Zwolle – Twente 1:1 (kon.) | Breda – Eindhoven 2:1 (kon.) | Nijmegen – Amsterdam 0:3 (kon.)
Feyenoord – Alkmaar 2:2 (kon.)
koniec
NEC Nijmegen
0:3 (0:2)
Ajax Amsterdam
cz Nedeľa 10.11.2013, 14:30 • Goffertstadion (kapacita, 12 500 diváků). • Holandská Eredivisie
     
    72
    Ajax právě vstřelil branku!
    Dá se říct, že je definitivně rozhodnuto! Protiútok zakončili hráči Ajaxu učebnicově, Schöne po přijetí přihrávky ve vápně zvedl hlavu a našel na hranici šestnáctky SIEMA DE JONGA, který napálil míč z voleje a trefil přesně volný prostor pod padajícím Johnssonem. Hráči hostů se nyní radují přímo pod nadšeným sektorem svých fanoušků – 0:3!
     
    28
    Ajax právě vstřelil branku!
    To je hodně kruté pro domácí, kteří dostávají, pro Ajax velmi šťastný a důležitý, druhý gól. Po centru Klaasena se míč odrazil k Schönemu, který následně našel Sightórssona. Islandský útočník udělal Johnssonovi kličku a naservíroval po brankové čáře bonbónek pro tvůrce předchozí brankové situace, NICOLAIE BOILESENA. Dánský obránce už jen doklepl – 0:2! To už se bude domácím těžko otáčet...
     
    26
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ovšem, nakonec se to Ajaxu povedlo a dostávají se, nyní až příliš snadně do vedení. Boilesen si zpracoval míč těsně za půlícím kruhem a nacentroval přesně na hlavu kapitána SIEMA DE JONGA, jenž zachoval ledově chladnou hlavu. Poslal míč do protipohybu Johnssona – 0:1!

    Dominik Tobola

    Góly: 26. De Jong, 28. Boilesen, 72. De Jong

    Karty:   58. Higdon (NIJ), 67. Leiwakabessy (NIJ)


    NEC Nijmegen: Johnsson – Lewiakabessy, Čmovš, Breuer (45. Jahanbakš), Vermijl – Conboy, Koolwijk (74. Sutter), Pálsson – Jantscher, Higdon (75. Hemlein), Rieks.
    Náhradníci: Gentenaar – Roorda, Haitz, Hemlein, Foor, Sutter, Jakanbakš.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Boilesen, Denswil, Veltman, van Rhijn – Serero, Blind (50. Poulsen), Klaasen – Sightórsson (65. Fischer), De Jong (84. Hoesen), Schöne.
    Náhradníci: Vermeer – Moisander, Poulsen, Fischer, Andersen, Hoesen, van der Hoorn.

    Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra – Erwin Blank (všichni NED).