Kerkrade – Amsterdam 1:2 (kon.) | Groningen – Nijmegen 5:2 (kon.) | GA Eagles – Utrecht 2:1 (kon.)
Eindhoven – Den Haag 2:0 (kon.)
koniec
Go Ahead Eagles
2:1 (1:1)
FC Utrecht
cz Nedeľa 22.12.2013, 14:30 • De Adelaarshorst, Deventer • Holandská Eredivisie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Nováček Go Ahead Eagles má na kontě dvacet bodů, drží se na třinácté příčce, nicméně od sestupového pásma není vzdálený natolik, aby mohl o vánočních svátcích zůstat klidný. Utrecht je v tabulce osmý, naposledy mu přerušil vítěznou sérii tří zápasů PSV Eindhoven.
     
    Jakmile domácí narazí na někoho ze špičky Eredivisie, konfrontace s ní povětšinou nedopadne dobře. Potvrzují to jen nedávné výsledky, Vitesse, Heerenveen i Twente je porazili, navíc všechny tři kluby dokázaly skórovat třikrát. Utrecht přece jenom nepatří k úplně tomu nejlepšímu, co nizozemská liga může nabídnout, ale ani k tomu nejhoršímu.
     
    Hosté na svého soupeře nevzpomínají v nejlepším, právě v rámci prvního kola s ním jen remizovali 1:1. Narozdíl od svého soupeře museli absolvovat utkání KNVB Bekeru, které pro ně bylo na hřišti Cambuuru úspěšné (vítězství 2:0), ale také jim sebralo zajisté fyzické síly.
     
    Utrecht bohužel hlásí hned několik absencí, obejít se bude muset bez Duplana, Mulengy, van de Guny, Nilssona, Martenssona a Janssena. Hodně nepovedené utkání s PSV (porážka 1:5) navíc nedohráli pro červené karty Bulthuis s De Ridderem, kteří tak v tomto kole budou stát. Eagles postrádají tři borce, konkrétně Schroyena, Koldera a Spanjaarda.
     
    Úvodní sestavy:

    Go Ahead Eagles: Room – Schmidt, Vriends, van der Linden, Schenk – Overgoor, Rijsdijk, Türüc – Antonia, Falkenburg, Houtkoop
    Náhradníci: Amevor, Cummins, Lambooij, Pot, Godee, Oostinjen, Kavak

    FC Utrecht: Ruiter – Markiet, Derijck, Heerings, van der Maarel – Diemers, Toornstra, Ayoub – Sarota, Badjeck, Oar
    Náhradníci: Takagi, Schepers, Cortie, Bjelica, Pappot, Verhoeven, van der Stoep

    Rozhodčí: Wiedemeijer – Janson, Kleinjan.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Velká možnost pro domácí Eagles hned zkraje utkání! Antonia dostal parádní přihrávku do vápna, gólman Ruiter ovšem skvěle vyběhl a v šanci mu zamezil. Následně se k dorážce o kousek nedostal Houtkoop.
     
    4
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Hosté skórují ze své první větší možnosti zápasu. Oar se uvolnil na levé straně, naběhl si na hranici vápna, odkud předložil přihrávku na volného CEDRICA BADJECKA, jenž neměl problém z blízkosti zacílit do úplně prázdné branky. Asistence: Tommy Oar.
     
    6
    Pro Go Ahead je inkasování celkem velká rána. Právě takhle utkání s Utrechtem rohodně začít nechtěl.
     
    8
    Heerings posílal dlouhou přihrávku na Sarotu, ten se snažil ještě míč posunout na rozeběhnutého spoluhráče, míč ale zachytil jeden z obránců domácího celku.
     
    9
    Poslední minutu se převážně vhazuje, Utrecht získává metry navíc podobně jako v americkém fotbale.
     
    10
    Trochu zbytečná žlutá karta pro Oara (UTR). Tenhle souboj by určitě nic nevyřešil, Vriendse zasáhl skluzem až příliš ostře.
     
    11
    Utrecht zahrával dva rohové kopy. Nejprve se k míč nedostal Ayoub, po centru Toornstry zase nedošlo k ohrožení branky Rooma.
     
    13
    Hosté skvěle presují, Room měl se svými spoluhráči velký problém dostat míč tam, kam potřebují. Málem se k němu dostal Oar.
     
    14
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Skvělá odpověď Eagles na úvodní gól soupeře. Rychlý brejk proměnili ve vyrovnávací branku. Hra se z pravé strany přesunula nalevo, odkud Houtkoop přihrál na malé vápno na Türüce, ten ještě předložil míč na lépe postaveného JEFFREYE RIJSDIJKA, jenž v pohodě pálil do poloodkryté branky. Asistence: Deniz Türüc.
     
    17
    Antonia si nabíhal na přihrávku skrz vápno ke druhé tyčce, jeden z obránců Utrechtu pro jistoptu odvrátil míč do zámezí.
     
    18
    Utkání je zatím z obou stran hodně vyrovnané. Je vidět, že oba týmy prahnou po třech bodech, snaží se o rychlé výpady, zkrátka útočí do plných.
     
    20
    Hosté nyní špatně zakombinovali. Markiet nyní přihrál svému spoluhráči pouze do autu. U míče tak zůstane soupeř.
     
    22
    Ano Eagles se nyní nepodařilo dobře přihrát, Markiet tak mohl v pohodě kontrolovat. Odkopávat od brány bude Ruiter.
     
    23
    Hra se v posledních minutách hodně uklidnila. Oba týmy jsou nyní úplně bez pohybu, kdo má na kopačce balón, prakticky neví, komu ho předat dál.
     
    24
    Antonia se dostal k míči těsně na hranici vápna. Kličkou si ho srovnal na svou silnější nohu a vypálil. Jeho rána nebyla tolik povedená, nakonec skončila pouze nad břevnem.
     
    25
    Antonia během krátké chvíle znovu u míče, tentokráte se mu odcentrovat nepodařilo. Napálil jen stojícího Markieta před sebou.
     
    27
    Bylo to trošku s komplikacemi a ne že ne... Toornstra si nabíhal na dlouhou kolmici, křižoval ho ale skvěle jeden z obránců, který chtěl míč přenechat Roomovi. Ten ho ale do náruče nesebral a pustil ho do zámezí. Přitom soupeř se k němu nakonec nedostal o kousek.
     
    29
    Oar si nabíhal na dlouhý pas, málem se k němu nakonec dostal. Room však včas vyběhl a míč odkopl pryč od své branky, jak nejdál to šlo.
     
    30
    Tahle chyba mohla Utrecht stát opravdu hodně. Heerings zaškobrtl, takže mu míč sebral z kopačky dotírající Falkenburg. Ten se ocitl tváří v tvář gólmanovi Ruiterovi, jehož domácí forvard prostřelit nedokázal.
     
    32
    Nádherně to nyní ubránili domácí. Velký pres se hostům nakonec nevyplatil, hra na jeden dotek od Antonii až k Schmidtovi soupeři zamezila v jakémkoli podnikání.
     
    33
    Room musel být určitě na pozoru. Hosté nepříjemně kombinovali za jeho šestnáctkou, až se nakonec dostal ke střele Toornstra. Zamířil však jen na tribuny za brankou.
     
    34
    Antonia předal míč doleva na Houtkoopa, který se snažil vystřelit ze střední vzdálenosti, jenže ani jemu koncovka nevyšla.
     
    35
    Toornstra dostal centr pouze do ofsajdu, sudí Wiedemeijer musel kvůli tomuto porušení pravidel přerušit hru.
     
    37
    Oar nejprve rohový kop zahrál na zadní tyč, kde odvrátil do zámezí Schenk. Ani další centr z rohového čtvrtkruhu Utrech nezužitkoval.
     
    38
    Ayoub měl před sebou hodně prostoru, možná ale trochu zbrkle centroval předčasně na svého spoluhráče. Ví to, zklamaně se držel za hlavu.
     
    39
    Falkenburg dostal přihrávku do vápna, míč odtud napálil z voleje levačkou. Byl ovšem důrazně bráněný, nemohl nic moc dělat, takže slabý pokus skončil jen na reklamním panelu za brankou.
     
    40
    Také Eagles začali skvěle presovat. Markiet přihrál na Ayouba, který byl okamžitě pod tlakem. A nakonec krkololmně přihrával dozadu na gólmana Ruitera.
     
    42
    Tři minuty do konce. Opět na řadu přišla vlna slabší atraktivnosti fotbalu, oba týmy se spíše drží na svých polovinách a vyčkávají na chybu soupeře.
     
    44
    Minuta do konce. Jak je vidno, skóre by se v závěru poločasu měnit nemělo.
     
    První poločas skončil.
     
    Hodně vyrovnaný souboj spolu svádí domácí Eagles s hostujícím Utrechtem. Ten sice dokázal do první půle vstoupit tím nejlepším možným způsobem, když se po 4 minutách hry trefil Badjeck, korigovat ovšem dokázal za deset minut Rijsdijk. Průběžný výsledek 1:1 zatím utkání sluší.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Ayoub si nyní pomohl útočným faulem, u míče tak zůstanou hosté.
     
    50
    První pětiminutovka je tak trochu ospalá. Nehraje se v tak vysokém tempu, oba týmy mají problémy s přesností přihrávek.
     
    51
    Badjeck se uvolnil na pravé straně, jeho následný centr byl ovšem sražený do zámezí. Rohový kop Oara pak zase nenašel správného adresáta.
     
    53
    Milý obrázek z domácího kotle. Hlavní lodivod a vůdce, stojící na jakési rampě, přivedl k sobě malého kluka. A ten je z nečekané návštěvy evidentně nadšený.
     
    54
    Markiet vrazil zezadu do protihráče, domácí tak měli k dispozici standardku, ta ale k ohrožení brány Ruitera nevedla.
     
    57
    Ayoub se nyní neprosadil k centru, vybojoval alespoň rohový kop. Exekutor Oar zase neuspěl.
     
    58
    Na Derijcka (UTR) skvěle zatlačil Rijsdijk, který donutil belgického obránce zatáhnout ho za dres. Druhá žlutá karta v tomto zápase.
     
    59
    Overgoor si trošku nerozumněl se spoluhráčem při zahrávání přímého kopu, takže se k míči dostal pozdě. Podle toho také jeho pumelice skončila – jen hodně nad brankou Ruitera.
     
    60
    První čtvrthodina tohoto poločasu nám zatím nenabídla vůbec nic zajímavého. Oba týmy útočí maximálně ve čtyřech lidech a to se na jejich ofenzivní snaze negativně projevuje.
     
    62
    To by chtěl Antonia moc... Ve vápně upadl spíše vlastní vinou než vinou někoho jiného, sudí Wiedemeijer neváhal ani vteřinu a penaltu správně neodpískal. Na druhé straně se naopak k dobré střele dostal Badjeck, avšak jeho přízemní pokus zlikvidoval gólman Room.
     
    63
    Malý kluk stále zůstává na rampě spolu s vůdcem domácího kotle. Tentokráte se již pustil do aktivního fandění.
     
    64
    Toornstra se málem dostal ke střele, nakonec si ale pomohl útočnm faulem. Odkopávat od branky bude Room.
     
    65
    Kapitán Toornstra se dnes dost těžko prosazuje, je celkem dobře bráněný. Jako v tomto případě, kdy mu míč z nohy odkopl jeden z protihráčů.
     
    67
    Jednoduchá akce Utrechtu. Oar přihrál doprava na Toornstru, ten od lajny poslal balón zpátky na svého spoluhráče na bližší tyč, bohužel ke střele se nedostal. Diemers pak z dorážky zamířil pouze mimo.
     
    68
    Rohový kop Oara skončil na zadní tyči, kde se dobře prosadili Ayoub i Derijck, druhý jmenovaný nakonec hlavičkoval vedle.
     
    70
    Dvacet minut do konce. Pokud se v útoku oba týmy výrazněji nezlepší, skončí utkání tak, jako je nyní nastavený ukazatel skóre.
     
    72
    Antonia vybojoval míč pro Overgoora, ten vypálil ze střední vzdálenosti, pouze však doprostřed brány, kde stál gólman Ruiter.
     
    73
    Byla nařízena penalta. Tady nebylo co řešit – van der Maarel nešikovně podkopl zezadu nabíhajícího protihráče a sudí Wiedemeijer ukázal nekompromisně na bílý puntík.
     
    73
    Van der Maarel (UTR) dostal ještě za svůj faul v pokutovém území žlutou kartu.
     
    74
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Kapitán JOP VAN DER LINDEN vzal odpovědnost na sebe a bez nervů zamířil tam, kam potřeboval.
     
    75
    Eagles mohli navýšit vedení! Rijsdijk si v malém vápně příliš snadno poradil s obráncem Derijck, kterého obehrál jednoduchou kličkou, z blízkosti ho vychytal skvěle Ruiter.
     
    76
    Teď se drží za hlavu Falkenburg! Ten má dnes opravdovou smůlu v koncovce. Skvěle mu přihrál aktivní Rijsdijk, po jehož asistenci domácí forvard trestuhodně minul.
     
    78
    Proměněná penalta zápas hodně oživila. Go Ahead využívá volných prostorů, Utrecht totiž stále více otevírá hru.
     
    79
    Antonia stihl míč na levé straně, s první přihrávkou neuspěl, s druhou také ne. Míč trefil van der Maarela do nohy a ne do ruky, jak se celý stadion domníval.
     
    80
    Antonia dokázal přesprintovat van der Maarela a odcentroval nebezpečně do vápna. Tam si nakonec hostující obrana poradila.
     
    81
    Van der Maarel vůbec Antoniovi nestíhá. Opět si ho obhodil parádní kličkou, tentokráte ale domácímu útočníkovi podklouzla noha, takže nakonec ani nepřihrál.
     
    82
    Vůbec první střídání tohoto zápasu. Ze hřiště odešel dnes hodně nevýrazný Sarota, na poslední minuty ho nahrazuje van der Stoep.
     
    Dnešní utkání sleduje 7358 diváků.
     
    84
    Ayoub se nyní zlobí na svého spoluhráče, centr ze standardky totiž doletěl jen k rukavicícm Rooma.
     
    85
    Antonia zatáhl balón opět podél levé strany, obloučkem hledal Falkenburga, jemuž nakonec míč sebral z hlavy dobře zashující Heerings. O pár vteřin později pálil Houtkoop, ale pouze vedle brány.
     
    86
    Houtkoop nyní leží na zemi, zřejmě dostal křeč. Rozhodčí Wiedemeijer ho posílá za lajnu, aby se doošetřil za ní.
     
    87
    Antonia si snažil vymodlit faul, ale do protihráče spíše jen naskočil. Wiedemeijer mu na špek neskočil.
     
    88
    Domácí sahají ke dvěma střídáním. Ze hry odešel Houtkoop spolu s Overgoorem, jež nahrazuje Amevor a Godee.
     
    89
    Antonia ve velké možnosti, jak definitivně rozhodnout o třech bodech. Jenže z úhlu po kratkém sólu ho skvěle vychytal Ruiter.
     
    90+1
    Utrecht měl skvělou příležitosti, jak srovnat! Rohový kop byl zahraný velmi nebezpečně do ohně, kde se zjevil Ayoub. Jeho hlavičce chyběla jen větší přenost, takhle zamířila jen doprostřed brány, kde stál připravený Room.
     
    90+2
    Eagles se v současné chvíli pouze brání v jednácti lidech na vlastní polovině. Proti takovému valu to budou mít hosté velmi těžké.
     
    90+3
    Taktické střídání Eagles. Ze hry jde autor prvního gólu Rijsdijk, na hřiště přichází Lambooij.
     
    Konec zápasu.
     
    Eagles nakonec dokázali ve druhé půli skórovat z penalty, a otočili tak nepříznivý stav ve svůj prospěch. Druhé dějství bylo už hlavně o bojovnosti, pěkných akcí jsme neměli možnost vidět tolik jako v tom prvním. Utrecht opět nebude vzpomínat na Go Ahead v dobrém, po remíze z 1. kola s ním tentokráte neuhrál ani bod.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (16:24:15)

    Patrik Sandev

    Góly: 14. Rijsdijk, 74. van der Linden (pen.) – 4. Badjeck

    Karty:   10. Oar (UTR), 58. Derijck (UTR), 73. van der Maarel (UTR)


    Go Ahead Eagles: Room – Schmidt, Vriends, van der Linden, Schenk – Overgoor (88. Amevor), Rijsdijk (90+3. Lambooij), Türüc – Antonia, Falkenburg, Houtkoop (88. Godee)
    Náhradníci: Amevor, Cummins, Lambooij, Pot, Godee, Oostinjen, Kavak

    FC Utrecht: Ruiter – Markiet, Derijck, Heerings, van der Maarel – Diemers, Toornstra, Ayoub – Sarota (82. van der Stoep), Badjeck, Oar
    Náhradníci: Takagi, Schepers, Cortie, Bjelica, Pappot, Verhoeven, van der Stoep

    Rozhodca: Wiedemeijer – Janson, Kleinjan

    Diváci: 7358