Martin – Košice 0:1 (kon.) | Zvolen – Nitra 2:3 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
HC Košice
Streda 12.03.2014, 17:00Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:25:33)
     
    59:47
    Neskutočne poctivá a obetavá hra dvojičky Deyl a Češík, tí zblokovali dve strely Ďatelinku v nadôležitejšom momente zápasu.
     
    59:40
    Presilová hra 6:4 pre domácich. Tomáš Klouček 2. min údery – ešte predtým tam mal šancu Kolena, no ani ten nevyrástol na Rastislava Staňu, ktorý podáva fantastický výkon.
     
    59:21
    Peter Galamboš 10 min. osobný trest – nezniesol fakt, že ho napádalli dovolene Košičania a skočil slovne do rozhodcu.
     
    59:03
    Martin bez väčšej šance, no hrá už v šestici vabank.
     
    58:08
    Vhadzovalo sa pred Rastislavom Staňom a teraz sa vhadzuje aj tesne pred útočnou tretinou Košíc. Stále však prevláda skúsenosť východniarov.
     
    57:25
    Klíma v ťažkej pozícii nahrával v prečíslení dva na jedného namiesto streľby – ku Kolenovi sa tak zákonite nedostala prihrávka s pukom vo vzduchu, aj keď sa po nej načahoval.
     
    56:22
    Viac ako jednu minútu teraz držali hostia skúsene puk na svojich hokejkách v útočnom pásme. Neriskovali tak krížnu ani inú prihrávku, po ktorej by mohol nasledovať brejk. Potrebujú získať cenné sekundy a to sa im darilo.
     
    55:22
    Jaroslav Markovič opäť ukázal aj v tomto zápase svoj cit pre dobré riešenie situácie – Galamboš mu prenechal v útočnom pásme puk, kapitán MHC si ho prebral, najprv hľadal svojich spoluhráčov a keď zistil, že mu Košičania nechali kúsok voľného priestoru v priestore kruhov, využil to nakorčuľoval si a mieril pomedzi betóny, Staňa však opäť ukázal svoju veľkosť, chytil a ani nevyrazil.
     
    54:50
    Po strele Andreja Novotného dokorčuľovali ku dobiedzajúcemu Kolenovi hneď traja hráči KOšíc, evidentne chcú mať oblasť bránkoviska celkom pod kontrolov.
     
    54:41
    Vhadzuje sa pred Staňom – hostia však domácim toho mnoho nedovoľujú.
     
    53:44
    Po dlhej dobe sa domáci dostali do obrovskej šance – Fujeríka našiel Suja, no domáci útočnik nedokázal presne namieriť.
     
    52:15
    Martinčania – Kolena a Themár bojovali presne tak ako to domáci potrebujú, no strela prvého menovaného nebola dostatočne razantná.
     
    51:32
    Dlhšie minúty sa nehrá – ktovie prečo. Rozhodca Konc si prizval martinského usporiadateľa. Zrejme kvôli odpadkom, ktoré vhodili diváci po tej mele. Už sa ale hrá.
     
    51:00
    Vylúčenie – 2 + 2 min. Kolba za hostí, za domácich Markovič Jaroslav a Ivan Ďatelinka. Prvý menovaný za napadnutie a druhý za údery – obaja 2. min.
     
    51:00
    Konečne dobrá simulovaná situácia pre domácich. Ďatelinka pálil a Staňa prikryl, no zdalo sa že mu puk ide vypadnúť, to využil Martinčan, ktorý išiel dorážať, no to už mal hosťujúci brankár puk v moci a to si nenechal Marek Kolba, ktorý sa vrhol do martinčania, strhla sa menšia mela, do ktorej bol zapletený aj Kolba a z Martinčanov – Markovič a Ďatelinka.
     
    50:07
    Oliver Jokeľ využil dobrý odraz od mantinelu, ideálne si podišiel k puku a ohrozil Dzubinu. Ten bol dobre postavený a zabránil gólu.
     
    49:03
    Martin má tiež vyše jedenásť minút na vyrovnanie. Musíme však objektívne priznať, že hostia boli bližšie k vsieteniu druhého gólu ako domáci ku vyrovnaniu. MHC podržal brankár Dzubina, a tak Turčania stále žijú.
     
    47:33
    Teraz minúty utekajú pomerne rýchlo a domácim utekajú sekundy k vyrovnaniu. Hráči MHC mali mierne náznaky určitých šancí, no skúsení hostia sa poučili z prvej tretiny a svoju obrannú hru úplne dodržiavajú v ostatných minútach.

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 20. Češík (Bartánus)


    HK VITAR Martin: Dzubina (Marton) – Ďatelinka, Tupý – Markovič, Galamboš, Važan – Matejka, Brcko – Finsterle, Fujerík, Suja – Novotný, Rusina – Themár, Kolena, Klíma – Perniš, Dírer – Rožník, Pokrivčák, Cíger
    HC Košice: Staňa (Hylák) – Kolba, Klouček – Bicek, Hrnka – Bartánus – Černák, Štrbák – Svatoš, Bartoš, Jenčík – Cebák, Deyl -Skalický, Češík, Sojčík – Macejko, Hinďoš, Chovan, Jokeľ

    Rozhodca: Konc, Hollý

    Diváci: 2200