Sunderland – Cardiff 4:0 (kon.) | Liverpool – Chelsea 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:2)
Manchester City
Nedeľa 27.04.2014, 17:10 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    88
    Álvaro Negredo sa i dnes pokúsi prerušiť trojmesačné gólové suchoty. Veľa času nato rozhodne nedostal. Pozíciu mu požičal Edin Džeko.
     
    78
    Na trávnik sa už chystá i čerstvo pomaľovaný Stevan Jovetič, ktorý na hracej ploche nahradí Sergia Aguera. Ten sa napriek maximálnej snahe dnes nepresadil.
     
    73
    Unavený Yannick Bolasie dvadsať minút pred koncom opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde syn známeho Paula Inca Tom.
     
    72
    Bledomodré mužstvo z Manchestru už siahalo po treťom góle v zápase. Stredom ihriska sa nádherne preháčkoval Samir Nasri, ktorý pred šestnástkou prihrával doľava na Edina Džeka. Ten sa zbavil brániaceho Mariappu a následne sa pokúsil obstreliť Speroniho. Bosniakova strela bola ešte zrazená Scottom Dannom, no argentínsky gólman ešte stihol zasiahnúť aspoň nohami. Parádny reflexívny zákrok živí akcie Orlov.
     
    71
    Na začiatku predchádzajúcej Aguerovej akcie bol pri postranej čiare zostrelený James Milner, začo videl Joel Ward žltú kartu.
     
    69
    Tony Pulis pripravuje hneď dvojstriedanie, keď na trávnik pošle Gaylea a Glenna Murraya. Miesto im prepustila dvojica Jerome-Chamakh. Waleský manažér teda vymenil kompletný útok.
     
    66
    Uzdravený Yaya Touré potvrdil svoju nenahraditeľnosť pre mužstvo Citizens. Manuel Pellegrini sa ho ale po zranení rozhodol šetriť. Na jeho miesto tak naskočí spomínaný Fernandinho.
     
    56
    James Milner na pravej strane frnkol Scottovi Dannovi, ktorý ho doslova roztrhal v rukách. Howard Webb tento jeho počin odmenil žltou kartou.
     
    47
    Hneď skraja druhej polky tu bola nebezpečná jedovka v podaní Puncheona, ktorý z ničoho nič takmer znížil. Na stred ihriska mu loptu adresoval ľavý bek Ward. Puncheon sa následne odpútal od Javiho Garcíu a približne zo šestnástkového oblúku nepríjemne vystrelil. Lopta sa krútila k pravej žrdi Manchestru City, no Joe Hart bol pri nej včas. Domáci budú pokračovať rohovým kopom.
     
    43
    Manchester City dal gól!
    Nádherná učebnicová kombinácia Citizens znamená zdvojnásobenie ich doterajšieho vedenia. YAYA TOURÉ si na polovici ihriska narazil loptu s Džekom a následne i Nasrim a potom už africký futbalista roka mohol upaľovať na bránku. Pred šestnástkou ešte zavadil o brániaceho Delaneyho, no loptu napriek tomu poslal ľavačkou do Speroniho šibenice. Bravúrna Tourého práca, 2:0 pre favorita!
     
    33
    Pablo Zabaleta na polke zozadu naložil obtáčajúcemu sa Chamakhovi a ani tento zákrok sa nezaobišiel bez kartového trestu od Howarda Webba.
     
    24
    Damien Delaney tridsať metrov od bránky prebrúsil členky Edina Džeka, ktorý skončil v kotrmelcoch na zemi. Howard Webb musel ťahať prvú žltú kartu zápasu.
     
    23
    Domáci dnes majú nezvyklé problémy s centrovanými loptami. Po ďalšej vysokej prihrávke do šestnástky to už mohlo byť o dva góly. Rohový kop z pravej strany rozohrával ľavák Aleksandar Kolarov, ktorý dokonale našiel naskakujúceho kapitána Vincenta Kompanyho. Ten sa odpútal od brániaceho Scotta Danna, no z piatich metrov hlavičkoval len veľmi tesne mimo ľavej žrde.
     
    4
    Manchester City dal gól!
    Citizens sa ani veľa nenadreli a už sa dostávajú do jednogólového vedenia! Yaya Touré si pred šestnástkou vymieňal loptu s Aguerom. čím dokonale otupil defenzívne bloky Orlov. Stredopoliar z Pobrežia Slonoviny následne poslal nadýchaný oblúčik do vápna, na ktorý si najlepšie naskakoval EDIN DŽEKO. Ten sa vyšróboval pomedzi stopérov najvyššie a z piatich metrov hlavou prekonal bezmocného Speroniho. Skoré vedenie favorita!

    Erik Farkaš

    Góly: 4. Džeko(Touré), 43. Touré(Nasri)

    Karty:   24. Delaney (CRY), 56. Dann (CRY), 71. Ward (CRY) – 33. Zabaleta (MC)


    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa, Dann, Delaney, Ward – Puncheon, Jedinak (C), Ledley, Bolasie – Jerome, Chamakh
    Náhradníci: Hennessey – Parr, Dikgacoi, T. Ince, Gayle, G. Murray, Gabbidon
    Manažér: Tony Pulis (WAL)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Kolarov – Milner, J. García, Y. Touré, Nasri – Džeko, Agüero
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Negredo, Clichy, Fernandinho, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Howard Webb – M. Mullarkey, G. Beswick – J. Moss