NY Islanders – Calgary 2:4 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 1:2 (kon.) | Philadelphia – Colorado 3:1 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:2 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.) | Ottawa – Buffalo 3:2 (kon.)
Tampa Bay – Toronto 1:4 (kon.) | Florida – Detroit 1:3 (kon.) | St. Louis – Boston 3:2 (po pr.)
Minnesota – Nashville 3:2 (po pr.) | LA Kings – Columbus 2:1 (po pr.)
koniec
Tampa Bay Lightning
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Toronto Maple Leafs
cz Piatok 07.02.2014, 01:30 • Tampa Bay Times Forum, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Domácí to ještě zkusí bez brankáře!
     
    58:17
    Zde je rozdělení trestů, je to poměrně zajímavé. Radko Gudas (TBL) a Tim Gleason (TOR) si odnesli trest do konce utkání, hromadně po dvou minutách dostávají oba brankáři, za hosty Jonathan Bernier a za domácí Cedrick Desjardins. Kromě nich ještě dvě minuty za hrubost dostávají Phil Kessel a J.T. Brown. Nakonec z toho všeho vychází přesilová hra Tampy Bay.
     
    58:17
    Brown se dostal do samostatného úniku a při zakončení tvrdě sestřelil Berniera! Hosté vyvolali bitku, do které se přes celé hřiště chtěl přijet zapojit také Desjardins, toho však rozhodčí zastavil. Hlavní roli tam hráli Tim Gleason a Radko Gudas!
     
    57:08
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tah hrát bez brankáře však domácímu týmu ani náhodou nevyšel, Kessel ve středním pásmu narazil TYLEROVI BOZAKOVI, který kousek za červenou čarou trefil odkrytou branku Tampy Bay – 1:4! Asistence: Phil Kessel.
     
    56:49
    Domácí trenér již nyní odvolává brankáře, Tampa Bay to zkusí v šesti!
     
    53:33
    Phil Kessel postupoval s Jamesem Van Riemsdykem do přečíslení dva na jednoho! Nejprve se snažil přihrát, puk se mu ale vrátil, díky čemuž napodruhé napálil levou tyč!
     
    50:28
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí dokázali začarovanou branku Toronta pokořit a necelých deset minut před koncem snižují na rozdíl jediné branky! Rychlý protiútok domácích povýšil na šanci milimetrovou přihrávkou St. Louis, jenž vyslala do samostatného úniku ONDŘEJE PALÁTA! Český útočník sám před Bernierem nezaváhal a vykřesal pro domácí drobnou naději – 1:3! Asistence: Martin St. Louis a Tyler Johnson.
     
    48:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    O vítězi dnešního zápasu je v tuto chvíli s největší pravděpodobností rozhodnuto! Náhradní brankář Desjardins si rozhodně nevybírá nejlepší třetinu. Po nepřesném vyhození se puk dostal na modrou čáru, odkud ho na branku vyslal Gunnarsson. Jeho ránu sice brankář Lightning vyrazil, následnou nepovedenou dorážku JAMESE VAN RIEMSDYKA si smolně vlastní nohou srazil do sítě – 0:3! Asistence: Carl Gunnarsson a Phil Kessel.
     
    46:04
    Bozak mohl definitivně rozhodnout, z bezprostřední blízkosti však trefil pouze tyč domácí svatyně!
     
    42:19
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A pro hosty je to rázem o mnoho veselejší! Blesková útočná akce Maple Leafs skončila na hokejce JAY MCCLEMENTA, který dokázal překonat brankáře Desjardinse obdobou Forsbergovy kličky – 0:2! Asistence: David Clarkson.
     
    Do třetí části nenastoupí mezi domácími tyčemi Ben Bishop, kvůli zranění ho nahradí Cedrick Desjardins!
     
    35:32
    Nejprve Martin St. Louis a o zhruba deset vteřin později Tyler Bozak měli na hokejkách góly, ani jeden se ale neraduje! Prvního jmenovaného znovu skvěle vychytal Bernier, samostatný únik Bozaka skončil střelou nad branku!
     
    28:37
    Vzápětí mohl přidat druhou branku Phil Kessel, který si vzal puk ve středním pásmu a za pomocí svých parťáků se dostal až do obrovské šance. Na svoji střelu tahem z prostoru kruhů měl spoustu času, Bishop ji však dokázal udržet ve své výstroji!
     
    27:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Máme zde úvodní zápletku v podobě změny skóre, jako první se v dnešním duelu prosazují hosté! Nikolaj Kuljomin chytrou přihrávkou našel našlápnutého MASON RAYMONDA, jenž se dvěma rychlými kroky dostal za obranu a vstříc brankáři nezaváhal! Udělal mu bekhendovou kličku a poté poslal puk nekompromisně pod víko – 0:1! Asistence: Nikolaj Kuljomin a Morgan Rielly.
     
    26:49
    J. T. Brown se na straně druhé objevil osamocen před brankářem, mohl si téměř vybrat, kam pošle kotouč, k jeho smůle ale tahem vypálil nad branku! Co dnes hráči obou celků nepromění, to je až k udivení!
     
    24:23
    Na druhé straně čaroval pro změnu Bernier, tvrdou ránu Sala vyrazil pouze ke Coteovi, jehož dorážka z bezprostřední blízkosti skončila na pravém betonu hostující jistoty!
     
    23:44
    Domácí mohou nyní děkovat Bishopovi! Nenápadná útočná akce nejprve skončila jedovatou a hlavně skrytou střelou Clarksona, kterou se pokoušel dorážet přes ležícího Bishopa do branky Nazem Kadri! Zkušený brankář však změnu stavu nepovolil!
     
    18:20
    Nikolaj Kuljomin o chvíli později postupoval sám na brankáře, pokusil se roztáhnout brankáři nohy a zasunout puk mezi ně. Bishop ale prostor mezi svýma nohama dokázal pokrýt a zabránil tím nejhoršímu!
     
    17:45
    Přesilová hra poněkud hosty nakopla a ti se nyní snaží o otevření střeleckého účtu! Carl Gunnarsson si z pozice obránce udělal výlet do útočné třetiny a samostatnou akcí se dokázal dostat až do velké příležitosti! Jeho první prudkou ránu z mezikruží mu Bishop vrátil, ani následné dorážky ale v síti Tampy Bay neskončily!
     
    16:31
    Phil Kessel nyní vymyslel perfektní křižnou přihrávku na volného Gardinera, který z první napálil beton přesouvajícího se Bishopa. Vzápětí se útočník Maple Leafs ještě dostal k dorážce, ani tentokrát ale nezamířil do černého!
     
    14:59
    Toronto poprvé v duelu dokázalo zatlačit svého soupeře před jeho branku a ihned to přináší své ovoce v podobě přesilové hry. Na trestnou lavici putuje Radko Gudas (TBL), jenž se proti Raymondovi provinil nedovoleným bráněním.
     
    13:24
    Rvát vlasy si nyní může také Nathan Thompson! Domácí útočník se po chytré zadovce svého spoluhráče dostal do obrovské šance, nikým nebráněn ale napálil puk pouze do hrudi vyjetého brankáře Berniera!
     
    09:13
    Marc Barberio měl na hokejce vedoucí branku Tampy Bay! Najel si úplně nehlídaný na levou stranu, se štěstí se k němu dostal kotouč, složitá střela z první mu ale nesedla, a tak domácí útočník minul prázdnou branku Maple Leafs! Při hostech nyní stáli všichni svatí.
     
    05:29
    Teddy Purcell táhl protiútok dva na jednoho, místo přihrávky volil střelecký pokus, který Bernier zlikvidoval vynikajícím zákrokem! Naděje hostí v dosavadním průběhu závisí pouze na jejich zatím skvěle chytajícím brankáři!
     
    02:43
    Na druhé straně se do stoprocentní příležitosti dostal Nikita Kučerov! Ruský hráč se z ničeho nic dostal až před brankáře Berniera, jeho následná prudká rána tahem jen o centimetry přeplachtila břevno hostující branky!

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 51. Palát (Louis, Johnson) – 28. Raymond (Kuljomin, Rielly), 43. McClement (Clarkson), 49. Van Riemsdyk (Gunnarsson, Kessel), 58. Bozak (Kessel)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (41. Desjardins) – Gudas, Carle, Salo, Hedman, Brewer, Barberio, Cote – St. Louis, Johnson, Palát – Purcell, Filppula, Killorn – Kučerov, Pyatt, Brown – Crombeen , Thompson, Malone
    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Gunnarsson, Gardiner, Ranger, Rielly, Gleason – Kessel, Bozak, Van Riemsdyk – Kuljomin, Kadri, Lupul – Clarkson, McClement, Raymond – Orr, Smithson, Bodie

    Rozhodca: Charron, Joannette – Nowak, Shewchyk