Philadelphia – Detroit 5:0 (kon.) | Boston – Florida 6:2 (kon.) | Toronto – Tampa Bay 3:2 (kon.)
Columbus – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – Washington 4:5 (po pr.) | Montreal – Carolina 3:0 (kon.)
St. Louis – NJ Devils 3:0 (kon.) | Winnipeg – Nashville 3:4 (kon.) | Arizona – LA Kings 3:0 (kon.)
Calgary – Chicago 5:4 (po pr.) | Anaheim – Minnesota 2:4 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Detroit Red Wings
Streda 29.01.2014, 01:00 • Wells Fargo Center • NHL
Partner:
     
    59:14
    Sympatická snaha Red Wings o zníženie skóre. Dostali sa do rýchleho brejku a na bránu z pravej strany strieľal Lashoff, Mason predviedol efektný semafor a puk kryl vo svojej lapačke.
     
    56:09
    Philadelphia Flyers dáva gól!

    Flyers zvyšujú krásnym gólom SEANA COUTURIERA! Ten najprv naznačil strelu a vylákal Gustavssona k ľavej žrdi, následne obkrúžil bránu a pri protiľahlej žrdi už nemal problém zasunúť puk do odkrytej brány!
    Asistencia : Mark Streit
     
    52:05
    Red Wings mohli znížiť v oslabení ! Miller vysunul krásnou žabkou z ľavej strany Glendeninga, ten však strelou bez prípravy trafil len Masonove betóny.
     
    51:42
    Presilovku si zahrajú aj domáci! Vylúčený je Brendan Smith, odsedí si dve minúty za držanie.
     
    50:22
    Philadelphia Flyers dáva gól!

    O víťazovi stretnutia je zrejme rozhodnuté! Domáci podnikli útok do rozhodenej obrany hostí, Hartnell nahral na pravú stranu a CLAUDE GIROUX presnou strelou prekonal Gustavssona! Giroux si pripísal tretí kanadský bod v stretnutí, rovnako ako Hartnell.
    Asistencie : Claude Giroux, Jakub Voráček
     
    47:38
    Tomáš Jurčo si svojou aktivitou vypýtal faul! Brayden Schenn si za hákovanie sadne na dve minúty na trestnú lavicu a je tu presilovka Red Wings.
     
    42:39
    Michael Raffl sa ocitol v rýchlom brejku sám pred Gustavssonom, brankár hostí jeho zakončenie zlikvidoval!
     
    41:47
    Vylúčenie na strane Philadelphie! Na trestnú lavicu si za úmyselné posunutie brány a zdržovanie hry sadá Grossman.
     
    40:39
    Tak predsa len možnosť na strane hostí! Darren Helm strieľal po rýchlom brejku, Mason bol na svojom mieste a zasiahol.
     
    33:53
    Red Wings si zahrajú presilovku. Za držanie si na trestnú lavicu sadá útočník domácich Vandevelde.
     
    32:36
    Fantastický Steve Mason! Po nahodení Eavesa najprv pred bránou tečoval Miller, brankár Flyers skvele zasiahol a následne mohol Glendening dorážať, pričom Mason bol už položený na ľade a prakticky bezmocný. Hokejkou však neuveriteľne vyrazil strelu smerujúcu do ľavého vinkla. Standing ovations tribún pre Masona.
     
    31:02
    Philadelphia Flyers dáva gól!

    A už je to rozdielom triedy! Domáci zužitkovali tlak v útočnom pásme, od modrej strieľal Gustafsson, brankár ešte puk stihol vyraziť, pred bránou však bol ADAM HALL a ten efektným bekhendovým zakončením trafil protiľahlý horný roh brány!
    Asistencie : Michael Raffl, Erik Gustafsson
     
    29:42
    Ďalšia veľká možnosť Flyers. Tak teraz obrana hostí len ťažko zvláda ataky domácich. Vincent Lecavalier sám postupoval na Gustavssona, ten jeho pokus o zakončenie vystihol a drží svoj tím v hre.
     
    28:08
    Philadelphia Flyers dáva gól!

    Domáci zvyšujú svoj náskok! Všetko začalo ešte v ich obrannom pásme, kam sa zbytočne vysunul obranca Kronwall, aby následne stratil puk v súboji s Girouxom, ktorý puk bleskovo vyviezol, v prečíslení našiel na druhej strane SCOTTA HARTNELLA a ten sa tentoraz strelou pod lapačku Gustavssona nemýlil.
    Asistencia : Claude Giroux
     
    27:21
    Žrď teraz zazvonila na bránke domácich! Z pravého kruhu strieľal zápästím Sheahan, Mason strelu s námahou vyrazil pred Jurča, ktorý v ťažkej pozícii dorážal len do žrde, odkiaľ sa puk odrazil do chráničov Masona! Šťastie na strane Flyers a smola na strane Red Wings. Pokračujeme ďalej, hra naberá grády.
     
    25:19
    Po dlhšej dobe sa k slovu dostali hostia. Strely Glendeninga ani Millera však k úspechu neviedli, všetko rieši skvelý Mason!
     
    24:08
    Obrovská možnosť Flyers! Giroux s Hartnellom sa dostali do samostatného úniku proti jedinému obrancovi hostí, Giroux našiel presnou prihrávkou na druhej strane Hartnella, jeho pokus do odkrytej brány však famózne kryje Gustavsson! Tak toto mal byť gól, Hartnell si môže spytovať svedomie, naopak pochvala patrí brankárovi hostí.
     
    20:34
    Hneď zo začiatku tretiny šanca domácich! Hartnell sa znenazdajky ocitol v dobrej pozícii pred bránou, Gustavsson však pekne vyrazil!
     
    17:56
    Red Wings sa až teraz usadili v útočnom pásme, strela Kronwalla však bola zblokovaná. Následne strieľal z pravej strany pekne Nyquist, Masonova lapačka však bola rýchlejšia a tak sa stav nemení.
     
    17:28
    Tomáš Tatar si svojou aktivitou vypýtal faul! Za držanie na Tatara si na trestnú lavicu sadia Grossman, Red Wings čaká presilovka 4 na 3!
     
    16:41
    Po aktivite Red Wings je tu prvé vylúčenie na domácej strane! Vylúčený je Kimmo Timonen. Zároveň je však vylúčený aj hosťujúci Darren Helm, opäť teda budeme sledovať hru štyroch proti štyrom.
     
    14:30
    Za vzájomné vylúčenie sa bude dve minúty hrať v štyroch hráčoch na oboch stranách. Vylúčení sú Simmonds (Flyers) a Lashoff (Red Wings).
     
    13:42
    Philadelphia Flyers dáva gól!

    Domáci využívajú presilovku a dostávajú sa do vedenia! Po strele Timonena od modrej čiary tečoval puk pred Gustavssonom SCOTT HARTNELL a brankár hostí už na zmenu smeru nestihol zareagovať!
    Asistencia : Kimo Timonen, Claude Giroux
     
    13:10
    Za krosček je vylúčený hráč hostí Danny DeKersey.
     
    13:10
    Výborná šanca Philadelphie! Po strele Reida nasledovalo niekoľko dorážok, ktoré však Gustavsson kryl. Nasleduje presilovka Flyers.
     
    11:21
    Príležitosť Philadelphie! Po súhre v útočnom pásme pálil prudko od modrej Timonen, brankár však strelu dobre videl a kryl vo svojej výstroji.
     
    6:57
    Abdelkader sa po vyhratom buly ocitol sám pred bránou Flyers, Mason ho však v prvom vážnom zákroku vychytal! Následne sa znovu snažil Abdelkader, po otočke spoza brány ale bol Mason znovu pozorný.
     
    5:46
    Tomáš Tatar pekne strieľal z ľavého kruhu, bránu však tesne minul!
     
    1:40
    Rušné okamihy na oboch stranách! Najprv detroitský Nyquist zaviezol puk do pásma a hľadal pred bránkou Abdelkadera, brankár Mason však hokejkou zasiahol. Z následného prečíslenia dvakrát strieľal Schenn, oba pokusy vyrazil Gustavsson.

    Góly a asistencie: 14. Hartnell (Timonen, Giroux), 29. Hartnell (Giroux), 32. Hall (Raffl, Gustafsson), 51. Giroux (Hartnell, Voráček), 57. Couturier (Streit)


    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Coburn, Grossmann, L.Schenn, Gustafsson, Streit, Timonen – Downie, B.Schenn, Raffl, Couturier, Simmonds, Hall, Hartnell , Read, Giroux , Lecavalier, Vandevelde, Voráček
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Lashoff, Smith – Nyquist, Andersson, Abdelkader, Tatar, Sheahan, Jurčo, Cleary, Helm, Alfredsson, Miller, Glendening, Eaves

    Rozhodca: 18 Greg Kimmerly, 4 Wes McCauley – 54 Greg Devorski, 93 Brian Murphy

    Diváci: 19987