Bilbao – Mallorca 2:1 (kon.) | Valladolid – La Coruña 1:0 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 1:1 (kon.)
koniec
Real Valladolid
1:0 (0:0)
Deportivo La Coruña
Sobota 11.05.2013, 18:00 • Estadio Municipal José Zorrilla, Valladolid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    V 35. kole španielskej Primera Division zavíta na Estadio Nuevo José Zorilla do Valladolidu, ktorý má kapacitu 26.512 divákov, tím z La Corune.
     
    Real Valladolid sa nachádza po 34. kolách v Primera Division na pokojnom 13. mieste zabezpečujúcom účasť aj v nasledujúcom ročníku španielskej najvyššej futbalovej súťaži. Real zaknihoval 40 bodov, keď doposiaľ zaznamenal 10 víťazstiev, 10 remíz a 14 prehier so skóre 45:50. V domácom prostredí dosahuje Real vyrovnané výsledky, v doterajších 17 zápasoch zaznamenal 6 víťazstiev, 6 remíz a 5 prehier, skóre zo zápasov na domácom trávniku doposiaľ 28:24 a zisk 24 bodov.
     
    Deportivo La Coruña sa nachádza v kalných vodách tabuľky znamenajúcich zostup do Segunda Division, druhej najvyššej španielskej futbalovej súťaže. Tím z La Corune dosiahol zatiaľ v 34 zápasoch 32 bodov za 7 víťazstiev, 11 remíz a 16 prehier, a pasívne skóre 44:65. Deportivo na ihriskách súperov nie je silným tímom, až po 14 zápasoch na ihriskách súperov zaznamenali prvé víťazstvo aby vzápätí pridali aj druhé, doposiaľ v 17 zápasoch vonku zvíťazili v 2 dueloch, 6 krát sa zrodila remíza a 9 krát odchádzali hráči do kabíny so smutným výrazom tváre. Zisk 12 bodov so skóre 23:40. V zostupovom pásme je to ale poriadne na tesno, aj zisk jedného bodu môže mať v konečnom účtovaní cenu zlata.
     
    V aktuálnej tabuľke formy je na tom Deportivo veľmi slušne, v posledných piatich zápasoch zaznamenal dve výhry a tri remízy so ziskom 9 bodov. Domáci Real je na tom o čosi horšie, za jedno víťazstvo, dve remízy a dve prehry získal 5 bodov.
     
    Že zápas nemá favorita dokázali aj bookmakeri, ktorí vypísali vyrovnané kurzy 2,40 – 3,30 – 2,90.
     
    Hostia hrajú aktuálne v dobrej forme, body z Valladolidu potrebujú ako kuchár soľ v kuchyni a na Estadio Nuevo José Zorilla zrejme pokazia letný večer domácim hráčom a ich fans. Vaše onaljny budú pozorne sledovať dianie na ihrisku a písanými vstupmi Vás na čas prenesieme na diaľku na štadión Estadio Nuevo José Zorilla do Valladolidu, kde hráči Československa na MS vo futbale v roku 1982 remizovali najskôr s Kuvajtom 1:1 po góle Antonína Panenku z pokutového kopu a následne aj 1:1 s Francúzskom – skúste hádať kto dal náš gól? Antonín Panenka a rovnako z pokutového kopu, a po tomto zápase si Majster Európy z Belehradu 1976 a bronzový z ME 1980 v Ríme zbalil kufre a cestoval domov.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Valladolid:

    Jaime – Jesús Rueda, Marc Valiente – Rukavina, Balenziaga – Álvaro Rubio, Víctor Pérez – Ebert, Óscar González, Larsson – Javi Guerra

    Deportivo La Coruña:

    Aranzubia – Zé Castro, Aythami – Manuel Pablo, Sílvio – Álex Bergantinos, Juan Domínguez – Bruno Gama, Valerón, Pizzi – Riki

    Rozhodca:

    Mateau – Cebrián, Núnez.
     
    Na ihrisko už vyšli obé mužstvá, pozdravili sa s rozhodcami, divákmi, pózuju fotografom a o malú chvíľku môžme začať.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hosťujúci tím sa od úvodu tlačí vpred, obrana domácich posiela loptu do autu, vhadzovať bude hosťujúci tím.
     
    2
    Víctro Pérez si pýtal faul, rozhodca však nepíska a hostia budú zakladať svoj útok.
     
    3
    Domáci na výlete pred Aranzubiom, obrana však loptu získala pod dvoju kontrolu, poslala malú domov a gólman loptu odkopáva a posiela svojich vpred.
     
    4
    Veľmi opatrný začiatok zápasu, hosťom ide o veľa, domáci hrajú s vyčkavácou taktikou.
     
    5
    Zatiaľ sme priame ohrozenie gólmanov nevideli, hrá sa medzi šestnástkami a teraz uvidíme odkop od domácej bránky, ktorý zrealizuje gólman Jaime.
     
    6
    Veľmi nepresné v podaní domácich, lopta končí za čiarou, vhadzovať budú opäť hostia.
     
    7
    Do akcie sa dostával Riki, v poslednej chvíli sa mu pod nohy hodil domáci gólman Jaime, loptu rukami čisto vypichol, postavil sa a odkopol ju za postrannú čiaru do autu.
     
    9
    Valladolid sa len sporadicky dostáva za svoju polovicu ihriska, ak už, tak pošle loptu gólmanovi hostí a ten ihneď rozohráva
     
    9
    Najskôr sa do brejku dostal Rukavina, obrana hostí však situáciu vyriešila, z následnej akcie sme videli ofsajd a aj po odpískaní sa domáci hráč Javi Guerra s loptou pohral a poslal ju hlavičkou do siete hostí. Samozrejme, gól platiť nemôže.
     
    11
    Domáci tím prevzal v tejto fáze hry aktivitu, ďalekonosná strela končí mimo šestnástku za bránkovou čiarou, uvidíme odkop od bránky hostí.
     
    13
    Rohový kop hostí, loptu si postavil Bruno Gama, avšak oblúčikom ju prekopol popred bránku až za bránkovú čiaru, odkop od bránky tak bude teraz realizovať domáci gólman Jaime.
     
    14
    Domáci tím drží loptu na svojich kopačkách, no hráme len okolo stredového kruhu. Aj hostia vyčkávajú na chybu súpera.
     
    16
    Nedorozumenie v radoch hostí, lopta končí za bránkovou čiarou domáceho tímu a uvidíme tak ďalší odkop od ich bránky.
     
    16
    Aranzubia si teraz pobehol za loptou, šikovno ju zobral do náručia a rýchlo rozohral akciu svojho tímu.
     
    17
    Veľa nepresností na oboch stranách, teraz útočili hostia, ich center do vápna však nikto nerealizoval a lopta končí pozvoľna za postrannou čiarou.
     
    19
    Diváci moc futbalového umenia teraz nevidia, aspoň sa môžu v slnečných španielských lúčoch opaľovať a spojiť tak príjemné s užitočným. Keďže si už aj tak zaplatili za drahý lístok.
     
    21
    Aktivita na ihrisku v prvých dvadsiatich minútach vyjadrená pomerom 33% – 67%, no strelu do priestoru bránky sme nevideli.
     
    23
    V podaní Valladolidu vidíme typický slovenský futbal, prihrávky na stranu a dozadu, akoby hráči ani nechceli streliť gól.
     
    24
    Konenčne pekná futbalová akcia, najskôr bago na vlastnej polovici predviedli domáci borci, rýchly brejk vpred a na hranicu šestnástky na stred dostal prihrávku Óscar González, z voleja vystrelil a triafa tesne nad bránku.
     
    26
    Útočnu snahu hostí v podaní Álexa Bergantiñosa teraz nielenže zastavil jeden z obrancov domáceho tímu, keď vykopával loptu, ktorá smerovala do odkrytej časti bránky, ale čiarový odmával nekompromisne ofsajd.
     
    27
    Prihrávka nikomu, nikto za loptou ani len nepobehol, domáci poslali loptu do autu za svoju polovicu ihriska.
     
    29
    Zozadu bol faulovaný Bruno Gama, hostia budú rozohrávať štandardku, je to však ďaleko od Jaimeho svätyne na jej priame ohrozenie.
     
    32
    Rukavina teraz zahral v obrannom zákroku výborne a loptu posiela za čiaru, vhadzovať budú hostia.
     
    32
    Rýchly brejk po ľavej strane domácich, center do šestnástky však obrana hostí vyriešila vyhlavičkovaním von a následnou rýchlou rozohrávkou sa chlapci presunuli pred Jaimeho.
     
    34
    Snahu hosťom nemožno odoprieť, teraz však prihrávka Zé Castra oblúčikom v malom vápne ponad hlavy všetkých zo strany na stranu vytúžené ovocie veru nepriniesla.
     
    36
    Prihrávka v podaní hosťujúceho Zé Castra do šestnástky nikoho nenašla, len náruč domáceho gólmana. Z tohto mráčka veru nezaprší, to bola skôr malá domov.
     
    39
    Nič mimoriadne sa na ihrisku nedeje, domáci tím teraz drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa kolmými pásmi útočiť na bránku hostí, no v strede poľa je to prehustené.
     
    40
    Evidentný dvojnásobný ofsajd končí útočnú snahu Valladolidu, hostia to s ofsajdovými pascami vedia.
     
    42
    Za faul prenikajúceho hráča hostí vidí oprávnene žltú kartu domáci Álvaro Rubio.
     
    43
    Akcia teraz strieda akciu, rýchly brejk hostí končí rohovým kopom.
     
    44
    Rohový kop zahraný Pizzim do vápna, po hlavičke jedného z hráčov hostí končí lopta na kopačkách domáceho tímu, ktorý sa ženie vpred.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli opatrný futbal na oboch stranách, hosťom z tímu La Coruña ide o veľa a vývoj zápasu im stále dáva nádej na zisk bodov. Hrajú aktívne, no s minimom vyložených gólových šancí. Pomer držania lopty v prvom polčase 36% – 64%, no ani jedna priama strela do priestoru bránky v podaní oboch tímov. Pomer striel 1:0 a aj tá domáca skončila mimo žrde. Uvidíme, čo nám chlapci pripravia do druhej časti hry.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas začali výkopom domáci, ktorí majú loptu stále na svojich kopačkách, zrejme im tréner Dukič v šatni poriadne vypumpoval žalúdky!
     
    48
    Real Valladolid dal gól! JAVI GUERRA dostal z rohového kopu center priamo do malého vápna, odkiaľ pohybom nohy do boku posiela loptu do siete.
     
    49
    Úvodnému gólu zápasu predchádzala obrovská šanca domáceho tímu, strelu jedného z ich hráčov vytlačil gólman Aranzubia ešte na roh, no ten bravúrne zahral Ebert a Guerra vytrel hosťom kocúra.
     
    50
     
    51
    Hostia sa bezhlavo rútia vpred a toto budú zrejme domáci využívať na rýchle brejky, pre tím Deportivo La Coruña bude mať aj jeden bod cenu zlata.
     
    52
    Hostia sa rútili vpred, domáci tím so šťastím posiela loptu do autu, všetkých 11 hráčov Valladolidu bráni na svojej polovici ihriska.
     
    54
    Jeden z hráčov hostí zostal ležať pred vlastnou šestnástkou, no spoluhráči loptu do autu neposlali a naďalej sa snažia útočiť.
     
    55
    Rohový kop domácich zahrá Ebert.
     
    56
    Deportivo La Coruña založilo rýchly útok a odmenou im je vybojovaný rohový kop.
     
    57
    Pizzi to však dobre nerozohral a domáci tím odkopáva loptu do bezpečia.
     
    58
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Álvaro Rubio, prichádza Lluis Sastre.
     
    59
    Valladolid na polovici ihriska zasa len odovzdáva loptu na kopačky aktívnejších hráčov hostí.
     
    60
    Štandardka na rohu šestnástky pre tím Deportivo La Coruña, no priamy kop dokázali domáci zblokovať a loptu vykopnúť von z veľkého štvorca.
     
    62
    Hostia stále aktívnejší, no čo z toho, keď nie a nie poriadne ohroziť Jaimeho v bránke. Aj teraz, center z polovice ihriska končí v Jaimeho rukách, ktorý si pre loptu trochu povyskočil.
     
    63
    V prieniku do veľkého štvorca padol jeden z domácich hráčov, arbiter stál však blízko a pokutový kop pískať nebude.
     
    64
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Álex Bergantiños, prichádza Nélson Oliveira.
     
    65
    Hostia sa moc snažia, ich útočné akcie však končia teraz na polovici ihriska. Nie a nie nájsť recept na prekonanie domácej obrany.
     
    67
    Rohový kop zahrali hostia centrom pred bránku, no hlavička Rikiho končí vysoko nad bránkou.
     
    68
    Manuel Pablo teraz nedobehol rýchlu loptu, prihrávka bola rýchla a lopta tak končí v aute.
     
    68
    Rýchly brejk domácich zachránil jeden z hráčov hostí, ktorý zostal ležať pred vlastnou šestnástkou a spoluhráči opäť loptu neposlali do autu a založili rýchly brejk, predsa len im ide o veľa.
     
    70
    Spoza šestnástky krásne vystrelil Pizzi, gólman Jaime však jeho strelu ukryl do náručia.
     
    70
    Bruno Gama prenikal do šestnástky súpera, no svoj pád prifilmoval a môže byť rád, že nevidel za svoje herecké umenie žltú kartu.
     
    71
    Javi Guerra stiahol rukami dole jedného z hráčov súpera a zaslúžene vidí tak žltú kartu.
     
    72
    Nélson Oliveira fauloval v strede ihriska a vidí tiež žltú kartu.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Larsson, prichádza Bueno.
     
    75
    Domáci to pred šestnástkou súpera prekombinovali, hostia im loptu berú a vyrážajú vpred.
     
    75
    Nepresnosť v útoku hostí zastavila ich útočné snaženie. Ešte majú štvrťhodinku, ak chcú niečo rozumné s výsledkom urobiť.
     
    77
    Center hostí popred bránku Valladolidu, no nenašiel sa ani jeden dobrovoľník, ktorý by chcel loptu poslať do Jaimeho siete.
     
    78
    Valladolid teraz doslova zbabral ďalšiu svoju útočnú akciu, odkop od bránky bude realizovať Aranzubia.
     
    79
    La Coruña potiahla loptu vpred, tá po centri Rikiho končí odrazená od domáceho hráča na čas v aute.
     
    80
    Útočná snaha hostí priniesla ďalší rohový kop.
     
    80
    Rohový kop centrovaný pred bránku, kde vyskakovali dvaja domáci hráči, navzájom sa zrazili a lopta pokračovala k postrannej čiare.
     
    81
    Výborné dve šance hostí, vybojovali aspoň rohový kop, Jaime má teraz plné ruky práce!
     
    82
    Nélson Oliveira po rohovom kope dostal loptu do bránky, no rozhodcovia gól neuznali, isto nie pre ofsajd. Bruno Gama to dobre zahral, no toto ofsajd nebol, predtým však zrejme jeden z hráčov hostí zahral v pokutovom území rukou.
     
    84
    Hostia tlačia, držia loptu na svojich kopačkách, pomer do týchto chvíľ 38% – 62%, no nie a nie im to tam padnúť. Gól si rozhodne zaslúžia.
     
    85
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Juan Domínguez, prichádza Jesús Vasquez.
     
    87
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Óscar González, prichádza Baraja.
     
    88
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Manuel Pablo, prichádza André Santos.
     
    89
    Domáci bránia úporne svoje vedenie, zrejme sa im to aj podarí.
     
    90
    Posledné útočné snaženie hostí, rozhodcovia nadstavujú ešte tri minúty.
     
    90+1
    Z hranice šestnástky v dobrej príležitosti prestrelil bránku striedajúci André Santos.
     
    90+2
    Lopta v strede ihriska, hostia opäť vyrazia k šestnástke domáceho Valladolidu.
     
    90+3
    V prieniku faulovaný hráč hostí vedľa šestnástky, pískaný priamy kop.
     
    90+3
    Domácim sa podarilo centrovanú loptu odkopnúť do bezpečia. Je dobojované!
     
    Koniec zápasu.
     
    V dnešnom zápase potreboval tím Deportivo La Coruña bodovať. Hral dobre, počas celého zápasu bol aktívnejším tímom, no doplatil no výpadok koncentrácie v úvode druhého polčasu, kedy im domáci zasadili rozhodujúci úder a hostia sa už na odpoveď nezmohli. Boj o záchranu pokračuje aj naďalej, aj taký býva futbal, držanie lopty 38% – 62%, pomer striel do priestorov bránky 3:3, výsledok 1:0. To je od nás dnes všetko, pekný večer želá Vladimír Korduliak. (19:54:10)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 48. Guerra

    Karty:   42. Rubio (RVA), 50. Rukavina (RVA), 71. Guerra (RVA) – 72. Oliveira (LAC)


    Real Valladolid: Jaime – Jesús Rueda, Marc Valiente – Rukavina, Balenziaga – Álvaro Rubio, Víctor Pérez – Ebert, Óscar González, Larsson – Javi Guerra
    Deportivo La Coruña: Aranzubia – Zé Castro, Aythami – Manuel Pablo, Sílvio – Álex Bergantiños, Juan Domínguez – Bruno Gama, Valerón, Pizzi – Riki

    Rozhodca: Mateau – Cebrián, Núnez