Burnley – Everton 1:3 (kon.) | Tottenham – Newcastle 1:2 (kon.) | Manchester United – Chelsea 1:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:2 (1:0)
Newcastle United
Nedeľa 26.10.2014, 14:30 • White Hart Lane, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Dier dokázal dlhý nákop predĺžiť hlavičkou do pokutového územia Robertovi Soldadovi, ktorý sa dostal k strele v dobrej pozícii, no jeho pokus bol zlokovaný na rohový kop.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur).
     
    89
    Štadiónom White Hart Lane to len tak zahučalo! Soldado poslal do pokutového územia peknú loptu Harrymu Keanovi, ktorý ju okamžite predkladal pred bránu. Tam však nebol nikto z domácich hráčov a prihrávka domáceho mladíka len preletela popred Krula.
     
    87
    Brankár Krul si dával s odkopom od svojej svätyne príliš načas, s čím rozhodca stratil trpezlivosť a brankárovi Newcastlu United udelil žltú kartu.
     
    84
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Emanuel Adebayor, prichádza Roberto Soldado.
     
    79
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Ayoze Perez, prichádza Haidara.
     
    78
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Lamela, prichádza Lennon.
     
    73
    Adebayor veľmi umne a šikovne prepustil Lamelovu prihrávku Christianovi Eriksenovi, ktorý to zobral na seba a pokúsil sa o zakončenie. Jeho strela pravačkou bola vytečovaná na rohový kop!
     
    68
    Priamo z rohového kopu sa domácim podarilo vyrovnať, potom, čo sa lopta odrazila do siete od brankára Krula. Rozhodcovia však radosť fanúšikom okamžite prekazili svojim verdiktom. Priznám sa, že neviem, čo bolo presne vo veci. Možno faul Adebayora, no gól v každom prípade neplatí.
     
    67
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Capoue, prichádza Harry Keane.
     
    65
    Po prepadnutí Diera sa Newcastle dostal do rýchlej kontry. Vyzeralo to tak, že Cabella bude pri kolmej prihrávke v pokutovom území neskoro, no šikovne sa dokázal zbaviť svojho strážcu. Pre hostí škoda, preškoda, že sa Cabella rozhodol pre nezmyselné zakončenie z veľkého uhla. Na spätnú prihrávku sa mu totiž núkala dvojica spoluhráčov. Len, aby táto situácia Straky ešte nevyšla draho!
     
    63
    Žltú kartu dostáva Capoue (Tottenham Hotspur).
    Ayoze PEREZ - 1:2
     
    58
    Newcastle United dal gól! Fanúšikovia Strák sústredení za bránou Tottenhamu môžu po druhý krát v Londýne jasať! Akciu Newcastlu naštartoval dravým prienikom na ľavom krídle Moussa Sissoko, ktorý na svojej ceste zosmiešnil niekoľko svojich protihráčov, následne odovzdal loptu striedajúcemu Cabellovi. Ten milimetrovo presným centrom našiel v pokutovom území v medzere medzi dvojicou domácich stopérov AYOZIHO PEREZA, ktorý presnou hlavičkou donútil Huga Llorisa ťahať loptu spoza svojho chrbta!
     
    53
    Obrovská šanca Tottenhamu na vrátenie si jedno-gólového náskoku. Danny Rose našiel prízemným centrom v strede pokutového územia voľného Christiana Eriksena, ktorý so zakončením príliš dlho váhal a v momente, kedy sa k nemu odhodlal, už bolo pred svätyňou Krula príliš husto a Eriksen cez hradbu tiel loptu prepasíroval len mimo ľavej tyče.
     
    51
    Lamela sa snažil vyviesť loptu, čo najbližšie pokutovému územiu Newcastlu, no jeho zámer mu prekazil Colback, ktorý ho za dres stiahol k zemi, za čo hosťujúci stredopoliar dostal žltú kartu.
    Sammy AMEOBI - 1:1
     
    46
    Newcastle United dal gól! Tak, Alan Pardew si na lavičke Newcastlu môže mädliť ruky, striedanie mu totiž vyšlo fenomenálne! Boli sme svedkami jedného z najrýchlejších gólov druhého polčasu v histórii Premier League! Okamžite po rozohrávke sa SAMMY AMEOBI rozbehol vpred, počkal si na pas Colbacka, presadil sa cez ľahkovážne brániaceho Diera, ktorý bol hlavou ešte pravdepodobne v kabíne, a presnou strelou k vzdialenejšej tyči z uhlu prestrelil Llorisa!
     
    46
    Zápas sa po prvom dejstve skončil i pre Anitu, ktorý svoje miesto v strede poľa prenechal technickejšiemu Cabellovi.
     
    46
    Alan Pardew reaguje na nepriaznivý vývoj stretnutia polčasovým striedaním. Z hry odišiel nevýrazný Gabriel Obertan, ktorého miesto zaujal Sammy Ameobi.
     
    44
    Eriksen našiel svojim centrom z hĺbky poľa na zadnej žrdi v pokutovom území úplne zabudnutého Chadliho, ktorý sa snažil loptu upratať do siete z prvej, no jeho zakončeniu chýbala presnosť. Z dobrej pozície tak Belgičan nevyťažil nič.
     
    38
    Dobrá Janmaatova prihrávka sa na hranici pokutového územia dostala k Sissokovi, ktorý si to pripravoval na pravačku. Vystreliť však už nestihol, pod nohy sa mu dobre hodili jeden z protihráčov. Priamy kop v prospech hosťujúceho tímu sa nepískal, k lopte sa dostal Colback, ktorý vypálil ľavačkou, no jeho pokus až k Llorisovi nedoletel.
     
    26
    Chadli posunul loptu po svojej ľavici aktívnemu Roseovi, ktorý od úvodu stretnutia brázdi po postrannej čiare ako utrrhnutý z reťaze. Anglický obranca vnikol okolo Obertana do pokutového územia, kde sa ochotne porúčal k zemi. O penalte nemôže byť žiadna reč.
     
    23
    Hlavný rozhodca stretnutia Taylor siahol po prvý krát do svojej kapsičky, odkiaľ vytiahol a ukázal žlté napomenutie Yoanovi Gouffranovi, ktorý pri postrannej čiare tvrdo dohral Diera.
    Emanuel ADEBAYOR - 1:0
     
    18
    Tottenham dal gól! Celú akciu domácich Kohútov začal Ryan Mason, po ktorého práci sa lopta dostala v pokutovom území k Chadlimu. Belgický reprezentant však nedokázal zakončiť ani prihrať, rovnako pochodil aj Christian Ericksen, no lopta sa na ľavom okraji šestnástky ešte dostala práve k Masonovi, ktorý ju krásnym centrom ľavačkou posadil na hlavu EMANUELA ADEBAYORA. Ten sa v podobných situáciach nezvykne mýliť a hlavou sa nezmýlil ani v tomto prípade.
     
    16
    Sissokov center z pravej strany v pokutovom území hlavou len tesne minul Gabiel Obertan. Lloris loptu vyboxoval len ku Colbackovi, ktorý sa snažil rýchlo ju upratať do siete, no urobil to až príliš zbrklo.

    Michal Bakoš

    Góly: 18. Emanuel Adebayor – 46. Sammy Ameobi, 58. Ayoze Perez

    Karty:   63. Capoue (TOT), 90. Danny Rose (TOT) – 23. Yoan Gouffran (NEW), 51. Colback (NEW), 87. Krul (NEW)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Rose, Vertonghen, Kaboul, Dier – Mason, Capoue – Chadli, Eriksen, Lamela – Adebayor.
    Náhradníci: Vorm – Chiriche, Davies, Kane, Dembele, Lennon, Soldado.

    Newcastle United: Krul – Janmaat, Taylor, Coloccini, Dummett – Colback, Anita – Obertan, Sissoko, Gouffran – Perez.
    Náhradníci: Elliot – Ferreyra, Haidara, Taylor, Ameobi Sa., Armstrong, Cabella.

    Rozhodca: Taylor – Brooks, Hussin (East).