Manchester City – Southampton 4:1 (kon.) | Aston Villa – Fulham 1:2 (kon.) | Cardiff – Crystal Palace 0:3 (kon.)
Hull City – Swansea 1:0 (kon.) | Newcastle – Manchester United 0:4 (kon.) | Norwich – West Bromwich 0:1 (kon.)
Chelsea – Stoke City 3:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 05.04.2014, 18:30 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vitajte na nedobytnom Stamford Bridge, kde ukončíme sobotňajší program 33. kola anglickej Premier League.

    Na západe Londýna nás čaká deň revanšov. V hlavnej úlohe sa predstaví Chelsea. Tá si uprostred týždňa skomplikovala cestu do semifinále Ligy majstrov, keď v samom závere stretnutia s PSG inkasovala gól na 1:3. V domácom prostredí tak bude musieť streliť minimálne dva góly.
    Druhú vendetu si má „zlíznuť" Stoke City, ktoré Blues pripravilo jednu z piatich ligových porážok. Hrnčiari sú už prakticky zachránení a preto sa môžu sústrediť „iba" na prekonávanie vlastných klubových rekordov. Bude to na o titul bojujúcu Chelsea stačiť?
    ´
    Tabuľkové postavenie:

    2. Chelsea FC: 21 – 6 – 5; skóre 62:24; body 69
    10. Stoke City: 10 – 10 – 12; skóre 37:45; body 40

    Forma:

    Chelsea: P – P – V – V – P – V
    Stoke City: V – V – V – R – V – P

    V parížskom Parku Princov to mala byť veľká bitka osobností. Zlatan Ibrahimovič versus José Mourinho, Ibrakadabra kontra Special One. Po uplynutí deväťdesiatich minút sa však neradoval ani jeden z nich. Švédsky zakončovateľ sa presadzoval len veľmi ťažko a dvadsať minút pred koncom sa navyše zranil. Pauzovať bude asi mesiac a príde tak aj o odvetu. Portugalský stratég pre zmenu zaznamenal druhú prehru v rade.
    Ak rátame iba zápasy vonku, tak tretiu. Najväčší rozruch vyvolala tá minulotýždňová zo Selhurst Parku (Crystal Palace 0:1). José Mourinho dokonca na pozápasovej tlačovke vzdal súboj o titul. Kľúčové stretnutia však modrých ešte len čakajú. Dôležité, hlavne po psychickej stránke, bude už to dnešné. Ešte dôležitejšie je, že sa hrá na Stamford Bridge. Najlepšie mužstvo domácich zápasov (14 – 2 – 0) tu totiž v posledných štyroch dueloch vždy uspelo s impozantným skóre 14:0!

    Stoke City je na svojom Britannia Stadium taktiež nesmierne úspešné. V doterajšom priebehu na ňom prehralo len dvakrát, vďaka čomu mu v tejto štatistike patrí šieste miesto. Na cudzích trávnikoch je to však o poznanie horšie. Tam Hrnčiari pre zmenu dvakrát zvíťazili a v tejto bilancii sú štvrtí odspodu. Momentálne si však Potters užívajú výbornú sériu deviatich zápasov, z ktorých stratili len jediný (Manchester City 0:1).
    V ostatných siedmich kolách dokonca získali o jeden bod viacej, než práve londýnska Chelsea (14-13).
    Aj to ich vynieslo až do hornej polovice tabuľky a so štyridsiatimi získanými bodmi by podľa nepísaných anglických pravidiel mali byť zachránení. Sústrediť sa tak môžu na prekonávanie vlastných klubových rekordov. Na prekonanie jednotlivých zápisov potrebujú: 8 bodov, 4 víťazstvá či 9 gólov. Taktiež môžu po prvýkrát v histórii skončiť v hornej polke tabuľky. Pri momentálnej forme City to nie sú nedosiahnuteľné míľniky. O niečo pesimistickejšie vidím šancu prekonať sériu štyroch víťazstiev za sebou.

    Vzájomné zápasy:

    26.01.2014; Chelsea – Stoke City 1:0 (FA Cup)
    (Oscar)

    07.12.2013; Stoke City – Chelsea 3:2
    (Crouch, Ireland, Assaidi – 2x Schurrle)

    12.01.2013; Stoke City – Chelsea 0:4
    (2x Walters (VG), Lampard, Hazard)

    22.09.2012; Chelsea – Stoke City 1:0
    (A. Cole)

    10.03.2012; Chelsea – Stoke City 1:0
    (Drogba)

    14.08.2011; Stoke City – Chelsea 0:0

    Senzačný triumf v prvom tohtosezónnom zápase znamenal pre Stoke ukončenie 14-zápasového čakania na víťazstvo (R:3; P:11).
    Na Stamford Bridge sa Hrnčiari naposledy radovali 27. apríla 1974. V posledných siedmich stretnutiach tu Potters vždy prehrali a v ostatných šiestich prípadoch dokonca vyšli strelecky naprázdno.

    Absencie:

    Domácim minimálne ešte dnes bude chýbať kamerunský zakončovateľ Samuel Eto´o. Chýbať budú i Mikel a Marco van Ginkel.
    Posledný diel zo svojho trojzápasového dištancu si navyše musí odpykať Ramires. Naopak Ashley Cole by po doliečení zraneného kolena mal byť k dispozícii.

    Potters dnes bude chýbať dlhodobo zranená dvojica Robert Huth a Oussama Assaidi. Oboch trápia problémy s kolenom.
    Predovšetkým pre nemeckého stopéra to mohla byť zaujímavá konfrontácia, keďže v londýnskom klube strávil päť rokov, počas ktorých nastúpil na 42 ligových stretnutí.

    Jasným favoritom duelu je Chelsea, ktorá si v honbe za titulom už zaváhania dovoliť nemôže.
    Hrnčiari by však vzhľadom na svoju formu mohli minimálne vzdorovať. Nadviazať by mohli napríklad na úspech West Hamu United, ktorý tu uhral bezgólovú remízu.
    Herne sú si oba celky podobné, tak sa nechajme prekvapiť, čo Mark Hughes vymyslí. Či bude jeho plán viesť v bodový zisk, to sa dozviete v prenose Erika Farkaša.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: P. Čech – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Lampard, Matič – Schürrle, Willian, Salah – Fernando Torres
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, David Luiz, Oscar, Hazard, Demba Ba, Kalas
    Manažér: José Mourinho

    Stoke City FC: Begovič – Cameron, M. Wilson, Shawcross (C), Pieters – Whelan, Palacios – Odemwingie, N´Zonzi, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Adam, Walters, Guidetti, Etherington, Wilkinson
    Manažér: Mark Hughes

    Rozhodca: Lee Probert – S. Long, R. Ganfield – R. East.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie na Stamford Bridge nám pomaly začalo. Jeho úvodný výkop obstarali hostia v červeno-bielej kombinácii. Chelsea v modrom sprava-doľava.
     
    2
    K prvému útočnému výpadu sa rozkmital Willian, ktorého tesne za polovicou nedovolene zastavil Glenn Whelan.
     
    3
    Tentokrát už Williana nezastavil nikto a v pokoji tak mohol vysúvať Torresa. Pred ním však bol pri lopte skorej Asmir Begovič.
     
    4
    Následne sa do šestnástky dostával Mohamed Salah, ktorého dokázal zastaviť Wilson. Chelsea ale začína aktívne.
     
    5
    Predovšetkým sa však zatiaľ bojuje. Po Ivanovičovom faule na Arnautoviča bude nasledovať voľný kop pre Potters.
     
    6
    Lopta z vyše dvadsiatich metrov letela na zadnú žrď, kde ju pred bránku vracal Ryan Shawcross. Jeho zadovku však pokryl Cahill.
     
    7
    Fernando Torres zozadu prepadol cez Palaciosa, ale bol to práve El Niňo, kto fauloval. Hrnčiari môžu pokračovať v ofenzíve.
     
    8
    Blues taktiež rozohrávali priamy kop z vyše dvadsiatich metrov. Ivanovič sa do lopty chlapsky oprel, no jeho pokus pristál na tribúne.
     
    9
    Domáci pokračovali v obliehaní šestnástky Hrnčiarov, ktorým sa nepodarilo vyviesť loptu. Po Salahovom zisku prišiel krížny center pred bránku, ktorý pred Willianom odvrátil Marc Wilson iba k nachystanému Fernandovi Torresovi. Ten z dvadsiatich metrov pálil k pravej žrdi, ktorú však o nejaký meter minul. El Niňo už štyri ligové stretnutia netrafil bránku.
     
    10
    Po Schurrleho akcii po pravej strane bude nasledovať rohový kop pre Chelsea. Blues postupne prikladajú pod kotol.
     
    11
    Schurrleho center do vápna našiel hlavu Branislava Ivanoviča, ktorý zakončoval podstatne mimo. Stoke sa potrebuje upokojiť.
     
    12
    Akcia Potters bola rozbehnutá nádejne, ale do koncovky nevyplynula. Arnautovič sa totiž na ľavej strane nachádzal v ofsajde.
     
    13
    Potters môžu hrať uvoľnene. čo by mohla byť ich výhoda. Chelsea sa predsa len potrebuje tlačiť dopredu po zisk troch bodov.
     
    14
    Arnautovič si na ľavej strane nachystal loptu na streľbu a skúsil to. Jeho projektil však smeroval iba do stredu bránky.
     
    15
    Arnautovič sa po prvýkrát pokúsil vyzvať Petra Croucha. Rakúšanov center si však na päťke pokryl Gary Cahill.
     
    16
    Ten odvracal na rohový kop, ktorý z pravej strany rozohrával Pieters. Jeho center letel na zadnú žrď, kde sa ale Wilson nepresadil.
     
    17
    Salah sa šikovne preštrikoval dopredu, odkiaľ prihrával na Ivanoviča. Jeho center však pozdravil iba jeho kolegu Camerona.
     
    18
    Zo strany Blues to zatiaľ nie je ono. Citeľne im chýba predovšetkým Eden Hazard, líder ofenzívy Londýnčanov.
     
    19
    Asmir Begovič už tentokrát zasahovať musel a rozhodne mal čo robiť. Stredom ihriska sa šikovne predral Willian, ktorý sa odpútal aj od N´Zonziho a z dvadsiatich metrov vystrelil. Jeho pokus ešte jemne tečoval Whelan, no bosenský brankár sa poriadne natiahol a jeho pokus k ľavej žrdi vytlačil na rohový kop.
     
    20
    Po rohovom kope sa domácim zakončiť nepodarilo, ale z druhej vlny prišla Ivanovičova strela. Jeho vonkajšok však mieril mimo.
     
    21
    Hrnčiari sa opäť pokúšajú ukľudniť situáciu. Stredovej formácii vypomáha i Peter Odemwingie, ktorý dokáže podržať loptu.
     
    22
    André Schurrle sa tentokrát cez N´Zonziho nepresadil. Francúzsky bitkár sa navyše dožadoval odpískania faulu, čomu Lee Probert nevyhovel.
     
    23
    Steven N´Zonzi následne poslal loptu za postrannú čiaru. Stoke sa zatiaľ príliš nepresadilo, no štvrtinu už prežilo.
     
    24
    Obrovská dvojchyba hostí takmer stála vyrovnaný stav. Asmir Begovič vyhodil loptu na Odemwingieho, ktorého však zozadu prepadol Willian. Ten okamžite centroval na Torresa, ktorý sa síce k lopte nedostal, no po Pietersovom priťuknutí už mohol zakončovať. Begovič stihol včas vybehnúť a zblízka si už El Niňa postrážil. Bosniak na dvakrát chytá a naďalej tak hráme bez gólov.
     
    25
    José Mourinho si iba tak povzdychol. Veľmi dobre si uvedomuje, že postupom času to za bezgólového stavu bude ťažké.
     
    26
    Potters stíhajú i kontrovať. Tentokrát to bol Arnautovič, ktorý dokázal i odcentrovať. Lopta však skončila iba u Petra Čecha.
     
    27
    Stoke sa však musí vyvarovať chybám v rozohrávke. Ďalšiu vyprodukoval obranca Cameron. Uhasiť to však stihol Palacios.
     
    28
    Po Willianovej kolmici sa vo vápne uvoľnil Lampard, no pod seba už prihrať nestihol. Whelan ale odohral len na rohový kop.
     
    29
    Ten letel na zadnú žrď, kde operoval John Terry. Domáci kapitán sa ale cez N´Zonziho nepresadil. Blues však zostávajú pri lopte.
     
    30
    Fernando Torres si vo vápne odvážne hodil loptu medzi dvoch obrancov, no Geoff Cameron ho na dvakrát dokázal odzbrojiť.
     
    31
    Hrnčiari sa v posledných minútach dostávajú maximálne na polovicu ihriska. To pre Stoke City nie sú dobré správy.
     
    32
    Chelsea dala gól!
    Blues zo svojho obliehania konečne vyťažili vedúci gól. V ľavom rohu ihriska vhadzoval loptu Azpilicueta. Rozohrávkou si vybral Nemanju Matiča, ktorý sa cez Camerona dostal do vápna. Odtiaľ prihrával pred bránku, kde sa ocitol nepokrytý MOHAMED SALAH. Ten to z desiatich metrov zakončil veľmi šikovne, keď strelou do protipohybu nedal Begovičovi šancu. Mourinhovi sa tak prekvapivý ťah spojený s nasadením tohto Egypťana vypláca.
     
    34
    Uvidíme, aká bude odpoveď Stoke City. To sa zatiaľ spoliehalo predovšetkým na bezgólovú remízu. Mark Hughes musí plány pozmeniť.
     
    35
    Po Torresovej šanci na pravej strane však bude nasledovať ďalší rohový kop a Potters sa musia opäť brániť.
     
    36
    Center od rohovej zástavky letel na Garyho Cahilla, ktorý hlavičkoval iba vysoko nad. Rozohrávať bude Begovič.
     
    37
    Domáci naďalej zvierajú Potters. Stoke City sa nestíha ani nadýchnuť. Schurrle naďalej drží loptu, no nemá komu.
     
    38
    Niet sa čomu diviť, veď Hrnčiari okrem Petra Croucha bránia v kompletnom zložení. Takto sa však vyrovnania nedočkajú.
     
    39
    Willian sa snažil vyzvať Torresa, pred ktorým však opäť operoval defenzívny líder Potter Ryan Shawcross.
     
    40
    Marko Arnautovič Salaha k ďalšiemu centru nepustil, no loptu zahral len na rohový kop. Tam už smeruje Frank Lampard.
     
    41
    Chelsea sa podarilo zdvojnásobiť svoje vedenie, no domáca radosť dlho netrvala. Lampardov roh sa Hrnčiarom ešte podarilo odvrátiť, no následný center z druhej vlny si našiel Branislava Ivanoviča, ktorý hlavou prekonáva Begoviča. Po nejakých piatich sekundách osláv si však kamera vybrala postranného rozhodcu Ganfielda, ktorý držal zdvihnutú zástavku. Srbský zadák sa nachádzal v milimetrovom postavení mimo hry.
     
    42
    Opakovaný záber nás presvedčil o správnosti tohto verdiktu. Stamford Bridge sa tak môže aspoň dočasne upokojiť.
     
    43
    Upokojuje sa i José Mourinho. S dvojgólovým náskokom by sa mu už predsa len dýchalo podstatne ľahšie. Verdikt bol ale správny.
     
    44
    Stoke na vlastnej polovici prechádza do kombinácie a prioritou sa stáva prežitie prvého polčasu aspoň za takéhoto stavu.
     
    45
    Lee Probert a jeho parta pridáva k dnešnému stretnutiu ešte štyri nadstavené minútky. Príde ešte druhý gól Chelsea?
     
    45+1
    Blues od toho neboli ďaleko. Z pravého kraja šestnástky zakončoval Frank Lampard, ktorého ranu však v sklze zrazil Wilson.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Chelsea bola v úvodnom dejstve lepším celkom, čo dokumentovala i v niekoľkých vypracovaných príležitostiach. Zatiaľ sa z nich zrodil len jeden gól, ktorý po polhodine hry obstaral Mohamed Salah. Potters sú zatiaľ viac-menej bezzubí. V druhom polčase budú musieť pre vyrovnanie podniknúť viacej.

    Jeho výkopu sa dočkáme o 19:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Mark Hughes sa pokúsi zmeniť bezfarebný výkon svojich zverencov. Apatickú hru z prvého dejstva si odniesli Cameron a Palacios, ktorých nahradil Adam s Wilkinsonom.
     
    47
    Predovšetkým stiahnutie Palaciosa bolo logickým vyústením. Hondurasský stredopoliar sa totiž absolútne nepresadil.
     
    48
    Pri lopte sú takmer od výkopu domáci, ktorí by ešte radi strelili druhý poisťujúci gól. Potters ešte určite budú vzdorovať.
     
    49
    André Schurrle pocítil kolíky Charlieho Adama, ktorý mu nepríjemne pristúpil chodidlo. Lee Probert pokračuje bez kariet.
     
    50
    Za tento zákrok ju však zrejme vytiahnuť mal. Nestalo sa tak a najdôležitejšie teraz je, že André Schurrle sa po ošetrení vracia do hry.
     
    51
    Willian musel byť na ľavej strane zdvojený, no brazílsky šikula napriek tomu vybojoval aspoň rohový kop. Rozohrať ho ide Lampard.
     
    52
    Ten však od rohovej zástavky namieril iba na pripraveného gólmana Asmira Begoviča. Ten loptu poľahky sťahuje.
     
    53
    Po Matičovom lobíku sa do vzduchu zavesil Gary Cahill, ktorý však poslal loptu iba za bránkovú čiaru. Defenzíva Blues sa až teraz sťahuje.
     
    54
    Nemanja Matič tentokrát na vlastnej polovici faulovaný. Stoke City sa i naďalej nedokáže dostať do súvislého tempa.
     
    55
    Mohamed Salah z ľavej strany prihrával na Torresa, na ktorého to však bolo pridlhé. Po loptu si s prehľadom došiel Begovič.
     
    56
    Po prvýkrát sa k lopte dostal i Andy Wilkinson, ktorého pretiahnutý center doskákal až za postrannú čiaru. Toto sa mu príliš nepodarilo.
     
    57
    Erik Pieters na ľavej strane ušiel Salahovi a požiar tak musel hasiť Frank Lampard. Počínal si však nedovolene. Voľný kop pre Potters.
     
    58
    Z nejakých 25 metrov ho rozohrával Charlie Adam, ktorého center však smeroval príliš ďaleko od klbka hráčov. Päťka pre Petra Čecha.
     
    59
    Chelsea sa v druhom dejstve zatiaľ k ničomu nedostala a preto nastal čas na zmenu. Namiesto Andrého Schurrleho príde hráč sezóny z pohľadu Blues Eden Hazard.
     
    60
    Mark Hughes si môže trhať vlasy. Tento ťah sa mu teda príliš nevyplatil. Po Hazardovej pätičke vo vápne sa k lopte dostal Mohamed Salah, ktorý si hodil streidajúceho Wilkinsona a ten ho poslal k zemi. Stopercentná penalta pre Blues.
     
    61
    Zodpovednosť na seba zobral Frank Lampard, ktorý posielal loptu do pravého dolného rohu. Na bosenského brankára Asmira Begoviča nevyzrel. Gólman hostí však vyrazil loptu iba pred seba.
     
    61
    Chelsea dala gól!
    FRANK LAMPARD sa však dostal i k dorážke a loptu z piatich metrov povedľa Begoviča posiela do siete. Chelsea predsa len pridáva poisťujúci gól!
     
    64
    Londýnčanom sa už bude dýchať rozhodne ľahšie. Dvojgólové vedenie je už veľmi nádejné. Do konca zhruba polhodina hry.
     
    65
    Vyrušiť ich však mohol Arnautovič, ktorý si vo vápne preberal dlhý pas od Adama. Loptu ale napokon spracovať nedokázal.
     
    66
    Po jednom zo súbojov zostal na zemi ležať Brazílčan Willian, ktorý však napokon vstáva a v zápase bude pokračovať ďalej.
     
    67
    Charlie Adam medzitým posielal ďalší center do vápna, ktorý však pristál až za bránkovou čiarou. Zatiaľ sa mu príliš nedarí.
     
    68
    Napriek tomu ho však je vidieť. Tentokrát si loptu nachystal na strelu, ktorá ale letela iba do stredu bránky. Petr Čech upokojuje situáciu.
     
    69
    Erik Pieters sa cez Cahilla k centru nedostal, ale v rohu ihriska vybojoval aspoň outové vhadzovanie. V pokračovaní akcie sa navyše bude kopať i roh.
     
    70
    Ten pristál na hlave Shawcrossa, ktorý dával pod seba na Arnautoviča. Pred tým šikovne zasahoval doterajší hrdina Salah.
     
    71
    Strelec druhého gólu Frank Lampard opúšťa hraciu plochu. Na posledných dvadsať minút príde tri body postrážiť Brazílčan David Luiz.
     
    72
    Chelsea dala gól!
    David Luiz okamžite preukázal svoje schopnosti a práve on stál pri zrode tretieho gólu. V ofenzívnom brejku zastavil Erika Pietersa. Následne loptu prihrával na dnešného hrdinu Salaha, ktorý na osi ihriska našiel WILLIANA. Ten si naviedol loptu až pred šestnástku, kde sa kľučkou zbavil Whelana a nádherne vystrelil k ľavej žrdi. Asmir Begovič na jeho obstrel dosiahnuť nemohol a Blues už vyhrávajú o tri góly.
     
    74
    Na Stamford Bridge je už všetko asi vybavené. Chelsea si drží komfortný náskok, ktorý by mal znamenať istotu troch bodov.
     
    75
    Blues tak pomaly môžu šetriť sily na najbližší program. Už v utorok ich totiž čaká odveta Ligy majstrov s PSG.
     
    76
    Naďalej platí, že Stoke City nám zatiaľ neponúklo takmer nič. Petr Čech môže v bránke pokojne oddychovať.
     
    77
    Na českého gólmana sa po parížskom stretnutí zniesla vlna kritiky. Špekulovalo sa, že dnes by sa v bránke mohol ocitnúť skúsený Schwarzer.
     
    78
    Po dlhej maródke sa na súťažné trávniky vracia i Ashley Cole, ktorý nehral od začiatku januára. Miesto mu na hracej ploche prepustil strelec posledného gólu Willian.
     
    79
    Naposledy striedal i Mark Hughes, ktorý na trávnik pustil Jonathana Waltersa. Miesto mu prenechal nevýrazný dlháň Peter Crouch.
     
    80
    Charlie Adama medzitým naďalej testuje pevnosť svojej výstroje. Tentokrát si vyšliapol na členok Davida Luiza.
     
    81
    Navrátilec Ashley Cole po prvýkrát v akcii. Na ľavej strane sa pokúšal zbaviť Wilkinsona, ktorý zahral za postrannú čiaru.
     
    82
    Mohamed Salah preletel krížom ihriska cez trojicu hosťujúcich zadákov. Posledný ho však mierne vychýlil z rovnováhy, no druhý pokutový kop sa nepíska.
     
    83
    Salah dnes hrá famózne stretnutie. Tentokrát sa pohral i s Pietersom a na ceste do vápna ho zastavil až Marc Wilson.
     
    84
    Stretnutie na londýnskom Stamford Bridge sa už viac-menej iba dohráva. O všetkom podstatnom je už rozhodnuté.
     
    85
    Chelsea opäť potvrdila chýry o neporaziteľnosti na tomto stánku. Podarí sa hosťom aspoň skórovať?
     
    86
    Skutočne tomu nič nenasvedčuje. Hrnčiari pôsobia odovzdaným dojmom. Uvedomujú si, že ich séria sa chýli ku koncu.
     
    87
    Chelsea bude mať na svojom konte päť domácich víťazstiev v rade pri skóre 17:0! To je už skutočne úctyhodné číslo.
     
    88
    Trápiť sa nemusí ani Stoke City, ktoré si v z posledných desiatich stretnutí pripíše len druhú prehru. Zvlášť keď príde na Stamford Bridge.
     
    89
    José Mourinho trošku asi ľutuje, že Salaha nemôže použiť i v Lige majstrov. Dnes predviedol impozantný koncert.
     
    90
    Chelsea pokojne kombinuje po celej šírke ihriska. Momentálny stav je viac než dobrým rezultátom.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica k dnešnému stretnutiu pridáva ešte dve nadstavené minútky. Trápenie Potter už dlho pokračovať nebude.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie na Stamford Bridge oficiálne končí. Vystarané však bolo už pred dvadsiatimi minútami, kedy sa domácim podarilo streliť tretí gól. Potters nám toho dnes veľa neponúkli a v Londýne po zásluhe padli. Chelsea sa tak dočasne posúva na čelo tabuľky. Liverpool i ManCity však k tomu budú mať čo povedať. Hrnčiari zostávajú desiaty.

    Z dnešného programu Premier League to je všetko. Už zajtra o 14:30 sa však vidíme v Goodison Parku, kam to má namierené Arsenal. Šláger kola prinesie priamu konfrontáciu o štvrté miesto, zaručujúce postup do predkola Ligy majstrov. (20:23:37)

    Erik Farkaš

    Góly: 32. Salah, 61. Lampard, 72. Willian

    Nepremenená penalta: 61. Lampard (CHE), brankár Begovič zneškodnil


    Chelsea FC: P. Čech – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Lampard, Matič – Schürrle, Willian, Salah – Fernando Torres
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, David Luiz, Oscar, Hazard, Demba Ba, Kalas
    Manažér: José Mourinho

    Stoke City FC: Begovič – Cameron, M. Wilson, Shawcross (C), Pieters – Whelan, Palacios – Odemwingie, N´Zonzi, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Adam, Walters, Guidetti, Etherington, Wilkinson
    Manažér: Mark Hughes

    Rozhodca: Lee Probert – S. Long, R. Ganfield – R. East