Košice – Poprad 5:0 (kon.) | Trenčín – Žilina 3:1 (kon.) | Skalica – Martin 1:2 (po s.n.)
Zvolen – Nitra 4:0 (kon.) | Piešťany – B. Bystrica 4:3 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Košice
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
HK Poprad
Nedeľa 03.11.2013, 16:30Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Košice porážajú Poprad jednoznačne 5:0. Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť. S prianím pekného zvyšku večera sa s vami lúči Veronika Pancuráková. (18:26:55)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    58:36
    Dnešné stretnutie sleduje 3564 divákov.
     
    57:46
    Dnešné stretnutie úplne ovládli domáci hokejisti, ktorí sa do vedenia dostali zásluhou troch presných zásahov mladíkov, ktoré v záverečnej časti hry iba zvýšili skúsení borci.
     
    56:58
    Domáca aréna už oslavuje zisk troch bodov, hostia z Popradu sa márne snažia o čestná presný zásah, Košičania sú rázne proti.
     
    54:53
    Košice dali gól!

    Presný zásah domácich platí a stav na kocke je 5:0! Hlavný arbiter sa neradil dlho a prudkú strelu, ktorej autorom bol JIŘÍ BICEK označil za gólovú. O asistencie sa postarali Peter Sojčík a Tomáš Marcinko.
     
    54:53
    Košičania dali gól? Uvidíme, bude sa telefonovať!
     
    53:02
    Košickí hokejisti majú stretnutie plne vo svojej moci a súpera už do ničoho nepúšťajú.
     
    51:54
    Z času ostávajúceho do konca stretnutia sa stále viac a viac ukrajuje a na ľade to už nevyzerá na žiadne obrátenie skóre. Košický brankár Hylák sa približuje k svojmu prvému čistému kontu v sezóne.
     
    50:34
    Domáci brankár Hylák nenecháva nič na náhodu a stále si drží čisté konto. Puk sa k nemu odrazil od zadného mantinelu, ale pre istotu ho prd dobiedzajúcimi protihráčmi prikryl telom.
     
    50:00
    Do konca stretnutia ostáva presne 10 minút. s najväčšou pravdepodobnosťou je však už o jeho víťazovi rozhodnuté.
     
    49:02
    A Hylák môže už po druhýkrát v stretnutí ďakovať konštrukcii svojej svätyne! Po ďalekonosnej strele Matúša Paločka puk iba tvrdo opečiatkoval žrď domácej svätyne a skóre ostáva nezmenené.
     
    47:46
    Ale v pozore musí byť aj Hylák, tentokrát sa spoľahlivo presunul k žrdi po strele od niektorého z protihráčov.
     
    47:23
    Domáci hokejisti sú stále pri chuti a stretnutie si naďalej užívajú . V útočnom pásme im ale v ceste stojí Sidor, ktorý robí čo môže, aby Poprad stále udržal v hre.
     
    46:02
    Domácim zjavne nestačilo. Hinďoš sa sám pustil až do zakončenia, lenže pri pravej žrdi si SIdor dal pozor a nenechal tam žiaden priestor na puk.
     
    45:03
    Košice dali gól!

    Domáci vedú rozdielom štyroch presných zásahov! GABRIEL SPILAR opäť predviedol svoje hokejové umenie, získal puk v útočnom pásme, oklamal obranu a aj gólmana a chladnokrvne zakončil. Asistencie: Miroslav Macejko a Richard Jenčík.
     
    44:32
    Sojčík v útočnom pásme prenechal puk Marcinkovi, ktorý ešte nesebecky hľadal Spilara, lenže tesne pred ním puk vypichol niekto z hosťujúcich hráčov.
     
    42:38
    Popradskí hokejisti sa snažia o aktivitu smerom dopredu, ale domáca defenzíva im to vôbec neumožňuje. Hostia sa iba veľmi ťažko presadzujú v osobných súbojoch.
     
    42:00
    Domáci by očividne radi pridali ďalší presný zásah do súperovej siete. Od útočnej modrej čiary tvrdo vypálil obranca Šeda, ale mieril iba tesne vedľa pravej žrde popradskej brány.
     
    41:15
    Domáci ostali nasťahovaní v útočnej tretine. Z ľavého kruhu letela na bránu strela pravdepodobne od Jenčíka, ale Sidor ju schoval v lapačke.
     
    40:40
    Tam sa domáci hokejisti hneď od úvodu záverečnej časti hry tlačia do zakončenia, ale zatiaľ sa predvádza iba pozorný gólman hostí.
     
    40:14
    Úvodné buly záverečnej tretiny získali na svoje hokejky domáci hráči a okamžite puk nahodili do pásma pred Sidora.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj v druhej časti stretnutia padali góly iba do popradskej siete. Sidor musel tentokrát zo svojej svätyne vyťahovať dva puky a tak je stav po 40 minútach hry 3:0 v prospech aktuálneho vicemajstra. Zaujímavosťou je, že všetky góly lídra tabuľky vsietili mladí odchovanci Košíc. Podarí sa Popradčanom na tieto presné zásahy odpovedať?

    Tretia tretina začne približne o 17:58.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:28
    Od útočnej modrej čiary chcel strieľať kapitán Štrbák, ale proti boli popradskí hráči, ktorí ho k puku nepustili.
     
    39:06
    Domáci hlásateľ už ohlásil minútu do konca tretiny, ešte stále sa však hrá v útočnom pásme Košíc.
     
    38:27
    Domáci prežili vlastné oslabenie a dokonca sa počas neho dostali aj do sľubnej príležitosti. Vyzerá to tak, že zvyšok tretiny už zvládnu bez väčších problémov.
     
    37:33
    Domáci v plnom počte.
     
    37:12
    Košičania sú síce zatlačení vo vlastnom obrannom pásme, ale súpera do streleckého zakončenia nepúšťajú.
     
    36:45
    Domáci si vypracovali príležitosť vo vlastnom oslabení! Hrnka zachytil chybnú rozohrávku súpera a natlačil sa až pred brankára Popradu, ale ten jeho pokus na dvakrát zachytil.
     
    36:07
    Košičania vyhadzujú puk cez všetky čiary a môžu si vydýchnuť.
     
    35:50
    Hostia začali túto presilovku lepšie než ktorúkoľvek predchádzajúcu, ale na Hyláka doposiaľ recept nenašli.
     
    35:33
    Domáci hokejisti sa budú opäť brániť, Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za seknutie Marcinko.
     
    35:12
    Do dobrej príležitosti sa pred bránou Košíc tlačil Stals, ale zoči-voči Hylákovi trafil iba jeho betóny.
     
    34:29
    V tomto stretnutí sa diváci nudiť skutočne nemôžu, na ľade sa hra prelieva zo strany na stranu a Popradčania sa neustále pokúšajú o návrat do zápasu. Kasík nebol ďaleko, ale to by proti nemu nesmel stáť Hylák.
     
    33:36
    Domáci v plnom počte.
     
    33:06
    Domáci brankár teraz predviedol neskutočnú parádu! Kasík sa drží za hlavu a právom! Toto bola rana ako z dela, ktorá smerovala do siete, ale z ničoho nič jej v tom zabránila lapačka gólmana Hyláka.
     
    32:31
    Košičania sa aj naďalej bránia, puk sa pohybuje v strednom pásme.
     
    32:09
    Hosťom sa síce podarilo do pásma pred Hyláka vrátiť, no stále je to z ich strany bez strely. Naopak, oceliari puk opäť posúvajú preč z vlastnej obrannej tretiny.
     
    31:43
    Košičania vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    31:36
    Vylúčenie na domácej strane – Bartoš si odpyká dve minúty za seknutie.
     
    30:59
    Stretnutie sa v priebehu pár minút možno aj rozhodlo. Domáci si vypracovali dva zlepené presné zásahy a na svojom konte majú už trojgólové vedenie. Na toto sa bude Popradčanom ťažko odpovedať.
     
    30:12
    Oddychový čas hostí, tréner Jančuška bude musieť dohovoriť svojim zverencom.
     
    30:12
    Košice dali gól!

    Rozdiel skóre je razom trojgólový! Popradčania sa ešte poriadne ani nespamätali z predchádzajúceho presného zásahu a Sidor musí puk zo siete vyťahovať opäť. PETER BOLTUN dostal presnú prihrávku k ľavej žrdi a okamžitou ranou ju prepálil až do siete. Asistencia: Oliver Jokeľ.
     
    29:02
    Hostia v plnom počte.
     
    29:02
    Košice dali gól!

    Domáci ale presilovú hru predsa len využívajú! Jenčík našiel pred bránou skvele postaveného MIROSLAVA MACEJKA a ten puk poľahky usmernil do siete popradského gólmana. Asistenciu si pripisuje Richard Jenčík.
     
    28:20
    Košičania sa hneď v úvode početnej výhody usadili v útočnom pásme, ale Spilar s pukom na hokejke pridlho zaváhal, až sa mu priestor na strelu úplne uzavrel.
     
    28:05
    Prvýkrát v stretnutí sa bude vylučovať aj na strane hostí. Trest inkasuje lavička, ktorá nedodržala postup pri striedaní.
     
    27:08
    Hostia zvyšujú svoju aktivitu a ostávajú nasťahovaní v útočnom pásme pred Hylákom. Ta sa im však nedarí nebezpečnejšie vypáliť a skóre sa nemení.
     
    26:37
    Pomer striel v stretnutí je doposiaľ 11:12 z pohľadu domáceho mužstva. Diváci sa nudiť určite nemôžu, hra sa prelieva zo strany na stranu a je sa na čo pozerať.
     
    25:48
    Malo byť vyrovnané! Domáci hokejisti v defenzíve nestačili na svojho súpera, ktorý sa dostal až do streleckého zakončenia. Prudká rana z útočnej tretiny v podaní kapitána Krotáka opečiatkovala iba žrď za gólmanom Hylákom.
     
    24:45
    Domáci Bicek vystihol smer prihrávky hostí a puk okamžite posunul Sojčíkovi. Rýchly protiútok Košíc ale neskončil presným zásahom, vyznamenal sa iba Sidor.
     
    24:01
    Na opačnej strane ľadovej plochy sa usadili popradskí hokejisti. Snaha sa im uprieť nedá, ale nevedia vyvinúť na svojho súpera súvislejší tlak a takto vyrovnávajúci gól určite nedosiahnu.
     
    23:12
    Košičania ostávajú v útočnej tretine, Poprad sa musí brániť. Hostia robia všetko pre prerušenie série domácich prihrávok a zatiaľ sa im to darí.
     
    22:29
    Hostia si takmer zavarili! Dopustili sa chyby pri rozohrávke vo vlastnom obrannom pásme, puk zachytil Konečný a okamžite vypáli. Z medzikružia však úspešný nebol, Sidor puk za svoj chrbát nepustil.
     
    21:55
    Až teraz si puk na útočnej modrej čiare prevzal Spilar a nakorčuľoval si to až do zakončenia, ale prudká strela Sidora neprekvapila a skóre sa nemení.
     
    21:20
    V úvode druhej časti hry sa hra prelieva zo strany na stranu, ale je to bez akýchkoľvek streleckých pokusov.
     
    20:40
    Ďaleko sa však Popradčania nedostali. Puk si na svoje hokejky prevzali domáci hráči, no na Sidora vystreliť takisto nedokázali.
     
    20:13
    Druhá tretina sa začal výherným buly pre hostí. Tí sa ihneď stiahli do vlastného obranného pásma, odkiaľ zakladajú útočnú akciu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná tretina východniarskeho derby je za nami. Lepšie ju zvládli domáci Košičania, ktorí sa do vedenia dostali už v samom úvode zásluhou Hinďoša. Na to sa ich súper síce pokúšal nájsť odpoveď, no do prestávky sa mu to nepodarilo.

    Druhá tretina začne približne o 17:12.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:35
    Čas do prestávkovej sirény sa nezadržateľne kráti, oba celky hrajú v plnom počte, no napriek tomu sa na ľade nedeje nič zaujímavé.
     
    19:17
    Domáci v plnom počte.
     
    19:00
    Domácim hokejistom oslabenie zjavne ťažkú hlavu neprináša, Košičania bez akýchkoľvek problémov bránia svojho brankára.
     
    18:34
    Presilovkové trápenie hostí pokračuje aj naďalej, puk opäť iba v ich vlastnom obrannom pásme.
     
    18:02
    "Kamzíci" sa síce pred Hyláka vrátili, ale k presnej strele sa vôbec nevedia prebojovať.
     
    17:32
    Košičania hneď v úvode vlastného oslabenia posielajú puk cez všetky čiary, Poprad bude musieť začínať až spoza Sidora.
     
    17:17
    Prvé vylúčenie stretnutia – domáci Bartoš si odsedí dvojminútový trest za držanie.
     
    16:25
    Ale Poprad sa v útočnom pásme dlho nezdržal. Košickí hokejisti ho vytláčajú do stredného pásma a odchádzajú striedať.
     
    15:34
    Popradskí hokejisti ostávajú v útočnej tretine, no strelu na Hyláka nie a nie vyslať. "Oceliari" v týchto chvíľach stavili na defenzívu a zatiaľ sa im to vypláca.
     
    14:32
    Naopak, Hylák sa musí mať stále na pozore, jeho súper totiž vrhá svoje sily do snahy o vyrovnávajúci presný zásah. Zatiaľ sa však Popradčanom nedarí, sú iba zatlačení k mantinelu.
     
    13:42
    Domáci hokejisti v týchto chvíľach trochu poľavili v ofenzívnom snažení, Sidor v posledných minútach veľa práce nemal.
     
    12:50
    Popradčania si vypracovali gólovú príležitosť! Puk smeroval spoza brány priamo do najnebezpečnejšieho priestoru pred Hyláka, v ktorom bol Paukovček, no ten okamžitou strelou nepochodil. Domáci brankár predviedol ukážkový zákrok a vyrovnaniu zabránil.
     
    11:36
    Domáci hokejisti nechcú nechať nič na náhode a naďalej útočia. O strelu sa pokúšal Jokeľ, ale jeho rana bola zblokovaná a k brankárovi ani nedošla.
     
    10:55
    Skúsiť to mohli po rýchlom brejku, ale ani strela z takejto situácie Hyláka prekvapiť nemohla. Poprad ale na strelecké pokusy doposiaľ vyhráva, hostia ohrozili Hyláka päťkrát, zatiaľ čo Košice SIdora štyrikrát.
     
    10:15
    Polovica prvej tretiny je za nami, ale hosťom sa stále nedarí odpovedať na rýchly otvárací gól aktuálnych vicemajstrov.
     
    09:24
    V útočnom pásme Košíc sa domáci prezentovali sériou prihrávok, po ktorej z medzikružia zakončoval zrejme Marcinko, no popradský brankár Sidor sa bez akýchkoľvek problémov predviedol úspešným zákrokom.
     
    08:30
    Popradskí hokejisti si stále nevypracovali vyloženú príležitosť, aj keď snaha sa im rozhodne uprieť nedá.
     
    07:42
    Popradskí hokejisti sa vrátili do pásma pred Hyláka. Tam sa im ale nedarí nič vymyslieť, domáca defenzíva ich vysúva iba k mantinelu, odkiaľ hostia strieľať nemôžu.
     
    07:12
    Košičania rýchlo vybojovali puk a presunuli sa na opačnú polovicu ľadovej plochy. Tam puk z veľkého uhla nahadzoval na bránu Spilar, Sidor ho však aj napriek počiatočným problémom za čiaru nepustil.
     
    06:27
    Na opačnú polovicu klziska sa presunuli aj hosťujúci hráči. Hylák predviedol zákrok na zemi, ale strela nebola dostatočne dôrazná ani presná na to, aby ho dokázala prekvapiť.
     
    05:40
    A opäť ukážková domáca spolupráca v útočnej tretine! Marcinko v pásme hľadal Sojčíka, ale prihrávka bola príliš silná a druhý menovaný ju nedokázal zachytiť. Následne sa ale puk do medzikružia vrátil, no tam ho pre zmenu v dobrej pozícii netrafil Marcinko.
     
    05:01
    Popradskí hokejisti pôsobia trochu zaskočene, takýto úvod do stretnutia si určite nepredstavovali. Momentálne sa im darí Košičanov aspoň nepúšťať do zakončenia.
     
    04:20
    Domáca prvá útočná formácia naďalej ostáva v útočnej tretine, no v jej podaní sledujeme iba sériu prihrávok.
     
    03:36
    A rozdiel mohol byť dvojgólový! Domáci útočíci opäť zabrali a bolo z toho prečíslenie troch proti jednému. Na jeho konci z uhla pálil Sojčík, ale Sidor priestor pri svojej pravej žrdi spoľahlivo vykryl.
     
    02:56
    Košice dali gól!

    Na opačnej polovici klziska je už ale radosť oprávnená! Hosťujúca obrana trochu zaspala, pred bránou nechala úplne voľného MATEJA HINĎOŠA a ten po prihrávke z pravej strany zoči-voči odkrytej časti brány zaváhať nemohol. Asistenciu si pripisuje Peter Boltun.
     
    02:08
    Hostia sa na malý moment tešili z otváracieho gólu, ale skutočne to bola iba chvíľa. Puk mal v neprehľadnej situácii vo svojej moci gólman Hylák.
     
    01:38
    Košický Bartoš nabral rýchlosť a tiesnený sa tlačil pred bránu, ale do zakončenia ho vracajúci sa Popradčania nepustili.
     
    01:12
    Domáci bojovali o puk v strednom pásme a do toho útočného ho iba posunuli. Okamžite za ním šprintoval Jenčík, ale nebol rýchlejší ako jeho súperi.
     
    00:47
    Domácim sa predsa len podarilo vystreliť, no Sidor zasahovať nemusel. Z hranice ľavého kruhu pálil Sojčík, jeho pokus bol však stečovaný iba na ochrannú sieť.
     
    00:25
    Košičania sa do pásma hneď aj dostali. Sojčík za bránou našiel Marcinka, ale ten nikomu do nebezpečného priestoru puk posunúť nedokázal.
     
    00:13
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hráči domáceho celku. Tí sa ihneď po vhadzovaní stiahli na vlastnú obrannú polovicu a odtiaľ sa pokúsia niečo vymyslieť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:-1
    V Košiciach je už všetko pripravené na úvodné buly stretnutia. Domáci hokejisti vedení trénerom Antonom Tomkom nastúpia v tmavomodrých dresoch, ich súper si priniesol a dnes využije bielu kombináciu. Trénerom Popradčanov je Milan Jančuška.

    Hráči sú už nastúpení na ľadovej ploche, stretnutie o malý moment začína. Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák – Štrbák (C), Chovan, Macejko, Kolba, Šeda, Cebák, Deyl – Sojčík, Marcinko (A), Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar – Konečný, Češík, Hrnka – Jokeľ, Boltun, Hinďoš

    HK Poprad: Sidor – Suchý (A), Brejčák, Makovský, Kasík (A), Kurali, Gaborčík, Belluš – Lapšanský, Stals, Jabrocký – Sýkora, Mlynarovič, M. Nagy – Kroták (C), S. Takáč, Paločko – Drábek, Paukovček, Gápa

    Rozhodca: Kubuš – Kacej, Rovenský.
     
    Vážení fanúšikovia, vítame vás pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Jedným zo zápasov 19. kola je súboj na východe, kde sa stretne aktuálny vicemajster so svojím jediným východniarskym súperom vy pri tom vďaka nášmu textovému prenosu nemôžete chýbať.

    Domáci HC Košice vstupuje do stretnutia z prvej priečky tabuľky Tipsport extraligy. Košickí hokejisti vo svojich doterajších devätnástich dueloch zaváhali doposiaľ päťkrát a na svojom konte má aktuálny líder 41 bodov za 13 riadnych víťazstiev a jeden triumf po predĺžení. Zverencov trénera Tomka musí tešiť aj fakt, že pomer vsietených a inkasovaných gólov je pre mužstvo z metropoly východu priaznivý – 58:39..

    Hosťujúci celok HK Poprad pricestuje do metropoly východu ako tím, ktorému po devätnástich odohratých stretnutiach patrí štvrtá priečka v tabuľke našej najvyššej hokejovej súťaže. Podtatranci síce do sezóny nevstúpili úspešne, no smolu už po niekoľkých dueloch prelomili a na svojom konte majú aktuálne 33 bodov. Zverenci trénera Jančušku doposiaľ dosiahli 9 riadnych víťazstiev, dvakrát vyhrali so ziskom dvoch bodov a dvakrát vybojovali iba bod.


    Ak sa spätne poohliadneme za poslednou trojicou stretnutí oboch celkov, do duelu vstupujú v lepšej forme Popradčania. Zatiaľ čo domáci v uplynulých zápasoch raz prehrali, Popradčania v posledných troch kolách premožiteľa nenašli. Košickí hokejisti sa v 16. kole predstavili doma proti Piešťanom, ktoré zdolali 4:2, hneď v nasledujúcom zápase opäť v Steel aréne porazili aj Skalicu pomerom 6:4, ale naposledy zaváhali na klzisku aktuálneho majstra a podľahli mu 1:3. Zverenci trénera Jančušku v 16. kole zvíťazili na skalickom ľade 4:3, v nasledujúcom extraligovom súboji vyzvali doma aktuálneho majstra zo Zvolena, ktorého zdolali 4:3 po samostatných nájazdoch a naposledy zvíťazili aj v Žiline, a to pomerom 5:2.


    Tieto tímy sa už v aktuálnom ročníku 2013/2014 stretli. Hneď prvé kolo prinieslo meranie síl medzi zverencami trénerov Tomka a Jančušku. V Poprade sa v polovici septembra domácim nedarilo a všetky tri body si po výhre 3:1 odviezli domov košickí hokejisti. Druhé meranie síl sa odohralo už v Košiciach. Steel aréna bola svedkom derby v 10. kole a úspešnejší boli opäť aktuálni vicemajstri, no tentokrát vybojovali víťazstvo iba po predĺžení, kedy Poprad zdolali tesne 2:1.


    Stávkové kancelárie majú o favoritovi tohto duelu jednoznačnú predstavu. Podľa papierových predpokladov by mali zvíťaziť Košičania, na ktorých triumf bookmakeri vypísali kurz iba približne 1,47, na výhru hostí je to až 4,59 a remízu po šesťdesiatich minútach hry ocenili odborníci kurzom 4,7.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 3. Hinďoš (Boltun), 30. Macejko (Jenčík), 31. Boltun (Jokeľ), 46. Spilar (Macejko, Jenčík), 55. Bicek (Sojčík, Marcinko)


    HC Košice: Hylák – Štrbák (C), Chovan, Macejko, Kolba, Šeda, Cebák, Deyl – Sojčík, Marcinko (A), Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar – Konečný, Češík, Hrnka – Jokeľ, Boltun, Hinďoš
    HK Poprad: Sidor – Suchý (A), Brejčák, Makovský, Kasík (A), Kurali, Gaborčík, Belluš – Lapšanský, Stals, Jabrocký – Sýkora, Mlynarovič, M. Nagy – Kroták (C), S. Takáč, Paločko – Drábek, Paukovček, Gápa

    Rozhodca: Kubuš – Kacej, Rovenský

    Diváci: 3564