Sunderland – Cardiff 4:0 (kon.) | Liverpool – Chelsea 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:2)
Manchester City
Nedeľa 27.04.2014, 17:10 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie v Selhurst Parku prinieslo jednostrannú partiu v podaní Manchestru City. Favorit počas celého priebehu držal súpera na dištanc a Crystal Palace tak často behalo bez lopty. Citizens svoju prevahu pretavili v dva strelené góly. Postavou zápasu jednoznačne navrátilec Yaya Touré. Eagles zostávajú v pokojnom strede tabuľky. Bledomodrí sa v prípade úspešnej dohrávky s Aston Villou dostanú do čela tabuľky!

    To je z víkendového programu anglickej Premier League všetko. Zajtra Vás ešte privítam na Emirates Stadium, kam pricestuje Newcastle United. Pre dnešok sa s Vami lúčim, ďakujem za pozornosť a majte sa krásne. (19:05:24)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Jason Puncheon orientoval svoj center presne na pripraveného Harta a to už bude zrejme znamenať definitívny koniec.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Howardom Webbom pridáva ešte tri nadstavené minútky. Podstatné záležitosti už sú vybavené.
     
    90
    Fernandinho z pravej strany pokazil center, no ten takmer zaskočil gólmana Speroniho. Lopta ale pristála iba na hornej sieti.
     
    89
    City sa ale muselo brániť. Z pravej strany centroval šikovný Puncehon, no Glenn Murray sa tlačil do koncovky z ofsajdu.
     
    88
    Álvaro Negredo sa i dnes pokúsi prerušiť trojmesačné gólové suchoty. Veľa času nato rozhodne nedostal. Pozíciu mu požičal Edin Džeko.
     
    87
    Eagles sa už s rozohrávkou taktiež nikam nehrnú a momentálne sa už iba čaká na definitívny Webbov hvizd.
     
    86
    Mužstvo Tonyho Pulisa tak ukončí výbornú päťzápasovú sériu víťazstiev. Waleský kouč sa rozhodne nemá začo hanbiť.
     
    85
    Ak Manchester City prečká najbližšie dve-tri minútky, už to bude dobre. Eagles dnes predsa len nemajú takú paru, ako v ostatných zápasoch.
     
    84
    Martin Demichelis na ľavej strane šikovne nastrelil napadajúceho Gaylea a Joe Hart tak môže z pokoja rozohrávať od svojej bránky.
     
    83
    Napravo sa ale lopty zmocnil Pablo Zabaleta a ofenzívny nápor Orlov tak razom ide do hája. City sa teraz lopty len tak nezbaví.
     
    82
    Citizens momentálne ale predsa len prechádzajú na úsporný režim a sústredí sa prevažne na bránenie. Prvoradé je nepustiť CP do hry.
     
    81
    Damien Delaney mohol na pravej strane osloviť Puncheona, no jeho rozohrávka smerovala iba za postrannú čiaru.
     
    80
    Vincent Kompany na pravej strane zadupal okolo Inca, ktorého následne poslal k zemi. Webb faul pískol, ale žltú kartu neudelil.
     
    79
    Len na lavičke tak stále zostáva trápiaci sa zakončovateľ Álvaro Negredo, ktorý sa nepresadil už tri mesiace!
     
    78
    Na trávnik sa už chystá i čerstvo pomaľovaný Stevan Jovetič, ktorý na hracej ploche nahradí Sergia Aguera. Ten sa napriek maximálnej snahe dnes nepresadil.
     
    76
    Ak by sa hosťom v týchto momentoch podarilo znížiť, ešte by to mohlo byť zaujímavé. Zatiaľ je na koni Manchester City.
     
    75
    Po rozohraní štandardky sme v šestnástke hostí videli Murrayho pád, no Howard Webb jedenástku nefúkol.
     
    74
    Tom Ince okamžite zapol svoje motory a na ľavej strane vybojoval voľný kop pre doťahujúci sa Crystal Palace.
     
    73
    Unavený Yannick Bolasie dvadsať minút pred koncom opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde syn známeho Paula Inca Tom.
     
    72
    Bledomodré mužstvo z Manchestru už siahalo po treťom góle v zápase. Stredom ihriska sa nádherne preháčkoval Samir Nasri, ktorý pred šestnástkou prihrával doľava na Edina Džeka. Ten sa zbavil brániaceho Mariappu a následne sa pokúsil obstreliť Speroniho. Bosniakova strela bola ešte zrazená Scottom Dannom, no argentínsky gólman ešte stihol zasiahnúť aspoň nohami. Parádny reflexívny zákrok živí akcie Orlov.
     
    71
    Na začiatku predchádzajúcej Aguerovej akcie bol pri postranej čiare zostrelený James Milner, začo videl Joel Ward žltú kartu.
     
    70
    Pozornosť ale pútal iný zakončovateľ a síce Sergio Aguero, ktorý si posadil Warda, no následne vystrelil len do stredu bránky.
     
    69
    Tony Pulis pripravuje hneď dvojstriedanie, keď na trávnik pošle Gaylea a Glenna Murraya. Miesto im prepustila dvojica Jerome-Chamakh. Waleský manažér teda vymenil kompletný útok.
     
    68
    Joel Ward vyprášil svoju slabšiu pravačku, no z okraja šestnástky pálil len podstatne mimo ľavej žrde Joea Harta.
     
    67
    Javi García pritvrdil v strede ihriska, kde zostrelil Ledleyho. Howard Webb to zatiaľ vyhodnotil bez nutnosti udelenia žltej karty.
     
    66
    Uzdravený Yaya Touré potvrdil svoju nenahraditeľnosť pre mužstvo Citizens. Manuel Pellegrini sa ho ale po zranení rozhodol šetriť. Na jeho miesto tak naskočí spomínaný Fernandinho.
     
    65
    Kolarov sa medzitým snažil vyzvať do zakončenia Edina Džeka, no podarilo sa mu trafiť iba nohy pripraveného Damiena Delaneyho.
     
    64
    Manuel Pellegrini už chystá prvú zmenu v zápase, ktorou bude nasadenie Brazílčana Fernandinha. Miesto by mu mohol prepustiť rekonvalescent Yaya Touré.
     
    63
    Polhodinu pred koncom nám teda hra príliš neodsýpa. Nezmenil to ani Puncheon, ktorý poslal loptu iba k Hartovi.
     
    62
    Napriek tomu sa stále venujú svojej kombinácii. Prerušiť sa to snažil Mariappa, ale jeho center sa mu od Demichelisa vrátil späť.
     
    61
    Crystal Palace snáď po prvýkrát volí postupnú rozohrávku smerom vpred. To ale nie je devízou Londýnčanov.
     
    60
    Eagles ho netradične rozohrali nakrátko, ale neukázal sa to ako dobrý variant. Centrovanú loptu už na prvej žrdi pohltil Javi García.
     
    59
    Cameron Jerome si šikovne prebral loptu od Bolasieho a z ľavej strany sa snažil vyzvať i Punceona. Pablo Zabaleta zasahoval na roh.
     
    58
    Yaya Touré na pravej strane prevetral zadáka Warda, ktorý jeho bocianému kroku nestačil. Situáciu napokon upokojoval až Delaney.
     
    57
    Následná štandardka v podaní City veľa vzruchu nepriniesla, ale Manuel Pellegrini môže byť napriek tomu so svojimi zverencami spokojný.
     
    56
    James Milner na pravej strane frnkol Scottovi Dannovi, ktorý ho doslova roztrhal v rukách. Howard Webb tento jeho počin odmenil žltou kartou.
     
    55
    Bojovnosť Orlov zatiaľ na favorita nestačí. Eagles nefunguje ani ich povestný priamočiary prechod vpred. Teraz nás o tom presvedčil Ledley, ktorý nepresne prihrával do strany na Bolasieho.
     
    54
    Jason Puncheon následne výborne zapracoval telom, keď na pravej strane odzbrojil Sergia Aguera. City ale naďalej v ofenzíve.
     
    53
    Roh sa kopal i po Mariappovej práci na pravej strane, no Samir Nasri našiel na prvej žrdi iba dobre postaveného Bolasieho.
     
    52
    Nasriho centrovaná lopta si vo vzduchu našla zakončujúceho Demichelisa, ktorý ale hlavičkoval podstatne mimo bránku.
     
    51
    Sergio Aguero zatiaľ dostáva minimum priestoru, ktorý mu nedoprial ani Joe Ledley. Kopať sa však bude od rohovej zástavky.
     
    50
    Crystal Palace mohlo odpovedať akciou po pravej strane, Cameron Jerome vbiehal do šance z milimetrového ofsajdu.
     
    49
    Do lopty sa oprel ľavonohý bek Aleksandar Kolarov, ktorý to ale prehnal s razanciou a jeho strela tak letela vysoko nad bránku.
     
    48
    Po ňom sa už presadiť nedokázali a práve naopak sa budú musieť brániť. Po Wardovom faule tu bude štandardka pre City.
     
    47
    Hneď skraja druhej polky tu bola nebezpečná jedovka v podaní Puncheona, ktorý z ničoho nič takmer znížil. Na stred ihriska mu loptu adresoval ľavý bek Ward. Puncheon sa následne odpútal od Javiho Garcíu a približne zo šestnástkového oblúku nepríjemne vystrelil. Lopta sa krútila k pravej žrdi Manchestru City, no Joe Hart bol pri nej včas. Domáci budú pokračovať rohovým kopom.
     
    46
    V druhom polčase budeme pokračovať v totožných zostavách. Úvodný výkop druhej čast obstaral v pohode hrajúci Manchester City.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Citizens v prvom polčase predviedli presne to, čo od nich priaznivci z Manchestru očakávali. Výborným držaním lopty držali súpera na dištanc a ba čo viac, dvakrát sa im už podarilo rozvlniť sieť za Speronim. Eagles sa zatiaľ nedostali takmer k ničomu, v druhej časti budú musieť bezpodmienečne pridať.

    Či to ale bude stačiť aspoň na vyrovnanie, to sa dozvieme približne od 18:02.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V priebehu dvojminútového nadstaveného času tak naďalej pokračujeme za dominancie favorizovaného Manchestru City.
     
    45
    Poriadny hukot bol i na druhej strane, kde po Puncheonovom centri zakončoval tesne vedľa Jerome. Ten však navyše ťažil z postavenia mimo hru.
     
    43
    Manchester City dal gól!
    Nádherná učebnicová kombinácia Citizens znamená zdvojnásobenie ich doterajšieho vedenia. YAYA TOURÉ si na polovici ihriska narazil loptu s Džekom a následne i Nasrim a potom už africký futbalista roka mohol upaľovať na bránku. Pred šestnástkou ešte zavadil o brániaceho Delaneyho, no loptu napriek tomu poslal ľavačkou do Speroniho šibenice. Bravúrna Tourého práca, 2:0 pre favorita!
     
    42
    Na druhej strane sa črtala slušná brejková situácia pre Sergia Aguera, ale ten sa brániaceho Delaneyho nedokázal zbaviť.
     
    41
    Pokračovali sme teda konečne ďalej. Crystal Palace bojoval na pravej strane, no jeho snaha v center do vápna neviedla.
     
    40
    Francúzove ošetrenie bude pokračovať za postrannou čiarou. V osobnom súboji s Puncheonom to schystalo jeho koleno.
     
    39
    Anglická reprezentačná jednotka ale následne loptu zahodila za postrannú stranu. Na zemi sa totiž ocitá jeho spoluhráč Samir Nasri.
     
    38
    Po dlhšom čase mal prácu i Joe Hart, ktorý si však Mariappov center z pravej strany poľahky stiahol do hrudného koša.
     
    37
    Kolarovov center odvracal Dann na rohový kop,ktorý vyriešil Mile Jedinak. Následná Milnerova rana z druhej vlny zasiahla len Ledleyho.
     
    36
    Sergio Aguero sa niečo vyše dvadsať metrov od bránky neobtočil okolo Ledleyho, ktorý ho ale zastavil iba za cenu faulu.
     
    35
    Yaya Touré sa dostal k odrazenému centru od Milnera, no jeho bombu zastavil iba stopér Delaney. Ten rukou nehral, môžeme pokračovať ďalej.
     
    34
    Zabaleta sa snažil presadiť i futbalovejšími zbraňami, ale jeho center sklepával pre Speroniho stopér Scott Dann.
     
    33
    Pablo Zabaleta na polke zozadu naložil obtáčajúcemu sa Chamakhovi a ani tento zákrok sa nezaobišiel bez kartového trestu od Howarda Webba.
     
    32
    Kapitán Mile Jedinak na pravej strane vysúval Bolasieho, ktorého však báječne zakrižoval belgický stopér Kompany.
     
    31
    Jerome sa zatiaľ ocitá vo všetkých kontroverzných situáciách duelu. Tentokrát na súperovej polke prebrúsil Javiho Garcíu. Zatiaľ môže pokračovať bez karty.
     
    30
    Po polhodine hry tak musím konštatovať jednoznačnú prevahu Citizens, ktorí už mohli vyhrávať o dva či tri presné zásahy.
     
    29
    James Milner z pravej strany už hľadal hlavu Edina Džeka, no k centru sa napokon nedostal. Lopta sa už nachádzala za postrannou čiarou.
     
    28
    Atmosféra v Selhurst Parku je aj za nepriaznivého stavu fantastická. Aj to ide k dobru pre londýnskych prívržencov Eagles.
     
    27
    City dokonale pracuje s loptou, ktorú sa neštíti poslať i ku gólmanovi Hartovi. Aj to súčasťou dnešnej futbalovej moderny.
     
    26
    Zmeniť to mohol pravý bek Mariappa, ktorý centroval na Jeroma. Jeho pas bol ale príliš vysoký a žiaľ i nepresný.
     
    25
    Inak hráme v slušnom tempe, no v rámci futbalových pravidiel. Po polke úvodného dejstva ťahá za dlhší koniec Manchester City.
     
    24
    Damien Delaney tridsať metrov od bránky prebrúsil členky Edina Džeka, ktorý skončil v kotrmelcoch na zemi. Howard Webb musel ťahať prvú žltú kartu zápasu.
     
    23
    Domáci dnes majú nezvyklé problémy s centrovanými loptami. Po ďalšej vysokej prihrávke do šestnástky to už mohlo byť o dva góly. Rohový kop z pravej strany rozohrával ľavák Aleksandar Kolarov, ktorý dokonale našiel naskakujúceho kapitána Vincenta Kompanyho. Ten sa odpútal od brániaceho Scotta Danna, no z piatich metrov hlavičkoval len veľmi tesne mimo ľavej žrde.
     
    22
    Yaya Touré s ďalším vtipným oblúčikom, ktorým vyzval Zabaletu. Tem hlavou priťukol Aguerovi, ale pred ním hasil Scott Dann.
     
    21
    City sa opäť púšťa do rozvážnej kombinácii z vlastnej polky ihriska. Sám som zaskočený, s akou ľahkosťou si dnes hráči v tmavých dresoch počínajú.
     
    20
    Na druhej strane dostali hostia hneď dve príležitosti na exekúciu rohového kopu, no húževnatí zadáci Orlov sa i teraz ubránili.
     
    19
    Až teraz ich mierne rozrušil Jason Puncheon, ktorý po priamočiarej akcii pálil spoza šestnástky. Joea Harta však k vážnemu zákroku neprinútil.
     
    18
    Manchester City sa prezentuje v plnej paráde a vysokým držaním lopty absolútne kontroluje tempo stretnutia.
     
    17
    Keď si porovnám stretnutie s posledným favoritom, ktorý tu hral (Chelsea), tak Eagles sú zatiaľ podstatne viacej vypojení z hry.
     
    16
    City pokračovalo rohovým kopom, po ktorom sa hosťom podarilo pritlačiť Londýnčanov, no tí sa dokázali ubrániť.
     
    15
    Howard Webb, ako bývalý policajt vyrukoval s dôrazným napomenutím, ktoré anglický zakončovateľ Orlov musí akceptovať.
     
    14
    Kompany opäť v súboji s Jeromeom, ktorému sa podarilo vypýtať faul. Predtým sa ale správne nepískalo a domáci zakončovateľ už dostáva upozornenie, aby viacej nesimuloval.
     
    13
    Cameron Jerome sa pred šestnástkou obtočil okolo Kompanyho, ktorý ho telom poslal k zemi. Správne tak pokračujeme ďalej.
     
    12
    Orlom sa ale vďaka Mariappovi podarilo vyťažiť rohový kop, ktorý však na prvej žrdi odvracal srbský bek Aleksandar Kolarov.
     
    11
    Následne nepochodil ani center v podaní Warda, ktorý Jeroma na zadnej žrdi nenašiel. Eagles sa musia veľmi rýchlo vrátiť späť.
     
    10
    Yannick Bolasie po prvýkrát rozkmital svoje rýchle nohy, no na hranici šestnástky mu ráznu stopku vystavil stopér Demichelis.
     
    9
    Hráči Crystal Palace zatiaľ behajú iba bez lopty, čo ich stojí množstvo síl a navyše sa takto len veľmi ťažko dostanú do hry.
     
    8
    Citizens pokračovali voľným kopom, ktorý mal sedem metrov od bránky zakončovať Milner. Loptu ale vo vzduchu premáchol.
     
    7
    Ten síce poslal loptu iba na rohový kop, no ten dokázal vyraziť austrálsky líde Mile Jedinak. CP sa aspoň na chvíľu oslobodilo.
     
    6
    City pokračuje pri chuti. Na pravej strane spravil Speronimu nemalé problémy Aguero, no v súboji krajanom uspel domáci gólman.
     
    4
    Manchester City dal gól!
    Citizens sa ani veľa nenadreli a už sa dostávajú do jednogólového vedenia! Yaya Touré si pred šestnástkou vymieňal loptu s Aguerom. čím dokonale otupil defenzívne bloky Orlov. Stredopoliar z Pobrežia Slonoviny následne poslal nadýchaný oblúčik do vápna, na ktorý si najlepšie naskakoval EDIN DŽEKO. Ten sa vyšróboval pomedzi stopérov najvyššie a z piatich metrov hlavou prekonal bezmocného Speroniho. Skoré vedenie favorita!
     
    3
    Milner na pravej strane uvoľnil Zabaletu, ktorý prihrával pred bránku, no tam objavil iba dobre postaveného Scotta Danna.
     
    2
    Eagles už stihli podniknúť prvú ofenzívnu výpravu, no Puncheon odcentroval iba na tribúnu za brankárom Hartom.
     
    1
    Posledný zápas víkendového programu 36. kola Premier League práve začal. Výkop obstarali domáci v modro-červenej kombinácii. Citizens v čiernom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa, Dann, Delaney, Ward – Puncheon, Jedinak (C), Ledley, Bolasie – Jerome, Chamakh
    Náhradníci: Hennessey – Parr, Dikgacoi, T. Ince, Gayle, G. Murray, Gabbidon
    Manažér: Tony Pulis (WAL)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Kolarov – Milner, J. García, Y. Touré, Nasri – Džeko, Agüero
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Negredo, Clichy, Fernandinho, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Howard Webb – M. Mullarkey, G. Beswick – J. Moss.
     
    Vitajte na bojovom poli v Selhurst Parku, kde sa odohrá posledný zápas víkendového programu 36. kola anglickej Premier League.

    Tony Pulis spravil z hniezda Orlov nedobytnú pevnosť, odkiaľ sa body proste nenosia. Svoje by o tom vedela rozprávať i Chelsea, ktorá tu položila svoje výhodné postavenie v závodoch o titul. Do nich je stále zainteresovaný i Manchester City, ktorý pri jednom zápase k dobru stráca šesť bodov. Keďže majú Citizens skóre k dobru, stačí im akékoľvek zaváhanie Liverpoolu.
    Samozrejme, tomu sa bledomodrí musia vyvarovať. Na pôde Crystal Palace ale zadarmo nedostanú ani bodík. Mešťanov čaká poriadna fuška.

    Tabuľkové postavenie:

    11. Eagles: 13 – 4 – 18; skóre 28:41; body 43
    3. Citizens: 23 – 5 – 6; skóre 91:35; body 74

    Forma:

    Eagles: V – V – V – V – V – P
    Citizens: V – R – P – V – R – V

    Tony Pulis je čarodej, ktorý na juh Londýna opäť priniesol futbalovú radosť. Hrať proti Crystal Palace však rozhodne nie je žiadna slasť. Futbal Eagles totiž proste súperov bolí. Fyzickou hrou a zarputilou húževnatosťou nútia protivníkov k chybám, ktoré sa im zväčša darí využívať. Pulis podobný fyzicky založený futbal forsíroval už počas pôsobenia v Stoke City. Tento rok sa dokonca špekuluje, žeby mohol získať ocenenie manažéra roka.
    Konkurenciou mu bude Brenda Rodgers, Roberto Martínez a Mauricio Pochettino. CP pod jeho vedením prehralo z doterajších 25 zápasov len desaťkrát. Eagles navyše vyhrali už päťkrát v rade a v štyroch dueloch tejto série si udržali čisté konto!

    Túto nepriepustnú hrádzu sa dnes pokúsia zboriť futbalisti Manchestru City. Tí zatiaľ taktiež márne stíhajú vedúci Rodgersov Liverpool. Všetko však môže zmeniť už tento víkend. Ak by dnes Citizens vyhrali a zajtra by Reds podľahli Chelsea, na posun do čela by bledomodrým stačila víťazná dohrávka proti Aston Ville.
    Citizens sa ale budú musieť vyvarovať podobným zaváhaniam, ako v predposlednom zápase so Sunderlandom, kedy doma iba remizovali 2:2. V posledných piatich dueloch sa im tak nepodarilo udržať čisté konto. Pritom predtým ťahali inú päťzápasovú šnúru bez inkasovania. City navyše vonku príliš nedarí, veď na posledných piatich výletoch uspeli len dvakrát.

    Vzájomné zápasy:

    28.12.2013; ManCity – Crystal Palace 1:0
    (Džeko)

    27.08.2009; Crystal Palace – ManCity 0:2 (lig. pohár)
    (S. Wright-Phillips, Tévez)

    15.01.2005; ManCity – Crystal Palace 3:1
    (2x S. Wright-Phillips, Fowler – D. Powell)


    18.09.2004; Crystal Palace – ManCity 1:2
    (An. Johnson – 2x Anelka)

    16.03.2002; ManCity – Crystal Palace 1:0 (Division 1)
    (Horlock)

    08.12.2001; Crystal Palace – ManCity 2:1 (Division 1)
    (Freedman, Kirovski – Goater)

    Manchester City vyhral posledné tri stretnutia Premier League, vrátane toho jesenného, kedy o všetkom rozhodol Džeko.
    Crystal Palace sa na prvoligovej úrovni tešil naposledy 1. apríla 1995, keď si zo Citizens vystrelil výhrou 2:1.

    Absencie:

    Domáci by dnes na favorita mali vyrukovať s najsilnejšou zostavou! Po ľahších zraneniach by mali byť k dispozícii aj Dikgacoi a Chamakh.

    Manchestru City sa po dvojzápasovej odmlke vracia duša stredu poľa Yaya Touré. Zo zálohy však vypadlo španielske duo.
    Davida Silvu i Jesúsa Navasa trápi zranený členok a ich dátum návratu zatiaľ nepoznáme. K dispozícii nebude ani stopér Nastasic.

    Neviem si pomôcť, ale Crystal Palace v Selhurst Parku verím. Myslím si, že ich fyzicky náročný prístup k hre favoritovi vyhovovať nebude.
    Preto by som sa priklonil k tomu, že favorit by dnes znovu mohol zakopnúť. City bude musieť hrať na plných sto percent, aby tomu bolo inak.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:10.

    Erik Farkaš

    Góly: 4. Džeko(Touré), 43. Touré(Nasri)

    Karty:   24. Delaney (CRY), 56. Dann (CRY), 71. Ward (CRY) – 33. Zabaleta (MC)


    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa, Dann, Delaney, Ward – Puncheon, Jedinak (C), Ledley, Bolasie – Jerome, Chamakh
    Náhradníci: Hennessey – Parr, Dikgacoi, T. Ince, Gayle, G. Murray, Gabbidon
    Manažér: Tony Pulis (WAL)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Kolarov – Milner, J. García, Y. Touré, Nasri – Džeko, Agüero
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Negredo, Clichy, Fernandinho, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Howard Webb – M. Mullarkey, G. Beswick – J. Moss