Zwolle – Twente 1:1 (kon.) | Breda – Eindhoven 2:1 (kon.) | Nijmegen – Amsterdam 0:3 (kon.)
Feyenoord – Alkmaar 2:2 (kon.)
koniec
NEC Nijmegen
0:3 (0:2)
Ajax Amsterdam
cz Nedeľa 10.11.2013, 14:30 • Goffertstadion (kapacita, 12 500 diváků). • Holandská Eredivisie
     
    90+2
    Leiwakabessy byl blízko čestnému úspěchu! Poté, co se k němu odrazil míč, napálil jej zhruba ze třiceti metrů a s pomocí bloku nastřelil břevno!
     
    84
    Za potlesku a vyvolávání svého jména odchází střídat střelec dvou branek a kapitán Ajaxu, Siem De Jong. Na posledních pár minut jej nahradí Danny Hoesen.
     
    75
    Anglický útočník, který strávil většinu dosavadní kariéry ve skotské Premier leauge, utkání nedohraje. Nahradí jej německý útočník Christoph Hemlein, jenž přišel do NEC před sezónou zdarma z bundesligového Stuttgartu.
     
    74
    Domácí podruhé střídají. Nevýrazného kapitána domácích, Ryana Koolwijka, nahradil německý záložník Marcel Sutter.
     
    72
    Ajax právě vstřelil branku!
    Dá se říct, že je definitivně rozhodnuto! Protiútok zakončili hráči Ajaxu učebnicově, Schöne po přijetí přihrávky ve vápně zvedl hlavu a našel na hranici šestnáctky SIEMA DE JONGA, který napálil míč z voleje a trefil přesně volný prostor pod padajícím Johnssonem. Hráči hostů se nyní radují přímo pod nadšeným sektorem svých fanoušků – 0:3!
     
    69
    Velká šance na zvýšení náskoku nyní minul o vlásek Siem De Jong! Po centru Klaasena kapitán "Kopiníků" orazítkoval hlavou břevno!
     
    67
    Leiwakabessy nyní tvrdě sestřelil na pravé straně Klaasena a vidí po zásluze žlutou kartu.
     
    65
    Ajax Amsterdam podruhé v utkání střídají. Islanďana Sightórssona nahrazuje mladá dánská krev, Viktor Fischer.
     
    58
    Tvrdost Michaela Higdona je nyní kontraproduktivní. Anglický forvard, jenž byl již napomínám rozhodčím Kuipersem, se dopustil čtvrtého faulu v utkání a nyní již inkasuje žlutou kartu. Sightórssonovi kotníky dostaly pořádně zabrat.
     
    54
    NEC nejspíš měl zahrávat penaltu! Po hlavičce Conboye se míč odrazil od ruky jednoho z bránících v červeno-bílém. Rozhodčí Kuipers k nelibosti domácích hráčů a fanoušků zůstává klidným.
     
    50
    Střídají také hosté. Frank De Boer posílá na hřiště zkušenost a zvětšuje tak mladý věkový průměr v jedenáctce hrajících hráčů. Odchází Daley Blind, na jehož místo nabíhá někdejší dánský reprezentant Christian Poulsen.
     
    46
    Ano, a je to pochopitelně domácí trenér Anton Janssen, který tahá z rukávu prvního žolíka. Odchází obránce Breuer a příchází íránský forvard Alireza Jahanbakš.
     
    45
    A mohlo být takřka rozhodnuto! To by ovšem musel trefil Kolbeinn Sightórsson úplně prázdnou branku! Islanďan dostal krásnou přihrávku od jednoho ze spoluhráčů za obranu, kličkou se zbavil i brankáře Johnssona, avšak jeho zakončení na branku zívající prázdnotou rozvlnilo pouze boční síť!
     
    28
    Ajax právě vstřelil branku!
    To je hodně kruté pro domácí, kteří dostávají, pro Ajax velmi šťastný a důležitý, druhý gól. Po centru Klaasena se míč odrazil k Schönemu, který následně našel Sightórssona. Islandský útočník udělal Johnssonovi kličku a naservíroval po brankové čáře bonbónek pro tvůrce předchozí brankové situace, NICOLAIE BOILESENA. Dánský obránce už jen doklepl – 0:2! To už se bude domácím těžko otáčet...
     
    26
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ovšem, nakonec se to Ajaxu povedlo a dostávají se, nyní až příliš snadně do vedení. Boilesen si zpracoval míč těsně za půlícím kruhem a nacentroval přesně na hlavu kapitána SIEMA DE JONGA, jenž zachoval ledově chladnou hlavu. Poslal míč do protipohybu Johnssona – 0:1!

    Dominik Tobola

    Góly: 26. De Jong, 28. Boilesen, 72. De Jong

    Karty:   58. Higdon (NIJ), 67. Leiwakabessy (NIJ)


    NEC Nijmegen: Johnsson – Lewiakabessy, Čmovš, Breuer (45. Jahanbakš), Vermijl – Conboy, Koolwijk (74. Sutter), Pálsson – Jantscher, Higdon (75. Hemlein), Rieks.
    Náhradníci: Gentenaar – Roorda, Haitz, Hemlein, Foor, Sutter, Jakanbakš.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Boilesen, Denswil, Veltman, van Rhijn – Serero, Blind (50. Poulsen), Klaasen – Sightórsson (65. Fischer), De Jong (84. Hoesen), Schöne.
    Náhradníci: Vermeer – Moisander, Poulsen, Fischer, Andersen, Hoesen, van der Hoorn.

    Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra – Erwin Blank (všichni NED).