Kerkrade – Amsterdam 1:2 (kon.) | Groningen – Nijmegen 5:2 (kon.) | GA Eagles – Utrecht 2:1 (kon.)
Eindhoven – Den Haag 2:0 (kon.)
koniec
FC Groningen
5:2 (3:0)
NEC Nijmegen
cz Nedeľa 22.12.2013, 14:30 • Euroborg, Groningen • Holandská Eredivisie
     
    70
    Groningen právě vstřelil branku!
    Zatímco před malou chvíli MICHAEL DE LEEUW neuspěl, tentokrát už se může radovat. Adorjánovu přihrávku vyrazil Johnsson právě k De Leeuwovi, jenž měl před sebou už snadný úkol – dorazit míč do prázdné brány.
     
    63
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Tak to je nepříjemná komplikace pro Groningen! ALIREZA JAHANBAKŠ si našel prostor pro zakončení a nádhernou střelou z pětadvaceti metrů vymetl pavučiny v levém horním rohu Bizotovy svatyně – 4:2.
     
    57
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Máme tu snížení! Alireza Jahanbakš se sice k zakončení nedostal, výborně si ale všiml volného CHRISTOPHA HEMLEINA, který využil dostatku prostoru, jež mu domácí obrana poskytla, a přesně zacílil – 4:1.
     
    49
    Groningen právě vstřelil branku!
    MICHAEL DE LEEUW přidává čtvrtý gól domácího celku! Útočník Groningenu využil přesného centru Magnasca a efektně patičkou usměrnil míč přesně k tyči. Nádherný gól – 4:0.
     
    27
    Groningen právě vstřelil branku!
    Maikel Kieftenbeld poslal centr do šestnáctky Nijmegenu, RENS VAN EIJDEN se snažil míč odkopnout, ovšem zasáhl jej tak nešťastně, že ho poslal přesně za záda Johnssona – 3:0.
     
    24
    Groningen právě vstřelil branku!
    Hosté udělali chybu ve středu pole, Botteghin poslal přihrávku do běhu FILIPU KOSTIĆOVI, jenž se uvnitř pokutového území Nijmegenu zbavil bránícího hráče a střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0.
     
    14
    Groningen právě vstřelil branku!
    Hned z první pořádné šance utkání tu máme gól! Magnascova přihrávka se dostala až k MICHAEL DE LEEUWOVI, jenž si našel místo k zakončení a ze strany překonal brankáře Johnssona – 0:1.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 14. De Leeuw, 24. Kostić, 27. Van Eijden (vla.), 49. De Leeuw, 70. De Leeuw – 57. Hemlein, 63. Jahanbakš

    Karty:   56. Magnasco (GRO) – 44. Koolwijk (NIJ), 90+1. Conboy (NIJ)


    FC Groningen: (4-3-3) Bizot – Magnasco, Eric Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum – Kieftenbeld (80. Lindgren), Chery, Adorján (71. Hiariej) – Kirm, De Leeuw (89. Zeefuik), Kostić.
    Náhradníci: Luciano – Burnet, Letschert, Lindgren, Hiariej, Živković, Zeefuik.

    NEC Nijmegen: (4-3-3) Johnsson – Vermijl, Van Eijden, Disveld, Leiwakabessy – Conboy, Koolwijk (52. Štefánik), Rieks (67. Foor) – Hemlein, Jahanbakš (83. Diarra), Jantscher.
    Náhradníci: Smits – Breuer, foor, Loen, Roorda, Šfefánik, Diarra

    Rozhodca: Janssen – Brink, De Vree.