Newcastle – Manchester City 0:2 (kon.) | Stoke City – Liverpool 3:5 (kon.)
koniec
Stoke City FC
3:5 (2:2)
Liverpool FC
Nedeľa 12.01.2014, 17:10 • Britannia Stadium (Stoke-on-Trent) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Mignoleta však naďalej zamestnávajú i vlastní spoluhráči. Po Adamovom rohu hlavičkoval na vlastnú bránku Gerrard, ale Mignolet predvádza na bránkovej čiare pohotový zákrok, ktorým vyráža do strany.
     
    90+1
    Crouch však definitívu odmieta a takmer sa ešte postaral o zníženie. Po nádhernom a hlavne presnom Waltersovom centri sa odpútal od Tourého, ale jeho hlavičku zastavuje ľavá Mignoletova žrď!
     
    87
    Liverpool dal gól!
    Na Britannia Stadium sa spomienkami vraciame k vianočnému obdobiu. Dnes totiž sledujeme poriadnu gólovú nádielku. Po Suárezovom centri zakončoval z päťky DANIEL STURRIDGE, ale Butland predviedol famózny zákrok. Lopta sa však odrazila späť k striedajúcemu hráčovi, ktorý už po Wilsonovom obídení Butlanda prekonáva.
     
    85
    Stoke City FC dalo gól!
    Palec hore pre rozhodcu Anthonyho Taylora, ktorý citlivo ponechal domácim výhodu. Na ľavej strane to využíval Arnautovič, ktorý prihrával na druhú stranu JONATHANOVI WALTERSOVI. Ten sa poľahky zbavila Kola Tourého a Simon Mignolet púšťa lacný gól. Waltersova strela z hranice šestnástky mu totiž prešla pomedzi nohy.
     
    81
    Predtým však ešte striedame, keď trávnik opustí nevýrazný Steven N´Zonzi. Na jeho miesto príde Stephen Ireland.
     
    78
    Kolo Touré predviedol pikantnú hlavičku, ktorou takmer prekonal Simona Mignoleta. Jeho zadovka však letí iba na hornú sieť a na Martina Škrtela sa tak v internej tabuľke strelcov nedoťahuje.
     
    71
    Liverpool dal gól!
    Daniel Sturridge tlačil pred sebou kompletnú defenzívnu štvorku domácich. Pred šestnástkou vymyslel nádhernú prestrkovačku na LUISA SUÁREZA, ktorý predviedol skraja šestnástky nádherný obstrel, ktorý zapadol k ľavej Butlandovej žrdi. Nádejný brankár Potters sa naťahoval márne.
     
    66
    To bol navyše i posledný moment Coutinha. Na trávniku ho totiž nahradí uzdravený navrátilec Daniel Sturridge.
     
    58
    Druhú žltú kartu v zápase vidí domáci kapitán Ryan Shawcross, ktorý na polovici ihriska zastavil Suárezov pohyb vpred.
     
    53
    Ďalší ostrý zákrok na Jonathana Waltersa už potrestaný bude. Po Cissokkhovej kose v rohu ihriska nasleduje žltá karta.
     
    51
    Liverpool dal gól!
    Zodpovednosť zobral na seba kapitán STEVEN GERRARD, ktorý si počínal rutinérsky a mladého brankára poslal do opačnej strany. Liverpool tak opäť vedie.
     
    50
    Wilsonova katastrofa číslo dva! Najskôr ideálne namazal Sterlingovi, ktorého však ešte stihol dobehnúť, ale radšej ani nemal. V šestnástke ho totiž posiela k zemi a nasledovať bude pokutový kop!
     
    45
    Stoke City FC dalo gól!
    Neobyčajné gólové hody sa nám odohrávajú na Britannia Stadium. Po Gerrardovom pošmyknutí sa zmocnil lopty CHARLIE ADAM, ktorý si veci nekomplikoval a zo šestnástkového oblúku razantne vypálil. Lopta preletela pomedzi Škrtelove nohy a zastavila ju až ľavá Mignoletova šibenica.
     
    40
    Jack Butland si pripisuje na svoje konto prvý dôležitý zákrok. Suárez nádherne prehadzoval na Coutinha, ktorý pálil z desiatich metrov. Mladý anglický brankár však jeho strelu pohotovo vyráža a situáciu následne hasí Ryan Shawcross.
     
    39
    Stoke City FC dalo gól!
    No ale pozor! Na Britannia Stadium ešte nie je po všetkom. Arnautovič dostal na ľavej strane príliš veľa priestoru. Po následnom presnom centri si na penaltovom bode nedal pozor Kolo Touré, ktorý nepostrážil PETRA CROUCHA. Jeho hlavička mierila presne k pravej žrdi a Mignolet bol bez šance.
     
    32
    Liverpool dal gól!
    LUIS SUÁREZ dal v tejto sezóne už množstvo gólov, ale tento dostal prakticky zadarmo. Dlhý Škrtelov nákop posielal Marc Wilson na vlastnú bránku a medzi Shawcrossom a Butlandom sa ocitol práve uruguajský zakončovateľ, ktorý obchádza anglického brankára a zasúva loptu do prázdnej bránky.
     
    20
    Skáčúceho Wilsona si vo vzduchu postrážil opäť Škrtel a hostia okamžite založili priamočiary protiútok. Na jeho konci bola Suárezova prihrávka na Coutinha, ktorý pálil z hranice šestnástky tesne nad.
     
    5
    Liverpool dal gól!
    V úvode akcie si Steling prebral na okraji šestnástky prihrávku od Gerrarda. Mladému Angličanovi sa vo vápne ponúkali Suárez či Coutinho, ale svoj oblúčik smeroval za šestnástkový oblúk, odkiaľ pálil Cissokho. Jeho razantný projektil tečoval RYAN SHAWCROSS tak nešťastne, že lopta smerovala do Butlandovho protipohybu a mladý brankár bol bez šance.

    Erik Farkaš

    Góly: 39. Crouch, 45. Adam, 85. Walters – 5. Shawcross (vla.), 32. Suárez, 51. Gerrard (pen.), 71. Suárez, 87. Sturridge

    Karty:   58. Shawcross (STO) – 53. Cissokho (LIV)


    Stoke City FC: Butland – Cameron, Shawcross (C), Wilson, Pieters – N´Zonzi, Whelan – Walters, Adam, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Sorensen – Muniesa, Pennant, Palacios, Etherington, Ireland, Shotton

    Liverpool FC: Mignolet – Johnson, Škrtel, Touré, Cissokho – Gerrard (C), Lucas, Henderson – Sterling, Suárez, Coutinho
    Náhradníci: Ward – Luis Alberto, Aspas, Moses, Sturridge, Ibe, Kelly

    Rozhodca: Anthony Taylor – S. Burt, S. Beck – J. Moss