Poprad – B. Bystrica 4:8 (kon.) | Spišská N. Ves – Zvolen 1:3 (kon.) | HC Slovan – Topoľčany 5:2 (kon.)
Skalica – Nitra 4:6 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Žilina 5:1 (kon.) | Košice – Trenčín 6:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:8 (1:2, 1:0, 2:6)
HC MONACObet Banská Bystrica
Štvrtok 10.10.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme mohli vidieť poriadne gólové hody, keď sa hostia po góloch Kovalíka a Valenta dostali do dvojgólového vedenia. Následne vsietil kontaktný gól domáci Štrauch, no spŕška dvoch gólov Rótha (ten zavŕšil svoj hetrik), jedného gólu Valenta a jedného gólu Vukoju jasne rozhodla o výhre Banskej Bystrice výsledkom 8:4. V závere zápasu vsietil aspoň čestný gól domáci Štrauch.

    Banskobystričania si na svoje konto po dnešnom zápase pripisujú jasné tri body, zatiaľčo poradskí juniori poprvýkrát v sezóne prehrali na domácom ľade a nezískali ani bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:19:19)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti napokon dokázali vsietiť aspoň čestný štvrtý gól. Po peknej prihrávke z ľavej strany od Hrehorčáka sa k puku dostal ANDREAS ŠTRAUCH, ktorý svojim švihom nedal gólmanovi Donovalovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Peter Hrehorčák a Emil Kramár.
     
    59:21
    Hosťujúci Macko nahodil puk na zadný mantinel, no napokon sa k nemu dostali len hokejisti pozornej popradskej juniorky, ktorí sa snažia zaútočiť.
     
    58:57
    O víťazovi dnešného zápasu už nemožno pochybovať. Popradčania sú síce pri puku, no len vo vlastnej obrannej tretine, kde sa im nedarí nič vymyslieť.
     
    58:21
    Kasaj nahodil puk na banskobystrickú bránu, no gólman Donoval pre istotu nezaváhal a puk zachytil pod svojou lapačkou. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    57:40
    Hostia sú stále usadení v útočnom pásme, no momentálne sa im veľmi nedarí. Popradskej defenzíve očividne stačilo osem kúskov a už inkasovať nechce.
     
    56:42
    Od modrej pálil hosťujúci Hricko, no jeho delovku gólman Široký videl dobre a puk napokon úspešne zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    55:55
    Popradskí hokejisti sa stále snažia vsietiť ešte aspoň jeden gól, no momentálne sa im veľmi nedarí. Banská Bystrica už pohodlne kontroluje priebeh hry.
     
    55:09
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak mierne som to zariekol. Hosťujúci LUKA VUKOJA zachytil puk na útočnej modrej čiare, následne si s ním nakorčuľoval na hranicu ľavého kruhu a trafil ľavú žŕdku popradskej brány. Od nej sa však puk pekne odrazil za chrbát gólmana Širokého. Asistenciu si pripisuje Matej Kovalík.
     
    54:54
    Banskobystrickí hokejisti sú pri puku v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí pridať ďalší gól. Popradská defenzíva sa bráni naozaj veľmi dobre.
     
    54:24
    Z ľavej strany nadvakrát pálil Macko, no jeho prvý pokus bol zblokovaný pozorným Šotekom a následne jeho druhý pokus gólman Široký zblokoval do bezpečia.
     
    53:49
    Krmenčík zakončoval z hranice pravého kruhu, no gólman Donoval dokázal jeho strelecký pokus úspešne vyraziť svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    53:27
    Tentokrát sa hostia snažili dostať do útočného pásma, no napokon sa previnili len postavením mimo hry. Vhadzovať sa bude v neutrálnom strednom pásme.
     
    52:57
    Lapšanský sa chcel s pukom pretlačiť pred gólmana Donovala, no napokon bol neúspešný. Pozorný obranca Ramaj dokázal popradského útočníka od puku odstaviť.
     
    52:28
    Gólman Široký si po delovke z ľavej strany od Surového pripísal na svoje konto skvelý zákrok! Puk dokázal reflexívne zachytiť vo svojej dobre osadenej lapačke!
     
    51:58
    V rohu ľadovej plochy naľavo od banskobystrickej brány ostal ležať Olejník. Následne sa hra prerušila, no vylučovať sa nebude. Lindeman spolu s popradskými hráčmi pomohli svojmu spoluhráčovi odísť na striedačku.
     
    51:24
    Banskobystričania si tentokrát nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Donovalom.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Góly a asistencie: 5. Lapšanský (Kramár, Šterbák), 35. Hrehočák (Babinský), 45. Štrauch (Vojsovič, Kramár), 60. Štrauch (Hrehočák, Kramár) – 10. Róth, 13. Macko (Šeliga, Šilovič), 42. Kovalík, 44. Valent (Hricko, Výhonský), 46. Róth (Hermánek), 48. Valent (Šeliga), 51. Róth (Huňa, Valent), 56. Vukoja (Kovalík)


    HK Poprad: Široký (Luba) – Babinský, Bjalončík, D. Šterbák, Varholík, Kasanický, Šotek, Krmenčík – Hrehorčák ("C"), Jenčo, Štrauch, Tomečko ("A"), Ženčuch, Kasaj, J. Lapšanský, Sawicki, Lindeman, Olejník, Bielec, Vojsovič ("A"), Kramár.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Donoval (Košarišťan) – Hermánek, Janovský, Tarabík, Šilovič ("A"), Kleinedler, Kegalj, Jendroľ, Ramaj ("A") – Macko, M. Surový, Šeliga, Výhonský, P. Lunter, Huňa, Hricko, Róth ("C"), Kovalík, Valent, Vukoja, Ambroz.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Roman Bednár, René Šoltés

    Diváci: 335