Poprad – B. Bystrica 4:8 (kon.) | Spišská N. Ves – Zvolen 1:3 (kon.) | HC Slovan – Topoľčany 5:2 (kon.)
Skalica – Nitra 4:6 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Žilina 5:1 (kon.) | Košice – Trenčín 6:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:8 (1:2, 1:0, 2:6)
HC MONACObet Banská Bystrica
Štvrtok 10.10.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme mohli vidieť poriadne gólové hody, keď sa hostia po góloch Kovalíka a Valenta dostali do dvojgólového vedenia. Následne vsietil kontaktný gól domáci Štrauch, no spŕška dvoch gólov Rótha (ten zavŕšil svoj hetrik), jedného gólu Valenta a jedného gólu Vukoju jasne rozhodla o výhre Banskej Bystrice výsledkom 8:4. V závere zápasu vsietil aspoň čestný gól domáci Štrauch.

    Banskobystričania si na svoje konto po dnešnom zápase pripisujú jasné tri body, zatiaľčo poradskí juniori poprvýkrát v sezóne prehrali na domácom ľade a nezískali ani bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:19:19)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti napokon dokázali vsietiť aspoň čestný štvrtý gól. Po peknej prihrávke z ľavej strany od Hrehorčáka sa k puku dostal ANDREAS ŠTRAUCH, ktorý svojim švihom nedal gólmanovi Donovalovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Peter Hrehorčák a Emil Kramár.
     
    59:21
    Hosťujúci Macko nahodil puk na zadný mantinel, no napokon sa k nemu dostali len hokejisti pozornej popradskej juniorky, ktorí sa snažia zaútočiť.
     
    58:57
    O víťazovi dnešného zápasu už nemožno pochybovať. Popradčania sú síce pri puku, no len vo vlastnej obrannej tretine, kde sa im nedarí nič vymyslieť.
     
    58:21
    Kasaj nahodil puk na banskobystrickú bránu, no gólman Donoval pre istotu nezaváhal a puk zachytil pod svojou lapačkou. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    57:40
    Hostia sú stále usadení v útočnom pásme, no momentálne sa im veľmi nedarí. Popradskej defenzíve očividne stačilo osem kúskov a už inkasovať nechce.
     
    56:42
    Od modrej pálil hosťujúci Hricko, no jeho delovku gólman Široký videl dobre a puk napokon úspešne zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    55:55
    Popradskí hokejisti sa stále snažia vsietiť ešte aspoň jeden gól, no momentálne sa im veľmi nedarí. Banská Bystrica už pohodlne kontroluje priebeh hry.
     
    55:09
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak mierne som to zariekol. Hosťujúci LUKA VUKOJA zachytil puk na útočnej modrej čiare, následne si s ním nakorčuľoval na hranicu ľavého kruhu a trafil ľavú žŕdku popradskej brány. Od nej sa však puk pekne odrazil za chrbát gólmana Širokého. Asistenciu si pripisuje Matej Kovalík.
     
    54:54
    Banskobystrickí hokejisti sú pri puku v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí pridať ďalší gól. Popradská defenzíva sa bráni naozaj veľmi dobre.
     
    54:24
    Z ľavej strany nadvakrát pálil Macko, no jeho prvý pokus bol zblokovaný pozorným Šotekom a následne jeho druhý pokus gólman Široký zblokoval do bezpečia.
     
    53:49
    Krmenčík zakončoval z hranice pravého kruhu, no gólman Donoval dokázal jeho strelecký pokus úspešne vyraziť svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    53:27
    Tentokrát sa hostia snažili dostať do útočného pásma, no napokon sa previnili len postavením mimo hry. Vhadzovať sa bude v neutrálnom strednom pásme.
     
    52:57
    Lapšanský sa chcel s pukom pretlačiť pred gólmana Donovala, no napokon bol neúspešný. Pozorný obranca Ramaj dokázal popradského útočníka od puku odstaviť.
     
    52:28
    Gólman Široký si po delovke z ľavej strany od Surového pripísal na svoje konto skvelý zákrok! Puk dokázal reflexívne zachytiť vo svojej dobre osadenej lapačke!
     
    51:58
    V rohu ľadovej plochy naľavo od banskobystrickej brány ostal ležať Olejník. Následne sa hra prerušila, no vylučovať sa nebude. Lindeman spolu s popradskými hráčmi pomohli svojmu spoluhráčovi odísť na striedačku.
     
    51:24
    Banskobystričania si tentokrát nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Donovalom.
     
    50:45
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia si začínajú z tohto zápasu robiť poriadnu exhibíciu! Tentokrát ťažili z prečíslenia dvoch hráčov na gólmana Širokého. Huňa našiel skvelou prihrávkou z prave strany na ľavom krídle MÁRIA RÓTHA, ktorý si potiahol puk napravo a strelou do protipohybu gólmana Popradu zavŕšil svoj hetrik v zápase! Asistencie si pripisujú hráči Jozef Huňa a Peter Valent.
     
    50:24
    Hrehorčák zakončoval z hranice pravého kruhu, no gólman Donoval dokázal jeho projektil svojimi betónmi úspešne vyraziť na bezpečný zadný mantinel.
     
    49:56
    Valent pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Široký proti jeho delovke napokon zasahovať nemusel. Puk skončil len za jeho bránou.
     
    49:24
    Olejník nahodil puk na zadný mantinel, no tam ho napokon dokorčuľovali pozorní obrancovia Banskej Bystrice. Tí založili ďalší rýchly útok.
     
    48:55
    Momentálne sa puk nachádza prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Aktívnejší sú však hostia.
     
    48:27
    Od modrej nekompromisne pálil hosťujúci Kegalj, no jeho delovku dokázal gólman Široký s prehľadom vyraziť na bezpečný zadný mantinel.
     
    47:34
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystrickí juniori opäť poriadne prekvapili popradskú defenzívu. Po skvelej prienikovej prihrávke od Šeligu sa k zakončeniu na pravom krídle dostal PETER VALENT, ktorý svojou delovkou prekonal bezmocné betóny gólmana Širokého. Asistenciu si pripisuje Juraj Šeliga.
     
    47:02
    Od modrej čiary nekompromisne pálil domáci obranca Varholík, no jeho delovka skončila zblokovaná jedným z banskobystrických obrancov len mimo hosťujúcej brány.
     
    46:13
    Denis Šterbák napriahol svoju hokejku za kruhmi a tvrdo vystrelil, no napokon minul hosťujúcu bránu. Následne sa puk odrazil od zadného mantinelu a gólman Donoval ho ukryl pod svojou lapačkou.
     
    45:55
    Hrehorčák potiahol puk do útočného pásma, kde si ho Popradčania momentálkne takticky prihrávajú. Zatiaľ sa im však nedarí ohroziť dobre rozostavenú banskobystrickú defenzívu.
     
    45:16
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystrickí juniori sa opäť dostávajú do dvojgólového vedenia! Po vyhratom vhadzovaní v útočnom pásme sa k zakončeniu na ľavej strane dostal MÁRIO RÓTH, ktorý bez problémov svojim blafákom prekonal gólmana Širokého. Asistenciu si pripisuje Igor Hermánek.
     
    44:37
    Poprad dal gól!
    Domáci dokázali už po 40 sekundách vsietiť kontaktný gól! Po dobrej prihrávke od Vojsoviča z pravého krídla sa k puku na ľavej strane dostal ANDREAS ŠTRAUCH, ktorý dokázal svojou peknou delovkou umiestniť puk ponad lapačku gólmana Donovala. Asistencie si pripisujú hráči Martin Vojsovič a Emil Kramár.
     
    43:57
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa dostávajú už do dvojgólového vedenia v presilovej hre! Z pravej strany tvrdo pálil hosťujúci Hricko, no jeho delovku gólman Široký vyrazil napravo od seba. Tam sa však k puku dostal PETER VALENT, ktorý pekným švihom zneškodnil bezmocného gólmana Širokého. Asistencie si pripisujú hráči Ivan Hricko a Alex Výhonský.
     
    43:31
    Hosťujúci Surový sa dostal do dobrej šance tesne pred gólmanom Širokým, keď ho dokázal zneškodniť, no napokon trafil len priestor mimo popradskej brány.
     
    43:13
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť domáci obranca Kasanický.
     
    42:25
    Oba tímy hrajú už v plnom počte, no momentálne sú v útoku Banskobystričania. Z ľavej stany nekompromisne pálil hosťujúci Macko, no jeho delovku gólman Široký reflexívne vyrazil svojimi betónmi.
     
    41:55
    Gólový strelec Matej Kovalík obdržal od hlavného rozhodcu desaťminútový osobný trest za nedovolený priestupok, pravdepodobne zbytočné zdržiavanie vhadzovania.
     
    41:55
    Z pravého kruhu tentokrát pálil hosťujúci Surový, no jeho projektilgólman Široký videl veľmi dobre a puk dokázal s prehľadom zachytiť vo svojej lapačke.
     
    41:23
    Banská Bystrica dala gól!
    V hre štyroch na štyroch sa banskobystrickí juniori dostávajú do vedenia! Po odrazení puku z ľavej strany sa k nemu v medzikruží dostal MATEJ KOVALÍk, ktorý svojou delovkou prekonal bezmocného gólmana Širokého strelou ponad jeho pravé rameno. Bez asistencií.
     
    41:05
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Huňa, no ten z tesnej blízkosti napokon svojim švihom nedokázal prekonať pozorného gólmana Širokého, ktorý zachytil puk medzi svojimi betónmi!
     
    40:42
    Na druhej strane sa do zakončenia z hranice ľavého kruhu dostal Štrauch, no jeho projektil napokon gólman Donoval dobre videl a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    40:04
    Hneď v úvode tretej tretiny sa v hre štyroch na štyroch dostali Banskobystričania do útoku. Z pravej strany zakončoval Valent, no jeho delovku gólman Široký dokázal zachytiť vo svojej výstroji.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto stretnutia priniesla skôr defenzívny hokej, vrámci ktorého predvádzali oba juniorské celky sympatické bránenie, no nechýbali aj nejaké gólové šance. Výrazne treba pochváliť gólmanov Širokého a Donovala, ktorí dokázali zneškodniť veľké množstvo súperových šancí, no za chrbát banskobystrického gólmana napokon jeden gól zapadol. V 35. minúte sa o neho postaral kapitán Peter Hrehorčák, ktorý dokázal v samostatnom úniku zneškodniť celú banskobystrickú defenzívu.

    Podarí sa jednému z tímov rozhodnúť o výhre v tomto zápase v tretej tretine alebo uvidíme aj predĺženie?
    Tretia tretina začína približne o 18:38.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:50
    Sily na ľade sa vyrovnajú! V samostatnom úniku sa do šance dostal kapitán hostí Mário Róth, no ten bol faulovaný držaním v znení Denisa Šterbáka.
     
    39:28
    Popradskí juniori si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za faul kolenom odchádza sadnúť Mário Ramaj.
     
    38:54
    Šeliga zakončoval z veľkého uhla na ľavom krídle a gólman Široký bol pripravený aj tentokrát. Puk pohodlne zachytil medzi svojimi dobre poostavenými betónmi.
     
    38:29
    Banskobystrický kapitán Mário Róth zachytil puk po nepresnej rozohrávke popradských obrancov a následne sa rútil sám na gólmana Širokého! Popradský brankár však zakročil veľmi dobre a puk zachytil po reflexívnom zákroku vo svojej lapačke.
     
    37:58
    Popradskí juniori sa dostali k puku pred gólmanom Širokým, no následne ho vyhodili cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    37:21
    O puk sa momentálne tuho bojuje v rohu klziska naľavo od banskobystrickej brány, kde sa Popradčania snažia dostať k puku, no momentálne sa im veľmi nedarí. Hosťujúca defenzíva sa bráni veľmi dobre.
     
    36:54
    Ambroz obdržal puk v medzikruží a tvrdou delovkou chcel prekonať gólmana Širokého, no napokon trafil len dobre položené betóny ochrancu popradskej svätyne.
     
    36:20
    Hosťujúci Vukoja bojoval o puk s Babinským v rohu ľadovej plochy naľavo od popradskej brány. Následne sa puk dostal až na ochrannú sieť, čo prináša vhadzovanie pred gólmanom Širokým.
     
    35:54
    Domáci hráči sú opäť usadení v útočnom pásme a snažia sa niečo vymyslieť, no momentálne sa im proti pozornej defenzíve Banskej Bystrice veľmi nedarí.
     
    35:26
    Po obrovskom zaváhaní Denisa Šterbáka, ktorý poslal puk do banskobystrického protiútoku sa k zakončeniu z pravej strany dostal Peter Lunter, no ten napokon v prečíslení troch na jedného nedokázal trafiť priestor popradskej brány!
     
    34:54
    Popradskí juniori v závere druhej tretiny poriadne pridali na aktivite a gólman Donoval sa musí obracať. Tentokrát medzi svojimi betónmi zachytil puk po strele od Kasaja z pravej strany.
     
    34:12
    Poprad dal gól!
    Popradský kapitán sa momentálne s banskobystrickou obranou nemaznal! PETER HREHORČÁK zachytil pukna útočnej modrej čiare, preštrikoval sa cez štyroch obrancov Banskej Bystrice a následne rutinérskymi jasličkami prekonal bezmocného gólmana Donovala. Asistenciu si pripisuje Michal Babinský.
     
    33:55
    Popradčania majú momentálne problém s prechodom do útočného pásma. Banskobystričania sa veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu.
     
    33:20
    Do dobrej šance na ľavej strane sa tentorkát dostal Sawicki, no aj ten napokon trafil len dobre osadené betóny gólmana Donovala. Tie sú pre Popradčanov dnes takmer nepriestrelné.
     
    32:38
    Štrauch nadvakrát ohrozil gólmana Donovala strelami z pravého krídla, no pozorný ochranca banskobystrickej svätyne v oboch prípadoch zapracoval svojimi betónmi a puk vyrazil do bezpečia.
     
    31:55
    Na ľad sa dostal aj útočník štvrtej popradskej formácie – Marek Lindeman, ktorý chcel zareagovať na nahodenie puku od Štraucha, no bol len príliš ďaleko od puku.
     
    31:27
    Šotek sa dostal k puku za popradskou bránou a následne na pravom krídle našiel pozorného Krmenčíka. Popradskí hráči sa však momentálne nevedia dostať do útočného pásma.
     
    30:56
    Priebeh druhej tretiny sa začína poriadne kúskovať. Tentokrát mali prácu čiaroví rozhodcovia, keď najskôr odpískali postavenie mimo hry Popradu a následne aj Banskej Bystrici. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    30:24
    Hrehorčák potiahol puk do útočného pásma cez stred, no následne o neho v medzikruží prišiel. K popradskému kapitánovi sa naskladala trojica intenzívne brániacich hráčov Banskej Bystrice.
     
    29:55
    Z hranice pravého kruhu pálil Hrehorčák, no jeho zakončenie skončilo len poriadne mimo banskobystrickej brány. Následne sa k puku dostali hostia.
     
    29:29
    Hosťujúci obranca Šilovič nadvakrát preveril gólmana Širokého strelami spoza kruhov, no pozorný ochranca popradskej svätyne bol v strehu a najskôr puk vyrazil a následne ho dokázal zachytiť vo svojej lapačke.
     
    28:52
    Róth sa dostal k puku na pravom krídle a už mohol nájsť v centrálnej časti osamoteného Surového, no napokon bol neúspešný, keďže prvého menovaného úspešne odstavil Kramár.
     
    28:21
    Ženčuch nahodil puk bekhendovo do medzikružia, no tam sa k nemu dostali len Banskobystričania. Tí sa po krátkom držaní puku previnili jasným zakázaným uvoľnením.
     
    27:58
    Hrehorčák zakončoval z pravej strany, no gólman Donoval dokázal jeho strelecký pokus zblokovať svojou hruďou na zadný mantinel. Následne sú však domáci stále pri puku.
     
    27:27
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia prevzať puk, no zatiaľ je to len prehadzovanie zodpovednosti z jednej strany na druhú.
     
    26:48
    Vojsovič hľadal prihrávkou z pravej strany Lapšanského, ktorý stál v medzikruží, no napokon sa mu to nepodarilo. Prvý menovaný poslal puk len na hokejky banskobystrických hráčov.
     
    26:28
    Lapšanský napriahol svoju hokejku ihneď po vhadzovaní na pravom krídle, no gólman Donoval bol v strehu a puk dokázal zachytiť vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    26:20
    Na strane Popradu sa do dobrej šance dostal Štrauch, no jeho projektil z otočky na hranici ľavého kruhu napokon skončil len tesne vedľa banskobystrickej brány. Následne sa Banskobystričania previnili zakázaným uvoľnením.
     
    25:45
    Banskobystričania sa dostali do skvelej gólovej šance v prečíslení dvoch na jedného! Po skvelej prihrávke z pravej strany od Surového sa k zakončeniu dostal Huňa, no ten napokon svoju strelu umiestnil len do hrude dobre premiestneného gólmana Širokého!
     
    25:28
    Z hranice pravého kruhu strieľal domáci Ženčuch, no gólman Donoval bol v strehu a puk pohodlne zachytil pod svojimi veľmi dobre osadenými betónmi.
     
    24:52
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme, kde si puk dobre prihrávajú, no Banskobystričania nenechávajú nič na náhodu a momentálne sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    24:27
    Janovský nahadzoval puk pred bránu Popradu, no následne sa k nemu dostal len Denis Šterbák, ktorý posiela Popradčanov do rýchleho útoku. Ten však stroskotal už v strednom pásme.
     
    23:52
    Mladý Peter Valent pálil z medzikružia cez dvoch brániacich Popradčanov, no jeho projektil napokon minul priestor popradskej brány. Gólman Široký teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    23:21
    Tentokrát sa k puku dostal na ľavom krídle dostal Bielec, ktorý chcel do útoku vysunúť Sawickeho, no následne sa previnil len zakázaným uvoľnením. Za zbytočné protesty obdržal domáci Kasanický desaťminútový osobný trest.
     
    22:55
    Výhonský nahodil puk na zadný mantinel, no hostia následne odchádzajú striedať. Popradčania sú síce pri puku, no tiež radšej zvolili rýchle prestriedanie formácie.
     
    22:33
    Kramár sa snažil dobrou prihrávkou z hranice ľavého kruhu nájsť v medzikruží Vojsoviča, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Vukoja puk zachytil a následne ho poslal na zakázané uvoľnenie.
     
    22:06
    Banskobystričania sa dostali k puku pred vlastnou bránou, no následne sa zmocnili len na vyhodenie puku cez všetky čiary – jasné zakázané uvoľnenie.
     
    21:40
    Maroš Surový nahadzoval puk na bránu Popradu z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon síce dobre clonený, no pozorný gólman Široký dokázal zblokovať do bezpečného medzikružia.
     
    21:05
    Do dobrej šance sa na ľavom krídle mohol dostať Bielec, ktorý takmer zachytil puk po prihrávke od Hrehočáka, no napokon už nezakončoval. Jeden z banskobystrických obrancov popradského útočníka od puku včas odstavil.
     
    20:37
    Popradskí juniori momentálne hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia zaútočiť. Tentokrát však od modrej napriahol svoju hokejku hosťujúci Macko a jeho delovka skončila až na ochrannej sieti.
     
    20:06
    V úvode druhej dvadsaťminútovky sa k puku dostali hokejisti Banskej Bystrice, ktorí hrajú krátku presilovúh hru. Popradská defenzíva vška hosťom zatiaľ veľmi pohodlne odoláva.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 335 divákov (podľa szlh.sk), i keď Vám neviem povedať, kde toľko divákov sedí.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla hneď niekoľko zaujímavých momentov, keď sa najskôr domáci Kamzíci dostali do vedenia v 5. minúte po góle v presilovej z hokejky Jakuba Lapšanského. Následne však hostia dokázali otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech, keď sa po góloch kapitána Mária Rótha v 10. minúte a Michala Macka v 13. minúte dostali do vedenia 2:1.
    V úvode druhej tretiny budú hrať Banskobystričania v početnej výhode o jedného muža ešte 22 sekúnd.

    Podarí sa popradským juniorom zabrať v druhej tretine a aspoň vyrovnať gólový účet tohto stretnutia?
    Druhá tretina začína približne o 17:48.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:55
    Babinský zachytil puk na obrannej modrej čiare, následne urobil dve kľučky a pohodlne ho dokázal vyhodiť až za bránu banskobystrického gólmana Donovala.
     
    19:21
    Hosťom sa momentálne veľmi nedarí. Popradskí hokejisti sa vo svojom oslabení bránia veľmi dobre a efektívnym forčekingom znemožňujú svojim súperom zakončovať.
     
    18:41
    Emil Kramár sa dostal k nepresnému nahodeniu puku od hosťujúceho Šiloviča a následne ho vyhodil pekným padáčikom až do banskobystrického obranného pásma.
     
    18:22
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Denis Šterbák.
     
    18:06
    Denis Šterbák preveril svoju hokejku v pozícii za pravým kruhom, no gólman Donoval bol úspešný aj tentokrát, keď puk dokázal zachytiť medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    17:54
    Štrauch sa s pukom dobre presúval cez stred, následne si nakorčuľoval na pravý kruh a vystrelil. Gólman Donoval však aj tentokrát puk dobre videl a následne ho zachytil vo svojej hrudnej výstroji.
     
    17:20
    Z ťažkého uhla na pravom kruhu zakončoval Valent, no jeho projektil videl gólman Široký veľmi dobre a puk dokázal svojimi betónmi vyraziť do bezpečného rohu klziska.
     
    16:48
    Popradskí juniori sa napokon v početnej nevýhode dokázali ubrániť a momentálne sa snažia rýchlo zaútočiť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí.
     
    16:04
    Spoza kruhov nekompromisne pálil hosťujúci Šilovič, no jeho projektil napokon síce clonený, no dobre presúvajúci sa gólman Široký dokázal vyraziť do bezpečia.
     
    15:41
    Aj tentokrát sa Popradčania snažili zaútočiť v oslabení, no napokon sa previnili len nedovoleným postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    15:31
    Vojsovič potiahol puk v oslabení do útoku po ľavom krídle a následne zakončoval, no jeden z banskobystrických obrancov zvládol zblokovať jeho delovku na ochrannú sieť.
     
    15:17
    Hosťujúci Valent sa dostal pred gólmana Širokého a nadvakrát zakončoval, no napokon dokázal trafiť len priestor medzi jeho betónmi, ktorý si popradský gólman s veľkým prehľadom ustrážil.
     
    15:09
    Od modrej nekompromisne pálil hosťujúci obranca Hermánek, no jeho delovku napokon jeden z domácich obrancov dokázal vyraziť do bezpečia na ochrannú sieť.
     
    14:47
    Banskobystrickí juniori si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť popradský útočník Róbert Jenčo.
     
    13:52
    Na druhej strane si dobrý zákrok pripísal gólman Široký, ktorý vo svojej výstroji zachytil puk po delovke od domáceho Výhonského z hranice pravého kruhu.
     
    13:21
    Tomečko zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len tesne nad banskobystrickou bránou. Gólman Donoval však zasahovať nemusel.
     
    12:53
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystrickí juniori otáčajú gólové vedenie v stretnutí na svoju stranu! Po fantastickej prihrávkovej kombinácii sa k puku na ľavej strane dostal Šeliga, ktorý však nezakončoval a na hranici pravého kruhu našiel MICHALA MACKA. Tento banskobystrický útočník neváhal a svojou delovkou našiel medzeru medzi betónmi gólmana Širokého. Asistencie si pripisujú hráči Juraj Šeliga a Borna Šilovič.
     
    12:21
    Popradskí hokejisti sa dostali k puku, no opäť ho len vyhodili za banskobystrickú bránu. Domácemu útoku momentálne chýba potrebná myšlienka.
     
    11:52
    Z hranice pravého kruhu nekompromisne zakončoval domáci Peter Valent, no gólman Široký bol v strehu a puk dokázal svojou výstrojou vyraziť do bezpečia. Následne do útoku smerujú Popradčania.
     
    11:15
    Hrehočák zakončoval z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Donovala, ktorý veľmi dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    10:55
    Štrauch sa dostal k puku v medzikruží a následne sa presunul na hranicu pravého kruhu, no nerozhodol sa zakončovať. To sa mu stalo osudným, keďže po pár sekundách ho pozorní obrancovia Banskej Bystrice od puku odstavili.
     
    10:22
    Popradskí juniori sa dostali k puku vo vlastnej obrannej tretine, no proti forčekujúcej Banskej Bystrici sa napokon zmohli len na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Širokým.
     
    09:54
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystrickí juniori si dokázali rozobrať popradskú defenzívu a vyrovnávajú! Gólman Matúš Široký dobre vykorčuľoval po jednom z hráčov Banskej Bystrice, ktorý sa s pukom presúval po ľavom krídle, no ten napokon skvele s pomocou popradského hráča prihral na kapitána MÁRIA RÓTHA. Ten bekhendovou strelou z medzikružia rozvlnil sieť v popradskej bráne. Bez asistencií.
     
    09:24
    Domáci Kasaj potiahol puk po pravom krídle a následne z veľkej vzdialenosti zakončoval, no gólman Donoval jeho strelecký pokus dokázal včas vyraziť do bezpečia k zadnému mantinelu.
     
    08:40
    Spoza pravého kruhu zakončoval domáci Kasanický, no svojim projektilom napokon trafil len dobre postaveného popradského hráča Jenča, ktorý sa strele svojho spoluhráča nestihol uhnúť.
     
    07:55
    Spoza pravého kruhu tentokrát zakončoval domáci Jenčo, no jeho projektil napokon zblokoval jeden z hosťujúcich obrancov, ktorý dobre zakročil svojimi nohami.
     
    07:26
    Dvojica Hrehorčák – Lapšanský sa dostala k puku v útočnom pásme, kde poriadne vycvičila banskobystrickú obranu. Tá sa k puku nestihla dostať a Popradčania sú medzičasom už v plnom počte!
     
    06:55
    Popradskí juniori sa vo svojom oslabení bránia naozaj veľmi dobre. Tentokrát zachytil puk po nepresnej rozohrávke hostí domáci Kasanický, ktorý ho poslal k bráne gólmana Donovala.
     
    06:21
    Vojsovič potiahol puk do útočného pásma, následne si ho nahodil za banskobystrickú bránu, kde ho počas oslabenia asi 10 sekúnd podržal. Následne ho hostia odzbrojili a snažia sa zaútočiť.
     
    05:50
    Do dobrej šance v medzikruží sa tentokrát dostal hosťujúci Macko, no jeho projektil napokon gólman Široký dobre videl a puk dokázal svojim ľavým betónom úspešne vyraziť do bezpečného rohu klziska.
     
    05:26
    V početnej výhode si zahrajú aj Banskobystričania. Na dve minúty si za vrazenie odchádza sadnúť domáci Sawicki.
     
    04:47
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori sa v početnej výhode o jedného muža dostávajú do vedenia! Po dobrej prihrávke od Kasanického sa k zakončeniu od modrej dostal Kramár. Jeho strelecký pokus gólman Donoval ešte dokázal vyraziť, no na následnú dorážku od JAKUBA LAPŠANSKÉHO už ochranca banskobystrickej svätyne nemal žiaden nárok. Asistencie si pripisujú hráči Emil Kramár a Denis Šterbák.
     
    04:03
    Banskobystričania sa v oslabení vydali zaútočiť, no čiarový rozhodca Roman Bednár bol aj tentokrát v strehu a útok hostí zastavil. Tentokrát to bolo jasné postavenie mimo hry.
     
    03:49
    Hrehorčák sa s pukom natlačil pred gólmana Donovala a následne zakončoval, no ten dokázal puk zachytiť medzi svojimi betónmi. Následne sa vhadzovanie presúva do stredného pásma kvôli postaveniu útočiaceho hráča v bránkovisku hostí.
     
    03:43
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Šilovič.
     
    03:22
    Štrauch zaviezol puk do útočného pásma po Ľavom krídle, no následne si mierne nerozumel s jedným zo svojich spoluhráčov a puk poslal len na hokejky banskobystrických obrancov.
     
    02:51
    Banskobystrickí juniori sú momentálne oveľa aktívnejší a trápia popradskú defenzívu. Tá je však na čele s gólmanom Širokým v strehu a nedáva hosťom veľa šancí.
     
    02:27
    Spoza ľavého kruhu nadvakrát nekompromisne pálil hosťujúci Ambroz, no gólman Široký bol v strehu a oba strelecké pokusy banskobystrického útočníka dokázal zblokovať do bezpečia svojimi betónmi. Následne sa pískalo postavenie útočiaceho hráča v popradskom bránkovisku.
     
    01:53
    Ženčuch zachytil nepresnú rozohrávku banskobystrických hráčov a následne založil rýchly útok. Po dobrej prihrávke z jeho hokejky však Tomečko nedokázal na ľavom krídle prejsť cez dvoch banskobystrických obrancov.
     
    01:24
    Banskobystričania sa usadili s pukom v útočnom pásme, nomomentálne si ho posúvajú len popri zadnom mantineli. Popradská defenzíva je však v strehu a má svojich súperov pod osobnou kontrolou.
     
    00:46
    Ramaj zaviezol puk do útočného pásma, následne ho len nahodil na zadný mantinel, kde sa však k nemu dostali popradskí obrancovia. Tí okamžite striedajú a snažia sa zaútočiť.
     
    00:04
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti popradskej juniorky. Tí sa následne snažia rýchlo zaútočiť, no Banskobystričania dobre vykrývajú priestor pred svojou obrannou modrou čiarou.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Banskobystrickí juniori a zároveň aj ich tréneri si dávajú nadčas. Intenzívnym hvizdom ich musel zavolať na ľadovú plochu až hlavný rozhodca Tomáš Orolin.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Široký (Luba) – Babinský, Bjalončík, D. Šterbák, Varholík, Kasanický, Šotek, Krmenčík – Hrehorčák ("C"), Jenčo, Štrauch, Tomečko ("A"), Ženčuch, Kasaj, J. Lapšanský, Sawicki, Lindeman, Olejník, Bielec, Vojsovič ("A"), Kramár.

    HC 05 Banská Bystrica: Donoval (Košarišťan) – Hermánek, Janovský, Tarabík, Šilovič ("A"), Kleinedler, Kegalj, Jendroľ, Ramaj ("A") – Macko, M. Surový, Šeliga, Výhonský, P. Lunter, Huňa, Hricko, Róth ("C"), Kovalík, Valent, Vukoja, Ambroz.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Roman Bednár, René Šoltés.
     
    Najproduktívnejším juniorom Popradu je momentálne kapitán Peter Hrehorčák, ktorý sídli na čele extraligovej štatistiky so ziskom 17 bodov za 8 gólov a 9 asistencií.
    Za popradskú juniorku hrá tiež aj najproduktívnejší obranca juniorskej extraligy Emil Kramár, ktorý má na svojom konte už 12 kanadských bodov za 2 góly a 10 asistencií.

    Najproduktívnejším juniorským Banskobystričanom je len 16ročný útočník Peter Valent, ktorý obsadzuje ôsmu priečku s 12 bodmi za 8 gólov a 4 asistencie.
     
    Popradskí juniori odohrali v tejto sezóne na svojom ľade už päť zápasov, no zatiaľ ani v jednom z nich neprehrali.

    Banskobystričania hrali "vonku" tiež päťkrát, no prehrali len na ľade trenčianskej Dukly (22. september 2013 – zápas skončil výhrou domácich v pomere 4:1).
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 10. kole slovenskej Extraligy juniorov!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 narazia juniorské tímy HK Poprad a HC'05 Banská Bystrica.

    Mladí popradskí "kamzíci" sa po deviatich odohraných zápasoch momentálne nachádzajú na priebežnej šiestej priečke, kde majú na svojom konte pätnásť bodov a gólové skóre 40:37 za päť výhier a štyri prehry. Pred Popradčanmi momentálne sídlia mladí Žilinčania s rovnakým počtom bodov, no o niečo lepším skóre. Za Popradom figuruje juniorský tím Slovana Bratislava, ktorý stráca na Podtatrancov tri body.
    Zápasová bilancia popradských juniorov v poslednej pätici zápasov, výhra – výhra – prehra – prehra – výhra, jasne hovorí o tom, že na klziskách súpera sa "kamzíkom" veľmi nedarí. V prvých dvoch zápasoch z poslednej pätice sa popradskí juniori predviedli na domácom ľade, keď najskôr dokázali zdolať Duklu Trenčín výsledkom 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) a o deň neskôr si poradili aj s juniorským výberom Žiliny, ktorý zdolali tesne – 6:5 (1:1, 3:1, 1:3 – 1:0) po predĺžení. V odvetných zápasoch na ľade Trenčína a na ľade Žiliny však Popradčania prehrali, keď najskôr pod hradom Matúša Čáka uhrali tesný výsledok 4:5 (2:0, 2:1, 0:3 – 0:0) po samostatných nájazdoch. Následne ukázali svoje sily aj v Žiline, no tam ich domáci juniori zdolali jasne – 5:2 (2:2, 1:0, 2:0). Posledný odohraný zápas popradských juniorov sa uskutočnil len 24 hodín pred týmto zápasom. Popradskí "kamzíci" si na domácom ľade dokázali po dobrom výkone poradiť s juniormi zo Zvolena výsledkom 6:5 (1:1, 3:2, 2:2)

    Banskobystrickí juniori sa po deviatich odohraných zápasoch momentálne nachádzajú na skvelej druhej priečke so ziskom dvadsiatich bodov a gólového skóre 32:25. Túto štatistiku dosiahli mladí "barani" za sedem výhier a len dve prehry. Pred Banskobystričanmi momentálne na čele tabuľky sídli juniorka Skalice, ktorá má rovnaký počet bodov, no lepšie skóre a za Banskou Bystricou juniorka Košíc, ktorá má dvojbodové manko.
    Zápasová bilancia Banskej Bystrice v posledných piatich zápasoch, výhra – výhra – výhra – výhra – výhra, jasne hovorí o tom, že mladí "barani" sú poriadne naštartovaní a budú chcieť útočiť na prvé miesto tabuľky, z ktorého by zosadili juniorku Skalice. V prvom z poslednej pätice zápasov sa juniori Banskej Bystrice predviedli na domácom ľade, kde dokázali zdolať topoľčianských juniorov výsledkom 4:2 (3:1, 0:1, 1:0). O deň neskôr sa im podarilo v domácom prostredí zdolať juniorku Nitry, ktorá "baranom" podľahla po domácej výhre 4:2 (1:0, 2:1, 1:1). Následne sa Banskobystričania ukázali na štadiónoch súperov, kde v odvetách zdolali Topoľčany po dobrom výkone tesne 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) a následne v Nitre porazili aj mladých "corgoňov" výsledkom 5:2 (1:0, 2:1, 2:1). Posledný zápas odohrali juniori Banskej Bystrice v Spišskej Novej Vsi, kde po dramatickom zápase napokon vyhrali výsledkom 5:4 (2:0, 1:3, 1:1 – 0:0) po samostatných nájazdoch.

    Podarí sa popradským hokejistom prerušiť päťzápasovú výhernú šnúru Banskej Bystrice, alebo v "rohatom" derby prekolú popradskí kamzíci banskobystrických baranov?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Góly a asistencie: 5. Lapšanský (Kramár, Šterbák), 35. Hrehočák (Babinský), 45. Štrauch (Vojsovič, Kramár), 60. Štrauch (Hrehočák, Kramár) – 10. Róth, 13. Macko (Šeliga, Šilovič), 42. Kovalík, 44. Valent (Hricko, Výhonský), 46. Róth (Hermánek), 48. Valent (Šeliga), 51. Róth (Huňa, Valent), 56. Vukoja (Kovalík)


    HK Poprad: Široký (Luba) – Babinský, Bjalončík, D. Šterbák, Varholík, Kasanický, Šotek, Krmenčík – Hrehorčák ("C"), Jenčo, Štrauch, Tomečko ("A"), Ženčuch, Kasaj, J. Lapšanský, Sawicki, Lindeman, Olejník, Bielec, Vojsovič ("A"), Kramár.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Donoval (Košarišťan) – Hermánek, Janovský, Tarabík, Šilovič ("A"), Kleinedler, Kegalj, Jendroľ, Ramaj ("A") – Macko, M. Surový, Šeliga, Výhonský, P. Lunter, Huňa, Hricko, Róth ("C"), Kovalík, Valent, Vukoja, Ambroz.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Roman Bednár, René Šoltés

    Diváci: 335