Jihlava – Motor ČB 5:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Třebíč 0:1 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
cz Utorok 26.08.2014, 18:00 • ZS Kotlina (Kapacita: 4000) • Regionální pohár
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    O výsledku rozhodl jediný gól, který padl ve druhé třetině z hole Lukáše Králíka. Nutno ale dodat, že Horácká Slavia vyhrála zaslouženě. Měla více ze hry a také si vypracovala větší počet šancí. Na tom, že nedala více branek, má lví podíl vynikající Jan Dlouhý. Veškeré příležitosti domácích pak kryl také výborný Lukáš Dusík.

    Ode mne z Kotliny je to vše. Hezký zbytek večera Vám přeje od své klávesnice Richard Wagner. Mějte se krásně a zase někdy na počtenou! (19:58:24)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    A ani další šance domácích se nevyvedly. Horácká Slavia vyhazuje znovu kotouč až za prázdnou branku Rebelů. To znamená konec.
     
    59:30
    Po nabití od Pavla Sedláčka se mohl u levé tyče prosadit Roman Maliník, ale kotouč netrefil ideálně a šanci tak zahodil. Třebíč následně vyhazuje.
     
    59:00
    To Rebelové vyhráli a Dlouhý mizí na střídačce!
     
    58:51
    Jan Dlouhý zůstal v brance. Třebíč nejprve vyhodila do středního pásma, ale po následném útoku a zákroku Lukáše Dusíka je tu další buly v útočném pásmu domácích.
     
    58:36
    Rebelové mají možná poslední šanci na snížení. Na dvě minuty je vyloučen. Lukáš Havel (TRE) je potrestán za hákování. Rebelové si berou time-out!
     
    58:01
    Branislav Jankovič projel po levém křídle a zakončil. Trefil však jen Dusíkovy betony. Petr Kuchta se díky dobré práci obrany k zakončení nedostal.
     
    57:30
    Domácím ubývá čas na to, aby s výsledkem něco udělali. Naopak Třebíč hraje zatím celkem v poklidu. Z mezikruží teď výborně pálil Martin Čech a jeho ránu ještě tečovala jedna z holí obránců. Dlouhý neměl na tuto teč reagovat, ale naštěstí pro něj skončil puk těsně nad brankou.
     
    56:55
    Havlíčkobrodská kombinace skončila jen za brankou Horácké Slavie, kde se Bílé hvězdy chopily puku a vyvezly jej.
     
    56:01
    David Dolníček stál po nahrávce zpoza branky kousek za brankovištěm v dobré pozici a pokusil se o navýšení třebíčského vedení, ale tísněn obráncem nastřelil jen betony klečícího Jana Dlouhého.
     
    55:21
    Lukáš Dusík je teď v permanenci. Rebelové ale na jeho branku nevysílají takové střely, které by jej mohly vážněji ohrozit. Třebíčský muž s maskou tak vše s přehledem chytá.
     
    54:47
    Lukáš Endál nakonec prošel až na pravý kruh, najel si víc na střel, ale svou střelou rozezvučel jen výstroj rychle padajícího Lukáše Dusíka, následně vznikla při pokusu o dorážku mela před klecí Horácké Slavie, ale rozhodčí hráče rozehnali a nic z toho tedy není.
     
    54:34
    Třebíč je v plném počtu a dostává puk do střední třetiny. Domácí celek je však u kotouče a zakládá útočnou akci.
     
    54:07
    Hra je přerušena. Lukáš Dusík totiž znovu ukázal své kvality a podržel ve výstroji střelu od modré čáry.
     
    54:00
    Havlíčkobrodská kombinace byla přerušena obětavým zákrokem jednoho z Horáků. Třebíč následně uzmula puk, vyhodila a střídá.
     
    53:03
    Rebelové se ale rychle po buly dostali do útočné třetiny, kde se nakonec odhodlal ke střele Petr Zítka, ale jeho zakončení tak tak že neskončilo přímo v ochranné síti. Třebíč následně vyhazuje.
     
    52:45
    Třebíč rychle vyhodila a domácí se ve snaze o bleskový brejk dopustili zakázaného uvolnění. Bude se vhazovat u Jana Dlouhého.
     
    52:22
    Další šance pro Havlíčkův Brod. Ten může usilovat o srovnání stavu v přesilové hře. Znovu (potřetí v řadě) jde hráč na trestnou lavici za nedovolené bránění. Za Bílé hvězdy je podruhé potrestán Adam Šidák (TRE).
     
    51:32
    Do kombinace se zapojil i Jan Dlouhý, od nějž putoval puk po ose Tomáš Prokop – Roman Maliník až na hokejku Davida Pavlíčka, který se středem dostal do střely, kterou ale Dusík dobře viděl a zasáhl svou vyrážečkou.
     
    50:49
    Rebelové teď mají puk na svých holích a snaží se s ním něco vymyslet. Díky dobrému napadání ze strany Třebíče se ale nedostávají dál, než jen do střední třetiny.
     
    50:02
    Stejně pak musel na led i Jan Dlouhý v kleci Rebelů. Tentokrát ale přišla rána z kruhu pravého, jež skončila jen na betonech pozorného brankáře.
     
    49:39
    Na druhé straně přišlo nepříliš nebezpečné zakončení z levého kruhu, které letělo kousek nad ledem na střed brány a Lukáš Dusík s poklidem zasáhl.
     
    48:40
    Třebíč už je v plném počtu a do šance se hnal Lukáš Havel, který ale z vrcholu brankoviště nedokázal trefil jiné místo, než byly betony Jana Dlouhého.
     
    47:56
    A Horácká Slavia se mohla v oslabení dokonce i prosadit! To by ale nesměl být proti znovu skvělý Jan Dlouhý! Jakub Čuřík se před něj prokličkoval a zkoušel blafák, ale domácí muž s maskou jeho zakončení roztažený na čáře zastavil lapačkou. Následnou dorážku Martina Čecha pak schoval pod svými betony!
     
    47:21
    Nejprve se musel činit Lukáš Dusík, který podržel ve výstroji střelu domácích, ale nyní již Třebíč kontroluje hru a vyhazuje puk ven ze třetiny.
     
    46:33
    Za nedovolené bránění pyká také hráč na druhé straně. Konkrétně Adam Šidák (TRE), který nedovoleným způsobem zastavil průnik domácích, kteří byli v tu dobu již v plném počtu.
     
    46:10
    Fantastický Jan Dlouhý! Filip Beneš se dostal na brankovišti až do zakončení, byl sám před gólmanem, kterého si roztáhl, ale nedokázal pokořit jeho betony! Následně neuspěl ani Jan Křivohlávek, který to zkoušel z mezikruží. Dlouhý opět vytasil bravurní zákrok betonem.
     
    45:08
    Havlíčkův Brod nejprve vyhodil, ale následně se Bílé hvězdy usadily před brankou hájenou Janem Dlouhým, který pak po sérii několika neúspěšných třebíčských pokusů lapil do své široké rukavice tvrdou ránu od modré čáry.
     
    44:09
    Další přesilovka pro Horáckou Slavii. Na trestnou lavici usedá za nedovolené bránění Daniel Kolář. První početní výhoda se Horákům nepovedla, uvidíme, co ukáží nyní.
     
    44:00
    Pozor na Třebíč! Ta se mohla znovu radovat! Konkrétně Lukáš Králík, který se dostal na brankovišti k zakončení, jež ale Jan Dlouhý skvěle vytěsnil betony. Bohužel ale jen vedle sebe, kde k velkému štěstí Rebelů odklidil kotouč všudybyl David Pavlíček!
     
    43:46
    Tomáš Rousek dojel ve středním pásmu třebíčskými hokejisty vyhozený puk, rychle předal na druhou stranu Tomáši Prokopovi, jehož přihrávka na Romana Maliníka byla až příliš prudká a skončila jen zakázaným uvolněním.
     
    43:18
    Domácí se nakonec po sérii několika nahrávek dostali až do zakončení, ale na střelu z pravého kruhu byl Lukáš Dusík připraven a podržel ji v lapačce.
     
    42:55
    Pavel Sedláček se pokusil prosadit z prostoru před brankou, ale jeho zakončení backhandem vyrazil Dusík svými betony mimo své hájemství.
     
    42:19
    Filip Beneš se prokličkoval až ke střele z mezikruží, ale domácí muž s maskou vytáhl další vynikající zákrok betonem. Puk vyrazil do rohu.
     
    41:50
    A znovu průnik levou stranou kluziště. Tentokrát v podání Lukáše Králíka, který ale netrefil bránu. Následný pokus o dorážku zastavil připravený Dlouhý.
     
    41:25
    Třebíč je stále aktivní a Marcel Juráň se po levém křídle prokousal až k zakončení, které ale stojící Dlouhý vyrazil.
     
    40:43
    Rostislav Malena vypálil od modré čáry a jeho zakončení jen o pár centimetrů minulo zadní tyč roztaženého brankáře domácích.
     
    40:21
    Třebíč se pokusila dostat do útoku, ale její finální nahrávka do jízdy byla až příliš prudká a končí jen na zakázaném uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé periodě se skóre již pohnulo. Horácká Slavia udeřila po skrumáži před brankou, kdy se z druhé dorážky prosadil Lukáš Králík. Rebelům nelze upřít snahu, ale obrana Třebíče v čele s Lukášem Dusíkem dnes působí velmi kompaktně. Několik skvělých zákroků vytáhl i Jan Dlouhý v kleci Rebelů.

    Třetí třetina začne cca v 19:27.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Lukáš Endál se dostal po pravém křídle až před branku, kde se snažil procpat puk na bližší tyč, ale Lukáš Dusík měl svůj beton připravený.
     
    39:11
    Tomáš Rousek vyslal do útoku Romana Maliníka, který se musel vydat individuální cestou, jelikož Pavla Sedláčka chytře zdržel jeden z Třebíčských ve střední třetině. Maliník přešel přes dva hráče, ale jeho nahození bylo tečované a skončilo jen u jednoho z obránců Horácké Slavie.
     
    38:33
    Atak domácích skončil jen za brankou Lukáše Dusíka a na druhé straně zastavuje útok Horácké Slavie ofsajd.
     
    38:12
    Po vyjetí z pravého kruhu pálily Bílé hvězdy, na bližší tyč, kde však stál připravený Jan Dlouhý, který si pohlídal puk a podržel jej na hrudi.
     
    37:58
    Třebíč následně vyhrála buly, snažila se rozjet kombinaci, ale přišla o puk, leč havlíčkobrodský brejk skončil jen icingem.
     
    37:30
    Až v závěru přesilovky a těsně po ní se třebíčští střelci teprve začali činit a vytvořili pořádný bugr před Dlouhého klecí, ale havlíčkobrodský brankář i v leže odolal a nechal své betony pevně přitisknuté k ledu.
     
    36:28
    A třebíčský muž s maskou se teď musel vytáhnout! Proti pokusu Branislava Jankoviče, který se po propadnutí obrany Slavie dostal až na levý kruh, si ale dobře vyjel a vykopl jej betony.
     
    36:11
    Rebelové následně zavřeli modrou čáru, znovu se zmocnili kotouče a vyhodili jej za klec, kterou hájí Lukáš Dusík.
     
    35:40
    Jenže aby mohly Bílé hvězdy pálit, musely by vyhrát buly, takto se Havlíčkův Brod osvobozuje a puk odpaluje před Dusíka.
     
    35:22
    Také Horácká Slavia si zahraje přesilovou hru a musím podotknout, že teď budou mít šanci se vyřádit David Dolníček s Lukášem Havlem a Romanem Eratem. Tomáš Prokop (HBR) totiž před Dlouhého klecí zahrál vysokou holí.
     
    34:56
    Rebelové se chvilku po té velké šanci Horácké Slavie bránili, až nakonec dokázali vysunout hru alespoň do střední třetiny, odkud se nakonec až do útočného pásma prodral Branislav Jankovič, jemuž při střel zkazila radost píšťalka rozhodčího, který ukázal Jankovičovi ofsajd.
     
    33:36
    Jenže jsem to právě zakřikl, teda myslím ta slova o Třebíči, útoku a posledních chvílích! Lukáš Havel z prostoru mezi kruhy vyslal jedovku, která ale jen zazvonila na tyč! Následnou ránu Romana Erata z vrcholu kruhů pak vykopl bleskovým betonem Jan Dlouhý!
     
    33:18
    Třebíčským teď moc nevycházel útok, což potvrdil i následný kontr, jenž byl zastaven úmyslným ofsajdem.
     
    32:36
    Lukáš Endál bojuje srdnatě jako lev. Nyní sebral puk ve středním pásmu, ale nikdo mu až před brankoviště nešel na pomoc, a tak se přes k němu se nalepivší dva obránce nedostal ani ke střele.
     
    31:38
    Domácí se snažili dostat na brankovišti k závaru, ale bohužel pro Rebely se Horácká Slavia stihla bravurně zkonsolidovat a všechny hráče odstavila tak, aby pak Rostislav Malena mohl převzít puk.
     
    30:36
    Tomáš Chlubna dojel v rohu pásma nahozený kotouč, ale následně místo nahrávky na modrou čáru volil řešení, které bylo nejhorší ze všech – přes dva obránce posílal puk na svého spoluhráče, ale kotouč skončil na holích Třebíče.
     
    29:33
    Hraje se ve svižném tempu. Kotouč létá z místa na místo a často mění své destinace i barvy, které jej mají v držení. Klouže však spíše po ledě, než aby létal jako střela na branku.
     
    28:33
    Velké šance na obou stranách! Lukáš Endál nejprve backhandem z brankoviště trefil jen Dusíkův beton a při pokusu o dorážku byl odtlačen hostujícím obráncem, který pak vyslal do samostatného úniku Davida Dolníčka, který zase nedokázal vyzrát s pokusem o blafák na Jana Dlouhého!
     
    27:51
    Družina havlíčkobrodských Rebelů se držela u Dusíkovy branky, ale nakonec o puk přišla a Tomáš Semrád musí začít ze středního pásma.
     
    27:08
    Na druhé straně se musel znovu činit Jan Dlouhý, jenž ve své lapačce podržel spíše nahození než střelu od modré čáry.
     
    26:30
    Po buly v obranném pásmu dostal pas Tomáš Rousek, který si přejel za modrou čáru a vypálil. Jeho rána šla jen těsně vedle pravé tyče Dusíkovy branky. Třebíčský muž s maskou se pak měl do otáčet, aby prudce odražený touš od zadního hrazení schoval pod lapačku ještě před dojíždějícím hráčem Havlíčkova Brodu.
     
    26:03
    Místnímu DJ zřejmě vůbec nevadí, že se již hraje a podporuje třebíčské snažení u Dlouhého branky také svižnou muzikou. Horákům to ale zatím spíše vadí, jelikož puky často ztrácejí.
     
    25:44
    Po krátkém intermezzu Rebelů před Dusíkovou svatyní se až na levý kruh prokličkoval jeden z Třebíčských. Jeho zakončení na zadní tyč ale schoval roztažený Jan Dlouhý ve své lapačce.
     
    24:43
    Obrany na obou stranách teď zafungovaly na jedničku. Nejprve ta havlíčkobrodská zastavila Bílé hvězdy v průniku a následně zastavili Horáci průjezd Lukáše Endála.
     
    24:04
    Ale na druhé straně už je zase v permanenci Jan Dlouhý, který teď podržel ve své výstroji dva jedovaté pokusy z prostoru mezi modrou čárou a levým kruhem.
     
    23:30
    Jakub Kadlec se prohnal třetinou stejně rychle jako kometa nad planetou Zemí a z levého kruhu vypálil. Řádně tak protáhl Lukáše Dusíka, ale ten se natahoval marně, puk jej obletěl a skončit těsně vedle branky.
     
    22:18
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš. Klasická situace. Na jedné straně promrhaná tutová šance a na té druhé vedoucí gól. Jan Škvor nahodil puk od modré čáry a vznikl mumraj. Dorážku Martina Čecha ještě stihl Jan Dlouhý zlikvidovat, ale na další pokus z hole LUKÁŠE KRÁLÍKA byl již příliš krátký, ač jeho jméno a postava vypovídají o faktu zcela opačném! Asistence: Martin Čech a Jan Škvor.
     
    21:48
    Neuvěřitelné! To snad ani nešlo zahodit, ale jak je vidno, všechno jde, když se chce! I když v tomto případě spíše nechce. Po parádním průniku Lukáše Endála mohl do prázdné branky zakončit Tomáš Semrád, ale pul špatně trefil a ten se otřel o tyč a skončil vedle!
     
    21:09
    Havlíčkobrodští se drželi před branku Lukáše Dusíka a nakonec i vystřelili, ale třebíčský brankář si zakončení z levého kruhu pohlídal a chytil jej do lapačky.
     
    20:30
    Jako první se do útoku vydali domácí, ale Tomáš Rousek se svým nahozením neuspěl. Na druhé straně bylo sraženo zakončení Romana Erata.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První perioda je za námi. Horácká Slavia v ní byla lepší, avšak vynikající pohodu ukazuje mezi třemi červenými tyčemi stojící Jan Dlouhý, který zatím zastavil vše, co na něj šlo. To platí i o Lukáši Dusíkovi na druhé straně, který měl sice práce méně, ovšem také se v některých momentech celkem zapotil.

    Druhá část třetího zápasu Regionálního poháru začne cca v 18:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Havlíčkův Brod se ještě pokusil o útok, ale obrana Bílých hvězd dokázala zastavit oba pokusy o vyjetí zpoza brány do zakončení.
     
    19:31
    David Dolníček se hned po buly dostal ke střele, ale ta šla do středu branky, kde si ji Jan Dlouhý v klidu lapil a udržel v klíně.
     
    19:28
    Rebelové zahráli dva icingy v řadě. Ten první po neúspěšném Havlovu nájezdu, ten druhý po špatné nahrávce do brejku.
     
    18:57
    K zakončení se neprokousal Petr Kuchta a následně zůstal zcela volný střed kluziště a do samostatného nájezdu se dostal Lukáš Havel, který si rozhýbal Dlouhého a chtěl zakončit blafákem na forehand k tyči, ale havlíčkobrodský muž s maskou vytasil fantastický zákrok betonem a je nyní vyvoláván místními fanoušky!
     
    18:20
    Rebelové pak po buly přejeli do útočné třetiny a Horácká Slavia následně vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    17:51
    Na druhé straně ale po propadnutí obrany domácího týmu ujel do šance Marcel Juráň, který si to štrádoval sám na Dlouhého. Havlíčkobrodský muž s maskou ale zachoval pevné nervy, třebíčského hráče vybruslil a kotouč skryl na hrudi! Výtečný zákrok!
     
    17:15
    Nahození Tomáše Prokopa tečovala třebíčská obrana za svoji klec, kde ale Havlíčkobrodští zabojovali a vydolovali kotouč pro Romana Malínka, který pak z rohu nabil na hůl Davida Pavlíčka, jehož rána z levého kruhu skončila na betonech třebíčské opory s maskou.
     
    16:49
    Vlastimil Bilčík spěchal za nahozeným kotoučem, ale dříve než on dojel k němu, touš doklouzal k Janu Dlouhému, jenž jej pokryl pod lapačkou.
     
    16:18
    Ta ale skončila jen ve středním pásmu, odkud se do brejku vydal Branislav Jankovič, ale přestřelil jak Dusíkovo rameno, tak i jeho branku. Puk se pak od hrazení dostal do ochranné sítě.
     
    15:57
    Domácí celek se snažil procpat zpoza branky až do zakončení, ale třebíčští beci je připravili o kotouč a sami rozjeli akci.
     
    15:27
    Nyní je však znovu u kormidla Třebíč. Michal Vlašín se na vrcholu kruhu dostal ke střele, kterou si Jan Dlouhý polaskal v klíně.
     
    14:51
    Třebíč je již nějakou chvilku v plném počtu, ale Rebelové jsou při chuti a střílejí. Brankář Dusík však s jejich pokusy na střed brány nemá jediný problém.
     
    14:15
    První lajna domácích si zdařile nahrávala, až Roman Maliník přišel u mantinelu o puk, který ale záhy vybojoval David Pavlíček a nahrál zpět na hůl domácího kapitána, jenž se prokličkoval až před třebíčskou branku, kde nastřelil jen betony hbitého Lukáše Dusíka.
     
    13:33
    Téměř minuta z přesilovky Havlíčkova Brodu je fuč a domácí se krom krátké úvodní kombinace k ničemu nedostali.
     
    12:41
    A zároveň s přerušením zde máme i první trest zápasu, který inkasují hosté. Konkrétně Jan Škvor (TRE), jež se zřejmě provinil v předešlém závaru u Dusíkovy branky. Trestán je za sekání.
     
    12:41
    Branislav Jankovič se dostal po spolupráci s Petrem Kuchtou na spodku levého kruhu ke střele, jež ale škrtla Dusíkovo rameno a skončila v ochranné síti.
     
    12:10
    Rebelové se stále drží u branky Horácké Slavie. Do pořádného tlaku se ale ne a ne dostat. Obrana Bílých hvězd funguje zatím znamenitě.
     
    11:17
    Na druhé straně se domácí skvadra snažila protlačit až do zakončení a když to nešlo před brankovištěm, vypálil od modré David Pavlíček, leč jeho ránu zablokoval obránce. Brodský bek dostal druhý pokus a mířil těsně vedle.
     
    10:37
    Lukáš Havel si narazil s Romanem Eratem, který stál na pravém kruhu, a sám z brankoviště zakončoval, ale jeho střelu dokázal přesouvající se Jan Dlouhý zastavit na posledních chvíli lapačkou a následně pod ní puk i přikrýt!
     
    09:28
    Filip Beneš se ale po vyhraném buly dostal do pásma a z levého kruhu vyslal střelu, jež ale nebyla pro beton Jana Dlouhého žádnou přítěží.
     
    09:12
    Havlíčkobrodští obránci se nyní doslova mydlili s útočníky Horácké Slavie na obranné čáře Rebelů, z čehož nakonec rezultoval ofsajd Bílých hvězd.
     
    08:36
    Třebíčská útočná lavina nyní nedokázala překonat obranný val na pravém kruhu a kotouč skončil jen v rohu útočného pásma.
     
    08:19
    Havlíčkův Brod se cpal do útoku, ale jeden z hráčů přejel přes modrou čáru dříve než hráč s pukem, což neušlo pozornosti asistenta rozhodčího – ofsajd.
     
    07:27
    Po drobném závaru u Dlouhého přenesl Rousek společně s Pavlem Sedláčkem hru na druhou stranu, kde se nakonec po teči nahrávky nedostal druhý jmenovaný k zakončení na brankovišti.
     
    07:00
    Po přiklepnutí Tomáše Rouska se až na levý kruh propracoval Roman Maliník, ale jeho zakončení si našlo cestu jen do hrudi třebíčského muže s maskou.
     
    06:21
    Jakub Čuřík se na vrcholu brankoviště dostal ke střele, ale jeho zakončení ztečovala havlíčkobrodská obrana za Dlouhého svatyni.
     
    05:37
    Dlouho se hraje bez přerušení, Třebíč je dle očekávání aktivnější a zatápí Janu Dlouhému. Ten však zatím odolává.
     
    05:00
    Jan Wasserbauer se dostal mezi kruhy ke střele, která šla po ledě a Dlouhý ji v klidu vykopl betony za bránu.
     
    04:22
    A Marnou snahou bylo i pokušení dostat se do zakončení na druhé straně. Lukáš Havel se umotal do svých kliček a přišel o kotouč.
     
    03:45
    U mantinelu vybojoval puk Tomáš Rousek a nahodil jej do jízdy Pavlu Sedláčkovi, kterého dojeli dva obránci a brodský útočník se pak společně s Maliníkem marně snažili o navrácení puku do své moci.
     
    03:03
    Zpoza brány si vyjel do střelecké pozice Lukáš Havel, ale jeho backhand skončil jen v rukavici pozorného Dlouhého. Brankář Rebelů si na nudu rozhodně nemůže stěžovat.
     
    02:47
    Havlíčkův Brod sice dostal touš do středního pásma, avšak následně se jej chopila Třebíč a Dlouhý musel krýt puk v lapačce.
     
    02:27
    Filip Beneš projel od modré čáry až na pravý kruh, kde napřáhl ke střele. Jan Dlouhý si však výborně vyjel a kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    01:50
    Bílé hvězdy znovu zahrozily. Z prostoru před brankovištěm pálil ze skrumáže Martin Čech, ale trefil jen první hokejku před sebou.
     
    01:16
    Před brankou Třebíče se ochomýtal Lukáš Endál, jenž čekal na přihrávku, ale čekal marně. Pas od zadního mantinelu zachytila obrana Horácké Slavie.
     
    00:39
    Naopak na druhé straně došlo k prvnímu ohrožení branky Jana Dlouhého. Ten si ale se zakončením první třebíčské formace z levého kruhu poradil a vyrazil jej do ochranné sítě.
     
    00:14
    Úvodní bully vyhráli Rebelové a David Pavlíček se snažil ihned poslat do útoku Tomáše Rouska, jenž se ale neprobil přes modrou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou již na ledové ploše a zdraví se. Spolu s nimi jsou tam i rozhodčí dnešního střetnutí. Jako hlavní bude pískat pan Jan Doležal, na čarách mu asistují pánové Marek Honza a Petr Křivohlavý.
     
    Hráči mají za sebou úvodní rozbruslení a trenéři teď v kabinách udílejí poslední taktické pokyny. Domácí útočí na zisk prvních bodů do tabulky Regionálního poháru, Třebíč chce navázat na úspěch nad Jihlavou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: J. Dlouhý (Č. Novák) – Pavlíček, Prokop, D. Kolář "A", T. Semrád, Zítka, Jeník, Sedlák, A. Růžička – Rousek, Maliník "C", P. Sedláček – Milfait, Endál "A", Váchal – Pejchar, Jankovič, Kuchta – Minárik, J. Kadlec, Chlubna.
    Trenér: Miroslav Barus.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (Klimeš) – Malena "A", Bilčík, Jaroš, Přibyl, Škvor, Šidák – Erat "A", Dolníček "C", L. Havel – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – M. Čech, Juráň, Králík – Vlašín, F. Beneš, Paták.
    Trenér: Jiří Mička.

    Rozhodčí: Jan Doležal – Marek Honza, Petr Křivohlavý.
     
    Dobrý den z havlíčkobrodské Kotliny!

    Na programu je první ze dvou krajských derby v tomto týdnu, které budete moci v rámci Regionálního poháru zhlédnout pod střechou zimního stadionu v Havlíčkově Brodě. Úterní podvečer bude čelit domácím Rebelům Horácká Slavia Třebíč.
     
    REBELOVÉ v přípravě zatím příliš úspěchů nezaznamenali. V základní hrací době porazili jen juniorku Komety Brno (3:2) a Šumperk (4:2). Za další vítězný kousek dá se pak počítat jen úvodní střetnutí s maďarským Ferencvárošem, který parta okolo Miroslava Baruse a Richarda Cachnína porazila až po samostatných nájezdech. Až k penaltám pak dospělo i utkání s Benátkami, jež si z Kotliny nakonec odvezly výhru. Dalších šest zápasů skončilo neúspěchem. V Hodoníně inkasovala výrazně omlazená sestava debakl 3:7, další dvě porážky přišly na vlastním ledě od Plzně (1:3) a Šumperku (2:3). Neúspěšná byla i generálka na Regionální pohár v Benátkách. I v odvetě uspěl tým od Jizery, když výhru 3:1 vychytal brodský odchovanec Vítek Vaněček. Samotný Regionální pohár je zatím ze strany Rebelů jasným propadákem. Po prohře 1:4 v Jihlavě přišla další rána na ledě českobudějovického Motoru, jež zvítězil 5:0. Zajímavé bude toto střetnutí pro Branislava Jankoviče, jenž vloni působil v kádru Horácké Slavie.

    Sestava z posledního zápasu:
    Polívka (F. Barus) – Pavlíček, Prokop, Janáček, Sedlák, Jeník, A. Růžička, Kulhánek – Váchal, Maliník, P. Sedláček – Kuchta, Jankovič, Minárik – Pejchar, Milfait, Kadlec. Trenér: M. Barus.
     
    TŘEBÍČ bude letos spoléhat především na útočnou lavinu. Ztrátu Marka Laše, který odešel hledat hokejové štěstí do Olomouce, vyřešila Horácká Slavia, jak nejlépe mohla. Do města, které je dokonce na seznamu světového dědictví UNESCO, přišel Roman Erat, kterého doprovodil i bývalý Rebel Lukáš Havel. Dobrou formu ukázala skvadra pod vedením Jiřího Mičky, který v uplynulém ročníku stál na střídačce Havlíčkova Brodu, v úvodních dvou zápasech, kdy si postupně vyšlápla na dva extraligisty – Olomouc (4:3) a Kometu Brno (2:1). Následovala porážka 1:2 po samostatných nájezdech od výběru Francie a další neúspěch přišel na kluzišti Prostějova, kde (podobně jako v případě Rebelů v Hodoníně) nastoupila velmi mladá sestava plná juniorů. Odveta v MANN+HUMMEL aréně pak nenechala nikoho na pochybách a Bílé hvězdy slavily triumf 3:1. Úvodní kolo Regionálního poháru zaválo do Třebíče Motor, jenž nakonec slavil zisk tří bodů, když ve třetí třetině zcela otočil vývoj střetnutí a vyhrál 3:1. Ve druhém kole si ale Mičkovi svěřenci napravili chuť a v derby s Jihlavou, v němž nejprve vedli 2:0, pak prohrávali 2:3, až nakonec strhli vývoj duelu na svoji stranu a zvítězili 5:3. V prvním zápase se mezi tyčemi objevil Lukáš Klimeš, který vloni zažil prvoligovou premiéru v dresu Rebelů na ledě Ústeckých Lvů. Proti Jihlavě však chytal jeho jmenovec Dusík. Uvidíme, koho nakonec postaví mezi tyče havlíčkobrodskými fanoušky oblíbený trenér Jiří Mička do zápasu s Rebely.

    Sestava z posledního zápasu:
    Dusík – Pohl, Bilčík, Jaroš, Přibyl, Peroutka, Šidák – Erat, Dolníček, Havel – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – Čech, Juráň, Paták – Vlašín, Beneš. Trenér: Mička.
     
    REGIONÁLNÍ POHÁR:

    ODEHRANÉ ZÁPASY:
    Jihlava – H. Brod 4:1
    Třebíč – Č. Budějovice 1:3

    Třebíč – Jihlava 5:3
    Č. Budějovice – H. Brod 5:0

    -----------------------------------------
    PROGRAM TOHOTO TÝDNE:
    H. Brod – Třebíč
    Jihlava – Č. Budějovice

    Č. Budějovice – Třebíč
    H. Brod – Jihlava

    -----------------------------------------
    TABULKA RP:
    1. Č. Budějovice 6 (8:1)
    2. Jihlava 3 (7:6)
    3. Třebíč 3 (6:6)
    4. Havl. Brod 0 (1:9)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Richard Wagner

    Góly a asistencie: 23. Králík (Čech, Škvor)


    BK Havlíčkův Brod: J. Dlouhý (Č. Novák) – Pavlíček, Prokop, D. Kolář "A", T. Semrád, Zítka, Jeník, Sedlák, A. Růžička – Rousek, Maliník "C", P. Sedláček – Milfait, Endál "A", Váchal – Pejchar, Jankovič, Kuchta – Minárik, J. Kadlec, Chlubna.
    Trenér: Miroslav Barus.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (Klimeš) – Malena "A", Bilčík, Jaroš, Přibyl, Škvor, Šidák – Erat "A", Dolníček "C", L. Havel – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – M. Čech, Juráň, Králík – Vlašín, F. Beneš, Paták.
    Trenér: Jiří Mička.

    Rozhodca: Jan Doležal – Marek Honza, Petr Křivohlavý