránkovú čiaru.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Capoue (Tottenham Hotspur).
     
    61
    Pre Tottenham je takýto vývoj stretnutia vzhľadom na obraz hry v prvom polčase krutý a nespravodlivý. Bohužiaľ, futbal býva aj taký a teraz je na Kohútoch, aby predviedli, že si dokážu poradiť aj s takouto situáciou.
     
    60
    Často kritizovaný tréner Alan Pardew musí byť zatiaľ so svojimi polčasovými rozhodnutiami mimoriadne spokojní. Obaja striedajúci hráči, ktorých poslal do hry, boli totiž výrazne zamiešaný do gólových situácii.
    Ayoze PEREZ - 1:2
     
    58
    Newcastle United dal gól! Fanúšikovia Strák sústredení za bránou Tottenhamu môžu po druhý krát v Londýne jasať! Akciu Newcastlu naštartoval dravým prienikom na ľavom krídle Moussa Sissoko, ktorý na svojej ceste zosmiešnil niekoľko svojich protihráčov, následne odovzdal loptu striedajúcemu Cabellovi. Ten milimetrovo presným centrom našiel v pokutovom území v medzere medzi dvojicou domácich stopérov AYOZIHO PEREZA, ktorý presnou hlavičkou donútil Huga Llorisa ťahať loptu spoza svojho chrbta!
     
    56
    Colback sa uvoľnil v centrálnej pozícii, posunul loptu na Ameobiho, ktorému sa ešte núkala prihrávka na nabiehajúceho Dummeta, no žolík Newcastlu to skúsil strelou sám. Lloris zasahovať nemusel.
     
    55
    Priamo po rohovom kope nevyplynulo pre bránu Krula žiadne nebezpečenstvo, rovnako tak ani po následnom pokuse o center v podaní Ryana Masona.
     
    54
    Ďalšie dva centre Dannyho Rosa z ľavého krídla tentoraz také nebezpečné neboli, no ten druhý v poradí odvrátila defenzíva Newcastlu na rohový kop.
     
    53
    Obrovská šanca Tottenhamu na vrátenie si jedno-gólového náskoku. Danny Rose našiel prízemným centrom v strede pokutového územia voľného Christiana Eriksena, ktorý so zakončením príliš dlho váhal a v momente, kedy sa k nemu odhodlal, už bolo pred svätyňou Krula príliš husto a Eriksen cez hradbu tiel loptu prepasíroval len mimo ľavej tyče.
     
    52
    Lamela sa na pravom krídle dostal do veľmi ťažkej situácie a zo súboja s Dummettom nedokázal vyťažiť ani len rohový kop. Odkopávať od svojej svätyne tak môže Krul.
     
    51
    Lamela sa snažil vyviesť loptu, čo najbližšie pokutovému územiu Newcastlu, no jeho zámer mu prekazil Colback, ktorý ho za dres stiahol k zemi, za čo hosťujúci stredopoliar dostal žltú kartu.
     
    50
    Krul do svojej moci bez problémov stiahol loptu po centri z ľavého krídla.
     
    48
    Štadión White Hart Lane, ktorý bol počas polčasovej prestávky, razom stíchol. Kohúti tak musia opäť bojovať o prinavrátenie si vedenia.
    Sammy AMEOBI - 1:1
     
    46
    Newcastle United dal gól! Tak, Alan Pardew si na lavičke Newcastlu môže mädliť ruky, striedanie mu totiž vyšlo fenomenálne! Boli sme svedkami jedného z najrýchlejších gólov druhého polčasu v histórii Premier League! Okamžite po rozohrávke sa SAMMY AMEOBI rozbehol vpred, počkal si na pas Colbacka, presadil sa cez ľahkovážne brániaceho Diera, ktorý bol hlavou ešte pravdepodobne v kabíne, a presnou strelou k vzdialenejšej tyči z uhlu prestrelil Llorisa!
     
    46
    Zápas sa po prvom dejstve skončil i pre Anitu, ktorý svoje miesto v strede poľa prenechal technickejšiemu Cabellovi.
     
    46
    Alan Pardew reaguje na nepriaznivý vývoj stretnutia polčasovým striedaním. Z hry odišiel nevýrazný Gabriel Obertan, ktorého miesto zaujal Sammy Ameobi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase bol Tottenham od samotného úvodu jasne lepším tímom. Svoju dominanciu korunoval v osemnástej minúte presnou hlavičkou Emanuela Adebayora. V druhej polovici úvodnej časti hry síce Straky trošku ožili a v ofenzíve predviedli nejaké tie svetlé náznaky, no do priameho a vážneho ohrozenie brankára Huga Llorisa sa nedostali.

    Po štvrťhodinke sa opäť prihlásime s druhým polčasom, ktorý si rozhodne nenechajte ujsť. Dnešný zápas sa totiž stále môže ešte vyvinúť rôznymi smermi.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Kaboul zatlačil v rohu ihriska na Colocciniho, na ktorom chcel vybojovať pre Tottenham rohový kop, no Coloccini si so svojim protihráčom hravo poradil a nasadil mu jasličky.
     
    45+2
    Danny Rose si loptu po prihrávke Chadliho pustil okolo Janmaata. Už-už sa zdalo, že v súboji krajných obrancov Rose uspeje svojou rýchlosťou, no Janmaat mu na poslednú chvíľu loptu stačil vypichnúť.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia pridal k prvému polčasu ešte dve minútky.
     
    45
    Anita bol faulovaný v momente, kedy sa riadny hrací čas prvého dejstva pomaly naplnil. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    44
    Eriksen našiel svojim centrom z hĺbky poľa na zadnej žrdi v pokutovom území úplne zabudnutého Chadliho, ktorý sa snažil loptu upratať do siete z prvej, no jeho zakončeniu chýbala presnosť. Z dobrej pozície tak Belgičan nevyťažil nič.
     
    43
    Lamela na polovici Newcastlu faulovaný Colbackom. Záverečné minúty prvého polčasu tak domáci otvoria s loptou vo svojej moci.
     
    42
    Sissoko tentoraz presunutý na pravej strane sa snažil nasadiť okolo dvoch protihráčov. S prvým si dokázal poradiť, druhý mu už vystavil stopku.
     
    41
    Center z ľavej strany od rohovej zástavky sa však stal ľahkou korisťou brániacich hráčov Totenhamu, ktorý loptu bez akýchkoľvek problémov odvrátili do bezpečia.
     
    40
    Sissoko sa okamžite po svojom návrate na hraciu plochu zapojil do ofenzívneho snaženia svojho tímu, po ktorom budú Straky zahrávať rohový kop.
     
    39
    Moussa Sissoko ostal po nižšie spomenutím súboji ležať na trávniku a potreboval pomoc od lekárskeho tímu. Ľavý krídelník by však v hre mal pokračovať.
     
    38
    Dobrá Janmaatova prihrávka sa na hranici pokutového územia dostala k Sissokovi, ktorý si to pripravoval na pravačku. Vystreliť však už nestihol, pod nohy sa mu dobre hodili jeden z protihráčov. Priamy kop v prospech hosťujúceho tímu sa nepískal, k lopte sa dostal Colback, ktorý vypálil ľavačkou, no jeho pokus až k Llorisovi nedoletel.
     
    37
    Na dobrú prácu Gabriela Obertana sa snažil nadviazať prenesením hry na ľavé krídlo Anita, ktorý hľadal Sissoka, no na toho bola prihrávka až príliš dlhá.
     
    36
    Prihrávku Lamelu sa dobre hrajúci Mason snažil len takým jemným dotykom posunúť do šestnástky Christianovi Eriksenovi. Pri lopte však nakoniec ako prvý bol holandský brankár Krul v službách Newcastlu United.
     
    35
    Rose dostal na ľavej strany opäť dostatok času a priestoru na to, aby mohol odcentrovať, no tento jeho pas do pokutového územia nepatril do kategórie najpresnejších a lopta skončila v rukaviciach Krula.
     
    34
    Eriksenov center od rohovej zástavky spôsobil v pokutovom území Newcastlu poriadnu skrumáž, po ktorej nasledoval pokus o strelu z hranice pokutového územia v podaní Kaboula. Ten však nedokázal loptu zasiahnuť práve najlepšie.
     
    33
    Ayoze Perez sa zatiaľ na hrote hosťujúceho útoku nemal príliš možnosť ukázať. Teraz si navyše zle načasoval nábeh za chrbát domácej defenzívy a bol chytený do ofsajdovej pasce.
     
    32
    Danny Rose našiel svojim dlhočizným autom v pokutovom území Emanuela Adebayora, ktorý mal na chrbte zaveseného ako tieň Colocciniho, no aj napriek tomu dokázal odcentrovať na zadnú tyč, kde sa až príliš vehementne pretláčal do zakončenia Lamela. Pískal sa útočný faul.
     
    31
    Z pravej strany odcentroval ľavačkou do šestnástky loptu Colback. Lopta sa krútila smerom k bráne, z blízkosti Llorisa ju odpratal Chadli.
     
    30
    Po polhodine hry prichádza možnosť pre Newcastle United zahroziť po rohovom kope.
     
    29
    Christian Eriksen ešte stihol loptu pri postrannej čiare udržať na hracej ploche, no viac už vymyslieť nestihol. K lopte sa dostal Sissoko, ktorý ju vyviezol za poliacu čiaru, kde na jeho prácu nadviazal ziskom autového vhadzovania Perez.
     
    28
    Gabriel Obertan, ktorý posilnil Straky pred pár rokmi po angažmáne v Manchestri United, na pravej strane proti Eriksenovi nič nevymyslel. Francúzovi lopta unikla mimo hraciu plochu.
     
    27
    Ďalšie pekná kombinácia Tottenhamu sa nemohla ďalej odvíjať, pretože Chadlimu nachádzajúcemu sa na pravej strane bol odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    26
    Chadli posunul loptu po svojej ľavici aktívnemu Roseovi, ktorý od úvodu stretnutia brázdi po postrannej čiare ako utrrhnutý z reťaze. Anglický obranca vnikol okolo Obertana do pokutového územia, kde sa ochotne porúčal k zemi. O penalte nemôže byť žiadna reč.
     
    25
    Danny Rose sa poriadne osopil na jedného z čiarových rozhodcov dnešného duelu, ktorý mu odpískal ofsajdovú pozíciu.
     
    24
    Emanuel Adebayor po obdržaní lopty vystrúhal nepríjemnú grimasu, ktorá svedčí o tom, že robustný útočník domácich pravdepodobne zle dostúpil. V hre však zatiaľ pokračuje.
     
    23
    Hlavný rozhodca stretnutia Taylor siahol po prvý krát do svojej kapsičky, odkiaľ vytiahol a ukázal žlté napomenutie Yoanovi Gouffranovi, ktorý pri postrannej čiare tvrdo dohral Diera.
     
    22
    Očakávame na reakciu Newcastle. Toho plány totiž domáci gólom Adebayora poriadne nabúrali. Straky musia byť za aktuálneho stavu omnoho ofenzívnejšie.
     
    21
    Lamela s Eriksenom predviedli okulahodiacu kombináciu. Zdalo sa však, že prvý menovaný už pri lopte nestihne byť včas, no argentínsky záložník ešte zabojoval a pretlačil ju na Danyho Rosea. Ten sa svojou silnejšou ľavačkou do guľatého nezmyslu poriadne oprel, no nemieril najpresnejšie.
     
    19
    Tottenham tak dokázal zo svojho aktívneho vstupu do zápasu vyťažiť zaslúžený vedúci gól, ktorý môže do domácej hry vniesť viac pokoja a istoty.
    Emanuel ADEBAYOR - 1:0
     
    18
    Tottenham dal gól! Celú akciu domácich Kohútov začal Ryan Mason, po ktorého práci sa lopta dostala v pokutovom území k Chadlimu. Belgický reprezentant však nedokázal zakončiť ani prihrať, rovnako pochodil aj Christian Ericksen, no lopta sa na ľavom okraji šestnástky ešte dostala práve k Masonovi, ktorý ju krásnym centrom ľavačkou posadil na hlavu EMANUELA ADEBAYORA. Ten sa v podobných situáciach nezvykne mýliť a hlavou sa nezmýlil ani v tomto prípade.
     
    17
    Po štvrťhodine hry Newcastle po prvý raz výraznejšie vyšiel zo svojej defenzívnej ulity a okamžite domácej defenzíve poriadne pohrozil.
     
    16
    Sissokov center z pravej strany v pokutovom území hlavou len tesne minul Gabiel Obertan. Lloris loptu vyboxoval len ku Colbackovi, ktorý sa snažil rýchlo ju upratať do siete, no urobil to až príliš zbrklo.
     
    15
    Francúzsky stredopoliar o niekoľko okamihov neskôr rozohrával priamy kop. Jeho center defenzíva Tottenhamu odvrátila z pokutového územia k Dummettovi, ktorý sa do nej oprel ľavačkou takmer z polovice ihriska. Delovka to bola dobrá, no mimoriadne nepresná.
     
    14
    Po Gouffranovej dobrej práci pri postrannej čiare nemohol Tottenham pokračovať vo svojej akcii. Kohúti však aspoň ostávajú v držaní lopty.
     
    13
    Ryan Mason si loptu dokázal posunúť až pred hranicu šestnástkového oblúku, kde už nemal na výber príliš alternatív, tak vyskúšal strelecké šťastie. Jeho ľavačka však mierila veľmi nepresne.
     
    12
    Domáci chybovali v rozohrávke, čo hostia mohli potrestať, no ich rýchly kontra bola pokazená nepresnou prihrávkou Pereza, ktorý loptu poslal po svojej pravej ruke Obertanovi na päty.
     
    11
    Prvá prácu v zápase mal po jedenástich minútach hry i domáci brankár Hugo Lloris, ktorý stiahol loptu do svojho náručia po centry Colocciniho z pravej strany.
     
    10
    Ryan Mason hľadal dlhým nákopom až z vlastnej polovici ihriska Emanuela Adebayora, ktorý síce na hranici pokutového územia hlavičkový súboj prehral, no lopta sa dostala do druhej vlny ku Christianovi Eriksenovi, ktorý sa snažil o pohotové zakončenie, no loptu vôbec dobre netrafil.
     
    9
    Jan Vertonghen uspel v osobnom súboji s Perezom, mal pred sebou dostatok priestoru, ktorú využil a z úctyhodnej vzdialenosti sa pravačkou poriadne oprel do lopty. Po jeho nepresnej strele to hľadiskom na White Hart Lane len tak zahučalo.
     
    8
    Danny Rose hľadal centrom od postrannej čiary v pokutovom území na príležitosť čakajúceho Emanuela Adebayora, ktorý však bol veľmi dobre pokrytý.
     
    7
    Kaboul sa na pravej strane krásne uvoľnil cez Dummetta, no pri následnom centri potvrdil, že kopacia technika nie je to, čo by ho ako stopéra práve zdobilo a loptu poslal až za opačnú postrannú čiaru.
     
    6
    Počiatočná fáze dnešného stretnutia nám jasne ukazuje, ktoré z mužstiev dnes bude ofenzívnejšie a tvorivejšie a ktoré sa bude spoliehať najmä na pozornú defenzívu.
     
    5
    Kaboul sa snažil zrýchliť hru prekvapujúcou prihrávkou na pravé krídlo Lamelovi, ktorý však nemal šancu nevydarenú prihrávku svojho spoluhráča spracovať.
     
    4
    Ďalší postupný útok Tottenhamu sa začína od domácej stopérskej dvojice, ktorá dnes nastúpil v zložení Vertonghen-Kaboul.
     
    3
    Až na konci tretej minúty sa k lopte na dlhší čas môžu dostať aj hráči Newcastlu United. Tottenham od úvodného výkopu na svojho súpera poriadne vyletel.
     
    2
    Po krásnom prenesení hry krížom cez celé ihrisko uspel na ľavom krídle v súboji s Obertanom Danny Rose, ktorý vnikol do pokutového územia, kde narazil na Janmaata. Ten podľa domácich zahral rukou, no rozhodca na to mal iný názor.
     
    1
    Prvý útok zápasu patril domácim Kohútom. Na ľavej strane sa k lopte dostal Rose, ktorý poslal do pokutového územia centrovanú loptu, no len k hosťujúcemu Anitovi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris – Rose, Vertonghen, Kaboul, Dier – Mason, Capoue – Chadli, Eriksen, Lamela – Adebayor.
    Náhradníci: Vorm – Chiriche, Davies, Kane, Dembele, Lennon, Soldado.

    Newcastle United: Krul – Janmaat, Taylor, Coloccini, Dummett – Colback, Anita – Obertan, Sissoko, Gouffran – Perez.
    Náhradníci: Elliot – Ferreyra, Haidara, Taylor, Ameobi Sa., Armstrong, Cabella.

    Rozhodca: Taylor – Brooks, Hussin (East)..
     
    Deviate kolo anglickej Premier League v nedeľu pokračuje trojicou zápasov. Svoj výkop má na 14:30 naplánovaný dvojica duelov. V tomto online prenose sa spoločne pozrieme na White Hart Lane, kde Tottenham privíta v súboji dvoch tímov, ktoré si úvod nového ročníka predstavovali rozhodne lepšie, Newcastle United.

    Tottenham sa po ôsmych odohraných dueloch nachádza presne v strede ligovej tabuľky, čo však pre tím ašpirujúci na miesta zaručujúce pohárovú Európu nie je uspokojivé umiestnenie. V posledných piatich stretnutia sa Kohútom podarilo zobrať všetky tri body len v jednom prípadu. Vystúpenie počas ostatného víkendu na Etihad stadium v Manchestri sa stalo jasnou záležitosťou Citizens a najmä Srgia Aguera, ktorý Tottenham vyprevadil späť do Londýna štyrmi presnými zásahmi. Zverenci Mauricia Pochettina tak majú dnes ideálnu príležitosť v domácom prostredí vrátiť sa späť na víťaznú vlnu proti súperovi, ktorý sa pravdepodobne bude túto sezónu zaoberať záchranárskymi prácami.

    Už tradičná súčasť anglickej klubovej elity nevstúpila do súťažného ročníka 2014/15 vôbec dobrým spôsobom. Séria zlých výsledkov vyústila v hnev fanúšikov, ktorí dávajú jasne najavo, že už na lavičke Newcastlu United nechcú vidieť manažéra Alena Pardewa, za ktorým však podľa svojich vyjadrení vedenie aj napriek zlému postaveniu v tabuľke stojí. Straky dokázali doposiaľ vyhrať len jeden zápas, čo im stačí na 18. priečku ligovej tabuľky, ktorá už znamená zostup o súťaž nižšie. Spomínaný prvý trojbodový zápis sa podarilo Newcastle urobiť v poslednom kole. Ak by sa hosťom na tento výsledok podarilo dnes nadviazať čo i len bodom, určite by boli mimoriadne spokojní.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Michal Bakoš

    Góly: 18. Emanuel Adebayor – 46. Sammy Ameobi, 58. Ayoze Perez

    Karty:   63. Capoue (TOT), 90. Danny Rose (TOT) – 23. Yoan Gouffran (NEW), 51. Colback (NEW), 87. Krul (NEW)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Rose, Vertonghen, Kaboul, Dier – Mason, Capoue – Chadli, Eriksen, Lamela – Adebayor.
    Náhradníci: Vorm – Chiriche, Davies, Kane, Dembele, Lennon, Soldado.

    Newcastle United: Krul – Janmaat, Taylor, Coloccini, Dummett – Colback, Anita – Obertan, Sissoko, Gouffran – Perez.
    Náhradníci: Elliot – Ferreyra, Haidara, Taylor, Ameobi Sa., Armstrong, Cabella.

    Rozhodca: Taylor – Brooks, Hussin (East).