Espanyol – Valladolid 4:2 (kon.) | Getafe – Barcelona 2:5 (kon.) | Bilbao – Rayo Vallecano 2:1 (kon.)
Vigo – Osasuna 1:1 (kon.) | Valencia – Real Madrid 2:3 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:1 (1:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 22.12.2013, 19:00 • San Mamés Barria • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemné prežitie vianočných sviatkov! (20:54:29)
     
    90+2
    Gálvez sa dostal ku strele, no tá bola odrazená na rohový kop! Obrovský tlak hostí!
     
    90+2
    Rubén prichádza do pokutového územia Bilbaa na prípadnú hlavičku či strelu!
     
    90
    Nastavujú sa tri minúty!
     
    88
    Iraola preniesol hru na Gómeza, ktorému sa podarilo oklamať Tita a pred sebou mal len Rubéna, no so svojou strelou zbytočne čakal a kapitán Raya mu do nej dokázal v poslednej chvíli vopchať nohu!
     
    86
    Pri striedačkách sa tvrdým sklzom na Rica previnil Adrián, ktorý za tento zákrok inkasuje žltú kartu.
     
    82
    Hostia sa rozhodli striedať: trávnik opúšťa Castro, nahradí ho Trashorras.
     
    79
    Posledné striedanie Bilbaa: ihrisko opúšťa Iker Muniain, opačným smerom putuje Beñat Etxebarria.
     
    76
    Domáci teraz zahodili nemožné! Najprv sa po Ricovom nákope dostal ku lopte Susaeta, ktorý kľučkou obišiel vybehnutého Rubéna vošiel do šestnástky, kde poslal loptu na Iraolu, no ten zo stopercentnej šance trafil len protihráča a od neho sa lopta odrazila do tyčky! Hostia tak prežili klinickú smrť a stále môžu pomýšľať na bodový zisk.
     
    74
    Striedanie Raya Vallecana: v dnešnom zápase končí Alberto Perea, nahradí ho Nera Castillo.
     
    66
    Bilbao dalo gól!

    MIKEL RICO vracia svojmu tímu vedenie! Do gólovej akcie domácich sa zapojili obaja striedajúci hráči a bol to práve Gómez, ktorý poslal pred Rubéna nepríjemný center, po ktorý sa rozhodol ísť sám gólman hostí, čo bola veľká chyba, pretože lopta sa odrazila na nohu Rica a ten prestrelil všetko čo mu stálo v ceste – 2:1!
     
    65
    Dvojnásobné striedanie na strane domácich: ihrisko opúšťajú Toquero a Ander Herrera, opačným smerom putujú Aduriz a Gómez.
     
    64
    Susaeta sa na druhej strane ocitol sám pred Rubénom, no ten svoj lob nezdvihol dostatočne a hostia sa tak ubránili!
     
    61
    Rayo Vallecano dalo gól!

    Hostia vyrovnávajú! Po chybej rozohrávke Mikela San Josého odcentroval loptu do veľkého vápna Bangoura, Adrián ho predĺžil na zadnú tyč, kde loptu zachytil Viera a po ňom ju do opustenej brány nožničkami usmernil ALBERTO BUENO – 1:1!
     
    57
    Domáci sa po autovom vhadzovaní snažili o rýchly prechod do útoku, no namiesto toho o loptu prišli a po Vierovej strele z 25 metrov musel Iraizoz zasahovať!
     
    49
    Protiútok Bilbaa zastavil svojim faulom Tito, ktorý za dres potiahol unikajúceho Susaetu.
     
    48
    Parádna akcia domácich! Muniain dostal loptu do behu a následne ju posielal krížom na Toquera, ktorý v sklze netrafil prázdnu bránu!
     
    47
    Rayo sa napokon dostalo ku strele a hráčom, ktorý ohrozil Iraizoza bol Adrián, ktorého strelu vyrazil domáci gólman na roh!
     
    32
    Bilbao dalo gól!

    Athletic Bilbao sa dostáva do zaslúženého vedenia! Po Susaetovom centri sa lopta vo vápne hostí poriadne roztancovala a skrotiť ju dokázal až MIKEL SAN JOSÉ, ktorý pätičkou otvára skóre – 1:0!
     
    30
    Susaeta teraz parádnym centrom našiel Toquera, no ten aj vďaka Titovi nedokázal trafiť odkrytú bránu Vallecana! Nasledovať bude roh v podaní Bilbaa.
     
    27
    Bangoura sa dostal ku lopte po Balenziagovej chybe, no hráč Raya sa rozhodol, že všetku zodpovednosť zoberie na seba a rozhodol sa pre strelu z uhla, no tú Iraizozo vyrazil pred seba, kde sa nachádzali hráči Bilbaa a tí loptu upratali do bezpečia!
     
    24
    Veľká chyba hostí teraz poslala domácich do protiútoku, no Iraolovi zmenšil strelecký uhol Rubén, ktorý jeho pokus o jasličky v poslednej chvíli zachytil!
     
    9
    Ander Herrera poslal loptu na rozbehnutého Iturraspeho, ktorý ju ešte priťukol na voľného Toquera, no ten sa do nej oprel slabo Rubén gólu zabránil!
     
    5
    Bilbao si vybojovalo rohový kop, ktorý takmer skončil gólom! Susaeta našiel na hranici malého vápna San Josého, no ten len opečiatkoval brvno Rubénovej svätyne!

    Roland Hric

    Góly: 32. San José, 66. Mikel Rico – 61. Bueno

    Karty:   49. Tito (VAL), 86. Adrián (VAL)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, Gurpegi (C), San José, Balenziaga – Susaeta, Iturraspe, A. Herrera (65. I. Gómez), M. Rico, Muniain (79. Etxebarria) – Toquero (65. Aduriz)
    Náhradníci: Herrerín – Ekiza, Morán, Etxebarria, de Marcos, I. Gómez, Aduriz

    Rayo Vallecano: Rubén – Tito (C), Castro (82. Trashorras), Gálvez, Mojica – Bangoura, Ñíguez, Bueno, Adrián, Perea (74. Castillo) – Viera
    Náhradníci: Cobeño – Rodri, Baena, Trashorras, Castillo, Falqué, Embarba

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Moisés Mateo, Francisco García