Swansea – Tottenham 1:3 (kon.) | Chelsea – Manchester United 3:1 (kon.)
koniec
Swansea City
1:3 (0:1)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 19.01.2014, 14:30 • Liberty Stadium • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    V posledných štyroch vzájomných duelov bral tri body zakaždým Tottenham. Ten posledný vzájomný zápas sa hral v rámci druhého kola aktuálneho ročníka a po góle Roberta Soldada po premenenej penalte z 59. minúty sa Spurs mohli tešiť z najtesnejšej výhry. Podobný výsledok možno očakávať i dnes. Favoritom sú Spurs, ale domáca Swansea by určite rada na vlastnom Liberty Stadium uhrala aspoň remízu.
    Ja si myslím, že nás čaká dobrý zápas a preto Vám prajem príjemný futbalový zážitok.
     
    Vítam Vás pri prenose zo zápasu anglickej Premier League. V rámci 22. kola sa stretne domáca Swansea City s tímom Tottenham Hotspur.

    Swansea má veľké problémy so zraneniami a to sa odráža aj na výkonnosti tímu. Mužstvo v lige naposledy vyhralo 4. decembra 2013 nad Newcastle pomerom 3:0. Z nasledujúcich šiestich ligových zápasov si Swansea pripísala tri body za tri remízy a tri prehry. Preto klesla tabuľkou a momentálne je až na štrnástom mieste so ziskom 21 bodov. Rovnaký počet má na svojom konte aj pätnásty West Brom. Naopak domáci strácajú len jeden bod na trináste Stoke City a dva body na dvojicu Norwich a Hull. Všetky tri tímy, ktoré má Swansea v tabuľke tesne pred sebou ale majú na svojom konte o jeden odohraný duel viac. Skóre domácich je 26:30 a najlepším strelcom je Wilfried Bony so šiestimi gólmi.

    Posledných 5 zápasov

    Chelsea 1 – 0 Swansea City
    Aston Villa 1 – 1 Swansea City
    Swansea City 2 – 3 Manchester City
    Manchester United 1 – 2 Swansea City
    Manchester United 2 – 0 Swansea City


    Tottenhamu patrí za 40 bodov šiesta priečka s trojbodovým náskokom pred siedmym Manchesterom United. Na druhej strane Spurs strácajú len jeden bod na piaty Everton a tri na štvrtý Liverpool. Tottenham vyhral všetky tri posledné ligové duely a inkasoval v nich len jediný gól. Tottenham si drží tesne pozitívne skóre 26:25. Najlepším kanonierom je Španiel Roberto Soldado s piatimi presnými zásahmi.

    Posledných 5 zápasov

    Tottenham Hotspur 1 – 1 West Bromwich
    Tottenham Hotspur 3 – 0 Stoke City
    Manchester United 1 – 2 Tottenham Hotspur
    Arsenal 2 – 0 Tottenham Hotspur
    Tottenham Hotspur 2 – 0 Crystal Palace
     
    Úvodné zostavy:

    Swansea City: G. Tremmel – A. Williams, Àngel Rangel, Chico, Jordi Amat, B. Davies, W. Routledge, L. Britton, J. Shelvey, Pozuelo, W. Bony
    Náhradníci: N. Taylor, D. Cornell, R. Lamah, D. Tiendalli, Álvaro Vázquez, A. Richards, R. Donnelly

    Tottenham Hotspur: H. Lloris – M. Dawson, D. Rose, V. Chiricheş, K. Walker, A. Lennon, M. Dembélé, N. Chadli, C. Eriksen, N. Bentaleb, E. Adebayor
    Náhradníci: Soldado, L. Holtby, E. Capoue, J. Defoe, G. Sigurdsson, B. Friedel, K. Naughton

    Rozhodca: M. Atkinson – H. Lennard, M. McDonough.
     
    Domáci nastupujú na zápas v bielom, hostia v bledomodrých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas rozohrali domáci a hneď idú dopredu po pravej strane.
     
    2
    Zápas nezačal zostra, zatiaľ držala loptu domáca Swansea, ale dopustila sa v strede pola faulu a rozohrá tak Tottenham.
     
    3
    Pozuela poslal dlhý center z ľavej strany na Bonyho, ktorý mohol nikým neohrozovaný zakončovať keby si loptu pre seba nevzal domáci gólman Tremmel
     
    5
    Jonjo Shelvey poslal na ľavú stranu center na Bonyho, ktorý bojoval o loptu s bekom hostí. Pomôcť mu prišiel Routledge a vybojoval roh pre domácich z ľavej strany. Po ňom sa dostal k strele Shelvey spoza šestnástky, ale minul bránu.
     
    6
    Routledge poslal center do ľava na Daviesa, ktorý vzápätí odcentroval do vápna Pozuelovi. Ten loptu spracoval a posúva ju Shelveymu, ktorý znovu strieľal spoza šestnástky. Lenže míňa aj tentokrát.
     
    8
    Tottenham sa v útoku nepresadil a v strede pola posiela loptu nechtiac do autu a k lopte sa dostanú znovu domáci, ktorý sú v úvode zápasu lepším tímom.
     
    9
    Aktívny domáci Jonjo Shelvey posielal center na pravú stranu na Ángela Rangela, ktorý naň ale dobehnúť nestihol.
     
    10
    Akciu Spurs zastavuje sklzom a získaním lopty domáci Chico. Amant síce nahrával v strede pola nepresne, ale Swansea zostala pri lopte.
     
    12
    Už sa aj hostia pokúsili o útočnú kombináciu, keď Adebayor vysúval tesne pred vápnom na ľavej strane Bentaleba, ktorý posunul loptu do druhej vlny, kde si ju vzal Danny Rose a odcentroval. Loptu ale zblokovala domáca obrana.
     
    14
    Swansea si znovu vytvorila veľkú šancu, keď sa na ľavej strane pred šestnástkou dokázal zbaviť beka Shelvey a tvrdo vypálil do stredu brány. Llloris jeho strelu vyráža ďaleko od vápna, ale tam sa k lopte dostali domáci, ktorí útočili znovu a nasledovala Shelveyho rana z diaľky.
     
    15
    Pohrozili aj hostia. Na pravej strane dokázal v obkľúčení troch súperov odcentrovať Dán Cristian Eriksen a jeho lopta smerovala na voľného Adebayora vo vápne. Rýchlejšie ale stihol zareagovať domáci gólman a loptu si vzal do náruče.
     
    18
    Po Chicovom dlhom nadýchanom, ale nepresnom centri sa na vlastnej polovici dostali k lopte hráči Spurs.
     
    21
    Najskôr stratil loptu na útočnej polovici hosťujúci Rose, následne sa dostala dopredu Swansea a pekne kombinovala, ale loptu späť na kopačky Spurs vybojoval Eriksen a založil útočnú akciu. Adebayor dostal prihrávku do behu na pravej strane, ale zasekávačkopu spomalil akciu, na konci ktorej bol center do náruče gólmana z ľavej strany.
     
    23
    Najskôr stratil na ľavej strane vlastnej polovice loptu domáci Chiriches, krátko potom sa pokúšal o prekľučkovanie do vápna Lennon, ale v súboji s domácim obrancom neuspel.
     
    25
    Znovu obrovská šanca domácich! Shelvey posunul v rýchlej kombinácii loptu na ľavú stranu Bonymu, ktorý sa zbavil beka a vystrelil. Wilfried Bony svojou ranou opečiatkoval brvno Llorisovej brány.
     
    26
    Po hlavičkovom súboji Dawsona s Daviesom ostal domáci hráč Ben Davies otrasene ležať na trávniku a potreboval pomoc lekárov.
     
    28
    Po ošetrovaní Daviesa pokračujeme v hre, na vlastnej polovici pri lopte domáci.
     
    30
    Najskôr sa na pravej strane nedokázal proti Daviesovi presadiť Adebayor a pri lopte tak Swansea, ktorá si prihráva loptu v strede pola, ale ďaleko od brány.
     
    31
    Na ľavej strane útočnej polovice padol po súboji Danny Rose, krátko na to Swansea pokazila center v strede pola a pri lopte znovu Spurs.
     
    33
    Domáci Bony sa vo vápne dostal k hlavičke po centri z pravej strany, ale nenamieril presne.
     
    34
    Bony bol zastavený pre ofsajd. Krátko potom, ale Bony nádherne vysunul spoluhráča do brejku, ale gólman Hugo Lloris si poradil.
     
    35
    Tottenham dal gól!
    Na centrovanú loptu od Eriksona z pravej strany do vápna domácich skákal i Dawson, ale EMMANUEL ADEBAYOR bol rýchlejší a presnou hlavičkou pekne posúva loptu do brány a otvára tak skóre dnešného zápasu.
     
    36
    Takmer okamžite po rozohraní vybojovali hostia loptu a k strele sa na pravej strane vápna dostal Nabil Bentaleb, ktorý ale poslal loptu vysoko nad bránu.
     
    39
    Tottenhamu gól viditeľne pomohol a je aktívnejší. Kombinuje na útočnej polovici, lenže k strele sa dostal iba Adebayor, ale presná nebola.
     
    41
    Swansea sa dvakrát v krátkom časovom slede pokúšala dostať pred šestnástku súpera, ale nevyšlo to ani raz. Bony v šprintérskom súboji fauloval beka hostí Chirichesa.
     
    43
    Domácim sa podarilo konečne po dlhých snahách prejsť cez stred pola a získali rohový kop z pravej strany, po ktorom ale Jordi Amat hlavičkoval nepresne a k výkopu sa dostane Lloris.
     
    45
    V závere polčasu v ofenzíve Spurs. Dembélé síce Adebayora nenašiel, ale hostia zostávajú pri lopte na polovici súpera.
     
    45 + 1
    Hlavný arbiter nadstavuje tri minúty, zatiaľ čo sa k strele na hranici šestnástky dostal hosťujúci Cristian Eriksen. Jeho prízemnú strelu do stredu brány, ale Tremmel vystihol.
     
    45+ 2
    Jonjo Shelvey centroval loptu z rohového kopu z ľavej strany, ale netrafil loptu ideálne a obrana hostí bez problémov odvracia nebezpečenstvo do stredu pola.
     
    45 + 3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli pekné šance na oboch stranách. Kým v úvode boli lepší domáci, v druhej polovici polčasu a hlavne po Adebayorovom góle z 35. minúty boli aktívnejší hostia. Hrá sa kvalitný, ofenzívny zápas a ja si myslím, že v druhom polčase sa ešte máme na čo tešiť. Ten začne približne 15:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    V úvode druhého polčasu mali hostia možnosť rohového kopu z pravej strany, ale center od rohovej zástavky si vzal pre seba Tremmel.
     
    49
    Jordi Amat poslal tvrdým sklzom k zemi v strede pola Chirichesa a dostáva za to žltú kartu.
     
    50
    Po udelení žltej karty sa ešte nehralo, pretože domáci Jonjo Shelvey musí byť ošetrený lekármi.
     
    51
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Jonjo Shelvey, prichádza Roland Lamah.
     
    52
    Domáci sa dostávali do prečíslenia, ale prihrávka do behu na ľavú stranu nenašla nikoho a k lopte sa dostáva Tottenham.
     
    53
    Tottenham dal gól!
    Kombinácia Tottenhamu sa presunula na pravú stranu, kde dostal prihrávku do behu Kyle Walker a centroval z ostrého uhla do vápna. Tam si loptu nechtiac poslal do vlastnej brány obranca CHICO.
     
    56
    Po druhom góle tempo hry trošku opadlo a oba tímy sa striedajú v držaní lopty v strede pola.
     
    58
    Swansea sa snažila dostať sa pred vápno Spurs, ale v strede pola vybojoval loptu Adebayor. Vzápätí ju ale stratil a Swansea mohla v útočných snahách pokračovať, lenže tentokrát získal loptu pre hostí Aaron Lennon a tomu sa už podarilo preniesť hru na obrannú polovicu domácich.
     
    60
    Veľmi dlho kombinovali hostia na útočnej polovici bez streleckého pokusu. Ten prišiel na druhej strane trávnika, keď dokázal na hranici šestnástky aj napriek zdvojenej obrane vystreliť Bony. Lenže mieril len do náruče Llorisa.
     
    62
    Tottenham mohol pridať tretí gól. Adebayor prešprintoval stredom pola až pred šestnástku domácich, tam si prehodil loptu na druhú nohu a vypálil. Jeho strela trafila len jedného z brániacich domácich hráčov, ale odrazila sa na nohu Aarona Lennona, ktorý tiež vystrelil. Rovnako ako Adebayor, aj on trafil svojím pokusom len domáceho obrancu.
     
    64
    Rose si postrážil loptu pri rohovej zástavke na vlastnej polovici, ale jeho odkop presný nebol a dostal sa k domácim hráčom. Po Daviesovom zblokovanom centri zahrávala Swansea rohový kop z ľavej strany. Lopta letiaca od rohovej zástavky skončila len v rukaviciach Llorisa.
     
    66
    Swansea sa stále snaží o zníženie stavu a pekným prienikom na ľavej strane sa presadil Lamah a poslal center do vápna, ktorý zblokoval Lloris na rohový kop z pravej strany. Ani tento roh domácich nepriniesol nebezpečenstvo.
     
    67
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Nacer Chadli, prichádza Gylfi Sigurdsson.
     
    68
    Bek hostí Chiriches inkasoval tvrdý úder do tváre pri súboji s domácim Bonym a musia ho ošetriť lekári. Wilfried Bony dostáva za tento faul žltú kartu.
     
    70
    Po centri z pravej strany stredu pola sa Adebayor rútil sám na gólmana, ktorého si naznačením položil na zem a poslal loptu do odkrytej brány. Lopta ale preletela pár centimetrov vedľa pravej tyčky!
     
    71
    Tottenham dal gól!
    To, čo Spurs nevyšlo pred chvíľou sa im podarilo teraz. Po rýchlej kombinácii na ľavej strane dostal center do vápna úplne voľný EMMANUEL ADEBAYOR a bez rozpakov si spracoval loptu a pohodlne zakončil do protichodu gólmana Tremmela, ktorý nemal šancu. Je to už 3:0 pre Spurs.
     
    74
    Pre domácu Swanseu je tento výsledok až príliš krutý podľa mňa. Domáci sa pokúšali o korigovanie stavu, ale Bony aj napriek dobrým prihrávkam nedokázal dvakrát v sľubnej pozícii zakončiť.
     
    77
    Nevýrazný úsek zápasu, počas ktorého sa ani jeden z tímov nedokázal dostať k strele na bránu.
     
    78
    Swansea dala gól!
    Doslova po biliardovej akcii na ľavej strane sa dostal na hranici šestnástky po prudkej prihrávke k lopte WILFRIED BONY a nechytateľnou strelou do hornej časti brány znižuje na 1:3
     
    79
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Aaron Lennon, prichádza Kyle Naughon.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur).
     
    82
    Adebayor si na pravej strane pri rohovej zástavke svojími kľučkami vypýtal Chicov faul a hostia mali možnosť priameho kopu, po ktorom ale loptu z vápna odkopáva Bony až k hosťujúcemu Chirichesovi na polovici Tottenhamu.
     
    84
    Ani jeden z tímov sa vpredu nepresadil a od hosťujúcej brány sa dostala po Chirichesovom odkope lopta až ku Tremmelovi. Následne sa dostal k strele domáci Bony, ale po Llorisovej rýchlej rozohrávke už útočí Tottenham.
     
    86
    Spurs faulovali na útočnej polovici a k lopte sa dostala Swansea. Jej útočná akcia bola zastavená pre zmenu ofsajdom.
     
    88
    Center od domáceho hráča z pravej strany Lloris vyboxoval. Po dlhom,centri sa na útočnej polovici ocitol v súboji s dvoma spoluhráčmi ocitol hosťujúci Eriksen. Ten sa nesnažil dostať nasilu dopredu a peknou zasekávačkou a následnou spätnou prihrávkou ponechal loptu na kopačkách svojho tímu.
     
    89
    Adebayor mohol skompletizovať hattrick, keď dostal prudký center do vápna, po ktorom sa snažil strelou z prvej na rohu päťky prestreliť Tremmela, ten si ale situáciu s menšími problémami postrážil.
     
    90
    K riadnej hracej dobe sa nadstavuje 5 minút.
     
    90 + 2
    Záver zápasu zatiaľ nepriniesol žiadne vzrušujúce okamihy. Po prieniku Pozuelu sa Swansea dokázala usadiť na polovici Spurs, ale po nepresnom pokuse o prenesenie hry na druhú stranu sa dostal k lopte Tottenham.
     
    90 + 4
    Ani hostia sa na útočnej polovici nikam neponáhľali a pri lopte pred vlastnou bránou Swansea. Zápas sa už len dohráva.
     
    Koniec zápasu.
     
    Swansea pokračuje v neúspešných výsledkoch, zatiaľ čo Tottenham si pripisuje ďalšie tri body v boji o popredné priečky tabuľky. S konštatovaním, že Tottenham vyhral nad domácou Swanseou 3:1 sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok víkendu. (16:26:27)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 78. Bony – 35. Adebayor, 53. Chico (vla.), 71. Adebayor

    Karty:   49. Amat (SWA), 68. Bony (SWA) – 80. Rose (TOT)


    Swansea City: G. Tremmel – A. Williams, Àngel Rangel, Chico, Jordi Amat, B. Davies, W. Routledge, L. Britton, J. Shelvey, Pozuelo, W. Bony
    Náhradníci: N. Taylor, D. Cornell, R. Lamah, D. Tiendalli, Álvaro Vázquez, A. Richards, R. Donnelly

    Tottenham Hotspur: H. Lloris – M. Dawson, D. Rose, V. Chiricheş, K. Walker, A. Lennon, M. Dembélé, N. Chadli, C. Eriksen, N. Bentaleb, E. Adebayor
    Náhradníci: Soldado, L. Holtby, E. Capoue, J. Defoe, G. Sigurdsson, B. Friedel, K. Naughton

    Rozhodca: M. Atkinson – H. Lennard, M. McDonough