Swansea – Tottenham 1:3 (kon.) | Chelsea – Manchester United 3:1 (kon.)
koniec
Swansea City
1:3 (0:1)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 19.01.2014, 14:30 • Liberty Stadium • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Swansea pokračuje v neúspešných výsledkoch, zatiaľ čo Tottenham si pripisuje ďalšie tri body v boji o popredné priečky tabuľky. S konštatovaním, že Tottenham vyhral nad domácou Swanseou 3:1 sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok víkendu. (16:26:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    90 + 4
    Ani hostia sa na útočnej polovici nikam neponáhľali a pri lopte pred vlastnou bránou Swansea. Zápas sa už len dohráva.
     
    90 + 2
    Záver zápasu zatiaľ nepriniesol žiadne vzrušujúce okamihy. Po prieniku Pozuelu sa Swansea dokázala usadiť na polovici Spurs, ale po nepresnom pokuse o prenesenie hry na druhú stranu sa dostal k lopte Tottenham.
     
    90
    K riadnej hracej dobe sa nadstavuje 5 minút.
     
    89
    Adebayor mohol skompletizovať hattrick, keď dostal prudký center do vápna, po ktorom sa snažil strelou z prvej na rohu päťky prestreliť Tremmela, ten si ale situáciu s menšími problémami postrážil.
     
    88
    Center od domáceho hráča z pravej strany Lloris vyboxoval. Po dlhom,centri sa na útočnej polovici ocitol v súboji s dvoma spoluhráčmi ocitol hosťujúci Eriksen. Ten sa nesnažil dostať nasilu dopredu a peknou zasekávačkou a následnou spätnou prihrávkou ponechal loptu na kopačkách svojho tímu.
     
    86
    Spurs faulovali na útočnej polovici a k lopte sa dostala Swansea. Jej útočná akcia bola zastavená pre zmenu ofsajdom.
     
    84
    Ani jeden z tímov sa vpredu nepresadil a od hosťujúcej brány sa dostala po Chirichesovom odkope lopta až ku Tremmelovi. Následne sa dostal k strele domáci Bony, ale po Llorisovej rýchlej rozohrávke už útočí Tottenham.
     
    82
    Adebayor si na pravej strane pri rohovej zástavke svojími kľučkami vypýtal Chicov faul a hostia mali možnosť priameho kopu, po ktorom ale loptu z vápna odkopáva Bony až k hosťujúcemu Chirichesovi na polovici Tottenhamu.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur).
     
    79
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Aaron Lennon, prichádza Kyle Naughon.
     
    78
    Swansea dala gól!
    Doslova po biliardovej akcii na ľavej strane sa dostal na hranici šestnástky po prudkej prihrávke k lopte WILFRIED BONY a nechytateľnou strelou do hornej časti brány znižuje na 1:3
     
    77
    Nevýrazný úsek zápasu, počas ktorého sa ani jeden z tímov nedokázal dostať k strele na bránu.
     
    74
    Pre domácu Swanseu je tento výsledok až príliš krutý podľa mňa. Domáci sa pokúšali o korigovanie stavu, ale Bony aj napriek dobrým prihrávkam nedokázal dvakrát v sľubnej pozícii zakončiť.
     
    71
    Tottenham dal gól!
    To, čo Spurs nevyšlo pred chvíľou sa im podarilo teraz. Po rýchlej kombinácii na ľavej strane dostal center do vápna úplne voľný EMMANUEL ADEBAYOR a bez rozpakov si spracoval loptu a pohodlne zakončil do protichodu gólmana Tremmela, ktorý nemal šancu. Je to už 3:0 pre Spurs.
     
    70
    Po centri z pravej strany stredu pola sa Adebayor rútil sám na gólmana, ktorého si naznačením položil na zem a poslal loptu do odkrytej brány. Lopta ale preletela pár centimetrov vedľa pravej tyčky!
     
    68
    Bek hostí Chiriches inkasoval tvrdý úder do tváre pri súboji s domácim Bonym a musia ho ošetriť lekári. Wilfried Bony dostáva za tento faul žltú kartu.
     
    67
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Nacer Chadli, prichádza Gylfi Sigurdsson.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 78. Bony – 35. Adebayor, 53. Chico (vla.), 71. Adebayor

    Karty:   49. Amat (SWA), 68. Bony (SWA) – 80. Rose (TOT)


    Swansea City: G. Tremmel – A. Williams, Àngel Rangel, Chico, Jordi Amat, B. Davies, W. Routledge, L. Britton, J. Shelvey, Pozuelo, W. Bony
    Náhradníci: N. Taylor, D. Cornell, R. Lamah, D. Tiendalli, Álvaro Vázquez, A. Richards, R. Donnelly

    Tottenham Hotspur: H. Lloris – M. Dawson, D. Rose, V. Chiricheş, K. Walker, A. Lennon, M. Dembélé, N. Chadli, C. Eriksen, N. Bentaleb, E. Adebayor
    Náhradníci: Soldado, L. Holtby, E. Capoue, J. Defoe, G. Sigurdsson, B. Friedel, K. Naughton

    Rozhodca: M. Atkinson – H. Lennard, M. McDonough