Philadelphia – Detroit 5:0 (kon.) | Boston – Florida 6:2 (kon.) | Toronto – Tampa Bay 3:2 (kon.)
Columbus – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – Washington 4:5 (po pr.) | Montreal – Carolina 3:0 (kon.)
St. Louis – NJ Devils 3:0 (kon.) | Winnipeg – Nashville 3:4 (kon.) | Arizona – LA Kings 3:0 (kon.)
Calgary – Chicago 5:4 (po pr.) | Anaheim – Minnesota 2:4 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Detroit Red Wings
Streda 29.01.2014, 01:00 • Wells Fargo Center • NHL
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:00.
     
    Príjemný neskorý večer prajeme pri sledovaní stretnutia NHL medzi dvoma tradičnými mužstvami ligy – Philadelphiou Flyers a Detroitom Red Wings. Dnešný zápas má veľký náboj a je dôležitý pre ďalší priebeh bojov o play-off, keďže oba tímy sa v tabuľke nachádzajú na hranici postupovej osmičky do vyraďovacích bojov o Stanley cup. Deväť tímov medzi 6. – 14. miestom tabuľky delí len deväť bodov, preto môžme už teraz povedať, že každý jeden bod bude v konečnom účtovaní dôležitý.
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Flyers sa v januári príliš nedarilo, keď dokázali vyhrať len päť zápasov a v tabuľke klesli na nepostupovú desiatu priečku vo Východnej konferencii. Aktuálne ťahajú Letci minisériu troch prehier, keď zvlášť tá posledná v sobotňajšom zápase s rivalmi z Bostonu 1:6 ukázala, že s formou Philadelphie nie je niečo v poriadku. Nič však nie je stratené, mužstvo sa stále pohybuje v okolí ôsmeho miesta a možno už dnes sa naštartuje za obratom a návratom na vyššie priečky. Flyers sa doma darí, keď dokázali vyhrať 13 zápasov, pričom zaplnené publikum ich bude za výhrou hnať aj dnes. Pomôcť by im mal aj útočník Scott Hartnell, ktorý v tíme chýbal od 14.1. a už dnes by sa mal vrátiť do zostavy. Naopak, pre zranenie členka je otázny štart útočníka Zaca Rinalda.

    Posledné zápasy

    22.1. Philadelphia – Carolina 2:3
    23.1. Columbus – Philadelphia 5:2
    25.1. Philadelphia – Boston 1:6

    Najproduktívnejší hráči

    1. Claude Giroux 47 bodov (15+32)
    2. Wayne Simmons 38 bodov (17+21)
    3. Jakub Voráček 37 bodov (14+23)

    Bilancia brankárov

    Steve Mason 39 zápasov / 91,3 % úspešnosť zákrokov
    Ray Emery 20 zápasov/ 89,7 % úspešnosť zákrokov

    Bilancia Flyers v tejto sezóne

    25 výhier – 22 prehier – 6 prehier po predĺžení/nájazdoch
     
    DETROIT RED WINGS

    Červené krídla trpia nevyrovnanými výkonmi, kvôli čomu sú v aktuálnej tabuľke Východnej konferencie až na ôsmej priečke. V poslednom zápase s Floridou boli blízko k výhre, ktorú však stratili v samostatných nájazdoch a potvrdili tak, že body tento rok zbierajú viac vonku než doma. Detroit sa bude musieť zaobísť bez dvoch kľúčových hráčov Pavla Dacjuka a Henrika Zetterberga, ktorí pauzujú pre zranenia. Okrem týchto hráčov ešte budú chýbať Franzen, Weiss a Emmerton. O to viac sa budú musieť snažiť Tomáš Tatar spoločne s Tomášom Jurčom, aby túto chýbajúcu útočnú silu nahradili. Naopak, pozitívom je návrat brankára Jimmyho Howarda, ktorý pauzoval pre zranenie kolena. Návrat Howarda zároveň znamenal, že na farmu sa presunul český talentovaný gólman Petr Mrázek. Detroit v januári vyhral rovnako ako ich dnešný súper päť stretnutí. Na klziskách súperov má však v tomto roku výbornú formu, keď vyhral až 14 stretnutí.

    Posledné zápasy

    22.1. Detroit – Chicago 5:4 po sn.
    24.1. Detroit – Montreal 4:1
    26.1. Detroit – Florida 4:5 po sn.

    Najproduktívnejší hráči

    1. Henrik Zetterberg 44 bodov (16+28)
    2. Pavel Dacjuk 32 bodov (15+17)
    3. Daniel Alfredsson 40 bodov (12+20)

    Bilancia brankárov

    Jimmy Howard 29 zápasov / 91,6 % úspešnosť zákrokov
    Jonas Gustavsson 20 zápasov / 91,4 % úspešnosť zákrokov
    Petr Mrázek 7 zápasov/ 92,4 % úspešnosť zákrokov

    Bilancia Red Wings v tejto sezóne

    23 výhier – 18 prehier – 11 prehier po predĺžení
     
    Vzájomné zápasy v tejto sezóne

    V rámci základnej časti pôjde o tretí a posledný súboj týchto tímov. V tomto roku sa premiérovo stretávajú až trikrát, nakoľko predtým bol Detroit súčasťou Západnej konferencie a tímy sa stretávali maximálne dva krát za sezónu.

    12.10. Detroit – Philadelphia 5:2
    4.12. Detroit – Philadelhpia 3:6
     
    Československá stopa v zápase

    V drese domácich žiari český olympionik Jakub Voráček, ktorý je s bilanciou 37 bodov tretím najproduktívnejším hráčom mužstva s pravidelne vysokým ice-time. V tíme Letcov registrujeme aj slovenského olympionika Andreja Meszároša, ten získal v doterajšom priebehu ligy 15 bodov a po slabšom štarte sa rozohral k výborným výkonom.

    V zostave Červených krídel sa výborne uchytili Tomáš Tatar s Tomášom Jurčom. Najmä Tomáš Tatar sa stal pevnou súčasťou základnej zostavy a v doterajších 42 odohraných zápasov získal 22 bodov. Tomáš Jurčo nastupuje na zápasy pomenej, v súčasnosti však aj v dôsledku zranení iných hráčov nastupuje v základnej zostave a v poslednom zápase s Floridou si pripísal kanadský bod za prihrávku, spolu má konte bodov 5. V obrane Red Wings podáva spoľahlivé výkony Jakub Kindl, ktorý sa prekvapujúco nezmestil do českej olympijskej nominácie. V tejto sezóne si v 47 zápasoch pripísal 11 bodov. V tíme evidujeme aj brankára Petra Mrázka, ten sa však momentálne presunul na farmu do AHL.
     
    3 hlavné otázky dnešného stretnutia

    1. Je to pomerne prekvapivé, ale napriek geografickej vzdialenosti pociťujú fanúšikovia oboch tímov veľkú vzájomnú rivalitu. Detroit navyše vo Philadelphii už dlho nehral. Prenesie sa tento náboj aj na ľad v podobe fyzickejšej hry s možnými pästnými súbojmi?

    2. Philadelphia doma prehrala s Detroitom posledný krát v januári 1997 , čo bolo pred 17 rokmi. Podarí sa Červeným krídlam túto hrozivú sériu zlomiť?

    3. V stretnutí proti sebe nastúpia československé ofenzívne esá – Tomášovia Tatar a Jurčo na strane Detroitu a Jakub Voráček na strane Philadelphie. Ako dopadne ich súboj a kto získa viac kanadských bodov?

    Odpoveď na tieto otázky spoznáme po skončení stretnutia, ktorého začiatok sa už pomaly, ale iste blíži, začíname o 01:00 hod.!
     
    Úvodné zostavy:

    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Coburn, Grossmann, L.Schenn, Gustafsson, Streit, Timonen – Downie, B.Schenn, Raffl, Couturier, Simmonds, Hall, Hartnell , Read, Giroux , Lecavalier, Vandevelde, Voráček

    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Lashoff, Smith – Nyquist, Andersson, Abdelkader, Tatar, Sheahan, Jurčo, Cleary, Helm, Alfredsson, Miller, Glendening, Eaves

    Rozhodca: 18 Greg Kimmerly, 4 Wes McCauley – 54 Greg Devorski, 93 Brian Murphy.
     
    Už za niekoľko okamihov sa začne očakávané stretnutie o dôležité body v boji o play-off. Podarí sa Flyers prekonať nepriaznivú sériu troch prehier? Alebo Detroit po 17 rokoch vo Philadelphii konečne vyhrá? To sa dozvieme o približne 2,5 hodiny, príjemné sledovanie vám praje Tomáš Schügerl.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:40
    Ako prví útočia hostia, Helmovu strelu ale obrana Flyers zblokovala.
     
    1:40
    Rušné okamihy na oboch stranách! Najprv detroitský Nyquist zaviezol puk do pásma a hľadal pred bránkou Abdelkadera, brankár Mason však hokejkou zasiahol. Z následného prečíslenia dvakrát strieľal Schenn, oba pokusy vyrazil Gustavsson.
     
    3:20
    Zatiaľ sa hrá obojstranne svižne bez jediného prerušenia, na strane Philadelphie sa niečo snažil vymyslieť Hartnell, na jeho prihrávku pred bránu nikto nereflektoval.
     
    5:03
    Hra sa odohráva v strednom pásme, snahy oboch tímov o útočenie sú tlmené pozornými obranami.
     
    5:46
    Tomáš Tatar pekne strieľal z ľavého kruhu, bránu však tesne minul!
     
    6:42
    Clearyho strela z ľavého kruhu bola zblokovaná, nasleduje prvé prerušenie hry takmer po 7 odohraných minútach.
     
    6:57
    Abdelkader sa po vyhratom buly ocitol sám pred bránou Flyers, Mason ho však v prvom vážnom zákroku vychytal! Následne sa znovu snažil Abdelkader, po otočke spoza brány ale bol Mason znovu pozorný.
     
    8:20
    Hostia zatiaľ výborne vykrývajú stredné pásmo a nenechajú domácich dostať sa do hry, pričom Tatarova formácia si teraz vytvorila mierny tlak v útočnom pásme.
     
    9:32
    Do útočnej akcie sa po dlhšej dobe dostali aj Letci, ich snaha však nevýustila v žiadne nebezpečné zakončenie. Na druhej strane akciu Red Wings zastavil ofsajd.
     
    10:24
    Tretia formácia Red Wings si vytvorila v útočnom pásme skvelý tlak, Alfredssonove strely ale svoj cieľ nenašli. Následne strieľal Miller, ďalší zákrok si pripísal Mason.
     
    11:21
    Príležitosť Philadelphie! Po súhre v útočnom pásme pálil prudko od modrej Timonen, brankár však strelu dobre videl a kryl vo svojej výstroji.
     
    12:22
    Od modrej strieľal obranca Quincey, Mason opäť dobre zareagoval a strelu vyrazil. Na druhej strane z toho bude po aktivite Flyers vhadzovanie v ich útočnom pásme.
     
    13:10
    Výborná šanca Philadelphie! Po strele Reida nasledovalo niekoľko dorážok, ktoré však Gustavsson kryl. Nasleduje presilovka Flyers.
     
    13:10
    Za krosček je vylúčený hráč hostí Danny DeKersey.
     
    13:42
    Philadelphia Flyers dáva gól!

    Domáci využívajú presilovku a dostávajú sa do vedenia! Po strele Timonena od modrej čiary tečoval puk pred Gustavssonom SCOTT HARTNELL a brankár hostí už na zmenu smeru nestihol zareagovať!
    Asistencia : Kimo Timonen, Claude Giroux
     
    14:30
    Za vzájomné vylúčenie sa bude dve minúty hrať v štyroch hráčoch na oboch stranách. Vylúčení sú Simmonds (Flyers) a Lashoff (Red Wings).
     
    15:42
    Jakub Voráček kľučkoval v útočnom pásme, jeho snahu nakoniec utla obrana hostí.
     
    16:41
    Po aktivite Red Wings je tu prvé vylúčenie na domácej strane! Vylúčený je Kimmo Timonen. Zároveň je však vylúčený aj hosťujúci Darren Helm, opäť teda budeme sledovať hru štyroch proti štyrom.
     
    17:28
    Tomáš Tatar si svojou aktivitou vypýtal faul! Za držanie na Tatara si na trestnú lavicu sadia Grossman, Red Wings čaká presilovka 4 na 3!
     
    17:56
    Red Wings sa až teraz usadili v útočnom pásme, strela Kronwalla však bola zblokovaná. Následne strieľal z pravej strany pekne Nyquist, Masonova lapačka však bola rýchlejšia a tak sa stav nemení.
     
    18:48
    Súhra Tatara s DeKeyserom na modrej čiare vyhnala Red Wings z pásma a ich presilovka sa chýli ku koncu.
     
    19:30
    Flyers v plnom počte.
     
    19:50
    Po zlej rozohrávke hostí sa snažil presadiť Giroux, jeho sťahovačku ale vystihol obranca hostí.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina dôležitého stretnutia priniesla vyrovnaný hokej, pričom mierne navrch mali hostia. V presilovke sa však presadil pekným tečom Hartnell a najlepším spôsobom oslávil svoj návrat do zostavy. Uvidíme, ako sa Red Wings v druhej tretine popasujú s brankárom domácich Chrisom Masonom, ktorý zatiaľ predvádza výborný výkon. Ďalšia tretina začne približne o 2:00, teším sa na vás pri jej začiatku.

    Strely v prvej tretine : 8:7
    Vylúčenia (na 2.min.) : 3:3
    Presilovky : 1:0
     
    Zaujímavosti z prvej tretiny

    Na strane domácich si dvaja hráči pripísali Ice Time nad 7 minút strávených na ľade – a to obrancovia Grossman a Streit . Strelecky najaktívnejší bol center prvej formácie Schenn, pripísal si tri strelecké pokusy.

    Na strane hostí evidujeme hráčov s Ice Time nad 6 minút, a to trio bekov Kronwall, Ericsson a DeKeyser. Najaktívnejší je Justin Abdelkader, na bránu vystrelil až trikrát a predstavuje doteraz najväčšiu hrozbu pre obranu hostí.

    Sporný moment

    Detroit pred presilovkou, z ktorej padol gól, reklamoval vylúčenie DeKeysera, ktoré sa nepozdávalo trénerovi Babcockovi. Z opakovaných záberov len ťažko posúdiť správnosť rozhodnutia, nič to však nemení na tom, že Letci presilovku využili a vedú tesne 1:0
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:34
    Hneď zo začiatku tretiny šanca domácich! Hartnell sa znenazdajky ocitol v dobrej pozícii pred bránou, Gustavsson však pekne vyrazil!
     
    21:42
    Po zmätkoch v obrane Red Wings sa k strele spomedzi kruhov dostal Couturier, mieril však nepresne.
     
    23:01
    Domáci sa dostali do prečíslenia troch proti dvom, v útočnom pásme však okrem dvoch nepresných striel nič zaujímavé nevyprodukovali.
     
    24:08
    Obrovská možnosť Flyers! Giroux s Hartnellom sa dostali do samostatného úniku proti jedinému obrancovi hostí, Giroux našiel presnou prihrávkou na druhej strane Hartnella, jeho pokus do odkrytej brány však famózne kryje Gustavsson! Tak toto mal byť gól, Hartnell si môže spytovať svedomie, naopak pochvala patrí brankárovi hostí.
     
    25:19
    Po dlhšej dobe sa k slovu dostali hostia. Strely Glendeninga ani Millera však k úspechu neviedli, všetko rieši skvelý Mason!
     
    27:21
    Žrď teraz zazvonila na bránke domácich! Z pravého kruhu strieľal zápästím Sheahan, Mason strelu s námahou vyrazil pred Jurča, ktorý v ťažkej pozícii dorážal len do žrde, odkiaľ sa puk odrazil do chráničov Masona! Šťastie na strane Flyers a smola na strane Red Wings. Pokračujeme ďalej, hra naberá grády.
     
    27:21
    Druhá tretina prináša atraktívnejší obraz hry než tá prvá. Zo začiatku na hostí vyleteli Letci, ale Červené krídla sa postupne dostali do hry a snažia sa vsietiť vyrovnávajúci gól.
     
    28:08
    Philadelphia Flyers dáva gól!

    Domáci zvyšujú svoj náskok! Všetko začalo ešte v ich obrannom pásme, kam sa zbytočne vysunul obranca Kronwall, aby následne stratil puk v súboji s Girouxom, ktorý puk bleskovo vyviezol, v prečíslení našiel na druhej strane SCOTTA HARTNELLA a ten sa tentoraz strelou pod lapačku Gustavssona nemýlil.
    Asistencia : Claude Giroux
     
    29:42
    Ďalšia veľká možnosť Flyers. Tak teraz obrana hostí len ťažko zvláda ataky domácich. Vincent Lecavalier sám postupoval na Gustavssona, ten jeho pokus o zakončenie vystihol a drží svoj tím v hre.
     
    31:02
    Philadelphia Flyers dáva gól!

    A už je to rozdielom triedy! Domáci zužitkovali tlak v útočnom pásme, od modrej strieľal Gustafsson, brankár ešte puk stihol vyraziť, pred bránou však bol ADAM HALL a ten efektným bekhendovým zakončením trafil protiľahlý horný roh brány!
    Asistencie : Michael Raffl, Erik Gustafsson
     
    31:02
    Red Wings si berú oddychový čas, Babcock vyčiňuje zverencom za slabú defenzívu. Táto fáza zápasu môže byť kľúčová, Flyers totiž svojich súperov prehrávajú a dokázali vstreliť dva pekné góly.
     
    31:28
    Darren Helm sa snažil odpovedať na druhej strane, jeho otočka a následná strela však úspech nepriniesli. Následne strieľal Ericsson, Mason vyráža.
     
    32:36
    Fantastický Steve Mason! Po nahodení Eavesa najprv pred bránou tečoval Miller, brankár Flyers skvele zasiahol a následne mohol Glendening dorážať, pričom Mason bol už položený na ľade a prakticky bezmocný. Hokejkou však neuveriteľne vyrazil strelu smerujúcu do ľavého vinkla. Standing ovations tribún pre Masona.
     
    33:53
    Red Wings si zahrajú presilovku. Za držanie si na trestnú lavicu sadá útočník domácich Vandevelde.
     
    34:48
    Presilovku nehrajú hostia vôbec dobre. Nedokážu sa usadiť v pásme, pričom teraz ohrozil brankára Hall a výsledkom je vhadzovanie v obrannom pásme Red Wings.
     
    35:20
    Pomaly sa končí presilovka hostí, ktorá nepriniesla jediný strelecký pokus na Masona. Detroitu to dnes v útoku aj napriek snahe príliš nejde.
     
    35:58
    Flyers s piatmi hráčmi.
     
    36:40
    Claude Giroux je dnes všade. Kapitán domácich sa teraz snažil niečo vymyslieť v útočnom pásme, obrana hostí ho však v postupe zastavila.
     
    36:58
    Schenn teraz strieľal z ľavej strany, na jeho tvrdú strelu stihol Gustavsson zareagovať.
     
    38:50
    Záver tretiny sa dohráva v pokojnom tempe, domáci sa predovšetkým snažia udržať veľmi nádejný stav do konca druhej tretiny.
     
    39:22
    Do príležitosti sa v pravom medzikruží dostával Schenn, puk mu však preskočil hokejku a tak z avizovanej strely nič nebolo.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine domáci navýšili svoje vedenie dvomi gólmi a vedú už 3:0. Flyers v tejto časti súpera predčili v aktivite a vedenie si rozhodne zaslúžia. Všetko navyše ešte podporuje výborným výkonom brankár Steve Mason, ktorý sa zaskvel efektným zákrokom pri najväčšej šanci hostí v podaní Glendeninga. Trojgólový náskok nie je nedostihnuteľný, pri súčasnom vývoji sa však musí hra hostí výrazne zmeniť, aby mohli pomýšľať na bodový zisk z tohto duelu. Ďalšia tretina sa začne približne o 2:50, teším sa na vás pri jej začiatku.

    Strely na bránu po druhej tretine : 19 : 17
    Vylúčenia po druhej tretine : 4:3
    Využitie presiloviek : 1:0
     
    Zaujímavosti po druhej tretine

    Navrátilec po zranení Scott Hartnell prežíva snový comeback! Druhým gólom v stretnutí výrazne priblížil svoj tím k cennému víťazstvu. Sekunduje mu Claude Giroux, ktorý si dnes pripísal dve asistencie. Najvyšší Ice time s vyše 15 minútami si drží duo obrancov Coburn a Giroux .

    Na strane hostí nie je veľmi čo hodnotiť. Aj svetlá výnimka Abdelkader v druhej tretine zhasla a tak okrem brankára Gustavssona, ktorý skvele zneškodnil tutovku Hartnella, nie je koho vyzdvihnúť. Najvyšší Ice time s viac než 15 minútami na ľade má duo bekov Kronwall a Ericsson.
     
    Športová odplata Girouxa Babcockovi

    Prekvapenie hokejovej verejnosti vyvolala nenominácia kapitána Flyers Clauda Girouxa do kanadského tímu na olympiádu do Soči. Trénerom Kanady je zhodou okolností kouč Detroitu Mike Babcock, ktorému sa Giroux dvomi dnešnými asistenciami a výborným výkonom športovo ,,mstí" za toto rozhodnutie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Zakázané uvoľnenie Detroitu. Takýmto spôsobom sa hostia k zníženiu a eventuálnemu vyrovnaniu určite neprepracujú.
     
    40:39
    Tak predsa len možnosť na strane hostí! Darren Helm strieľal po rýchlom brejku, Mason bol na svojom mieste a zasiahol.
     
    41:47
    Vylúčenie na strane Philadelphie! Na trestnú lavicu si za úmyselné posunutie brány a zdržovanie hry sadá Grossman.
     
    42:17
    Red Wings majú dobrú možnosť pre návrat do stretnutia. Zatiaľ sa však len s námahou dostávajú do útočného pásma.
     
    42:39
    Michael Raffl sa ocitol v rýchlom brejku sám pred Gustavssonom, brankár hostí jeho zakončenie zlikvidoval!
     
    43:42
    Flyers s piatmi hráčmi, táto presilovka Detroitu opäť nevyšla.
     
    44:15
    Krídelník Detroitu Patrick Eaves strieľal z pravej strany na Masona, toho však pri jeho dnešnej forme takouto strelou len ťažko zaskočí. Mason kryl puk do lapačky.
     
    45:40
    Hra sa odohráva viac v strednom pásme, Philadelphia veľmi umne kontroluje hru a udržiava si svoj náskok.
     
    46:43
    Útočník hostí Helm prenikal po ľavej strane do útočného pásma a pokúsil sa ohroziť Masona, ten jeho strelu na dvakrát skrotil a naďalej tak drží čisté konto. Po reklamnej pauze sa bude vhadzovať v útočnom pásme Red Wings.
     
    47:10
    Hartnell reklamoval zásah hokejky súpera do jeho tváre, píšťalka rozhodcu ostala nemá a pokračuje sa tak v plnom počte hráčov na oboch stranách.
     
    47:19
    Justin Abdelkader sa snažil vykresať iskierku nádeje pre Red Wings, mieril však len do dobre postaveného Masona.
     
    47:38
    Tomáš Jurčo si svojou aktivitou vypýtal faul! Brayden Schenn si za hákovanie sadne na dve minúty na trestnú lavicu a je tu presilovka Red Wings.
     
    48:38
    Prvá minúta presilovky preč, pričom Detroit nevyprodukoval jedinú strelu na Masona.
     
    49:18
    Eaves hľadal spoza brány pred bránou Helma, ten sa však k zakončeniu nedostal a domáci tak stále odolávajú.
     
    49:38
    Flyers v plnom počte.
     
    50:22
    Philadelphia Flyers dáva gól!

    O víťazovi stretnutia je zrejme rozhodnuté! Domáci podnikli útok do rozhodenej obrany hostí, Hartnell nahral na pravú stranu a CLAUDE GIROUX presnou strelou prekonal Gustavssona! Giroux si pripísal tretí kanadský bod v stretnutí, rovnako ako Hartnell.
    Asistencie : Claude Giroux, Jakub Voráček
     
    51:30
    Nyquist sa snažil bleskovo odpovedať, skvelý Mason však opäť úspešne zasiahol.
     
    51:42
    Presilovku si zahrajú aj domáci! Vylúčený je Brendan Smith, odsedí si dve minúty za držanie.
     
    52:05
    Red Wings mohli znížiť v oslabení ! Miller vysunul krásnou žabkou z ľavej strany Glendeninga, ten však strelou bez prípravy trafil len Masonove betóny.
     
    53:30
    Ďalšia možnosť Red Wings. Tým sa v oslabeniach darí lepšie než v presilovkách – tentoraz strieľal nepresne z otočky Helm.
     
    53:42
    Red Wings s piatimi hráčmi.
     
    54:48
    Smith teraz zachránil obetavo na obrannej modrej čiare pred unikajúcim Hartnellom, ktorý ešte zrejme túži po dosiahnutí hetriku.
     
    54:48
    Zaujímavá štatistika počas reklamnej prestávky. Detroit mal 15 gólových príležitostí, zatiaľčo domáci len 13, efektivita a skvelý Mason sú však dnes na ich strane.
     
    56:09
    Philadelphia Flyers dáva gól!

    Flyers zvyšujú krásnym gólom SEANA COUTURIERA! Ten najprv naznačil strelu a vylákal Gustavssona k ľavej žrdi, následne obkrúžil bránu a pri protiľahlej žrdi už nemal problém zasunúť puk do odkrytej brány!
    Asistencia : Mark Streit
     
    58:08
    Ešte je tu snaha Smitha o zlikvidovanie Masonovho shutoutu, brankár domácich však Smithovu strelu spoľahlivo kryje.
     
    59:14
    Sympatická snaha Red Wings o zníženie skóre. Dostali sa do rýchleho brejku a na bránu z pravej strany strieľal Lashoff, Mason predviedol efektný semafor a puk kryl vo svojej lapačke.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa nám stretnutie Philadelphie Flyers a Detroitu Red Wings v ktorom domáci zvíťazili vysoko 5:0 a pripísali si dôležité dva body do tabuľky Východnej konferencie, pričom svojho súpera v nej o bod preskočili a razom sú na šiestom mieste, Detroit klesol na deviatu priečku. O ich výhre rozhodli predovšetkým dva zlepené góly Hartnella a Halla v polovici stretnutia, pričom 33 zákrokmi k výhre výrazne prispel aj brankár Steve Mason.


    Strely na bránu : 28:33
    Vylúčenia : 6:4
    Presilovky : 1:0
     
    Tri hviezdy zápasu:

    1. Scott Hartnell (PHI) 2+1
    2. Steve Mason (PHI) 33 zákrokov, 0 gólov, 100%
    3. Claude Giroux (PHI) 1+2
     
    Československá stopa v zápase:

    Jakub Voráček (PHI) 0+1, 1 strela, čas na ľade 13:21
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 2 strely, čas na ľade 15:00
    Tomáš Jurčo (DET) 0+0, 0 striel, čas na ľade 11:48
     
    S konštatovaním, že Detroit vo Philadelphii nevyhral ani po 17 rokoch a zaznamenal vysokú prehru 0:5, sa s Vami pre dnešok lúčim a prajem dobrú noc. Ďakujem za pozornosť a teším sa na stretnutie pri ďalších zápasoch. (03:49:52)

    Góly a asistencie: 14. Hartnell (Timonen, Giroux), 29. Hartnell (Giroux), 32. Hall (Raffl, Gustafsson), 51. Giroux (Hartnell, Voráček), 57. Couturier (Streit)


    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Coburn, Grossmann, L.Schenn, Gustafsson, Streit, Timonen – Downie, B.Schenn, Raffl, Couturier, Simmonds, Hall, Hartnell , Read, Giroux , Lecavalier, Vandevelde, Voráček
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Lashoff, Smith – Nyquist, Andersson, Abdelkader, Tatar, Sheahan, Jurčo, Cleary, Helm, Alfredsson, Miller, Glendening, Eaves

    Rozhodca: 18 Greg Kimmerly, 4 Wes McCauley – 54 Greg Devorski, 93 Brian Murphy

    Diváci: 19987