Košice – Žilina 0:0 (*14:45) | Spišská N. Ves – Zvolen 7:3 (kon.) | Topoľčany – HC Slovan 2:1 (kon.)
Poprad – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Nitra – Skalica 3:4 (kon.) | Košice – Trenčín 4:3 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Žilina 7:2 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
7:2 (2:0, 3:1, 2:1)
MsHK Žilina
Nedeľa 03.11.2013, 11:30 • ZŠ Liptovský Mikuláš • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vážení športoví, ale hlavne hokejoví priatelia, na teraz je to odo mňa naozaj všetko . My sa však dnes uvidíme o 17:00 hodine, keď mikulášske áčko privíta tu v zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši súpera z Detvy. (13:42:33)
     
    Skončil sa nám tak zápas 18. kola extraligy juniorov, v ktorom na domácom ľade privítal Liptovský Mikuláš hostí zo Žiliny výsledkom 7:2.

    V dnešnom stretnutí sme videli naozaj veľa gólov, hlavne na domácej strane. Liptovský Mikuláš tak prežil dobrý víkend, keď z dvoch zápasov si odniesol maximálny počet bodov a to šesť. V tretej tretine sme videli dokopy tri presné zásahy a to konkrétne v 41. minúte, keď sa presadil krátko po začatí tretej časti od modrej Tomáš Janči. Žilina ešte dokázala znížiť náskok v 50. minúte po presnom zásahu Gálika, no domáci ihneď po inkasovanom góle znovu udreli, keď si Laco vylepšil štatistiku na 2+2 presným zásahom do Škovránejkovej brány.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Liptovský Mikuláš drží puk vo vlastnom pásme, dnešný zápas sa za pár sekúnd skončí.
     
    59:19
    Po pravej strane sa snažil preniknúť Číčala, lenže pri mantinely stratil puk. Na druhej strane prichádza azda záverečný útok domácich, keď Laco potiahol puk po ľavej strane, ale k zakončeniu sa nedostal.
     
    58:53
    Vážení športoví priatelia do konca dnešného zápasu je niečo vyše minúty . Liptovský Mikuláš dnes zdolal zjavne Žilinu vysokým rozdielom 7:2, ale ešte neprebiehajme. Hostia posledné sekundy častejšie útočia, takže je tu šanca tretieho gólu.
     
    58:22
    Posledné sekundy sú pri puku viac hostia. Na teraz začínajú s akciou od vlastnej brány, keď sa snažia ešte zakončiť smerom na bránu Púteca. Rozohrávku v strednom pásme zachytil Pida, ktorý následne nahodil puk do útoku.
     
    57:47
    Spomínané zníženie možno príde, keďže Žilina sa dostala do útočného pásma, kde vyhrala buly, lenže hra sa stiahla k mantinelu. Hostia ostali v útoku, kde však iba kombinujú, ale ich hra je stiahnutá, domáci dobre napádajú.
     
    56:59
    Dnešný zápas sa už naozaj iba dohráva. Liptovský Mikuláš si určite postráži náskok piatich gólov, uvidíme či sa Žiline v závere podariť aspoň znížiť skóre. Po zákroku brankára Škovráneka nasleduje buly v útočnom pásme Lipovského Mikuláša.
     
    56:14
    Podobná situácia aj teraz, keďže Žilina je opäť v útočnom pásme. Puk pri pravom mantineli sa dostal do stredného pásma, no následne hostia opäť s úmyslami zakončiť.
     
    55:07
    Do okolia domácej brány sa pretláčal Lukáš Michalek, ale nakoniec sa mu nepodarilo zakončiť, keď ho vytlačila dvojica domácich obrancov, konkrétne Danko s Bačom. Liptáci následne smerovali do útoku, lenže v strednom pásme sa nepodarilo dostať do útoku Sukeľovi, ktorý stratil puk pri mantineli.
     
    54:26
    Pomaly, ale iste sa dostávame do záveru dnešného zápasu. Liptovský Mikuláš čelí útokom Žiliny, ktorá sa snaží ešte skorigovať výsledok. Na pravej strane s pukom riešil situáciu Patrik Holák, ale ten nenaviazal na presnú prihrávku. Hra sa nám stiahla do stredného pásma, kde sa domáci previnili ofsajdom.
     
    53:56
    Mikulášsky brankár odoláva aj naďalej. keď po pár sekundách od poslednej strely sa obracia po zakončení z pravej strany, keď pokus žilinského útočníka mieril do jeho výstroje. Pokračujeme buly v útočnom pásme Žiliny na pravej strane ľadovej plochy.
     
    53:39
    Gól z toho zatiaľ nie je, keď azda dve sekundy pred skončením oslabenia Liptovského Mikuláša prišlo zakončenie Jakuba Niníka, ktorý od modrej prevetral lapačku Púteca.
     
    53:02
    Pred pár sekundami sa nám začala presilovka Žiliny, ktorá bude trvať niečo cez 30. sekúnd. Domáci sa v jej úvode dokázali oslobodiť, no po pár sekundách Žilina už kombinuje v útočnom pásme. Dočkáme sa tretieho gólu?
     
    52:04
    Hra na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši sa tak dostala do tempa 4 na 4. Aktuálne je puk v obrannom pásme domácich hráčov, kde sa oň bojuje v okolí mantinelov.
     
    51:27
    Liptáci síce hrajú presilovku, lenže dobrá šanca prišla na strane hostí. Do úniku sa dostal Holák, lenže ten zlyhal na zákroku brankára Púteca. Rozhodca tam však videl nedovolený zákrok Sukeľa – dve minúty za seknutie.
     
    50:52
    Vylúčenie na strane hostí. Tentokrát veľmi zbytočné, keďže prichádza menší trest za hráčsku lavicu, príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    49:26
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Gólov a gólov v dnešnom stretnutí. Žilina sa síce znížila skóre na rozdiel štyroch gólov, ale Liptovský Mikuláš to napravil v rozmedzí pár sekúnd, keď vlastne po buly z inkasovaného gólu sa dostal do útoku. Prihrávka Michala Kabáča našla voľného ANDREJA LACA, ktorý si pripisuje svojim presným zásahom už druhý gól. Asistencie: Michal Kabáč a Sebastián Potocký.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 2. Pida (Laco), 12. Brezniak (Sukeľ), 33. Janček (Laco, Kabáč), 35. Lištiak (Bača, Danko), 39. Laco, 41. Janči (Brezniak), 50. Laco (Kabáč, Potocký) – 27. Dolinajec (Holák), 50. Gálik


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec (Kelčík) – Lištiak, Janči, Laco, Kučera, Danko S., Bača, Pida, Sukeľ, Potocký, Danko F. Janček, Brezniak, Števuliak, Furdek, Kabáč.
    MsHK Žilina: Škorvánek – Šurný, Mičík, Michalek, Niník, Majerčík, Prášek, Gálik, Dolinajec, Jurík, Janák, Rogoň, Dolinajec, Teubner, Holák, Čičala, Zicho.

    Rozhodca: Jakubec – Štofančík, Hus