Martin – Žilina 4:1 (kon.) | Nitra – B. Bystrica 5:3 (kon.) | Poprad – Piešťany 6:4 (kon.)
Košice – Trenčín 2:1 (kon.) | Zvolen – Skalica 2:4 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
4:1 (1:0, 2:1 ,1:0)
MsHK Žilina
Piatok 25.10.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:11:45)
     
    59:56
    Domáci sa ubránili a pomohli svojmu novému brankárovi k dobrému výkonu aj svojim zodpovedným výkonom v obrane.
     
    59:01
    Vhadzuje sa ešte pred Jakubom Čechom, stretnutie sa však viac-menej už iba dohráva.
     
    58:30
    Martin dal gól!
    A je rozhodnuté. Kto iný sa mohol postarať o rozhodujúci gól tohto stretnutia? Jednoducho ikona tohto tímu JAROSLAV MARKOVIČ, ktorý zúžitkoval ideuálnu prihrávku od Galamboša a v prečíslení 2:1 prekonal brankára Laca. Asistencie: Peter Galamboš, Andrej Novotný
     
    58:10
    Domáci v plnom počte.
     
    56:50
    Šanca Galamboša a Markoviča, hostia sa trápia aj v presilovke. Domáci diváci už oslavujú.
     
    56:10
    Hostia majú šancu streliť kontaktný gól. 2. min. pre Andreja Novotného. Seknutie.
     
    55:26
    Predsa len však aká taká šanca po dlhých minútach prišla – Roman Tomas, asi najlepší hráč hostí sa ocitol sám, síce mierne kliestený, no predsa – Čech svojich spoluhráčov podržal.
     
    54:40
    Žilinskí hokejisti sa nevedia vymaniť z vlastného obranného pásma.
     
    53:50
    V časovom období, kedy sa zdalo, že hosťujúca Žilina preberá opraty tohto stretnutia do vlastných rúk sa podarilo Martinčanom schladiť žilinské snaženia a tentoraz sú domáci bližšie ku streleniu štvrtého gólu, rozhodujúcemu, ako Doxxbet ku druhému – kontaktnému.
     
    52:39
    Skvelá práca Jaroslava Markoviča, domáci skúsený útočnik viackrát povyzvŕtal hosťujúcu obranu a pýtal si neskôr aj sám tretí gól, v zakončení však nenašiel škulinku medzi lacovými betónami.
     
    51:21
    Domáci Martin už poctivo bráni a stráži si stredné pásmo, hokejisti z neďalekej Žiliny sa snažia vyvinúť tlak na martinskú obranu, no zatiaľ je úspešnejšia taktika domácich hráčov z Turca.
     
    50:07
    Hostia v plnom počte.
     
    49:57
    Roman Tomas mohol pridať svoj druhý presný zápas, no svoju rýchlu a agilnú akciu zakončil len slabšou strelou z bekhendu.
     
    48:41
    Martin hral presilovku iba 34 sekúnd. Michal Beran dostal 2. min. za podrazenie.
     
    48:07
    Igor Rúfus 2. min. držanie, musel zatiahnuť ručnú brzdu, pretože sa pred bránku Mareka Laca dostával dobre prenikajúci hráč Galamboš.
     
    47:47
    Dobrá myšlienka po buly. Markovič nahadzoval na voľného Michala Važna, tomu puk tesne preskočil puk, inak by sa rútil osamotený na brankára MHC.
     
    46:55
    Jakub Cíger je dnes veľmi aktívny, no chýba mu lepšia koncovka, ktorá by viac znepríjemnila život žilinskému brankárovi.

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 14. Ďatelinka (Fujerík, Beran), 29. Ďatelinka (Cíger), 40. Themár (Ďatelinka), 59. Markovič (Galamboš, Novotný) – 29. Tomas (Buc, Klouda)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Smrek, Brcko – Novotný, Ďatelinka – Matejka, Tupý – Perniš, Pokorný – Markovič, Galamboš, Važan – Zlocha, Beran, Fujerík – Themár, Dírer, Cíger – Rožník, Pokrivčák, Šugár
    MsHK Žilina: Laco (Mikoláš) – Rúfus, Štrbák – Dlouhý, Leško – Ostrčil, Bajaník – Jarab, Niník – Tomas, Klouda, Buc – Macejka, Linet, Drevenák – Varga, Kalla, Novák – Čavrk, Valášek, Lipovský

    Rozhodca: Orolin – Gajan, Smrek, Martinko

    Diváci: 2000