NY Islanders – Calgary 2:4 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 1:2 (kon.) | Philadelphia – Colorado 3:1 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:2 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.) | Ottawa – Buffalo 3:2 (kon.)
Tampa Bay – Toronto 1:4 (kon.) | Florida – Detroit 1:3 (kon.) | St. Louis – Boston 3:2 (po pr.)
Minnesota – Nashville 3:2 (po pr.) | LA Kings – Columbus 2:1 (po pr.)
koniec
Florida Panthers
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Detroit Red Wings
Piatok 07.02.2014, 01:30 • BB&T Center • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Po troch tretinách sa zaslúženej výhry dočkali hráči Red Wings, ktorí tak upravujú svoju negatívnu bilanciu s Floridou v tejto sezóne. Dnes boli Red Wings lepším celkom a po výsledku 1:3 si môžu povedať, že bodovali v štyroch stretnutiach za sebou.
    Odo mňa je to na dnes všetko, lúčim sa a prajem príjemný zvyšok posledného pracovného dňa. (04:08:07)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Detroit Red Wings dal gól!
    Bezprostredne po skončení svojho trestu a návrate na ľad si dokázal BRIAN LASHOFF nakorčuľovať k opustenému puku a pohodlne ho dopraviť do prázdnej brány Floridy. Pre beka hostí je to premiérový presný zásah v tejto sezóne. Asistencia: Darren Helm.
     
    00:35
    Florida vo veľkom záverečnom tlaku, ale Jimmy Howard stále chráni svojich Red Wings pred stratou najtesnejšieho náskoku.
     
    58:30
    Florida sa až teraz dokázala udržať dlhšie v strednom pásme a domácu bránu už opúšťa Thomas a Florida hrá power-play s prázdnou bránou.
     
    57:34
    Huberdeau v prieniku, ale padá na ľad po tvrdom krosčeku Briana Lashoffa, ktorý zaň dostáva dve minúty a vo veľmi nevhodnej chvíli oslabuje svoj tím.
     
    56:30
    Bergenheim sa dostal znovu k strele, tentokrát z ľavej strany, ale Howard pohotovým zákrokom zabránil domácemu útočníkovi vyrovnať.
     
    55:45
    Videli sme nebezpečné šance na oboch stranách, najskôr Thomas musel zasahovať proti strele Anderssona, ktorý sa v ľavom kruhu oprel do strely. Krátko na to sa na druhej strane klziska uvoľnil Bergenheim, lenže vyrovnať sa mu nepodarilo.
     
    54:59
    Domáci počas zvyšku presilovky Detroitu takmer nič nedovolili a už sú v plnom počte.
     
    54:00
    Prvá polovica presilovej hry vyšla hosťom výborne, keď sa k strele dostali postupne Alfredsson, Zetterberg i Shehahan. Thomasa však ani jeden z nich neprekonal a Floride sa konečne podarilo vyhodiť puk a oslobodiť sa.
     
    52:59
    Hosťujúci Glendening bol faulovaný a na trestnú už korčuľuje Scott Gomez, ktorý dostáva dve minúty za zdvihnutú hokejku.
     
    52:48
    Puk po odraze od jedného z hráčov hostí opúšťa ľadovú plochu, nasleduje reklamná pauza.
     
    52:00
    Detroit skúsene odoláva tlaku domáceho tímu a nepúšťa Floridu do takmer žiadnej vážnejšej šance.
     
    50:05
    Ani jednému z mužstiev sa nedarí si na dlhšie vybojovať útočné pásmo. Je pred nami posledných desať minút riadnej hracej doby. Podarí sa Panterom streliť vyrovnávajúci gól alebo si hostia vylepšia bilanciu vzájomných zápasov?
     
    49:00
    Po Jurčovej prihrávke sa dostal k zakončeniu Sheahan a hoci sa zdalo, že Thomas nevie kde má puk, domáci gólman ho dokázal vlastným telom v poslednej chvíli zastaviť v ceste za bránkovú čiaru. S blížiacim sa záverom je čoraz aktívnejšia domáca Florida.
     
    47:30
    Krátka 28 sekundová presilovka Detroitu priniesla strelu Nyquista. Autor druhého gólu ale pálil len do stredu brány, kde bol pripravený Thomas. Huberdeau už naskakuje na ľad a domáci sú tak v plnom počte, hrá sa znovu 5 na 5.
     
    47:02
    Hostia v plnom počte.
     
    46:30
    Ani viac priestoru počas hry štyroch proti štyrom neprinieslo viac šancí, jediný strelecký pokus si pripísal Fleischmann.
     
    45:30
    Bude sa hrať 4 na 4, pretože na trestnú lavicu smeruje domáci Jonathan Huberdeau, ktorý dostáva dvojminútový trest za podrazenie.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 20. Upshall (Kopecký, Weaver) – 27. Alfredsson (Abdelkader, Kronwall), 34. Nyquist, 60. Lashoff (Helm)


    Florida Panthers: Thomas (Clemmensen) -Campbell, Gilbert, Gudbranson, Jovanovski, Kulikov, Weaver – Bergenheim, Barkov, Boyes – Huberdeau, Bjugstad, Upshall – Fleischmann, Goc, Kopeclý – Winchester, Gomez, Matthias
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Smith, Lashoff – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Helm, Dacjuk, Alfredsson – Tatar, Sheahan, Jurčo – Andersson, Glendening, Miller

    Rozhodca: Hebert, Kowal – Murchison, Cherrey