Newcastle – Manchester City 0:2 (kon.) | Stoke City – Liverpool 3:5 (kon.)
koniec
Stoke City FC
3:5 (2:2)
Liverpool FC
Nedeľa 12.01.2014, 17:10 • Britannia Stadium (Stoke-on-Trent) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Famózne, strhujúce, nádherné... tých superlatívov by bolo neúrekom. Dnešný zápas predviedol Premier League v tom najlepšom svetle. Osem gólov, množstvo šancí, niekoľko ostrých súbojov a mnoho iného, čo robí anglickú futbalovú ligu tou najlepšou. Ani Liverpool napokon v končiacom sa kole nezakopol a s čelom tabuľky drží krok. Úlohu favorita bude musieť zajtra naplniť ešte Arsenal.

    Aj dnešná lahôdka však musí žiaľ skončiť. Ďakujem Vám za pozornosť a dúfam, že sa ešte pri podobných zápasoch stretneme. (19:13:33)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Mignoleta však naďalej zamestnávajú i vlastní spoluhráči. Po Adamovom rohu hlavičkoval na vlastnú bránku Gerrard, ale Mignolet predvádza na bránkovej čiare pohotový zákrok, ktorým vyráža do strany.
     
    90+3
    Zápas sa dohráva na polovici Stoke City, ktorého hráči sú poriadne zdecimovaní. Streliť Liverpoolu tri góly a prehrať. Tak to je škoda.
     
    90+2
    Brendan Rodgers si poriadne vydýchol. V dnešnom bláznivom zápase sa ešte domáci mohli vrátiť. S Mignoletom však hrala tyč.
     
    90+1
    Crouch však definitívu odmieta a takmer sa ešte postaral o zníženie. Po nádhernom a hlavne presnom Waltersovom centri sa odpútal od Tourého, ale jeho hlavičku zastavuje ľavá Mignoletova žrď!
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému stretnutiu ešte štyri minútky. Stále je to dostatok času nato, aby sme videli nejaké vzrušenie.
     
    89
    Toto si už zrejme hostia postrážia. Streliť päť gólov na Britannia Stadium si zaslúži rešpekt a uznanie. Na toto Potters zvyknutí nie sú.
     
    87
    Liverpool dal gól!
    Na Britannia Stadium sa spomienkami vraciame k vianočnému obdobiu. Dnes totiž sledujeme poriadnu gólovú nádielku. Po Suárezovom centri zakončoval z päťky DANIEL STURRIDGE, ale Butland predviedol famózny zákrok. Lopta sa však odrazila späť k striedajúcemu hráčovi, ktorý už po Wilsonovom obídení Butlanda prekonáva.
     
    85
    Stoke City FC dalo gól!
    Palec hore pre rozhodcu Anthonyho Taylora, ktorý citlivo ponechal domácim výhodu. Na ľavej strane to využíval Arnautovič, ktorý prihrával na druhú stranu JONATHANOVI WALTERSOVI. Ten sa poľahky zbavila Kola Tourého a Simon Mignolet púšťa lacný gól. Waltersova strela z hranice šestnástky mu totiž prešla pomedzi nohy.
     
    84
    Následne sa o koncovku postaral Raheem Sterling, lenže jeho nedôrazná strela Butlanda neprekvapila. Brankár domácich ešte môže vyhnať svojich spoluhráčov vpred.
     
    83
    Jonathan Walters mohol priblížiť domácich k bodom, ale jeho hlavička z päťky bola nedôrazná a Mignoleta nevystrašila. Nádherne mu však pripravil pozíciu Crouch.
     
    82
    Domáci sa mohli vrátiť do zápasu po voľnom kope od postrannej čiary, ktorý opäť rozohrával Adam. Jeho nákop však letí vysoko nad.
     
    81
    Predtým však ešte striedame, keď trávnik opustí nevýrazný Steven N´Zonzi. Na jeho miesto príde Stephen Ireland.
     
    80
    Sterling má i desať minút pred koncom dostatok energie a trápi Pietersa. Tentokrát sa však bude iba vhadzovať.
     
    79
    Nasledoval tak rohový kop, ktorý rozohrával opäť Adam. Touré však svoju chybu napráva a posiela loptu mimo šestnástky.
     
    78
    Kolo Touré predviedol pikantnú hlavičku, ktorou takmer prekonal Simona Mignoleta. Jeho zadovka však letí iba na hornú sieť a na Martina Škrtela sa tak v internej tabuľke strelcov nedoťahuje.
     
    77
    Mladý brankár zažíva ťažký debut, v ktorom mu jeho spoluhráči príliš nepomáhajú. Narozdiel od Asmira Begoviča zrejme nie je zvyknutý pracovať pod tlakom.
     
    76
    Sterling hrá však takisto výborný zápas. Opäť povykrúcal Wilsona a následne sa pokúsil o strieľaný center na Suáreza. Ten však skončil iba u Butlanda.

    Erik Farkaš

    Góly: 39. Crouch, 45. Adam, 85. Walters – 5. Shawcross (vla.), 32. Suárez, 51. Gerrard (pen.), 71. Suárez, 87. Sturridge

    Karty:   58. Shawcross (STO) – 53. Cissokho (LIV)


    Stoke City FC: Butland – Cameron, Shawcross (C), Wilson, Pieters – N´Zonzi, Whelan – Walters, Adam, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Sorensen – Muniesa, Pennant, Palacios, Etherington, Ireland, Shotton

    Liverpool FC: Mignolet – Johnson, Škrtel, Touré, Cissokho – Gerrard (C), Lucas, Henderson – Sterling, Suárez, Coutinho
    Náhradníci: Ward – Luis Alberto, Aspas, Moses, Sturridge, Ibe, Kelly

    Rozhodca: Anthony Taylor – S. Burt, S. Beck – J. Moss