Chievo – CFC Janov 1:2 (kon.) | Udinese – Bergamo 2:0 (kon.) | Juventus – Palermo 2:0 (kon.)
Cesena – Inter 0:1 (kon.) | Lazio – Turín 2:1 (kon.) | Neapol – Hellas Verona 6:2 (kon.)
AC Miláno – Fiorentina 1:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
6:2 (1:1)
Hellas Verona
Nedeľa 26.10.2014, 18:00 • Stadio San Paolo • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme znovu videli krásne akcie a kombinácie v podaní hráčov Neapolu, ktorí napokon za pomoci, ale aj nepomoci protihráčov tento výsledok upravili na konečných 6:2 pre domácich. V druhom polčase sa presadili za domácich postupne Hamšík, Higuaín, Callejón, Higuaín a do tretice znovu Higuaín. Za hostí v druhom polčase zaznamenal jediný gól Ionita, ktorý sa presadil v 55. minúte.
    Ja sa s týmto konštatovaním s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. Vďaka za pozornosť a dovidenia aj pri ďalších on-line prenosoch na Onlajny.eu. (19:54:57)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Od hráčov domáceho mužstva sme predsa len videli ešte jeden strelecký pokus, keď Inler vypálil spoza pokutového územia, no bránu prestrelil.
     
    90+2
    Teraz však Koulibaly mierne zaváhal, no napokon bol center na Neneho ofsajdový, čo si čiarový rozhodca všimol.
     
    90+1
    Mimochodom, sú nadstavené tri minúty.
    HIGUAÍN - 6:2
     
    90+1
    Neapol dal gól! GONZALO HIGUAÍN s istotou premieňa penaltu pohotovou strelou k pravej žrdi. Chýbali však centimetre, aby Pinheiro zasiahol loptu, keďže vystihol smer strely.
     
    90
    Dries Mertens bol faulovaný a Neapol bude kopať penaltu!
     
    89
    Maggio získal loptu na pravej krajnej hranici šestnástky a krásne ju posunul na hornú hranicu pokutového územia, kde prišiel José Callejón, no ten z prvej trafil pravú žrď!
     
    86
    Gonzalo Higuaín skóroval už po tretíkrát, no jeho gól tentokrát neplatí. Koulibaly z ľavej hranice šestnástky naservíroval argentínskemu útočníkovi pred malé vápno, čiarový rozhodca si všimol ofsajd, no podľa spomaleného záberu to očividne, aspoň podľa mňa, ofsajd nebol. Gól je však neplatný.
     
    86
    Tak, kouč Benítez poslal dolu Mareka Hamšíka, ktorý si za svoj dnešný perfektny výkon zaslúži potlesk. Na jeho miesto príde Henrique.
    HIGUAÍN - 5:2
     
    84
    Neapol dal gól!
    Hosťujúci futbalisti znovu prepadli v útoku, loptu získal Rául Albiol, ktorý okamžite na pravú stranu vysúval Callejóna, vymenil si s ním loptu, Albiol následne zamieril do šestnástky, pohral sa s dvojicou obrancov a krásne na opačnú stranu naservíroval GONZALOVI HIGUAÍNOVI, pre ktorého už nebol problém zakončiť do prázdnej brány!
     
    83
    Hostia sa teraz snažili o nejaký pokus, aspoň trochu pretlačiť loptu cez hráčov Neapolu v šestnástke, defenzíva domácich je však v závere veľmi sústredená a loptu získava za každú cenu.
     
    81
    Tachtsidisa teraz na obrannej polovici Verony fauloval Callejón, domáci získavajú loptu a pomaly sa s ňou presúvajú na útočnú časť ihriska.
     
    80
    Hráči Hellas Verona majú loptu na obrannej polovici. Neapol sa teraz veľmi nikam neponáhľa a aspoň sa môže v pokoji vydýchať a nabrať energiu na záver stretnutia a útočné akcie.
     
    78
    Lorenzo Insihne odchádza z ihriska a určite si vyslúži potlesk za dnešnú prácu, ktorú predviedol. Jeho centre a prihrávky naozaj boli chválitebné. Na jeho miesto prichádza Mertens.
    CALLEJóN - 4:2
     
    76
    Neapol dal gól!
    Neapolskí futbalisti získavajú znovu v tomto zápase dvoj-gólové vedenie! Hostia ostali v šestnástke súpera vo veľkom počte, Koulibaly okamžite odokopol priamočiaro dopredu na Mareka Hamšíka, ktorý prebehol po osi ihriska až asi do vzdialenosti štyroch metrov pred šestnástkovým oblúkom, posunul na kraj JOSÉMU CALLEJÓNOVI, ktorý tvrdou strelou k opačnej žrdi strieľa štvrtý gól Neapolu v tomto zápase!
     
    74
    Obrovská šanca pre Hellas Verona! Domáci futbalisti teraz podcenili situáciu, najmä stopér Rául Albiol, ktorý nechal v šestnástke zvláštne loptu, získal ju Nicolas López, ktorý sa dostal na hranicu malého vápna, no napokon pálil iba do skvelého a pripraveného Cabrala!
     
    73
    Dochádza k ďalšej zmene na ihrisku. Rafaela Marquesa v obrane vystriedal Javier Saviola. Pôvodom Argentínčan.
     
    71
    Tréner Rafael Benítez sa taktiež odhodlal k prvej zmene v tomto stretnutí. Dolu stiahol Jorginha a na ihrisko poslal Inlera.
     
    70
    Tak, zatiaľ je to zápas plný obratov a dorovnávaní. Takýto futbal sa musí zapáčiť každému fanúšikovi dobrého futbalu. Dokazuje sa, že aj talianska Serie A, ktorá je už dlhšiu dobu podceňovaná a hovorí sa o nej ako o nízkoúrovňovej lige, ukazuje, že je naozaj kvalitná.
    HIGUAÍN - 3:2
     
    68
    Neapol dal gól!
    Toto je však následný bleskurýchly obrat od Neapolu! Hostia si nepostrážili na útočnej polovici GONZALA HIGUAÍNA, ktorý si prebral loptu za stredovým kruhom a sám sa presadil až do šestnástky a potom pokojne a sebavedomo zakončil ku pravej žrdi!
    Nicolas LóPEZ - 2:2
     
    67
    Hellas Verona dala gól!
    Hostia však znovu zaskočili Neapol! NICOLAS LÓPEZ si z hráčov Neapolu urobil dobrý deň, keď prešiel cez Jorginha, následne pred šestnástkou aj cez Koulibalyho a potom krásne a s istotou zakončil prízemne ku pravej žrdi!
     
    66
    Šanca sa na opačnej strane naskytla aj Briviovi, ktorý v šestnástke hľadal priestor na loptu od spoluhráča, no následne už loptu bezpečne zachytil Cabral.
     
    63
    A máme tu prvé výmeny hráčov. Z ihriska odchádza útočník Luca Toni a v zostave ho nahradí Nene. Rovako tréner Mandorlini uskutočňuje aj zámenu Sorensena za Nicolasa Lópeza.
     
    62
    Domáci futbalisti sú po druhom strelenom góle úplne pokojní a sebaistí v prihrávkach a kombináciách. Hostia sa zase hľadajú a nevedia nájsť spôsob ako prekabátiť útok Neapolu.
     
    60
    Teraz sa v šanci ocitol aj Rául Albiol, ktorý hlavičkoval po rohovom kope z okolia bieleho bodu, no svojou nerazantnou hlavičkou pripísal iba úspešný zákrok na konto brankára Pinheira. Pri hlavičke však Albiol zasiahol Martića, ktorý bol síce chvíľu otrasený, no po chvíli už je v poriadku a späť v hre.
    HAMŠÍK - 2:1
     
    58
    Neapol dal gól!
    Domáci futbalisti sa presvedčivo dostávajú do dvoj-gólového vedenia! Pri rohovej zástavke si dvojica domácich futbalistov vyťukala protihráčov a následne sme videli center do šestnástky, na ktorý smeroval Koulibaly, ktorý bol zblokovaný, no potom MAREK HAMŠÍK prišiel ku lopte za hornou hranicou malého vápna, z voleja pálil najprv iba do pripraveného Pinheira, no následne mu brankár Verony ideálne nabil svojim vyrazením na ďalšiu strelu, ktorá už bola gólovou!
     
    58
    Marek Hamšík získal loptu za hornou hranicou šestnástky, vypálil veľmi tvrdo a poriadne teda pohrozil brankárovi Rafaelovi Pinheirovi, no ten dokázal skvelo likvidovať na rohový kop!
     
    57
    Maggio si spracoval na útočnej polovici krátku prihrávku od Davida Lópeza, následne odcentroval priamo do pokutového územia, no nenašiel tam žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    55
    Prvým kartovo potrestaným hráčom hostí je Artur Ionita, ktorý v sklze zasiahol nepríjemne Ghoulama, za čo mu hlavný rozhodca právom udelil žltú kartu.
     
    54
    Slovenský stredopoliar Marek Hamšík vyslal zo svojej kopačky tvrdú strelu spoza hornej hranice šestnástky, no tá mu vôbec nesadla, keďže volejom pálil vysoko nad bránu.
     
    53
    Potom si dokázali hráči Verony vybojovať aj voľný kop, no odohrali ho iba priamo na kopačky domácich futbalistov, ktorí sa usadili na útočnej polovici. Jorginhov center z pravej strany však obsiahol iba zachytenie lopty od protihráčov.
     
    52
    Tentokrát sa dokázali s loptou na útočnej polovici usadiť aj hráči Hellas Verona. Loptu posielal Ionita priamo na hrot na hornú hranicu šestnástky, kde si hľadal priestor Halfredsson, no odobral mu ju súperov obranca a následne hostia s pokojom rozohrali cez obrancov.
     
    51
    Tentokrát bol na začiatku akcie domácich Hamšík, ten len jemne odovzdal pred pokutovým územím Jorginhovi, ktorý odcentroval do priestoru malého vápna priamočiaro, no nikto si tam nezbiehal, preto Pinheiro s istotou prišiel po loptu.
     
    50
    A vzápätí sa znovu do zakončenia prebojoval Callejón, ktorému opäť krásne loptu do štrbinky v pokutovom území posunul Insigne, no španielsky kanonier sa mýlil a trafil iba bočnú sieť.
     
    49
    Obrovská šanca pre Neapol! Insigne získal loptu na útočnej polovici, všimol si voľného Josého Callejóna, ktorý si našiel miesto v šestnástke, ofsajd to nebol ani zdaľeka, no Callejónov volej smeroval prudko nad bránu!
     
    48
    Koulibaly si za svoje postráženie Gómeza Taleba určite vyslúži potlesk. Útočník Verony bežal za loptou na útočnej polovici, ktorý mu posunul Martic, no francúzsky stopér v službách SSC ho ideálne telom čisto zadržiaval a nepustil k lopte.
     
    47
    Neapolskí futbalisti sa snažili v trojici vyťukať protihráčov po pravej strane, no pred šestnástkou loptu zachytil už súper, ktorý ju odkopol na stred ihriska, kde ju znovu v moci majú domáci.
     
    46
    Oba celky nastúpili do druhého polčasu bezo zmien. Neapol získal výkop a loptu si hráči posúvajú medzi sebou v okolí stredového kruhu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme toho videli naozaj veľa futbalového. Predchádzalo to však tomu, že Verona otvorila skóre hneď v prvej minúte, okolo tridsiatej sekundy stretnutia sa presadil Halfredsson. Neapolskí futbalisti si vytvárali veľké množstvo gólových príležitostí, no chýbalo im šťastie. Napokon sa však obrátilo na konci prvého dejstva a pristálo na kopačke Mareka Hamšíka, ktorý vyrovnal.
    Odhadujem, že teraz by už hra mala byť v réžii Neapolu, ktorý si určite nemôže dovoliť zaváhanie s nefavorizovanou Veronou.

    Druhé dejstvo sa teda začína približne o 19:05.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
    HAMŠÍK - 1:1
     
    44
    Neapol dal gól!
    Tak predsa je brána Verony dobitá. Ten tlak už bol naozaj neznesiteľný, veľa nevyužitých šancí a teraz to prišlo. Koulibaly pekne dokázal preniesť hru z ľavej strany na pravú krajnú hranicu šestnástky, kde bol José Callejón, ten okamžite do šestnástky posunul Koulibalymu, ten bol ešte zastavený, no následne sa lopta už ocitla pri MAREKOVI HAMŠÍKOVI, ktorý z prvej prízemne a ukážkovo vyrovnal!
     
    43
    Pomaličky sa nám blíži koniec prvého dejstva. Hostia zatiaľ zodpovedne bránia a nepúšťajú hráčov Neapolu do veľmi tesnej blízkosti brány. Bránia naozaj vo veľkom počte hráčov. Taktika im však vychádza.
     
    40
    Neapolskí futbalisti to skúšajú všemožnými spôsobmi. Teraz však mali hostia celkom namále, no opäť podržal skvelý brankár Pinheiro! Insigne si loptu spracoval za šestnástkou a tvrdo pálil ku pravej žrdi, no strážca veronskej svätyne dokázal loptu krásne vyraziť použitím svojich rúk!
     
    39
    Domáci hráči sa znovu asi v pätici už natlačili do vápna, no napokon prihrávka od Callejóna, ktorý hľadal niektorého zo spoluhráčov v jednej línii neprešla cez pozornú defenzívu Verony.
     
    38
    Brankár Pinheiro znovu stopercentný proti nevydarenému pokusu od Neapolu. Tentokrát mal loptu pred šestnástkou na kopačke Marek Hamšík, no jeho následný zvláštny center, ktorý bol ešte stečovaný bezpečne uchopil v rukách práve brankár hostí.
     
    36
    Neapolskí futbalisti sa znovu dokázali nepríjemne prebojovať do šestnástky. Callejón po krásnom ťuknutí od Jorginha a Insigneho získal loptu na pravej strane šestnástky, posunul ju ešte okamžite do okolia bieleho bodu, kde bol Higuaín, no jeho následné zakončenie smeorvalo iba do skvelého obrancu Marquesa!
     
    35
    Insignemu sa nevydaril pokus o vysunutie Higuaína do pokutového územia. Keďže lopta smerovala mimo ihriska, uvidíme teda odkop od brány, o ktorý sa postará zatiaľ stopercentný brankár Rafael Pinheiro.
     
    34
    Krajný obranca Moras znovu chránil brankára Pinheira, keď dokázal zblokovať Koulibalyho pokus o hlavičku z nebezpečného rohového kopu.
     
    34
    SSC Neapol získava rohový kop. Stalo sa tak po centri Callejóna z pravej strany, ktorý odrazil Moras mimo ihriska.
     
    33
    Tentokrát sme videli malý záblesk možnosti pre Veronu. Po loptu sa na útočnej polovici púšťal Gómez Taleb, no svojím pohybom a získaním lopty tak akurát pripísal do štatistík hostí ofsajd.
     
    31
    Opäť nebezpečná lopta pred Pinheirom! Jorginho posúval z pravého horného kúta šestnástky priamočiaro na Josého Callejóna, ktorý už tesne spred bránkovej čiary nepríjemne nakopával popred malé vápno, no nikto sa ku tejto lopte ani len nepriblížil, a tak teda len guľatý predmet preletel za opačnú postrannú čiaru.
     
    30
    Pekný úmysel domácich, no nie dokončený do konca. Hamšík posunul spred šestnástkového oblúka na ľavú stranu Insignemu, ktorý z ľavého horného rohu vápna posúval do medzery za obranu Higuaínovi, ktorý nebol v ofsajde, no tesne pred ním prišiel ku lopte skôr brankár Pinheiro, ktorý radšej v sklze odkopol, než by mal loptu zachytiť.
     
    29
    Do pokutového územia sa snažil prenikať Toni, no nemal okolo seba nikoho zo svojich spoluhráčov. V prevahe boli futbalisti Neapolu, ktorí ho obkľúčili asi v trojici a loptu bez problémov získali a poslali smerom dopredu.
     
    28
    Hráči Neapolu boli teraz dokonca nútení loptu odkopnúť z vlastnej šestnástky, keďže ku Koulibalymu sa blížili už futbalisti Verony. Francúzsky stopér však zareagoval pohotovo a loptu prudko poslal za deliacu čiaru.
     
    27
    Hra sa teraz mierne ustálila. Snaha domácich futbalistov o vyrovnanie je v týchto minútach nie príliš viditeľná. Centre končia na telách hosťujúcich hráčov alebo sú nepresné a odlietavajú mimo brány. Teraz od brány bude odkopávať brankár Pinheiro.
     
    24
    Prvým mužom, ktorý je kartovo potrestaný je domáci stredopoliar Jorginho. Ten totižto v snahe o zisk lopty od Halfredssona použil nepríjemný sklz zboku a trafil iba jeho končatiny, čo je jasná žltá karta.
     
    23
    Gonzalo Higuaín ukázal znovu sebavedomý pohyb po ľavej strane, presadiť sa snažil po ľavej krajnej hranici šestnástky, no následná prihrávka nebola presná.
     
    22
    Asi zatiaľ jediným, čím disponujú hostia je rýchly prechod z obrany do útoku. Po získaní lopty okamžite lopta ide na zálohu, otvorí sa priestor a nákop do šestnástky. Teraz to takto z pravej strany skúšal Martić, no v pokutovom území nebol nik z jeho spoluhráčov.
     
    21
    Máme za sebou dvadsať minút čistého času. Za tento úsek sme videli pomerne dosť toho futbalového a aj prekvapivého. Veď vedúci gól Verony v prvej minúte stretnutia určite nikto nečakal a následné množstvo šancí nevyužité svetovými hráčmi taktiež.
     
    20
    Callejón sa teraz prezentoval nebezpečným centrom z pravej strany, keďže ako aktér štandardky poslal loptu pred malé vápno, kde si hľadali priestor viacerí domáci futbalisti, no žiadne zakončenie a pozorná defenzíva Verony.
     
    18
    José Callejón nezachytil loptu na útočnej polovici, odobral mu ju ešte hosťujúci obranca, ktorý ju už ale usmernil za bránkovú čiaru. Rohový kop však Neapolu nevyšiel, keďže bol bez zakončenia.
     
    16
    Insigne sa chcel znovu presadiť. s loptou smeroval pred pokutovým územím, posunul ju Marekovi Hamšíkovi, no toho ihneď odzbrojili hostia, ktorí poznajú jeho kvality a strelecké schopnosti, a preto nedopustili, aby sa slovenský reprezentant dostal k lopte.
     
    15
    Tlak domáceho mužstva sa neuveriteľne zosilňuje. Podľa môjho názoru je len otázka času, kedy bude brankár Rafael Pinheiro vyťahovať loptu zo svojej siete, ak bude obrana jeho tímu priechodná ako tomu je teraz.
     
    14
    Koulibaly fauloval na útočnej polovici protihráča, hostia teda získali loptu a budú si môcť konečne poriadne vydýchnuť.
     
    13
    Znovu obrovská šanca pre Neapol! Insigne ukázal, že jeho pohyby majú nápad. Na ľavej strane si spracoval prihrávku, mierne sa pomalým tempom presunul asi o dva metre a krásne pred malým vápnom našiel chirurgicky presným centrom Gonzala Higuaína, ktorého volej však bravúrne zneškodnil brankár Pinheiro!
     
    12
    Neapolskí hráči už znovu opäť usadení v okolí útočnej polovice a loptu si posúvajú medzi sebou hľadajúc štrbinku v obrane Verony.
     
    11
    Brivio pochybil v rozohrávke, keď z popri postrannej čiary posunul loptu na stred, kde dobehol rýchlo Gonzalo Higuaín, ktorý šikovne kľučkou prešiel cez Marquesa a vystrelil spoza pokutového územia, no šťastie pre Pinheira, že jeho strelu ešte zblokoval Sorensen a tak mohol brankár hostí s istotou loptu uchopiť vo svojich rukách.
     
    10
    Na druhej strane ihriska sa už znovu usadil Neapol, ktorý zahrával štandardku, no tá bola kopnutá iba do múru hráčov Verony.
     
    9
    Domáci stratili loptu v strede poľa, čo hosťujúci futbalisti okamžite využili na protiútok. Halfredsson sa dostal po ľavej strane až do šestnástky, asi na hornú hranicu, odkiaľ vypálil, brankár Cabral však perfektne vyrazil pred malé vápno. Tam však okamžite pribehol útočník Toni, ktorý mohol s istotou streliť druhý gól Verony, no lopta mu nesadla a poslal iba slabú koncovku priamo do rúk brankára Cabrala!
     
    8
    Sorensen teraz ideálne v šestnástke zastavil nebezpečnú prihrávku od Callejóna, znovu teda rohový kop pre SSC Neapol.
     
    8
    Neapolčania loptu odkopli len do autu, teda lepšie povedané ju tam zblokovali, vhadzovanie z postrannej čiary teda budú mať hostia.
     
    7
    Po krátkych hlavičkových súbojoch v šestnástke a následne pred vápnom sa lopty zmocnil Callejón, ktorý sa po pravej strane rútil do pokutového územia, no Marques bezpečne zastavil loptu na rohový kop.
     
    5
    Domáci získavajú znovu rohový kop. Ich tlak sa zosiluje, hráči Verony majú problém loptu dostať z vlastnej polovice.
     
    4
    Marek Hamšík získal loptu na pravej krajnej hranici šestnástky a poslal ju ku opačnej žrdi na Insigneho, no jeho nerazantnú hlavičku brankár Pinheiro zachytil bezpečne vo svojich rukách a rozohral.
     
    3
    Neapol mal k dispozícii rohový kop, hosťujúca obrana sa prehľadom loptu odpratala mimo pokutového územia.
     
    2
    Tak toto je dosť turbulentný štart, ktorý Neapol veľmi zaskočil. Sme zvedaví, ako sa s tým domáci futbalisti dokážu vysporiadať a čím sa oni budú snažiť prekvapiť hráčov Hellas Verona.
    HALFREDSSON - 0:1
     
    1
    Hellas Verona dala gól!
    Aké prekvapenie na úvod! Z pravej strany nakopol loptu do šestnástky Martic, obrancovia domáceho mužstva dokázali odpratať loptu len na hornú hranicu šestnástky, odkiaľ z voleja vypáli EMIL HALFREDSSON, ktorý parádne trafil priestor pri pravej žrdi a nedal Cabralovi žiadnu šancu!
     
    1
    Výkop zahrávali hosťujúci futbalisti, ktorí pomalými prihrávkami získali loptu na vlastnej polovici a smerujú dopredu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky už pomaly vychádzajú z útrob štadióna na trávnik. Neapolskí futbalisti sa predstavia v sivých dresoch a hostia z Verony budú hrať dnes v dresoch bielej farby. Ak ste len teraz dobehli, tak si nezabudnite ešte prezrieť základné jedenástky oboch tímov.
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Rafael Cabral – Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – David López, Jorginho – Callejón, Hamšík ("C"), Insigne – Higuaín
    Náhradníci: Henrique, de Guzmán, Mertens, Colombo, Mesto, Michu, Radošević, Andújar, Inler, Zapata

    Hellas Verona FC: Rafael Pinheiro – Sorensen, Marques, Moras – Martić, Ionita, Hallfredsson, Brivio – Tachtsidis – Gómez Taleb, Toni ("C")
    Náhradníci: Saviola, Janković, Luna, López, Benussi, Valoti, Campanharo, Agostini, A. González, Gollini, Nenê

    Rozhodca: Andrea Gervasoni – M. Tonolini, G. Stallone.
     
    Želám príjemný večer všetkým fanúšikom futbalu! Talianska Serie A pokračuje v poradí 8. kolom, v ktorom SSC Neapol nastúpi na svojom štadióne San Paolo proti FC Hellas Verona. Zápas je naplánovaný na 18:00 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    Tím okolo skúseného slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka nezažíva vydarený štart do novej sezóny. Po siedmych odohraných zápasoch sa na to, aký je tento klub kvalitný, usadil až na siedmej priečke. Neapol má na konte 11 bodov a paradoxom je, že hneď ôsmy je dnešný súper – Verona, s rovnakým počtom bodov, ale slabším skóre. Neapol má 10:9, Hellas strelili 7 gólov a 8 ich inkasovali. Zaujímavým faktom je aj počet vyhratých, prehratých a remízovaných zápasov. Obaja dnešní aktéri trikrát zvíťazili, dvakrát remízovali a po dvakrát boli zdolaní. Zdá sa, že jediný ukazovateľ, ktorý niekoho bude favorizovať na základe faktov z doterajšej sezóny je forma.
    Forma Neapolu: P-R-V-V-R
    Forma Verony: V-R-P-V-P

    Tá však toho tiež veľmi veľa neprezradí. Musím však zdôrazniť, že SSC sa naposledy v talianskej najvyššej súťaži ukázal na ihrisku Interu, kde uhral výsledok 2:2. Popritom vo štvrtok mal aj povinnosti v Európskej lige UEFA, keď cestoval do Bernu na zápas proti domácim Young Boys, no prehral 2:0. Hostia doma v lige taktiež prehrali, keď milánskemu AC podľahli 1:3.

    Najlepší strelec Neapolu: José Callejón – 6 gólov (zároveň aktuálny najlepší strelec Serie A spoločne s Keisukem Hondom a Carlosom Tévezom)
    Najlepší strelec Verony: Artur Ionita – 2 góly

    Na doplnenie: Neapol má vo svojom tíme naozaj veľké osobnosti – futbalové esá. Veď už len trojica Gonzalo Higuaín, Marek Hamšík a José Callejón vzbudzuje u protihráča veľký rešpekt.
    Týmto jediným faktom by som pokladal Neapol za jednoznačného favorita v tomto zápase a svoje určite urobí aj domáce prostredie.

    Stávkové kancelárie sa zhodujú s mojím posledným odsekom v preview. Na výhru domácich sa pohybuje kurz okolo 1.4, remíza je označená kurzom okolo 4.75 a na výhru hostí pri vklade jedného eura vyhráte približne 7,5 eur.

    Ako sa teda tento zápas Serie A bude vyvíjať, ako sa bude dariť Marekovi Hamšíkovi, sa dozviete, ak budete od 18:00 sledovať náš on-line prenos. Srdečne vás naň pozývam a prajem príjemný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 44. Hamšík, 58. Hamšík, 68. Higuaín, 76. Callejón, 84. Higuaín, 90+1. Higuaín (pen.) – 1. Halfredsson, 67. Nicolas López

    Karty:   24. Jorginho (NEA) – 55. Ionita (VER)


    SSC Neapol: Rafael Cabral – Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – David López, Jorginho – Callejón, Hamšík ("C"), Insigne – Higuaín
    Náhradníci: Henrique, de Guzmán, Mertens, Colombo, Mesto, Michu, Radošević, Andújar, Inler, Zapata

    Hellas Verona: Rafael Pinheiro – Sorensen, Marques, Moras – Martić, Ionita, Hallfredsson, Brivio – Tachtsidis – Gómez Taleb, Toni ("C")
    Náhradníci: Saviola, Janković, Luna, Nicolas López, Benussi, Valoti, Campanharo, Agostini, A. González, Gollini, Nenê

    Rozhodca: Andrea Gervasoni – M. Tonolini, G. Stallone