Omsk – Nižnekamsk 4:2 (kon.) | Jekaterinburg – Metallurg Magnitogorsk 5:4 (1:0 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 3:4 (po pr.)
Barys – Ufa 3:2 (kon.) | Čerepovec – Riga 0:1 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
A. Mytišči – Lev 0:4 (kon.) | S.Moskva – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Petrohrad – HC Slovan 4:2 (kon.)
Dinamo Minsk – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.) | Doneck – Novosibirsk 1:2 (kon.) | Záhreb – Novokuzneck 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
KHL Medveščak Záhreb
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Metallurg Novokuzneck
Piatok 01.11.2013, 19:30 • Dom Sportove, Záhreb (Chorvátsko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 23. kole Kontinentálnej hokejovej ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Dom Sportove v chorvátskom meste Záhreb, kde proti sebe od 19:30 nastúpia tímy Medveščak Záhreb a Metallurg Novokuzneck.

    Nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy – domáci tím Medveščak Záhreb sa po 23 odohraných zápasoch nachádza na skvelej piatej priečke západnej konferencie (tretie miesto v Bobrovovej divízii) so ziskom 35 bodov a gólového skóre 62:56 za 11 výhier a až 12 prehier. Pred Medveščakom momentálne sídli tím Donbass Doneck s náskokom dvoch bodov a za chorvátskym Medveščakom tím CSKA Moskva s jednobodovou stratou.

    Metallurg Novokuzneck je tímom, ktorému sa v tomto ročníku takmer vôbec nedarí. Práve Novokuzneck sídli po 22 odohraných zápasoch na poslednej štrnástej priečke východnej konferencie (siedma priečka Černyševovej divízie) so ziskom 16 bodov a gólového skóre 41:71 za štyri výhry a až takmer neuveriteľných 18 prehier. Pred Novokuzneckom sídli na dvanástej priečke Avangard Omsk s náskokom šiestich bodov a na trinástej priečke Amur Chabarovsk s trojbodovým náskokom.

    Podarí sa favorizovanému Medveščaku ukázať svoje kvality aj v tomto zápase a zdolať tak nie veľmi dobre hrajúci Novokuzneck?
     
    Úvodné zostavy:

    KHL Medveščak Záhreb: Dekanič (Vasiljevič) – Martinovič, Carle, Švarný, Foster, Popovič, Katič – Thomas, Cheechoo, Murley – Vesce, Ryan, Ellison – Walker, Murray, Bjorkstrand – Glumac, Koren, Kane – Jessiman

    Metallurg Novokuzneck: Sorokin (Hovinen)– Giroux, Mäntylä, Martynov, Arzamascev, Aksjonenko, Kanarskij, Dydykin, Skutar – McLean, Valuiskij, Kosourov – Achmetov, Galimov, Žafjarov – Veličkin, Vyglazov, Kartajev – Turukin, Mitrjakov, Nazarov.

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Ildar Safiullov – Roman Menšich, Ivan Sazonov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:47
    Hosťujúci Veličkin tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Dekanič zachytil vo svojej výstroji.
     
    01:24
    Domáci Ellison sa s pukom dobre presúval po pravom krídle a následne tvrdo vypálil, no jeho projektil skončil len tesne vedľa hosťujúcej brány.
     
    02:14
    Giroux sa dostal k puku na útočnej modrej čiare a už chcel zakončovať, no pozorný domáci hráč Vesce mu puk v poslednej chvíli vypichol.
     
    03:27
    Achmetov našiel dobrou prihrávkou z pravej strany Galimova, no jeho projektil bol len veľmi nedôrazný a skončil na betónoch gólmana Dekaniča.
     
    04:24
    Kartajev napriahol svoju hokejku na pravom krídle, no jeho delovka napokon skončila len v moci obrancu Carleho, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    05:33
    Domáci Walker chcel nájsť dobrou prihrávkou z pravej strany Murraya, no napokon sa mu to nepodarilo. K puku sa dostal len pozorný Mäntylä.
     
    06:12
    Domáci Medveščak je pri puku a momentálne hrá veľmi dobre. Hosťujúci Novokuzneck sa len veľmi ťažko dostáva k bráne gólmana Dekaniča.
     
    07:24
    Koren tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku gólman Sorokin videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    08:17
    Aksjonenko hľadal v útoku svojho spoluhráča Žafjarova, no ten sa napokon k puku po tejto peknej prihrávke nedostal kvôli pozornému domácemu obrancovi Fosterovi.
     
    09:22
    Thomas zakončoval z hranice medzikružia, no jeho strelecký pokus bol vyrážačkou gólmana Sorokina zblokovaný len na ochrannú sieť.
     
    10:19
    Sorokin predviedol ďalší skvelý zákrok, keď vo svojej výstroji zachytil delovku od Švarného spoza kruhov.
     
    11:33
    Domáci Koren našiel skvelou prihrávkou na ľavé krídlo osamoteného Kanea, no ten z tesnej blízkosti minul priestor hosťujúcej brány.
     
    12:18
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Nazarov.
     
    13:13
    Turukin nekompromisne zakončoval spoza kruhov, no gólman Dekanič dokázal puk zblokovať svojimi betónmi do bezpečia.
     
    13:52
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Domáci sa dostávajú v presilovej hre do vedenia! Po skvelej prihrávke od Fostera sa do zakončenia dostal JONATHAN CHEECHOO, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Sorokinovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Kurtis Foster a Mett Murley.
     
    14:24
    Bjorkstrand sa dostal k puku v útočnom pásme, no napokon bol zastavený čiarovými rozhodcami, ktorí avízovali jasné postavenie mimo hry.
     
    15:17
    Medveščak je opäť pri puku a snaží sa niečo zaujímavé vymyslieť. Defenzíva Novokuznecku je však na čele s gólmanom Sorokinom pozorná.
     
    16:28
    Vyglazov nekompromisne pálil spoza kruhov, no gólman Dekanič bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    17:35
    Thomas našiel dobrou prihrávkou na pravé krídlo Murleya, no ten napokon nedokázal trafiť priestor hosťujúcej brány.
     
    18:27
    Valuiskij nahodil puk na domácu bránu, no gólman Dekanič pre istotu neváhal a puk ukryl vo svojej výstroji.
     
    19:21
    Domáci Walker preveril gólmana Sorokina strelou z pravej strany a ochranca hosťujúcej svätyne bol napokon úspešný.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola pomerne vyrovnaná, i keď mierne aktívnejšími boli hokejisti chorvátskeho Medveščaku. Tí sa v jedinej presilovej hre prvej tretiny počas 14. minúty dostali do jednogólového vedenia zásluhou Jonathana Cheechooa.

    Podarí sa Novokuznecku zabojovať naplno a v druhej tretine aspoň vyrovnať gólový účet tohto stretnutia?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:42
    Hosťujúci Aksjonenko sa dostal do zakončenia na pravej strane, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa domácej brány.
     
    21:34
    Carle napriahol svoju hokejku za kruhmi a jeho delovka napokon skončila v náručí gólmana Sorokina, ktorý sa stihol dobre premiestniť.
     
    22:36
    Mäntylä nahodil puk na bránu domáceho gólmana Dekaniča, no ten dlho neváhal a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    23:22
    Ellison tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Sorokin puk videl dobre a následne ho zachytil vo svojej výstroji.
     
    24:43
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Domáci Walker si odpyká dvojminútový trest za držanie.
     
    25:17
    Hostia sa v úvode svojej presilovej hry usadili v útočnom pásme, kde sa snažia zaútočiť, no zatiaľ sa im proti pozornej domácej obrane veľmi nedarí.
     
    26:45
    Hokejisti domáceho Medveščaku Záhreb sa v tomto oslabení dokázali bez problémov ubrániť. Momentálne sú pri puku hostia, no tí si ho prihrávajú len pred vlastnou bránou.
     
    27:35
    Novokuzneck si opäť zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Martinovič.
     
    28:27
    Hokejisti Metallurgu Novokuzneck sa v tejto presilovej hre snažia vyrovnať, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Chorvátsky Medveščak sa bráni naozaj veľmi dobre.
     
    29:36
    Hokejisti domáceho Medveščaku Záhreb hrajú už v plnom počte a momentálne sú usadení v útočnom pásme.
     
    30:20
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelej prihrávke od Ryana sa k zakončeniu dostal METT ELLISON, ktorý nedal gólmanovi Sorokinovi žiadnu šancu na úspešný zákrok. Asistenciu si pripisuje Michael Ryan.
     
    30:47
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Hosťujúci Žafjarov si odchádza sadnúť na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    31:56
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Hostia ukázali svoju silu v prekvapivom momente, no napokon skórujú v oslabení! Po parádnej prihrávke od Achmetova sa k zakončeniu dostal ANSEL GALIMOV, ktorý bez problémov prekonal gólmana Dekaniča. Asistenciu si pripisuje Rafael Achmetov.
     
    32:47
    Hostia sa rozbehli a momentálne hrajú už v plnom počte. Po nevydarenej presilovej hre Medveščaku je pri puku Novokuzneck.
     
    33:06
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Hostia sa dostali do hernej pohody a poriadne prekvapili domácu defenzívu! Vyrovnávajúci gól za Novokuzneck vsietil po samostatnom úniku DAMIR ŽAFJAROV! Asistencie si pripisujú hráči Jegor Martynov a Rafael Achmetov.
     
    33:50
    Domáci Thomas chcel zaistiť dvojgólové vedenie domáceho celku, no napokon bol neúspešný, keďže ho úspešne odstavil pozorný Giroux.
     
    34:27
    Kanarskij zakončoval od modrej, no gólman Dekanič si ustrážil svoju ľavú žŕdku a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    35:33
    Koren zachytil puk na útočnej modrej čiare a z prvej nekompromisne pálil, no gólman Sorokin bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    36:24
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Novokuznecký hráč Veličkin si odpyká dvojminútový trest za seknutie.
     
    37:14
    Žafjarov chcel prekvapiť gólmana Dekaniča aj podruhýkrát, no tentokrát sa mu to už nepodarilo. Jeho strelu z ľavej strany pozorný gólman Medveščaku vyrazil do bezpečia.
     
    37:36
    Tréner Medveščaku Záhreb si vyžiadal oddychový čas!
     
    38:05
    Domáci si zahrajú krátku presilovú hru o dvoch mužov. Na dve minúty si za napadnutie odchádza sadnúť hosťujúci Galimov.
     
    38:35
    Hokejisti Novokuznecku hrajú už vo štvorici, no stále sa musia brániť. Uvidíme, čo sa domácemu Medveščaku podarí vymyslieť tentokrát.
     
    39:30
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Domáci obranca Carle si odchádza sadnúť na dve minúty za podrazenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola už o niečo gólovo bohatšia. Najskôr sa gólovo presadil domáci Ellison, ktorý poslal Medveščak do dvojgólového vedenia, no následne v 32. minúte znižoval Galimov a v 34. minúte počas novokuzneckého oslabenia vyrovnával Žafjarov.

    Podarí sa jednému z tímov vyhrať v riadnom hracom čase alebo uvidíme v tomto zápase aj predĺženie?
     
    Tretia tretina začne v znení hry štyroch na štyroch, ktorá sa po piatich sekundách premení na 85sekundovú presilovú hru Novokuznecka.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:47
    V úvode tretej tretiny sú pri puku hokejisti Novokuznecku, ktorí majú k dispozícii presilovú hru o jedného muža. Medveščak sa však zatiaľ dobre bráni.
     
    41:30
    Medveščak sa napokon dokázal ubrániť v oslabení. Momentálne sú Chorváti pri puku a snažia sa efektívne zaútočiť.
     
    42:27
    Hokejisti Novokuznecku sa dostali do dobrej šance, keď z pravého krídla pálil Kosourov, no gólman Dekanič bol v strehu a puk vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    43:32
    Medveščak si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť McLean.
     
    44:17
    Hokejisti Novokuznecku sa momentálne musia brániť, no darí sa im to veľmi dobre. Medveščak sa zatiaľ nemôže dostať do vážnejšej gólovej šance.
     
    44:42
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia v presilovej hre! Po skvelej prihrávke od Ellisona sa k zakončeniu dostal MARK KATIČ, ktorý bez problémov prekonal bezmocného gólmana Sorokina. Asistenciu si pripisuje Matt Ellison.
     
    45:33
    Hokejisti Novokuznecku zapli naplno v ofenzíve a snažia sa vyrovnať. Medveščak je však zatiaľ v strehu a nič nenecháva na náhodu.
     
    46:27
    Do útoku sa tentokrát dostal hosťujúci Veličkin, no ten si mierne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a o puk prišiel. Domáci Carle upokojuje tempo hry.
     
    46:56
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Hostia ukázali svoju útočnú formu a opäť dokázali vyrovnať! Tentokrát sa gólovo presadil DAMIR ŽAFJAROV, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Dekaničovi ani najmenšiu šancu na úspešný zákrok.
     
    47:25
    Začíname ako keby odzačiatku. Pri puku sú aktívni hokejisti Medveščaku, ktorí sa chcú opäť dostať do vedenia, no Novokuzneck je jasne proti.
     
    48:42
    Kane hľadal prihrávkou z pravej strany rozkorčuľovaného Korena, no ten sa cez pozorného Martynova k puku už nedokázal dostať.
     
    49:23
    Novokuzneck si zahrá v početnej výhode. Domáci Walker si odpyká dvojminútový trest za podrazenie.
     
    50:15
    Hokejisti Novokuznecku sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im nedarí vážnejšie ohroziť bránu domáceho gólmana Dekaniča.
     
    51:28
    Žafjarov mal na svojej hokejke hetrik v dnešnom zápase, no napokon bol proti gólmanovi Dekaničovi neúspešný. Ten dokázal jeho delovku vyraziť do bezpečia svojimi betónmi.
     
    52:34
    Jessiman tvrdo pálil z pravej strany, no jeho strelecký pokus napokon skončil len tesne vedľa brány gólmana Sorokina, ktorý zasahovať nemusel.
     
    53:05
    Medveščak si zahrá v početnej výhode. Hosťujúci Galimov si odchádza sadnúť na dve minúty za podrazenie.
     
    53:05
    Tréner Novokuznecku si vyžiadal oddychový čas!
     
    54:12
    Domáci Medveščak sa v úvode presilovej hry snaží niečo zaujímavé vymyslieť, no pozorná defenzíva Metallurgu Novokuzneck je jasne proti.
     
    55:10
    Hosťujúci Novokuzneck sa v oslabení napokon dokázal ubrániť. Domáci sú však stále pri puku a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    56:27
    Achmetov našiel dobrou prihrávkou z centrálnej časti na ľavom krídle Galimova, no jeho delovka napokon smerovala len do hrudnej výstroje gólmana Dekaniča.
     
    57:36
    Novokuzneck je pri puku v strednom pásme, no momentálne sa hosťom nedarí prejsť do útoku cez dobre forčekujúci Medveščak.
     
    58:24
    Glumac nekompromisne zakončoval spoza pravého kruhu, no gólman Sorokin bol v strehu a puk dokázal bez problémov zblokovať do bezpečia.
     
    59:18
    Pred nami je posledná minúta tohto viac než vyrovnaného zápasu. Pri puku sú domáci hokejisti Medveščaku, no tým sa zatiaľ nedarí prejsť cez hosťujúcu defenzívu.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Tretia tretina tohto zápasu priniesla veľmi vyrovnaný priebeh hry na oboch stranách. Najskôr sa domáci dostlai po góle Katiča do vedenia 3:2, no už v 47. minúte vyrovnával svojim druhým gólom hosťujúci Žafjarov, ktorý robí domácej defenzíve poriadne vrásky na čele.

    Podarí sa jednému z tímov rozhodnúť už v predĺžení alebo uvidíme aj samostatné nájazdy?
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:24
    V úvode predĺženia sú aktívnejší hokejisti domáceho Medveščaku. K zakončeniu na pravej strane sa tentokrát dostal Carle, no jeho delovka smerovala len do náručia gólmana Sorokina.
     
    61:33
    Veličkin zakončoval od modrej, no jeho strelecký pokus napokon jeden z domácich obrancov dokázal zblokovať do bezpečia svojimi korčuľami.
     
    62:27
    Hokejisti domáceho Medveščaku sú v predĺžení oveľa aktívnejší, no nedarí sa im založiť potrebnú útočnú kombináciu na ohrozenie hosťujúcej brány.
     
    63:42
    Ellison to skúšal bekhendovým zakončením na pravom krídle, no jeho projektil napokon zachytil gólman Sorokin vo svojom náručí.
     
    65:55
    V závere predĺženia sú pri puku hostia, ktorí ho majú vo svojej moci pri vlastnej bráne. Vyzerá to tak, že zápas bude pokračovať samostatnými nájazdami.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení boli mierne aktívnejší hokejisti Medveščaku Záhreb, no napokon si nedokázali vytvoriť potrebnú gólovú šancu na to, aby prekonali pozorného gólmana Sorokina, ktorý chytá naozaj skvele.

    Ktorý z dnes veľmi dobre chytajúcich brankárov bude v samostatných nájazdoch úspešnejší?
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 6500 divákov.
     
    V úvode samostatných nájazdov bol úspešný domáci Vesce, ktorý prekonal gólmana Hovinena! (1:0)
     
    Za hostí to skúšal Valuiskij, no gólman Dekanič ho vychytal. (1:0)
     
    Za domácich nastúpil na ľad Ryan, no gólman Hovinen ho vychytal. (1:0)
     
    Hosťujúci Kosourov sa postavil proti Dekaničovi, no ten si zatiaľ drží čisté konto. (1:0)
     
    Za domácich nastúpil na ľad Ellison, no ten svojou strelou minul priestor hosťujúcej brány. (1:0)
     
    Hosťujúci McLean nedokázal vsietiť gól a je teda jasne rozhodnuté! (1:0)
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím KHL Medveščak Záhreb.
    Rozhodujúci a zároveň jediný gól domácich si na svoje konto pripísal RYAN VESCE, ktorý zneškodnil gólmana Hovinena s veľkým prehľadom.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V samostatných nájazdoch sa na ľad postavilo až šesť korčuliarov, no len jeden z nich dokázal vsietiť gól. Domácich teda poslal do vedenia Ryan Vesce, ktorý nedal gólmanovi Hovinenovi žiadnu šancu na úspešný zákrok.

    Medveščak si po dobrom výkone pripisuje do tabuľky pekné dva body, zatiaľčo Novokuzneck ostáva bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:14:34)

    Góly a asistencie: 14. Cheechoo (Foster, Murley), 31. Ellison (Ryan), 45. Katič (Ellison), rozh. náj. Vesce – 32. Galimov (Achmetov), 34. Žafjarov (Martynov, Achmetov), 47. Žafjarov


    KHL Medveščak Záhreb: Dekanič (Vasiljevič) – Martinovič, Carle, Švarný, Foster, Popovič, Katič – Thomas, Cheechoo, Murley – Vesce, Ryan, Ellison – Walker, Murray, Bjorkstrand – Glumac, Koren, Kane – Jessiman
    Metallurg Novokuzneck: Sorokin (Hovinen)– Giroux, Mäntylä, Martynov, Arzamascev, Aksjonenko, Kanarskij, Dydykin, Skutar – McLean, Valuiskij, Kosourov – Achmetov, Galimov, Žafjarov – Veličkin, Vyglazov, Kartajev – Turukin, Mitrjakov, Nazarov.

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Ildar Safiullov – Roman Menšich, Ivan Sazonov

    Diváci: 6500