Manchester City – Southampton 4:1 (kon.) | Aston Villa – Fulham 1:2 (kon.) | Cardiff – Crystal Palace 0:3 (kon.)
Hull City – Swansea 1:0 (kon.) | Newcastle – Manchester United 0:4 (kon.) | Norwich – West Bromwich 0:1 (kon.)
Chelsea – Stoke City 3:0 (kon.)
koniec
Newcastle United
0:4 (0:1)
Manchester United
Sobota 05.04.2014, 16:00 • St. James' Park (Newcastle) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Manchester United dal gól!
    Ojoj, toto sú lahôdkové kúsky od hráčov Červených Diablov. Ďalší gól prichádza po nesmierne nádhernej a účinnej kombinácii. Nani na ľavej strane vysunul ADNANA JANUZAJA, ktorý prihrával na Juana Matu. Ten pätičkou oklamal dvojicu brániacich hráčov a efektne tak narazil mladému krídelníkovi Devils. Ten už z piatich metrov nemal problém a poľahky oklamal brankára Elliota. Loptu povedľa neho zasúva do siete a dokončuje tak potupu Magpies.
     
    85
    Nevýrazný a bezfarebný Yoan Gouffran sa za mierneho piskotu porúča z hracej plochy. Na jeho miesto naskočí domáca ikona Shola Ameobi.
     
    84
    Tak toto už snáď nie je možné. Akého to náhradníka si Diabli strážia na lavičke. Hatem Ben Arfa sa na ľavej strane zbavil Valenciu a následne centroval na hranicu malého vápna. Lopta cez Gouffrana prepadla až na Papissa Cissého, ktorý však v súboji s Lendegaardom opäť obišiel s dlhým nosom. Domáci zakončovatel sa pred dánskym brankárom ocitol úplne osamotený, no ten ho i z piatich metrov dokázal vychytať!
     
    71
    Anders Lindegaard potvrdzuje svoje privilégium stáť v bránke Manchestru United. Tioté nádhernou diagonálou preniesol loptu na Papissa Cissého. Lopta prepadla cez chybujúceho Valenciu a senegalský bombardér vypálil extrémne pohotovo. Jeho nádherný banán z hranice šestnástky padal pod brvno, no tam opäť úradovala pravačka dánskeho gólmana. Cissé – Lindegaard 0:2.
     
    70
    David Moyes strieda i naposledy. Veľkolepého návratu sa dočkal absentér Nani, ktorého sme už na trávniku dlho nevideli. Miesto mu prepustil Fellaini.
     
    64
    Manchester United dal gól!
    Red Devils nám predviedli i druhú okulahodiacu akciu v druhom polčase a momentálne už vedú o tri góly. Adnan Januzaj na ľavej strane nádhernou kolmicou uvoľnil Shinjiho Kagawu. Ten vnikol do šestnástky, odkiaľ prihrával pod seba. Na hranicu malého vápna vletel CHICHARITO, ktorý v páde prekonáva gólmana Elliota. Diabli sa v posledných týždňoch predsa len prebúdzajú!
     
    64
    United po druhýkrát striedajú, keď ihrisko opustí kapitán Patrice Evra. Na jeho miesto príde holandský bek Alexander Büttner.
     
    62
    Domácu hru by snáď mohol rozpohybovať Hatem Ben Arfa. Francúzsky šikovný technik nahradí útočníka Luuka de Jonga.
     
    52
    Aktívny je dnes i Chicharito, ktorý si teraz na polovici ihriska obhadzoval Tiotého. Ten ho v zápätí poslal k zemi a od Kevina Frienda si vyslúžil prvú žltú kartu v zápase.
     
    50
    Manchester United dal gól!
    Jaj, tak toto bola fenomenálna gól-paráda a Red Devils zdvojnásobujú svoje vedenie. Po dlhej lopte hostí zaváhala dvojica Coloccini a Haidara, čo využil Shinji Kagawa. Ten loptu hlavou posnul vpred, na čo nadviazal Chicharito. Javier Hernández vnikol do vápna, odkiaľ prihrával pod seba na dvojicu Kagawa a JUAN MATA. Lopty sa zmocnil druhý menovaný, ktorý si vo vápne posadil na zadok Colocciniho i Elliota a prakticky do prázdnej bránky zvyšuje na 2:0. Parádne predstavenie od španielskeho technika.
     
    44
    Dlhá lopta od Lindegaarda našla na polovici ihriska Chicharita, ktorý pätou predlžoval na Shinjiho Kagawu. Ten postupoval i s Hernándezom v súboji dvaja na dvoch. Japonský samuraj pred šestnástkou rozdal doľava práve na Chicharita, ktorý obstrelom z hranice vápna prekonal Elliota. Lopte však na ceste do siete zabránila ľavá žrď opustenej bránky!
     
    39
    Manchester United dal gól!
    JUAN MATA vymaľoval nádherný obrázok a Červení Diabli idú do vedenia! Španielsky génius rozohrával priamy kop z nejakých sedemnástich metrov. Lopta sa z jeho ľavačky nádherne vzniesla ponad múr a zamierila presne do ľavej šibenice. Rob Elliot sa naťahoval márne a loptu zastavila až sieť. Red Devils sa presadzujú z prvej vážnejšej situácie v stretnutí.
     
    24
    Nádherná akcia z oboch strán nás konečne zdvihla zo sedačiek. Na pravej strane zostal osamotený Anita, ktorý posielal presný center do šestnástky. Na hranici malého vápna skákal najvyššie Papiss Cissé, ktorý razantnou hlavičkou pod brvno natiahol Lindegaarda. Ten sa predviedol nádhernou robinsonádou a loptu dokázal vyškrabať nad brvno. Potlesk pre oboch aktérov.
     
    18
    Zranenie ruky Ashleyho Younga sa zdá byť vážnejšie, než som predpokladal. Na jeho miesto už totiž do hry naskočil Adnan Januzaj.
     
    2
    Straky z Newcastle sa hneď v úvode stretnutia mohli dostať do vedenia. Po faule na Anitu sa z pravej strany kopal voľný kop. Ten obstaral obranca Davide Santon, ktorý posadil loptu na hlavu Dana Goslinga. Jeho prudký pokus z nejakých trinástich metrov letel len tesne mimo ľavej Lindegaardovej žrde.

    Erik Farkaš

    Góly: 39. Mata, 50. Mata, 64. Chicharito, 90+3. Januzaj

    Karty:   52. Tioté (NEW)


    Newcastle United: Elliot – Santon, Williamson, Coloccini (C), Haidara – Anita, Gosling, Tioté, Gouffran – L. de Jong, P. Cissé
    Náhradníci: Alnwick – Ben Arfa, Yanga-Mbiwa, Sh. Ameobi, S. Taylor, Dummett, Amstrong
    Manažér: Alan Pardew

    Manchester United: Lindegaard – Valencia, Smalling, P. Jones, Evra (C) – D. Fletcher, Fellaini – A. Young, Mata, Kagawa – Chicharito
    Náhradníci: De Gea – Vidič, Nani, Cleverley, Büttner, Januzaj, J. Wilson
    Manažér: David Moyes

    Rozhodca: Kevin Friend – J. Flynn, R. West – C. Boyeson