CSKA Moskva – Kubaň Krasnodar 1:0 (kon.) | S. Moskva – Kazaň 0:0 (kon.) | Samara – Tomsk 1:0 (kon.)
FK Krasnodar – FK Dinamo Moskva 1:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
1:0 (1:0)
FK Kubaň Krasnodar
cz Nedeľa 18.08.2013, 11:30 • Arena Chimki - Moskva • Ruská Premier Liga
     
    90+2
    Taktické střídání. Odchází japonský fotbalista Honda, nahrazuje jej bulharský hráč Milanov.
     
    90
    Nějaký tlak hostů nepřichází, naopak se urodil brejk domácích. Jenže ani Tošičova střela a následná dorážka Zubera nekončí v síti. Skvěle zasáhl Bělenov. Poté už byl pískán ofsajd.
     
    80
    Střídání v týmu FK Kubaň Krasnodar: ze hřiště odchází Caboré, přichází Chubulov.
     
    76
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Doumbia, přichází Tošič.
     
    75
    Střídání v týmu FK Kubaň Krasnodar: ze hřiště odchází Cissé, přichází Baldé.
     
    68
    Střídání v týmu FK Kubaň Krasnodar: ze hřiště odchází Corajev, přichází Urena.
     
    67
    Šance CSKA nemůže proměnit, a tak málem přišel trest. Před bránou Akinfejeva byl zcela sám Cissé a i on trestuhodně zahazuje šanci na vyrovnání. On i trenér Muteanu se drží nevěřícně za hlavu.
     
    65
    Mohlo být 2:0. Rychlý Džagojeva, který posunul míč na pravou stranu hřiště pro Musu, končí u brankáře Bělenova. Ten si pro míč došel, zmenšil úhel a odrazil jej nohou na roh.
     
    60
    Doumbia ukázal, co se dá ve fotbale zahodit za tutovou šanci. V souboji obral o míč Xandaa, přetlačil ve vzdušném souboji i brankáře Bělenova, ale pak netrefil úplně prázdnou bránu. Silvestrovské pořady by měly asi o další zábavný moment víc. Ukázka toho, co se nedá nedat.
     
    51
    Bulharský fotbalista Popov podruhé v obrovské šanci. Nyní se procpal před Akinfejeva, jehož střelou po zemi pořádně poškádlil. Stav se nakonec nemění, zkušený ruský gólman předvedl perfektní reflex.
     
    41
    Tutovka pro CSKA. Džagojev se dostal k odraženému míči a ihned jej z hranice pokutového území vyslal na Bělenova, ten plachtil vzduchem marně, míč se od břevna odrazil mimo tři tyče. V závěru poločasu mohlo být pro moskevský tým ještě veseleji.
     
    32
    Tohle byla daleko lepší standardka. Po rohu Tlisova se k míči dostal Popov, i když na dlouhou nohu, tak přesto zakončil. Drží se však za hlavu, míč do prázdné brány nedokázal propasírovat. Mohlo být vyrovnáno po velké šanci Krasnodaru.
     
    19
    Caboré to hodně přehnal s tvrdostí a pořádně si vyšlápl na Zubera, který zůstává ležet na hřišti.
     
    14
    A nápor domácích pokračuje. Opět byl před bránou Krasnadoru pořádný průvan, o který se postaral Doumbia. Tentokrát ale Bělenov zasáhl včas a i nadvakrát přízemní střely dokázal pochytat.
     
    11
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Po rohu se už skóre přeci jen mění. AHMED MUSA se dostal k odražené míči na hranici vápna, udělal dvě kličky hostujícím obráncům a razantní střelou překonal Bělenova, který toho asi příliš neviděl a pokud by viděl, těžkou by s takovou tvrdou ránou mohl něco udělat. Úvod utkání tedy pro Moskvu, která poměrně brzy otevírá účet tohoto duelu.
     
    11
    Dobrá, velice dobrá rána. Z dvaceti metrů vypálil Džagojev a Bělenov musel na zem. Konkrétně skočil k levé tyči, kam míč vyrazil a od ní se pak balon odkutálel do zámezí. Obrovská šance domácích, kterou likviduje skvělým zákrokem Bělenov. Tedy i s pomocí tyčky.

    Roman Zajíček

    Góly: 11. Musa

    Karty:   19. Caboré (KUK)


    CSKA Moskva: Akinfejev – Berezutskij, Ignaševič, Nababkin, Šenikov – Honda (90+2. Milanov), Werbloom, Džagojev, Zuber – Doumbia (76. Tošič), Musa. Trenér: Leonid Slutskij.
    FK Kubaň Krasnodar: Bělenov – Bugajev, Kozlov, Dealbert, Xandao – Tlisov, Caboré (80. Chubulov), Corajev (68. Urena), Popov, Bucur – Cissé (75. Baldé). Trenér: Doriel Munteanu.

    Rozhodca: Eskov – Semenov, Bogač