Getafe – Rayo Vallecano 0:1 (kon.) | Real Betis – Osasuna 1:2 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 0:1 (kon.)
Levante – Malaga 1:0 (kon.)
koniec
Levante UD
1:0 (1:0)
Malaga CF
Nedeľa 12.01.2014, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Ignacio Camacho musel pred zápasom niekoho uraziť. Tentokrát sa rozhodol prestreliť húštinu tiel a nepokračovať tak v hádzanárskom obliehaní domácej šestnástky. Jeho šajtlička z 25 metrov síce Navasa pretiahla, ale neprekvapila. Kostarický brankár na dvakrát chytá a drží tak akcie svojho mužstva nad vodou.
     
    86
    Domáci kouč sa rozhodol ešte výraznejšie vystužiť zadné rady. Namiesto záložníka Rubéna Garcíu príde obranca Héctor Rodas.
     
    81
    Komickým pádom v šestnástke sa snažil vypýtať penaltu Camarasa. Rozhodca však správne rozpažil, čo sa nepáčilo Pedrovi Ríosovi. Ten vidí za následné protesty žltú kartu.
     
    78
    Bernd Schuster sa púšťa do vabanku. Namiesto Tissoneho totiž prichádza útočník Juanmi. Oplatí sa tento risk?
     
    75
    García si na pravom krídle nádherne obhodil Samuela Garcíu, ktorý ho však následne stiahol k zemi a právom tak vidí žltú kartu.
     
    73
    Na polovici ihriska bol nepríjemne dohratý Portugalčan Duda. Po nepeknom zákroku vidí žltú kartu Nikos Karabelas.
     
    72
    Po rohovom kope sa však chytá za hlavu stopér Sergio Sánchez. Ten totiž akrobatickou koncovkou prekonal brankára Navasa, ale na bránkovej čiare vykopáva loptu Loukas Vyntra. Famózna orientácia od gréckeho stopéra.
     
    67
    Nervozita na trávniku pokračuje. Kartový trest vidia i domáci, keď sa nepekným zákrokom prezentoval na polovici ihriska David Barral.
     
    66
    Po lakti domáceho Juanfrana sa mala takisto ťahať žltá, čo však Mallenco nerobí. Kartičku uvidel až protestujúci Sergio Sánchez.
     
    64
    Jesús Gámez predviedol škaredý zákrok lakťom, po ktorom mohol vidieť i červenú. Nakoniec vidí iba žltú a ani s tou nie je spokojný. Juanfran, ktorý sa zvíja na zemi, by nesúhlasil.
     
    63
    Krátko nato striedajú i hostia. Ihrisko opustí nevýrazný Portillo a na jeho miesto príde stredopoliar z Pobrežia Slonoviny Bobley Anderson.
     
    62
    Výborne hrajúci Andreas Ivanschitz opúšťa ihrisko. Okrem gólovej asistencie vyprodukoval i niekoľko sľubných streleckých pokusov. Na jeho miesto príde Pedro Ríos.
     
    61
    Fernando Tissone sa prezentoval ostrou kosou na polovici ihriska, po ktorej sa na zemi ocitá Camarasa. Tissone vidí za svoj zákrok i žltú kartu.
     
    59
    Keylor Navas predvádza famózny výkon. Duda nasekal v rohu šestnástky niekoľko kľučiek a následne sa odhodlal k obstrelu ľavačkou. Ten však Navas vyráža a následná dorážka od Tissoneho letela nad. Hostia už majú i kusisko smoly.
     
    54
    Santa Cruz rozdal loptu tentokrát doprava, odkiaľ posielal pretiahnutý center Duda. Ten však vracal na hranicu šestnástky Eliseu a tam sa opäť nachádzal Ignacio Camacho. Jeho pokus ľavačkou však mieri tesne vedľa ľavej Navasovej žrde.
     
    51
    Hostia pokračujú v aktívnejšom pojatí hry. Po Santa Cruzovej prihrávke sklepával pod seba Portillo a k strele sa dostal Ignacio Camacho. Jeho projektil spoza šestnástky však mieril iba nad a takmer prizabil jedného z divákov.
     
    46
    Domáci urobili v polčasovej prestávke jednu zmenu. Namiesto Sérgia Pinta príde Camarasa. Uvidíme, ako zafunguje toto striedanie.
     
    44
    Tlak hostí už začínal byť neúprosný, ale domáci sa budú môcť nadýchnuť po hlúpom faule Flávia Ferreiru. Ten netakticky fauloval na polovici ihriska Xumetru a domáci sa tak môžu na konci polčasu nadýchnuť.
     
    34
    Nepríjemnosti Andalúzanov pokračujú. Pre zranenie musí trávnik opustiť defenzívny líder Weligton. Na jeho miesto príde Flávio Ferreira.
     
    25
    Domáci sa po rohovom kope nepresadili a práve naopak, Pedro López musel zastaviť rýchly protiútok hostí. Po podrazení Eliseua vidí žltú kartu.
     
    24
    Na druhej strane sme sledovali ďalšiu krásnu akciu domácich. Barral nádherne spracoval dlhú loptu od Lópeza, následne nabil Ivanschitzovi, ktorý z hranice šestnástky natiahol Caballera. Ten si však s jeho tečovanou ranou poradil a vyráža na ďalší rohový kop.
     
    19
    Levante dalo gól!
    Domáci sa následne dostali i k exekúcii rohového kopu, ktorý vybojoval Xumetra. Loptu si postavil Ivanschitz, ktorý výborne našiel DAVIDA BARRALA, ktorý sa z päťky nemýlil. Jeho hlavička zapadla k pravej žrdi a Caballero nestihol reagovať.
     
    13
    Willy Caballero takmer daroval domácim vedenie. Najskôr zbytočne vybehol na dlhú loptu od Juniora a následne mu vypadla Ivanschitzova strela z diaľky. Na päťke mohol zakončovať Barral, ale na odrazenú loptu nedokázal zareagovať.
     
    7
    Kapitán Duda zahral voľný kop veľmi dobre. Na päťke totiž našiel naskakujúceho Ignacia Camacha, ktorý však hlavičkuje tesne nad. Brankár Keylor Navas to mal všetko pod kontrolou.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Barral

    Karty:   25. López (LVN), 67. Barral (LVN), 73. Karabelas (LVN), 81. Ríos (LVN) – 44. Flávio (MLG), 61. Tissone (MLG), 64. Gámez (MLG), 66. Sánchez (MLG), 75. Samu (MLG)


    Levante UD: K. Navas – P. López, Vyntra, Karabelas, Juanfran (C) – S. Junior, S. Pinto – Xumetra, R. García, Ivanschitz – Barral
    Náhradníci: Jiménez – Rodas, El Zhar, Ángel, El Adoua, Pedro Ríos, Camarasa

    Malaga CF: Caballero – Gámez, S. Sánchez, Weligton, Eliseu – Camacho, Tissone – Duda (C), Portillo, Samu – Santa Cruz
    Náhradníci: Kameni – Flávio, Anderson, Morales, Chen, Juanmi, Darder

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – R. Díaz, R. Cabanero – F. Castillejo