Manchester City – Southampton 4:1 (kon.) | Aston Villa – Fulham 1:2 (kon.) | Cardiff – Crystal Palace 0:3 (kon.)
Hull City – Swansea 1:0 (kon.) | Newcastle – Manchester United 0:4 (kon.) | Norwich – West Bromwich 0:1 (kon.)
Chelsea – Stoke City 3:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 05.04.2014, 18:30 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    79
    Naposledy striedal i Mark Hughes, ktorý na trávnik pustil Jonathana Waltersa. Miesto mu prenechal nevýrazný dlháň Peter Crouch.
     
    78
    Po dlhej maródke sa na súťažné trávniky vracia i Ashley Cole, ktorý nehral od začiatku januára. Miesto mu na hracej ploche prepustil strelec posledného gólu Willian.
     
    72
    Chelsea dala gól!
    David Luiz okamžite preukázal svoje schopnosti a práve on stál pri zrode tretieho gólu. V ofenzívnom brejku zastavil Erika Pietersa. Následne loptu prihrával na dnešného hrdinu Salaha, ktorý na osi ihriska našiel WILLIANA. Ten si naviedol loptu až pred šestnástku, kde sa kľučkou zbavil Whelana a nádherne vystrelil k ľavej žrdi. Asmir Begovič na jeho obstrel dosiahnuť nemohol a Blues už vyhrávajú o tri góly.
     
    71
    Strelec druhého gólu Frank Lampard opúšťa hraciu plochu. Na posledných dvadsať minút príde tri body postrážiť Brazílčan David Luiz.
     
    61
    Chelsea dala gól!
    FRANK LAMPARD sa však dostal i k dorážke a loptu z piatich metrov povedľa Begoviča posiela do siete. Chelsea predsa len pridáva poisťujúci gól!
     
    61
    Zodpovednosť na seba zobral Frank Lampard, ktorý posielal loptu do pravého dolného rohu. Na bosenského brankára Asmira Begoviča nevyzrel. Gólman hostí však vyrazil loptu iba pred seba.
     
    60
    Mark Hughes si môže trhať vlasy. Tento ťah sa mu teda príliš nevyplatil. Po Hazardovej pätičke vo vápne sa k lopte dostal Mohamed Salah, ktorý si hodil streidajúceho Wilkinsona a ten ho poslal k zemi. Stopercentná penalta pre Blues.
     
    59
    Chelsea sa v druhom dejstve zatiaľ k ničomu nedostala a preto nastal čas na zmenu. Namiesto Andrého Schurrleho príde hráč sezóny z pohľadu Blues Eden Hazard.
     
    46
    Mark Hughes sa pokúsi zmeniť bezfarebný výkon svojich zverencov. Apatickú hru z prvého dejstva si odniesli Cameron a Palacios, ktorých nahradil Adam s Wilkinsonom.
     
    41
    Chelsea sa podarilo zdvojnásobiť svoje vedenie, no domáca radosť dlho netrvala. Lampardov roh sa Hrnčiarom ešte podarilo odvrátiť, no následný center z druhej vlny si našiel Branislava Ivanoviča, ktorý hlavou prekonáva Begoviča. Po nejakých piatich sekundách osláv si však kamera vybrala postranného rozhodcu Ganfielda, ktorý držal zdvihnutú zástavku. Srbský zadák sa nachádzal v milimetrovom postavení mimo hry.
     
    32
    Chelsea dala gól!
    Blues zo svojho obliehania konečne vyťažili vedúci gól. V ľavom rohu ihriska vhadzoval loptu Azpilicueta. Rozohrávkou si vybral Nemanju Matiča, ktorý sa cez Camerona dostal do vápna. Odtiaľ prihrával pred bránku, kde sa ocitol nepokrytý MOHAMED SALAH. Ten to z desiatich metrov zakončil veľmi šikovne, keď strelou do protipohybu nedal Begovičovi šancu. Mourinhovi sa tak prekvapivý ťah spojený s nasadením tohto Egypťana vypláca.
     
    24
    Obrovská dvojchyba hostí takmer stála vyrovnaný stav. Asmir Begovič vyhodil loptu na Odemwingieho, ktorého však zozadu prepadol Willian. Ten okamžite centroval na Torresa, ktorý sa síce k lopte nedostal, no po Pietersovom priťuknutí už mohol zakončovať. Begovič stihol včas vybehnúť a zblízka si už El Niňa postrážil. Bosniak na dvakrát chytá a naďalej tak hráme bez gólov.
     
    19
    Asmir Begovič už tentokrát zasahovať musel a rozhodne mal čo robiť. Stredom ihriska sa šikovne predral Willian, ktorý sa odpútal aj od N´Zonziho a z dvadsiatich metrov vystrelil. Jeho pokus ešte jemne tečoval Whelan, no bosenský brankár sa poriadne natiahol a jeho pokus k ľavej žrdi vytlačil na rohový kop.
     
    9
    Domáci pokračovali v obliehaní šestnástky Hrnčiarov, ktorým sa nepodarilo vyviesť loptu. Po Salahovom zisku prišiel krížny center pred bránku, ktorý pred Willianom odvrátil Marc Wilson iba k nachystanému Fernandovi Torresovi. Ten z dvadsiatich metrov pálil k pravej žrdi, ktorú však o nejaký meter minul. El Niňo už štyri ligové stretnutia netrafil bránku.

    Erik Farkaš

    Góly: 32. Salah, 61. Lampard, 72. Willian

    Nepremenená penalta: 61. Lampard (CHE), brankár Begovič zneškodnil


    Chelsea FC: P. Čech – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Lampard, Matič – Schürrle, Willian, Salah – Fernando Torres
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, David Luiz, Oscar, Hazard, Demba Ba, Kalas
    Manažér: José Mourinho

    Stoke City FC: Begovič – Cameron, M. Wilson, Shawcross (C), Pieters – Whelan, Palacios – Odemwingie, N´Zonzi, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Adam, Walters, Guidetti, Etherington, Wilkinson
    Manažér: Mark Hughes

    Rozhodca: Lee Probert – S. Long, R. Ganfield – R. East