Juventus – Cagliari 1:1 (kon.) | Catania – Pescara 1:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:1 (0:1)
Cagliari Calcio
Sobota 11.05.2013, 18:00Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Koniec zápasu. (19:55:05)
     
    90+3
    Nadstavený čas ale plynie rýchlosťou blesku. O chvíľu bude bežať posledná minúta a Juventus má k dispozícii rohový kop.
     
    90
    Tak a hrať budeme ešte štyri minúty.
     
    90
    Už sa hrá posledná minúta druhého polčasu, čakáme na to, koľko ešte budeme hrať.
     
    88
    Pokus domácich o vedúci gól. Tí to v tomto dueli veľmi často skúšajú nakopávanými loptami, ale priveľmi im to nevychádza, hoci sa im podarilo z toho vyrovnať. Vučinič mohol hlavičkovať, ale lopta nakoniec končí v rukaviciach Agazziho.
     
    87
    Hrací čas sa nám blíži rýchlo ku koncu. Rozhodnúť mohli aj hostia, ale to by musel Pinilla mieriť svoju hlavičku presnejšie.
     
    84
    Hostia sa zmohli na vymknutie sa spod útlaku "starej dámy". Zaútočili a dokonca svoju akciu aj zakončili, ale Contiho strela bola veľmi veľmi nepresná.
     
    83
    Podľa očakávaní. Juventus sa dostal do záverečného náporu. Hráči domácich obklopili pokutové územie hostí, ale zatiaľ sa im nedarí dobyť ho. Nepodarilo sa to v tejto chvíli ani Vidalovi.
     
    80
    10 minút pred koncom a Juventus začína pomaly ale isto biť do plných. Teraz to bol pokus o ďalšiu centrovanú loptu do šestnástky, kde ale výborne zapracovali obrana Cagliari.
     
    78
    Vučinič je v týchto chvíľach zápasu neskutočne aktívnym hráčom. Tentoraz sa pokúsil o šťastie nohou, ale jeho strela nezapadla medzi tri tyče za Agazziho chrbát.
     
    73
    Vučinič vo veľkej šance na svoj druhý gól v zápase. Prišiel dobrý center do pokutového územia, na ktorý už Vučinič vyskakoval, ale tesne pred ním zmenil smer lopty výborným vyhebnutím Agazzi.
     
    70
    Juventus posiela svoju veľkú silu do hry až 20 minút pred uplynutím riadneho hracieho času. Na hrote strieda Matriho Quaglirella.
     
    69
    Čas nám rýchlo beží. Dnešný zápas vôbec neprekvitá nejakou extra futbalovou kvalitou. Je to taký šedý podpriemer vzhľadom na taliansku futbalovú súťaž. K zakončeniu hlavičkou sa teraz mohol dostať Marchisio, ale jeho pokus nebol presný.
     
    67
    Tretie striedanie v tíme hostí. Dosť prekvapujúce, pretože podľa mňa príliš skoro vyčerpal tréner hostí svoje možnosti. Každopádne Astoriho nahradil Errikson.
     
    64
    Dessena si zbehol zo stredu zálohy bližšie k bráne Storariho, ale ten nemusel tentoraz proti jeho strele zasahovať.
     
    61
    Juventus Turín dal gól! TAk domácim sa napokon predsa len podarilo vyrovnať. Čerstvý muž na trávniku MARKO VUČINIČ dobre naletel do centrovanej lopty od Vidala a hlavičkou vyrovnáva na 1:1.
     
    60
    Aktivita Juventusu opäť premenená do rohového kopu, ale ani tento domáci nepremenili.
     
    57
    Rohový kop Juventusu, ale ani táto situácia vyrovnanie nepriniesla.
     
    56
    Zostavy trošku zmenené, Cagliari posilnilo defenzívu, čím vyslalo jasný signál, v akom štýle plánuje dohrávať zápas.
     
    55
    Dvojitá zmena napokon v drese Cagliari. Z ihriska odišiel aj pravý obranca Perico, na jeho post prichádza Cossu.
     
    53
    Tesne po tom odišiel aj hráč hostí Murru, ktorého nahradí v obranných radoch Cagliari Del Fabro.
     
    52
    Evidujeme prvú zmenu, tá prichádza v drese Juventusu. Z ihriska odchádza Giovinco, namiesto neho prichádza Vučinič.
     
    50
    Hra sa na chvíľu presunula na opačnú stranu ihriska. Cagliari zahrávalo rohový kop, po ktorom sa pokúšal o strelu Conti, ale jeho pokus nebol presný.
     
    49
    Juventus pokračuje v ofenzívnom poňatí hry z konca prvého polčasu. Zatiaľ hrajú hráči domácich prevažne na útočnej polovici.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hra budeme ešte dve minúty navyše.
     
    44
    V závere prvého polčasu horelo v pokutovom území Juventusu. K zakončeniu sa dostal Pinilla, ale Storari dobre zasahoval. Navyše bol opäť kývaný ofsajd. Ale sľubná príležitosť pre Cagliari.
     
    43
    Matri si až preberal loptu a chcel zakončiť smerom na Agazziho bránu, ale prerušil ho verdikt čiarového rozhodcu, ktorý odkýval ofsajd.
     
    41
    Giovinco centruje loptu do pokutového územia. Bol to vcelku presný center, ktorý našiel Vidala, ale ten na pravej strane zakončuje volejom nepresne. Vysoko, razantne a nad.
     
    40
    Ostáva nám posledných päť minút prvého polčasu. Mohli sme vidieť ďalší náznak šance "starej dámy". Centrovaná lopta mala smerovať na hlavu Matriho, ale tomu chýbalo niekoľko desiatok centimetrov, aby loptu zakončil.
     
    37
    Tlak Juventusu prichádza s koncom prvého polčasu. Teraz sa do lopty oprel pre zmenu Matri, ale netrafil presne priestor Agazziho brány.
     
    35
    Najväčšia šanca Juventusu doposiaľ na vyrovnanie. Z dobrej vzdialenosti sa v priamom kope oprel do lopty Marchisio a trafil loptu do brvna ! Tá sa odrazila od neho tesne von !
     
    33
    Prvá žltá karta zápasu, vidí ju hosťujúci obranca Murru, ktorý si pomohol v súboji s protihráčom rukami.
     
    33
    Z rohového kopu gól nepadol, ale o niekoľko sekúnd neskôr mali domáci možnosť na vyrovnanie. Giovinco posunul loptu hlavičkou na jediný vysunutý hrot Juventusu Matriho, ale ten z voleja trafil len pred sebou stojaceho obrancu hostí.
     
    30
    Po polhodine hry teda žiadna sláva, najmä teda zo strany domácich. Hostia si splnili svoju úlohu. Prišli, strelili prvý gól a v pokoji môžu ďalej hrať. Zápasu by určite pomohol gól z domácej kopačky. Akurát k nemu budú mať domáci najlepšiu možnosť, zahrávajú roh.
     
    27
    Hostia opäť v kombinácii, ktorú tentoraz zakončili aj streleckým pokusom. Ekdal by však potreboval o čosi presnejšiu mušku.
     
    25
    Z tohoto mráčku však nezaprší. Center Giovincovi nesadol podľa predstáv.
     
    25
    Juventus následne ihneď zavelil do útoku a domáci získali po rýchlom protiútoku roh pred bránou hostí.
     
    23
    Prvý rohový kop hostí. Napriek tomu, že si ho Cagliari vcelku pekne vypracovalo, jeho realizácia bola horšia. Juventus bez problémov loptu odvracia do bezpečia.
     
    19
    Tak, zdá sa, akoby sa dnes Juventusu chcelo pomenej. V úvode som síce hovoril o niečom inom, ale teraz je na čase zmeniť názor. Cagliari hrá zatiaľ veľmi dobre, ujalo sa vedenia a navyše s loptou viac kombinuje a pracuje smerom dopredu.
     
    17
    Nepriaznivý stav pre domácich sa snažil zmeniť strelami Giaccherini. Vyslal dva strelecké pokusy, ale tým prvým trafil len oproti nemu stojaceho Rosselttiniho, a na druhýkrát prestrelil Agazziho bránu. Vysoko nad.
     
    15
    Tak, hra sa trošku rozbehla. Juventus od úvodu trošku zaspal a teraz sa snaží dohnať vedenie hostí.
     
    13
    Cagliari dalo gól! Tak, beriem späť. Deklaroval som v posledných komentároch, že hra Cagliari je o niečo lepšia v porovnaní s výkonom Juventusu. Teraz sa to naplno prejavu. V pokutovom území sa veľmi dobre zorientoval VIKTOR IBARBO a posiela tak svoj tím do vedenia.
     
    12
    Opäť nič moc. Akcia hostí stroskotala a bola odsúdená už predom akoby na neúspech. Contiho súhra v strede poľa nebola presná a Cagliari prišlo o loptu.
     
    10
    Máme za sebou úvodnú desaťminútovku. Zatiaľ nevidíme príliš zaujímavý futbal, zrejme si na krajšie momenty futbalu budeme musieť ešte počkať.
     
    8
    Cagliari trošku prebralo opraty hry posledných minút do svojich rúk. Treba zdôrazniť, že nesledujeme oslnivý futbal. Napriek tomu sa teraz hosťom podarilo usadiť sa na útočnej polovici. Niekoľkokrát si úspešne prihrali loptu medzi sebou, ale akcia sa končí nepresnou finálnou prihrávkou. Storari bude odkopávať od svojej brány.
     
    5
    Videli sme prvý center, ktorý mohol Juventus ohroziť Agazziho bránu, ale hosťujúca defenzíva loptu odvrátila.
     
    3
    Lopty sa napokon zmocnili hráči hostí,ale ich prechod na útočnú polovicu nebol ukážkový.
     
    2
    Domáci hráči sa chceli pustiť s odhodlaním do svojho súpera, veď titul majú už vo vrecku, tak prečo by mali dnešný zápas dohrať len tak pre nič za nič. Žiaľ, v prvej útočnej kombinácii zlyhali.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Storari – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Isla – Vidal, Marrone – Marchisio, Giaccherini, Giovinco – Matri

    Cagliari Calcio: Agazzi – Perico, Rossettini, Astori, Murru – Dessena, Conti – Ekdal, Nainggolan, Pinilla – Ibarbo

    Rozhodca: Calvarese – Viazzi, Rubino..
     
    Domáci ako už bolo povedané sú istým majstrom Talianska, v lige sú priam suverénny keďže z posledných 5 zápasoch si pripísali 5 výhier.
    Naopak hostia majú z posledných 5 zápasov veľmi zlú bilanciu. Dokázali získať iba 4 body za jednu výhru a 1 remízu.
    No keďže sa nachádzajú na 12.mieste a majú istotu záchrany, tak môžu ligu dohrať naozaj v kľude.
     
    Vítam Vás pri stretnutí najvyššej talianskej súťaži.
    Pred dnešným stretnutím medzi Juventusom Turín a Cagliari Calcio je už o všetkom rozhodnuté a to znamená, že 2 kolá pred koncom má Juventus na čele tabuľky 11 bodový náskok pred Neapolom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.

    Tomáš Kyselica

    Góly: 61. Vučinič – 13. Ibarbo

    Karty:   33. Murru (CAG)


    Juventus Turín: Storari – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Isla – Vidal, Marrone – Marchisio, Giaccherini, Giovinco – Matri
    Cagliari Calcio: Agazzi – Perico, Rossettini, Astori, Murru – Dessena, Conti – Ekdal, Nainggolan, Pinilla – Ibarbo

    Rozhodca: Calvarese – Viazzi, Rubino.