Chievo – Hellas Verona 0:1 (kon.) | Inter – Bologna 2:2 (kon.)
koniec
Inter Miláno
2:2 (1:1)
Bologna FC
Sobota 05.04.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Inter však dokonca mohol prísť o všetky tri body! Po nevyužitej štandardke tu bol rýchly protiútok, ktorý ťahal neúnavný Christodoulopoulos. Ten z ľavej strany následne prihrával na stred ihriska, kde si nabiehal Acquafresca. Ten najskôr z dvadsiatich metrov pálil po zemi, no Handanovič jeho pokus vyrazil pred seba. Z dorážky sa hosťujúci útočník snažil slovinského gólmana prehodiť, no bránku zo siedmich metrov minul!
     
    88
    Strelec toho vyrovnávajúceho gólu na 2:2 Panagiotis Kone v dnešnom stretnutí končí. Na jeho miesto príde duel dohrať Diego Pérez.
     
    86
    Žltú kartu tam ešte za následné protesty videl grécky útočník Panagiotis Kone. Vadiť mu to však rozhodne nebude. Bologna naďalej drží nerozhodný výsledok.
     
    84
    Ťarchu pokutového kopu na seba zobral zakončovateľ Diego Milito, ktorý však chýry o svojej vražednosti vonkoncom nepotvrdil. Loptu totiž poslal presne do stredu bránky, čo gólman Curci dokázal prečítať. Argentínčanov pokus vyrazil do strany a nepresadil sa ani dobiehajúci Rodrigo Palacio.
     
    83
    Rodrigo Palacio môže byť hrdinom milánskeho Interu. Hernanes rozdával loptu doľava na nabiehajúceho Icardiho, ktorý z ľavej strany šestnástky prihrával pod seba na Palacia. Ten bol stiahnutý Mantovanim, čo Silvio ohodnotil pokutovým kopom!
     
    81
    Druhá žltá karta v tomto stretnutí prichádza až teraz. Vidí ju domáci stopér Andrea Ranocchia, ktorý v úniku podrazil Christodoulopoulosa.
     
    80
    Desať minút pred koncom vysiela Walter Mazzarri jasný signál vpred. Namiesto stredopoliara Cambiassa totiž príde útočník Deigo Milito.
     
    73
    Bologna dala gól!
    Hosťom sa však i po druhýkrát podarilo vyrovnať! Striedajúci Morleo na ľavej strane vhadzoval loptu na Mantovaniho, ktorý v zápätí centroval do šestnástky. Lopta sa poodrážala medzi Cambiassom a Rolandom, ktorí ju nedokázali odvrátiť. Z toho dokázal ťažiť PANAGIOTIS KONE, ktorý z päťky pohotovo prekonáva Handanoviča. Štvrťhodinu pred koncom tak opäť hráme nerozhodne!
     
    71
    Hostia po odchode Mareka Čecha pripravujú i druhé striedanie. Ihrisko opustí Krhin a na jeho miesto príde útočník Acquafresca.
     
    63
    Inter dal gól!
    Nerazzurri konečne zlomili svoje trápenie a po druhýkrát sa dostávajú do vedenia. Po osi ihriska sa s loptou na kopačkách šikovne preštrikoval Hernanes. Pred šestnástkou rozdal doľava na MAURA ICARDIHO, ktorý si jedným dotykom loptu pripravil a druhým ju poslal nechytateľne na bránku. Jeho rana z hranice šestnástky sa od ľavej žrde zakrútila do bránky a Icardi tak druhým gólom opäť posiela Inter na koňa.
     
    60
    Po hodine hry tak Marek Čech odstupuje. Skutočne sa zdá, že nemá žiaden zdravotný problém. Možno už nestačil s dychom. Na lavičke sa do top formy nedostanete. Na jeho miesto naskakuje Morleo.
     
    54
    Walter Mazzarri tentokrát strieda i dobrovoľne, keď z hracej plochy sťahuje práve D´Ambrosia. Domácu hru príde rozhýbať Mateo Kovačič.
     
    39
    Hernanes sa pred šestnástkou šikovne obtáčal okolo Mantovaniho, ktorý ho nekompromisne stiahol k zemi. Okrem žltej karty bude nasledovať i nebezpečná štandardka.
     
    35
    Bologna dala gól!
    Hostia sa však prakticky z ničoho dostávajú k vyrovnaniu! Bologna sa do týchto chvíľ iba bránila, no táto akcia sa jej podarila. Na pravej strane sa Nagatoma nádhernou pätičkou zbavil Rakúšan Garics, ktorý následne prihrával pred bránku. Tam z prvej zakončoval Christodoulopoulos, no Samir Handanovič pohotovým zákrokom loptu vykopol pred seba. Každopádne z hranice šestnástky mohol zakončovať MICHELE PAZIENZA, ktorý prízemnou strelou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Loptu zastavila napokon až sieť.
     
    29
    Zranenie Juana Jesusa mu neumožňuje pokračovať ďalej a preto budeme svedkami prvej zmeny. Na jeho miesto príde veleskúsený Walter Samuel.
     
    28
    Svoje individuálne majstrovstvo nám po prvýkrát predviedol Rodrigo Palacio a milánsky Inter už mohol viesť o dva góly. Argentínsky zakončovateľ sa na ľavom okraji šestnástky odpútal od Antonssona a následne z hranice vápna ostro vypálil. Jeho prudká rana však letela len tesne nad brvno. Curci by sa však zrejme naťahoval márne.
     
    19
    Ešte o niečo nebezpečnejšia bola následná situácia na druhej strane. Sprava postupoval pred šestnástku Ricky Álvarez, ktorý sa zbavil i Mareka Čecha a z jej okraja nepríjemne vystrelil. Lopta sa krútila na bližšiu tyč, kde však úradoval gólman Curci, ktorý Agentínčanov pokus vyrazil do strany.
     
    18
    Bologni sa prakticky z prvej príležitosti v zápase mohlo podariť vyrovnanie. Lázaros Christodoulopoulos z ľavej strany rozohrával rohový kop, ktorý smeroval na malé vápno. Tam Rodrigo Palacio hlavičkoval iba do hlavy Mantovaniho, od ktorej sa lopta takmer odrazila k ľavej žrdi. Guľáté čudo však napokon skákalo tesne mimo.
     
    6
    Inter dal gól!
    Nerazzurri sa expresným zásahom dostávajú do skorého vedenia. Rodrigo Palacio na ľavom okraji otvoril priestor pre nabiehajúceho Nagatoma. Ten zodvihol hlavu a presne odcentroval na hranicu malého vápna. Tam pomedzi stopérov zbiehal MAURO ICARDI, ktorý sa osamotený dostal k zakončeniu. Z päťky nedal Curcimu šancu a Milánčania sa tak môžu hneď v úvode zápasu upokojiť.

    Erik Farkaš

    Góly: 6. Icardi, 63. Icardi – 35. Pazienza, 73. Kone

    Karty:   81. Ranocchia (INT) – 39. Mantovani (BOL), 86. Kone (BOL)

    Nepremenená penalta: 84. Milito (INT), brankár Curci zneškodnil


    Inter Miláno: Handanovič – Rolando, Ranocchia, Juan – Nagatomo, Hernanes, Cambiasso (C), R. Álvarez, D´Ambrosio – Icardi, Palacio
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – J. Zanetti, Andreolli, Kovačič, Guarín, Campagnaro, Kuzmanovič, Botta, Taider, Milito, Samuel
    Manažér: Walter Mazzarri

    Bologna FC: Curci – M. Čech, M. Antonsson, Natali (C), Mantovani – Garics, Pazienza, Krhin, Christodoulopoulos – P. Kone, Cristaldo
    Náhradníci: Stojanovič – Morleo, F. Sørensen, Bianchi, Moscardelli, Friberg, Acquafresca, D. Pérez, Ibson, Cherubin, J. Crespo, Paponi
    Manažér: Davide Ballardini

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – M. Vivenzi, G. Schenone – P. Sergio