Liége – Brugge 2:4 (kon.) | Genk – Anderlecht 1:2 (kon.)
koniec
KRC Genk
1:2 (1:1)
R.S.C. Anderlecht
cz Nedeľa 12.05.2013, 18:00 • Cristal Arena, Genk • Belgická Jupiler Pro League
     
    Ve stěžejním utkání o titul tak vítězí Anderlecht, který je dvě kola před koncem soutěže na prvním místě tabulky. Má náskok dvou bodů na Bruggy a Waregem. Genk je dnešní prohrou prakticky ze hry, když ztrácí na lídra šest bodů. (19:57:13)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Protův dlouhý nákop na hrotu nezůstal, ale hosté jsou i tak u míče.
     
    90+4
    Zoufalá snaha domácích o centry do pokutového území nevycházejí. Buffel fauluje při napadání Mbokaniho a je asi rozhodnuto.
     
    90+3
    Po rohovém kopu z levé strany se míč prohnal vápnem a Hyland vybojoval další. Tentokrát se bude rozehrávat z pravé strany.
     
    90+3
    Goriusův míč šel na zadní tyč, kde jeden z domácích vybojoval po centru z levé strany rohový kop.
     
    90+2
    Mbokani v souboji s Koulibalym nebyl faulován, a tak hra pokračovala. Safari fauloval Masiku, a tak tu bude přímý volný kop KRC z pravé strany. Slušná pozice pro domácí fotbalisty.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Dlouhý centr z poloviny hřiště poslal ve výskoku na vlastní branku Kouyaté a Proto musí ve výskoku vyrazit nad branku. Roh pro Genk.
     
    90
    Míč na útočné polovině Anderlechtu, čekáme na zveřejnění nastaveného času. Kapitán domácích Buffel vykázán mimo trávník, když se mu zpětně valí krev z nosu.
     
    89
    Anderlecht naposledy střídá. Suáreze, který odehrál skvělé utkání nahrazuje obránce Marcin Wasilewski.
     
    88
    Po přetaženém centru Buffela zkoušel ve vápně teatrálně upadnout Barda, ale tohle na penaltu nebylo. V následném hlavičkovém souboji se zranil kapitán Buffel, kterému teče z nosu krev.
     
    87
    Snaha domácích o rychlý brejk nevyšla a Mbokani utíká po zisku míče k rohovému praporku, kde by chtěl zdržet nějaké ty vteřinky k dobru.
     
    85
    Plet zastavil Bigliu ve středu hřiště za hranicí pravidel, a tak se hra přerušuje. To hostům z Bruselu hodně vyhovuje.
     
    84
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Tahle branka posouvá Anderlecht velmi blízko titulu! Otevřená obrana domácích nedokázala zastavit Jakovenka, který z pravé strany odcentroval. Jeho míč propadl až na zadní tyč na DEMYHO DE ZEEUWA, který šťastně vyrovnává. Nizozemec špatně vystřelil, jenže Hyland si míč nešťastně podrážkou sráží do sítě.
     
    84
    Barda hledal v rychlém útoku domácích na pravé straně Buffela, jenže našel pouze Bigliu.
     
    82
    Genk se ještě z posledních sil snaží o obrat v utkání, ale teď se musí na vlastní polovině hřiště bránit. Jakovenko je po svém příchodu na hřiště hodně cítit, a tak se nelze divit, že jej jako volného hráče od nové sezony přetáhl do svých řad AC Fiorentina.
     
    80
    Ve slušné šanci byl po přímém kopu Buffel, ale hlavičku mu vyběhnuvší Proto vyráží, a tak bude útočit Anderlecht Brusel.
     
    80
    Joseph-Monrose odchází ze hřiště, nahrazuje jej Masika.
     
    79
    Suárez posunul rychlou akci do levého křídla na De Zeeuwa, který sice ještě stihl odcentrovat, jenže hned Anele mu jej odvrací do zámezí.
     
    77
    Jakovenko sice získal pro Anderlecht na pravé straně míč velmi snadno, jenže následně nahrál do ofsajdu, kde hledal Mbokaniho.
     
    75
    Střídá i Genk, kterému remíza komplikuje možnost zaútočit na titul. De Ceulaera nahrazuje Izraelec Barda.
     
    74
    Demy de Zeeuw na trávníku nahrazuje zhruba dvacet minut před koncem Praeta, který má zřejmě menší zdravotní problém.
     
    72
    Odražený míč po rohovém kopu vracel do pokutového území Lucas Biglia, jenže našel pouze rukavice brankáře Kötelese.
     
    72
    Jakovenko na pravé straně vybojoval pro hosty roh, když jeho centr do vápna zblokoval do zámezí obránce Anele.
     
    69
    Skvělý Köteles! Domácí brankář výborně vyráží ostrý projektil z pokutového území, který vypálil novic na trávníku Jakovenko. Dorážku domácí obrana nedovolila.
     
    69
    Mbokani posunul míč do levé strany na Suáreze, který si míč sice hodně posunul směrem vpřed, ale ještě velmi dobře zabojoval a z levé strany odcentroval. Míč končí v rukavicích připraveného Kötelese.
     
    67
    Následně vidí hostující Behrang Safari žlutou kartu.
     
    66
    Infarktový moment v Cristal Areně! Míč si postavil Guillaume Gillet, ale nedává. Hostující obránce pálí pravačkou pouze do horní tyče a domácí publikum slaví.
     
    65
    Kapitán domácích Buffel dostává za protesty žlutou kartu.
     
    64
    Uvidíme pokutový kop! Suárez na levé straně pokutového území podržel balon, udělal Hylandovi kličku a padá. Sudí Wouters ihned ukazuje na bílý puntík.
     
    63
    Velká šance domácích! Anele si vyměnil míč na hranici vápna s Buffelem, ale ve velké pozici pálí z pravé strany pokutového území těsně vedle branky Anderlechtu!
     
    62
    I Genk následně poprvé střídá. Glynor Plet na trávníku mění jediného hrota Oja.
     
    60
    Mbokani odvážně prošel z levé strany až do pokutového území, kde po souboji se soupeřem upadl na trávník, ale sudí Wouters pokutový kop nenařizuje.
     
    59
    Guillaume Gillet následně celkem ostře zastavil domácího De Ceulaera, a tak je druhým potrestaným hráčem žlutou kartou.
     
    58
    Anderlecht bude poprvé střídat. Massimo Bruno odchází a na jeho místo příjde Jakovenko.
     
    57
    Velmi nadějně to teď vypadalo pro hosty z Bruselu. Gillet vysunul do úniku Bruna, jenže proti němu skvěle vyběhl brankář Köteles, který hostujícímu křídelníkovi zakončení zkazil.
     
    54
    Biglia zastavil faulem na vlastní polovině Hylanda, ale rozhodnutí sudího se mu vůbec nelíbí. Luc Wouters si jej tak volá zpět na kobereček a důrazně mu vyčinil.
     
    52
    Buffel vysunul na pravé křídlo de Ceulaera, který ještě stihl u postranní čáry odcentrovat. Zpětný míč ale obrana Anderlechtu odvrací.
     
    50
    Nebezpečná situace na druhé straně. Praet přenechal pro Bruna, jehož centr hledal Suáreze. Před ním ale dobře zakročil jeden z domácích. O pár vteřin později našel Suárez na pravé straně v těžkém úhlu Bruna, jenž z velmi těžké situace vypálil na branku, ale Köteles chytá.
     
    48
    Nuytinck zastavil na levé straně nedovoleně Joseph-Monroseho a Genk zahrával přímý volný kop. Ten posílal do vápna Gorius, jenže nikoho v bílém nenašel. Nad všemi dobře zakročil Mbokani, který ve výskoku odvrací.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hostům patřil úvod utkání, když byli jasně aktivnější a ve 23. minutě také šli do vedení. Praetovu nahrávku z levé strany proměnil v úvodní trefu Suárez. Genk působil unaveným dojmem, ale v samém závěru poločasu výrazně zpřesnil hru a zaslouženě vyrovnal. Akci z pravé strany zakončil přesně Kara Mbodj. Druhý poločas začne v Cristal Areně v Genku přibližně v 19:04.
     
    První poločas skončil.
     
    45+2
    A další šance Genku! Ten v posledních pěti minutách poločasu jasně převzal otěže hry a Joseph-Monrose hlavičkoval z pravé strany. Proto skvěle vyráží.
     
    45
    Genk právě vstřelil branku!
    Domácí tým se ještě v samém závěru poločasu pokusil o vyrovnání, a to se mu splnilo. KARA MBODJ nejprve hledal ve vápně De Ceulaera, který byl sice povalen k zemi, jenže stoper domácích šel pevně za zakončení, které se mu povedlo fantasticky, když hranice pokutového území vymetl pavučinku v Protově brance. Rána domácího stopera měla neuvěřitelnou rychlost, 140 km/h!
     
    43
    Obrovská šance Anderlechtu! Genk se nedokázal dobře vrátit do zadních řad a po jednoduché kombinaci dostal na pravou stranu míč Mbokani. Ten stál sám před Kötelesem, ale bohužel pro hosty pálí jen do jeho těla!
     
    42
    Suárez mohl na levé straně utéci v souboji jeden na jednoho, jenže Tshimanga jej pohlídal. Z následného brejku Joseph-Monrose centroval tak dobře, až se míč málem zatočil až za záda Prota. Ten byl připraven a padající list raději odvrací na roh.
     
    39
    Domácí tým měl snad první dvě poloviční šance utkání. Joseph-Monrose z levé strany nejprve nepříjemně centroval do malého vápna, kde však nikdo nedokázal dorazit. De Ceulaer o pár vteřin později netrefil ideálně míč na pravé straně, a tak ani jeho pokus na Prota nejde.
     
    38
    Po něm chtěl pálit na branku z hranice pokutového území Suárez, ale ani nadvakrát se mu to nepovedlo, když v obou případech trefil jen chrániče bránících hráčů.
     
    37
    Genku se zatím v útočné fázi vůbec nedaří. Anderlecht brání velmi soustředěně a domácí tým je bez svého nejlepšího střelce Vossena bezradný. Celek z Bruselu je na tom obráceně a každá jeho útočná akce značí nebezpečí. Centr Praeta z levé strany odvrátil Koulibaly na roh.
     
    34
    Hyland zkusil pozornost Prota ranou ze střední vzdálenosti, ale brankář hostů byl připraven a prudkou ránu chytá. Následně byl faulován na útočné polovině hostů Bruno Hylandem, a ten vidí první žlutou kartu utkání.
     
    33
    Hostující tým v další útočné akci. Dennis Praet našel po rychlé nahrávce z levé strany Bruna, ale ten hlavou z těžké pozice na první tyči pálí mimo.
     
    31
    Mbokani nešťastně sražen Buffelem a také on si musí říct o ošetření. Vysoký útočník Anderlechtu byl smolně pošlapán, ale ve hře by měl následně pokračovat.
     
    28
    Genk po pár hluchých minutách konečně na útočné polovině, jenže nadějně rozjetá akce po levém křídle do zakončení nevede. Joseph-Monrose odcentroval z levé strany až na druhou stranu, kde ale bohužel pro KRC Buffel nedokázal vypálit. Hra se následně na malý moment přerušuje, když byl v předešlém souboji Safari sražen na trávník.
     
    25
    Vyslanci hlavního města Belgie se i nadále snaží o zakončení. Praet sice na levé straně nedokázal odcentrovat, jenže se skvěle vrátil a obranným skluzem odvrátil alespoň do zámezí.
     
    23
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Pěkná akce hostů z Bruselu znamená první trefu utkání! MATÍAS SUÁREZ si naběhl na skvělou nahrávku od Praeta a z hranice pokutového území prostřeluje levačkou natahujícího se Kötelese ranou k levé tyči!
     
    22
    Dlouhý pas Kouyatého sice na pravém křídle našel hostujícího útočníka Suáreze, jenže tomu selhalo zpracování a s míčem se dostává do zámezí.
     
    20
    Hyland vysunul na pravou stranu hřiště šikovného De Ceulaera, jenž už procházel přes Safariho, jenže ten jej v poslední chvíli fauluje. To znamená přímý kop pro Genk.
     
    18
    Velmi šikovně to teď zkoušel Suárez. Argentinský fotbalista dostal nahrávku na hranici pokutového území od Mbokaniho, prošel přes stopera Koulibalyho, jenže vybíhající Köteles mu znemožnil dobře zakončit.
     
    16
    Nuytinck skvěle zapracoval proti domácímu Joseph-Monrosovi a na pravé straně defenzívy nedovolil centru. Naopak zakládá útočnou akci RSCA.
     
    14
    Mbokani měl po pár vteřinách slušnou možnost na pravé straně, jenže Kara mu skluzem znemožnil zakončit. Zajímavá příležitost hostů střelou na Kötelese nekončí.
     
    13
    Akce střídá akci. Tentokrát měl možnost hostující Anderlecht. Z levé strany si až do zakončení dokázal udělat prostor talentovaný Praet. Se střelou však příliš váhal, a tak jeho následný pokus jde jen do obránce Koulibalyho.
     
    12
    O pár vteřin později zakončuje akci Genku Gorius, jenže hodně nepřesně míří vysoko nad branku.
     
    12
    Joseph-Monrose na straně druhé zkoušel vysunout Oja, kterého však skvělým skluzem připravil o zakončení v pokutovém území Gillet.
     
    11
    Bruno si na pravé straně dobře vyměnil míč s Bigliou, jenže byl až příliš zahnán k postranní čáře, a tak mohl maximálně vybojovat rohový kop. To se také stalo, a tak bude kapitán hostů Biglia centrovat do pokutového území.
     
    9
    Práci pro hostujícího brankáře znamená až střela o pár desítek vteřin později. Z hranice pokutového území ji z pravé strany zkusil kapitán KRC Buffel, ale přízemní pokus si Proto pohlídal.
     
    7
    První zakončení si tak připisují domácí hráči KRC Genk. Centr z levé strany našel na druhé straně Oja, který sice pálil z prvního doteku, ale hodně mimo Protovu klec.
     
    6
    Mbokani se po dlouhém výkopu Prota dral k míči na hranici pokutového území. Míč se mu povedlo zastavit, ale k zakončení to nevedlo.
     
    4
    Anderlecht zatím nikam nespěchá. Kombinuje po celém hřišti a do útoku se dostal pořádná až teď. Suárez hledal rozeběhnutého Praeta, ale ten na nahrávku středem obrany nestačil.
     
    2
    Kapitána domácích Buffela zastavil tělem na pravé straně Saafari, a tak první útočná akce Genku nevyšla.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: (4-2-3-1) Köteles – Anele, Kara, Koulibaly, Tshimanga – Gorius, Hyland – Buffel, De Ceulaer, Joseph-Monrose – Ojo.

    Trenér: Mario Been

    RSC Anderlecht: (4-2-3-1) Proto – Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Safari – Biglia, Kljestan – Bruno, Praet, Suárez – Mbokani.

    Trenér: John van den Brom

    Rozhodčí: Luc Wouters.
     
    Belgická nejvyšší soutěž a její skupina o titul má na programu 8. kolo. Poslední tři duely soutěže nabídnou jistě velké drama, jelikož na trofej mistra Belgie si ve vyrovnané skupině myslí hned pět celků. První Anderlecht dělí od pátého Lutychu jen čtyři body. Dnes budeme sledovat duel čtvrtého Genku (39 bodů) s prvním Anderlechtem (42 bodů). Genk v posledním utkání ukončil naděje na titul Waregemu, když na jeho hřišti exceloval a vyhrál po brankách Josepha-Monroseho, De Ceulaera, Bardy a vlastní trefy Godeaua 4:0. Hostující RSCA zastavil menší šňůru dvou proher výhrou na domácím hřišti nad Lutychem, který porazil po dvou brankách Gilleta 2:0. Dnes tak dozajista uvidíme velmi napínavé utkání o důležité body v boji o titul.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Mišovec

    Góly: 45. Kara – 23. Suárez, 84. De Zeeuw

    Karty:   34. Hyland (GNK), 65. Buffel (GNK) – 59. Gillet (AND), 67. Safari (AND)

    Nepremenená penalta: 66. Gillet (AND), mimo


    KRC Genk: (4-2-3-1) Köteles – Anele, Kara, Koulibaly, Tshimanga – Gorius, Hyland – Buffel, De Ceulaer (75. Barda), Joseph-Monrose (80. Masika) – Ojo (62. Plet).

    Trenér: Mario Been

    R.S.C. Anderlecht: (4-2-3-1) Proto – Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Safari – Biglia, Kljestan – Bruno (58. Jakovenko), Praet (74. de Zeeuw), Suárez (89. Wasilewski) – Mbokani.

    Trenér: John van den Brom

    Rozhodca: Luc Wouters