Getafe – Rayo Vallecano 0:1 (kon.) | Real Betis – Osasuna 1:2 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 0:1 (kon.)
Levante – Malaga 1:0 (kon.)
koniec
Levante UD
1:0 (1:0)
Malaga CF
Nedeľa 12.01.2014, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Levante získava vzhľadom na priebeh šokujúce a nezaslúžené víťazstvo. Hostia v druhom polčase absolútne dominovali a loptu držali až 68% celkového času. 21 streleckých pokusov im však nestačilo ani na jediný bodík. Domáci môžu ďakovať Navasovi či Vyntrovi, ktorí neraz zachraňovali od najhoršieho. Levante sa tak posúva do TOP 10, ktorú budú po 19. kole uzatvárať. Málaga naopak klesá na 14. priečku.

    Mne nezostáva nič iné, než Vám poďakovať za pozornosť a zaželať úspešný štart do nového týždňa. (22:54:52)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Keylor Navas má už po niekoľkýkrát v poslednej desaťminútovke zdravotné problémy. Ich príčinou sú pomaly ubiehajúce sekundičky.
     
    90+2
    Zatiaľ sa tak nedeje. Dlhú loptu na Santa Cruza zbiera Vyntra a grécky zadák odpálil loptu čo najďalej od Navasovej bránky.
     
    90+1
    K dnešnému zápasu pridáva pán Undiano Mallenco ešte štyri minútky. Dočká sa Málaga aspoň zaslúženého vyrovnania?
     
    90
    Ignacio Camacho musel pred zápasom niekoho uraziť. Tentokrát sa rozhodol prestreliť húštinu tiel a nepokračovať tak v hádzanárskom obliehaní domácej šestnástky. Jeho šajtlička z 25 metrov síce Navasa pretiahla, ale neprekvapila. Kostarický brankár na dvakrát chytá a drží tak akcie svojho mužstva nad vodou.
     
    89
    Hostia predviedli zaujímavý signál, na ktorého konci bol Eliseov center na Santa Cruza. Ten dával pod seba na päťku, odkiaľ sa snažil presadiť Juanmi. Pred ním však zasahuje Navas.
     
    88
    David Barral opäť poslušne vyvádza loptu a následne sa snaží vypýtať faul. Toho sa však nedočkal a píska sa až na druhej strane. Z tridsiatich metrov bude rozohrávať opäť Duda.
     
    87
    Málaga neudrela ani po ďalšom rohovom kope. Navas bol tentokrát suverénny a na päťke boxuje loptu do bezpečia.
     
    86
    Domáci kouč sa rozhodol ešte výraznejšie vystužiť zadné rady. Namiesto záložníka Rubéna Garcíu príde obranca Héctor Rodas.
     
    85
    Levante to robí mazácky. Jeho hráči si pri postrannej čiare pohadzujú loptu a každú rozohrávku naťahujú do maximálnej možnej miery.
     
    84
    Z priameho kopu strieľal opäť Duda, ktorý však nemá vo svojej ľavačke dostatočnú razanciu. Navas sa opäť premiestnil včas a vyráža jeho pokus do strany.
     
    83
    Roque Santa Cruz padá 25 metrov od bránky, ale tentokrát by som sa priklonil na stranu domácich. Xumetra hral jednoznačne loptu. Ja však s týmto nič nespravím a nasledovať bude priamy kop.
     
    82
    Málaga sa stále nedokáže dostať na dostrel Navasa. Levante už bráni so všetkými mužmi a priestor na ich polke je poriadne prehustený.
     
    81
    Komickým pádom v šestnástke sa snažil vypýtať penaltu Camarasa. Rozhodca však správne rozpažil, čo sa nepáčilo Pedrovi Ríosovi. Ten vidí za následné protesty žltú kartu.
     
    80
    Barral však naďalej odvádza výbornú robotu. Tentokrát dobehol dlhú loptu od Juniora a v rohu ihriska vybojoval aspoň outové vhadzovanie.
     
    79
    Málaga si pripravuje svoju šancu rozvážnou rozohrávkou na polovici ihriska. Všetkých jedenásť domácich futbalistov je pod loptou.
     
    78
    Bernd Schuster sa púšťa do vabanku. Namiesto Tissoneho totiž prichádza útočník Juanmi. Oplatí sa tento risk?
     
    77
    Aj s nadstaveným časom už zostáva hosťom iba štvrťhodinka. Levante smeruje k nezaslúženým trom bodom.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Barral

    Karty:   25. López (LVN), 67. Barral (LVN), 73. Karabelas (LVN), 81. Ríos (LVN) – 44. Flávio (MLG), 61. Tissone (MLG), 64. Gámez (MLG), 66. Sánchez (MLG), 75. Samu (MLG)


    Levante UD: K. Navas – P. López, Vyntra, Karabelas, Juanfran (C) – S. Junior, S. Pinto – Xumetra, R. García, Ivanschitz – Barral
    Náhradníci: Jiménez – Rodas, El Zhar, Ángel, El Adoua, Pedro Ríos, Camarasa

    Malaga CF: Caballero – Gámez, S. Sánchez, Weligton, Eliseu – Camacho, Tissone – Duda (C), Portillo, Samu – Santa Cruz
    Náhradníci: Kameni – Flávio, Anderson, Morales, Chen, Juanmi, Darder

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – R. Díaz, R. Cabanero – F. Castillejo