Poprad – B. Bystrica 4:8 (kon.) | Spišská N. Ves – Zvolen 1:3 (kon.) | HC Slovan – Topoľčany 5:2 (kon.)
Skalica – Nitra 4:6 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Žilina 5:1 (kon.) | Košice – Trenčín 6:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:8 (1:2, 1:0, 2:6)
HC MONACObet Banská Bystrica
Štvrtok 10.10.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Extraliga juniorov
Partner:
     
    59:48
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti napokon dokázali vsietiť aspoň čestný štvrtý gól. Po peknej prihrávke z ľavej strany od Hrehorčáka sa k puku dostal ANDREAS ŠTRAUCH, ktorý svojim švihom nedal gólmanovi Donovalovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Peter Hrehorčák a Emil Kramár.
     
    55:09
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak mierne som to zariekol. Hosťujúci LUKA VUKOJA zachytil puk na útočnej modrej čiare, následne si s ním nakorčuľoval na hranicu ľavého kruhu a trafil ľavú žŕdku popradskej brány. Od nej sa však puk pekne odrazil za chrbát gólmana Širokého. Asistenciu si pripisuje Matej Kovalík.
     
    52:28
    Gólman Široký si po delovke z ľavej strany od Surového pripísal na svoje konto skvelý zákrok! Puk dokázal reflexívne zachytiť vo svojej dobre osadenej lapačke!
     
    50:45
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia si začínajú z tohto zápasu robiť poriadnu exhibíciu! Tentokrát ťažili z prečíslenia dvoch hráčov na gólmana Širokého. Huňa našiel skvelou prihrávkou z prave strany na ľavom krídle MÁRIA RÓTHA, ktorý si potiahol puk napravo a strelou do protipohybu gólmana Popradu zavŕšil svoj hetrik v zápase! Asistencie si pripisujú hráči Jozef Huňa a Peter Valent.
     
    47:34
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystrickí juniori opäť poriadne prekvapili popradskú defenzívu. Po skvelej prienikovej prihrávke od Šeligu sa k zakončeniu na pravom krídle dostal PETER VALENT, ktorý svojou delovkou prekonal bezmocné betóny gólmana Širokého. Asistenciu si pripisuje Juraj Šeliga.
     
    45:16
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystrickí juniori sa opäť dostávajú do dvojgólového vedenia! Po vyhratom vhadzovaní v útočnom pásme sa k zakončeniu na ľavej strane dostal MÁRIO RÓTH, ktorý bez problémov svojim blafákom prekonal gólmana Širokého. Asistenciu si pripisuje Igor Hermánek.
     
    44:37
    Poprad dal gól!
    Domáci dokázali už po 40 sekundách vsietiť kontaktný gól! Po dobrej prihrávke od Vojsoviča z pravého krídla sa k puku na ľavej strane dostal ANDREAS ŠTRAUCH, ktorý dokázal svojou peknou delovkou umiestniť puk ponad lapačku gólmana Donovala. Asistencie si pripisujú hráči Martin Vojsovič a Emil Kramár.
     
    43:57
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa dostávajú už do dvojgólového vedenia v presilovej hre! Z pravej strany tvrdo pálil hosťujúci Hricko, no jeho delovku gólman Široký vyrazil napravo od seba. Tam sa však k puku dostal PETER VALENT, ktorý pekným švihom zneškodnil bezmocného gólmana Širokého. Asistencie si pripisujú hráči Ivan Hricko a Alex Výhonský.
     
    43:13
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť domáci obranca Kasanický.
     
    41:55
    Gólový strelec Matej Kovalík obdržal od hlavného rozhodcu desaťminútový osobný trest za nedovolený priestupok, pravdepodobne zbytočné zdržiavanie vhadzovania.
     
    41:23
    Banská Bystrica dala gól!
    V hre štyroch na štyroch sa banskobystrickí juniori dostávajú do vedenia! Po odrazení puku z ľavej strany sa k nemu v medzikruží dostal MATEJ KOVALÍk, ktorý svojou delovkou prekonal bezmocného gólmana Širokého strelou ponad jeho pravé rameno. Bez asistencií.
     
    41:05
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Huňa, no ten z tesnej blízkosti napokon svojim švihom nedokázal prekonať pozorného gólmana Širokého, ktorý zachytil puk medzi svojimi betónmi!
     
    39:50
    Sily na ľade sa vyrovnajú! V samostatnom úniku sa do šance dostal kapitán hostí Mário Róth, no ten bol faulovaný držaním v znení Denisa Šterbáka.
     
    39:28
    Popradskí juniori si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za faul kolenom odchádza sadnúť Mário Ramaj.
     
    38:29
    Banskobystrický kapitán Mário Róth zachytil puk po nepresnej rozohrávke popradských obrancov a následne sa rútil sám na gólmana Širokého! Popradský brankár však zakročil veľmi dobre a puk zachytil po reflexívnom zákroku vo svojej lapačke.
     
    35:26
    Po obrovskom zaváhaní Denisa Šterbáka, ktorý poslal puk do banskobystrického protiútoku sa k zakončeniu z pravej strany dostal Peter Lunter, no ten napokon v prečíslení troch na jedného nedokázal trafiť priestor popradskej brány!
     
    34:12
    Poprad dal gól!
    Popradský kapitán sa momentálne s banskobystrickou obranou nemaznal! PETER HREHORČÁK zachytil pukna útočnej modrej čiare, preštrikoval sa cez štyroch obrancov Banskej Bystrice a následne rutinérskymi jasličkami prekonal bezmocného gólmana Donovala. Asistenciu si pripisuje Michal Babinský.
     
    25:45
    Banskobystričania sa dostali do skvelej gólovej šance v prečíslení dvoch na jedného! Po skvelej prihrávke z pravej strany od Surového sa k zakončeniu dostal Huňa, no ten napokon svoju strelu umiestnil len do hrude dobre premiestneného gólmana Širokého!
     
    23:21
    Tentokrát sa k puku dostal na ľavom krídle dostal Bielec, ktorý chcel do útoku vysunúť Sawickeho, no následne sa previnil len zakázaným uvoľnením. Za zbytočné protesty obdržal domáci Kasanický desaťminútový osobný trest.
     
    18:22
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Denis Šterbák.
     
    14:47
    Banskobystrickí juniori si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť popradský útočník Róbert Jenčo.
     
    12:53
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystrickí juniori otáčajú gólové vedenie v stretnutí na svoju stranu! Po fantastickej prihrávkovej kombinácii sa k puku na ľavej strane dostal Šeliga, ktorý však nezakončoval a na hranici pravého kruhu našiel MICHALA MACKA. Tento banskobystrický útočník neváhal a svojou delovkou našiel medzeru medzi betónmi gólmana Širokého. Asistencie si pripisujú hráči Juraj Šeliga a Borna Šilovič.
     
    09:54
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystrickí juniori si dokázali rozobrať popradskú defenzívu a vyrovnávajú! Gólman Matúš Široký dobre vykorčuľoval po jednom z hráčov Banskej Bystrice, ktorý sa s pukom presúval po ľavom krídle, no ten napokon skvele s pomocou popradského hráča prihral na kapitána MÁRIA RÓTHA. Ten bekhendovou strelou z medzikružia rozvlnil sieť v popradskej bráne. Bez asistencií.
     
    08:40
    Spoza pravého kruhu zakončoval domáci Kasanický, no svojim projektilom napokon trafil len dobre postaveného popradského hráča Jenča, ktorý sa strele svojho spoluhráča nestihol uhnúť.
     
    07:26
    Dvojica Hrehorčák – Lapšanský sa dostala k puku v útočnom pásme, kde poriadne vycvičila banskobystrickú obranu. Tá sa k puku nestihla dostať a Popradčania sú medzičasom už v plnom počte!
     
    05:26
    V početnej výhode si zahrajú aj Banskobystričania. Na dve minúty si za vrazenie odchádza sadnúť domáci Sawicki.
     
    04:47
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori sa v početnej výhode o jedného muža dostávajú do vedenia! Po dobrej prihrávke od Kasanického sa k zakončeniu od modrej dostal Kramár. Jeho strelecký pokus gólman Donoval ešte dokázal vyraziť, no na následnú dorážku od JAKUBA LAPŠANSKÉHO už ochranca banskobystrickej svätyne nemal žiaden nárok. Asistencie si pripisujú hráči Emil Kramár a Denis Šterbák.
     
    03:43
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Šilovič.
     
    02:27
    Spoza ľavého kruhu nadvakrát nekompromisne pálil hosťujúci Ambroz, no gólman Široký bol v strehu a oba strelecké pokusy banskobystrického útočníka dokázal zblokovať do bezpečia svojimi betónmi. Následne sa pískalo postavenie útočiaceho hráča v popradskom bránkovisku.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Góly a asistencie: 5. Lapšanský (Kramár, Šterbák), 35. Hrehočák (Babinský), 45. Štrauch (Vojsovič, Kramár), 60. Štrauch (Hrehočák, Kramár) – 10. Róth, 13. Macko (Šeliga, Šilovič), 42. Kovalík, 44. Valent (Hricko, Výhonský), 46. Róth (Hermánek), 48. Valent (Šeliga), 51. Róth (Huňa, Valent), 56. Vukoja (Kovalík)


    HK Poprad: Široký (Luba) – Babinský, Bjalončík, D. Šterbák, Varholík, Kasanický, Šotek, Krmenčík – Hrehorčák ("C"), Jenčo, Štrauch, Tomečko ("A"), Ženčuch, Kasaj, J. Lapšanský, Sawicki, Lindeman, Olejník, Bielec, Vojsovič ("A"), Kramár.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Donoval (Košarišťan) – Hermánek, Janovský, Tarabík, Šilovič ("A"), Kleinedler, Kegalj, Jendroľ, Ramaj ("A") – Macko, M. Surový, Šeliga, Výhonský, P. Lunter, Huňa, Hricko, Róth ("C"), Kovalík, Valent, Vukoja, Ambroz.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Roman Bednár, René Šoltés

    Diváci: 335