Martin – Žilina 4:1 (kon.) | Nitra – B. Bystrica 5:3 (kon.) | Poprad – Piešťany 6:4 (kon.)
Košice – Trenčín 2:1 (kon.) | Zvolen – Skalica 2:4 (kon.)
koniec
HK Poprad
6:4 (5:2, 1:2, 0:0)
ŠHK 37 Piešťany
Piatok 25.10.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu síce góly nepriniesla, no určite sa bolo na čo pozerať. Výrazne treba pochváliť gólmanov Sidora a Ondrejku, ktorí veľmi dobre čelili všetkým útokom svojich súperov. Piešťanci sa v tretej tretine snažili tento zápas ešte zdramatizovať, no napokon už nemali dosť síl a proti dobre rozostavenej popradskej defenzíve to mali len veľmi ťažké.

    Popradskí hokejisti si do tabuľky pripisujú ďalšie tri body, zatiaľčo Piešťanci po veľmi zlej prvej tretine ostávajú bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:11:56)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    V závere zápasu sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine Piešťanci, no tí majú už príliš málo času na vsietenie gólu. Vyzerá to na jasný triumf popradských hokejistov.
     
    59:14
    Z pravého kruhu tvrdo zakončoval Bučka, no gólman Sidor jeho strelecký pokus zblokoval svojou dobre osadenou vyrážačkou len na bezpečný zadný mantinel.
     
    58:34
    Brňák hľadal v útoku Lušňáka, no ten bol napokon odstavený dvojicou pozorných popradských obrancov. Vyzerá to tak, že v tretej tretine už gól len tak ľahko nepadne.
     
    57:50
    Popradskí hokejisti s veľkým prehľadom kontrolujú priebeh tohto zápasu. Momentálne sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú a získavajú cenné sekundy.
     
    57:16
    Piešťanskí hráči momentálne nemajú už príliš veľa čau na vsietenie dvoch gólov. Do útočného pásma zaviezol puk hosťujúci Jakub Ručkay, no ten napokon nedokázal nič zaujímavé vymyslieť.
     
    56:41
    Popradský brankár Sidor predviedol ďalší pekný kúsok zo svojho repertoára, keď medzi svojou pravou rukou a svojou výstrojou dokázal zachytiť puk po delovke z pravého kruhu od Peška.
     
    55:52
    Kroták mal puk na dosah, no napokon uvážil, že rozbehnutý Cuník bude pri ňom oveľa skôr. Následne však popradský kapitán a slovenská hokejová legenda potrápila pozorného obrancu Bira.
     
    55:09
    Jabrocký sa snažil za ľavým kruhom odstaviť urasteného Valábika v popradskom obrannom pásme, no napokon sa mu to nepodarilo. Piešťanci sú pri puku a útočia.
     
    54:49
    Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď sa "rybičkou" hodil po puku pred jeho bránkovisku. Pred popradskú bránu ho svojim zakončením dopravil aktívny Patrik Lušnák.
     
    54:28
    Popradská dvojica hráčov Paukovček – Mlynarovič sa mohla dostať do skvelej gólovej šance, no napokon hrala na hranici postavenia mimo hry, ktoré jeden z dvojice čiarových rozhodcov okamžite odpískal.
     
    53:50
    Biro napriahol svoju hokejku za ľavým kruhom, no jeho delovku gólman Sidor videl veľmi dobre a puk svojimi dobre osadenými betónmi dokázal zblokovať na zadný mantinel.
     
    53:23
    Z ľavej strany tvrdo pálil Michal Peško, no jeho projektil napokon skončil len na pleksiskle za popradskou bránou. Gólman Sidor teda tentokrát zasahovať nemusel. Následne upokojujú hru popradskí obrancovia.
     
    52:59
    Domáci Popradčania aj tentokrát vyhodili puk cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia. Tentokrát sa bude vhadzovať po ľavej ruke gólmana Sidora, ktorý je v strehu.
     
    52:21
    Piešťanci si mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa jasným zakázaným uvoľnením. Po tomto priestupku sa bude vhadzovať napravo od gólmana Sidora.
     
    51:49
    Popradčania sa snažia ustrážiť si svoje dvojgólové vedenie v zápase a určite by ho radi aj navýšili. Sýkora potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Škadru, ktorý ho aj tentokrát úspešne odstavil.
     
    51:20
    Piešťanci si vytvorili zaujímavú útočnú akciu, po ktorej sa k zakončeniu dostal Lušňák, no ten napokon nedokázal vo vzduchu trafiť letiaci puk a následne sa k nemu dostali len pozorní Popradčania.
     
    50:45
    Juris Stals nadvakrát nepríjemne potrápil piešťanského gólmana Ondrejku, no ten je naozaj v dobrej forme, keďže prvú strelu zneškodnil svojim pravým betónom a druhé zakončenie zblokoval svojimi rukami.

    Góly a asistencie: 8. Stals (Jabrocký, Lapšanský), 8. Kroták (Takáč), 10. Belluš (Gápa, Paukovček), 13. Mlynarovič (Makovský, Sýkora), 16. Sýkora (M. Nagy), 28. Lapšanský (Kroták, Kasík) – 7. Nemec (Melichárek), 19. Cuník (Bučka, J. Ručkay), 36. Holovič (Stupka), 36. Mišura (Nemec)


    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Gaborčík, Suchý ("A"), Kasík ("A"), Makovský, Fabian, Kurali, D. Brejčák – Jabrocký, Stals, Lapšanský – M. Nagy, Mlynarovič, Sýkora – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Gápa, Paukovček, Belluš.
    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (13. Ondrejka) – Cuník, Bučka, Valábik, Brňák, Biro, Škadra, Hruška, Mišura – Nemec ("A"), Melichárek ("C"), Saliji – Haring ("A"), Lelkeš, J. Ručkay – Bartánus, Peško, Lušňák – Toman, Holovič, Stupka.

    Rozhodca: Peter Lokšík – Juraj Tornay, Miroslav Valach