NJ Devils – Toronto 3:2 (kon.) | Chicago – Nashville 0:2 (kon.) | Detroit – Minnesota 3:4 (po pr.)
Vancouver – Buffalo 4:2 (kon.) | Anaheim – Florida 6:2 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
6:2 (1:0, 4:2, 1:0)
Florida Panthers
cz Pondelok 24.03.2014, 01:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:07
    Ducks dostanou k dispozici další přesilovou hru, na trestnou lavici totiž usedá Sean Bergenheim (FLA) za nesportovní chování. Obdržel pouze dvouminutový trest.
     
    47:31
    Corey Perry zůstal úplně sám před Ellisem, zvolil bekhendovou kličku ve stoje, kterou ale hostující gólman roztažený na brankové čáře vytěsnil betonem mimo tři tyče!
     
    46:58
    Navíc se bude Florida znovu bránit, Scottie Upshall (FLA) je poslán za podražení s menším trestem za katr. Anaheim hrál dnes jednu přesilovku a tu také využil, jak to bude v druhém případě?
     
    46:32
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A nyní se dočkal také kapitán Ducks RYAN GETZLAF! Ukázkově si narazil puk s Selannëm a poté ho již nekompromisně uklidil přesně k tyči Ellisovy branky – 6:2! Asistence: Teemu Selannë a Stephane Robidas.
     
    43:47
    Ryan Getzlaf také touží po vstřelené brance, nyní byl hodně blízko. Dostal přihrávku na modrou čáru, nejprve naznačil střelu a následně se šikovně uvolnil. Poté již opravdu vypálil, rána na zadní tyč se ale do prostoru branky nevměstnala!
     
    39:50
    A navíc mohli Panteři znovu inkasovat, jenže veškerá radost je zbytečná! Po Selannëho zakončení se kotouč sice objevil za brankovou čarou, bylo to však již po odpískání! Branka tedy platit nemůže!
     
    31:54
    Anaheim právě vstřelil branku!
    V Anaheimu se nám ve druhé třetině strhla nevídaná přestřelka, Ducks si berou nazpět svůj vypracovaný tříbrankový náskok! Samostatnou akcí se o to postaral COREY PERRY, který svůj únik nejprve neproměnil, na kolenou ale dokázal dorazit vyražený puk do sítě Panterů – 5:2! Asistence: Sami Vatanen a Bryan Allen.
     
    30:55
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí si však minutu poté připravili úplně tu nejlepší odpověď! Na brankovišti Floridy došlo k velkému závaru, který ukončil neomylnou dorážkou přes ležícího Ellise KYLE PALMIERI – 4:2! Asistence: Mathieu Perreault a Patrick Maroon.
     
    30:00
    Domácí trenér si vyžádal oddechový čas, kterým se pokusí otupit návrat Floridy do dnešního zápasu!
     
    30:00
    Florida právě vstřelila branku!
    Utkání by přece jen mohlo být ještě zajímavé! Během dvou minut se hosté přibližují na rozdíl jediného gólu! Po obkroužení branky dostal jediný český zástupce v utkání TOMÁŠ FLEISCHMANN přesnou přihrávku křížem brankoviště a v pohodě doklepl kotouč do odkryté branky – 3:2! Asistence: Vincent Trocheck.
     
    27:59
    Florida právě vstřelila branku!
    Hiller byl přece jenom překonán! Dnes poprvé se ze vstřelené branky radují také hostující hráči, na modré čáře tahem nahodil kotouč na branku KRYS BARCH, puk k překvapení všech skončil po dobrém clonění Hayese v Hillerově síti – 3:1! Asistence: Dmitrij Kulikov a Jimmy Hayes.
     
    27:03
    Jonas Hiller v brance Ducks se dnes rozchytává ke kvalitnímu výkonu, Bergenheim tečoval nahození od mantinelu, švýcarský brankář ve službách Anaheimu zasáhl lapačkou a navíc dokázal svůj zákrok potřebně prodat!
     
    26:14
    Corey Perry mohl vzápětí přidat čtvrtou branku domácího týmu, elegantně se totiž uvolnil v úniku jeden na jednoho a poté tísněn dokázal jednou rukou zakončit! Ellis nyní podržel Floridu!
     
    24:08
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Nejen, že se to hostům nepodařilo, navíc inkasují při vlastním oslabení! Hrubou chybu Pirriho na červené čáře dokonale potrestal JAKOB SILFVERBERG, který postupoval sám na brankáře. Ellisovi otevřel nohy a poté jako mazák zasunul puk mezi jeho betony – 3:0! Bez asistence.
     
    23:18
    Domácí však teď darovali Panterům přesilovou hru, provinili se totiž hrou v šesti hráčích. Trest odpyká Kyle Palmieri. Podaří se také Floridě využít první přesilovou hru v dnešním zápase?
     
    20:15
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to byl opravdu bleskový začátek Ducks ve druhé třetině, po patnácti vteřinách se domácí radují ze vstřelené branky! TEEMU SELANNË dostal přesnou přihrávku na mezikruží odkud ještě přesnější střelou našel prostor u Ellisovy tyče – 2:0! Asistence: Corey Perry a Ryan Getzlaf.
     
    18:26
    Kyle Palmieri měl na hokejce druhý gól Anaheimu! Centr druhé formace Anaheimu zůstal naprosto osamocený před brankou, po přihrávce od Perreaulta před poloprázdnou brankou špatně puk trefil a zametl ho pouze pod ležícího Ellise!
     
    11:57
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté velmi rychleji přesilovou hru využívají, velkou měrou se na tom podílel zejména Ryan Getzlaf. Právě on našel na brankovišti naprosto volného PATRICKA MAROONA, který z bezprostřední blízkosti po ledě poslal kotouč za Dana Ellise – 1:0! Asistence: Ryan Getzlaf a Corey Perry.
     
    11:30
    Nyní se však hosté budou bránit ve čtyřech, na trestnou lavici usedá s nespokojeným výrazem Ryan Whitney (FLA), který obdržel dvouminutový trest za nedovolené bránění proti Palmierimu.
     
    08:57
    Nyní jsme viděli zatím největší šanci dnešního zápasu! Obrana Anaheimu propadla, hosté postupovali do přečíslení ve třech proti jednomu! Nakonec z toho byla přihrávka na mezikruží na Scotta Gomeze, který tvrdou ranou z první napálil pouze rameno přesouvajícího se Hillera!
     
    06:10
    Perry nyní těsně před Ellisem tečoval nahození od modré čáry, hostující gólman neměl šanci na změnu směru zareagovat! Naštěstí pro Floridu puk skončil o centimetry mimo!

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 12. Maroon (Getzlaf, Perry), 21. Selannë (Perry, Getzlaf), 25. Silfverberg, 31. Palmieri (Perreault, Maroon), 32. Perry (Vatanen, Allen), 47. Getzlaf (Selannë, Robidas) – 28. Barch (Kulikov, Hayes), 30. Fleischmann (Trocheck)


    Anaheim Ducks: Hiller (Andersen) – Robidas, Beauchemin, Lindholm, Lovejoy, Sbisa, Fistric – Perry, Getzlaf, Selannë – Silfverberg, Perreault, Maroon – Cogliano, Koivu, Winnik – Etem, Rakell, Jackman
    Florida Panthers: Ellis (Luongo) – Gilbert, Campbell, Robak, Kulikov, Olsen, Jovanovski – Boyes, Bjugstad, Butler – Crabb, Trocheck, Fleischmann – Hayes, Pirri, Howden – Wilson, Gomez, Barch

    Rozhodca: LaRue, Pollock – Driscoll, Nansen