Rayo Vallecano – Sociedad 0:2 (kon.) | Atlético Madrid – Granada 5:0 (kon.) | Zaragoza – Barcelona 0:3 (kon.)
Bilbao – Real Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
0:2 (0:2)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 14.04.2013, 12:00 • Estadio del Rayo Vallecano, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Castro ešte zbytočne odkopol loptu, za čo ho hlavný rozhodca potrestal žltou kartou.
     
    81
    Posledné striedanie hostí v zápase. Svoju misu na dnes skončil Xabi Prieto, ktorý svoje miesto prenechal Ifranovi.
     
    80
    Po dlhšom čakaní sme sa dočkali súvislejšej akcie. Loptu potiahol po ľavom krídle De La Bella, ktorý posunul na striedajúceho Elstunda. Ten výpalil a jeho strela tesne minula vzdialenejšiu tyč.
     
    78
    Vzápätí pripravil hosťujúci tréner striedanie číslo dva. Z ihriska odišiel jeden z najlepších hráčov Vela, ktorý svoje miesto prepustil Castrovi.
     
    77
    Prvé striedanie v zápase aj na strane hostí. Ihrisko opúšťa Illara, ktorého nahradil Elustondo.
     
    73
    Ďalšia žltá karta, z ktorými sa nám teraz roztrhlo vrece, no treba povedať, že keby nebolo nich nemal by som ani o čom písať. Potrestaný je hosťujúci Illara.
     
    71
    Žltá karta pre Fiega, ktorý si vyšliapol na Xabiho Prieta. Domáci vedú na žlté karty 5:1, no to im je tak platné ako...
     
    67
    Ďalšia pekná akcia Carlosa Velu, ktorý ej veľkou oporou svojho tímu v ofenzívnej časti hry. Opäť vzal celú akciu na sebe, dostal sa k strele, ktorá smerovala na bližšiu tyč. Brankár Rubén vykryl.
     
    63
    Domácemu trénerovi sa mohlo striedanie vyplatiť prakticky okamžite, ako ho učinil. Arrbila totiž našiel dobrým centrom nového muža na trávniku Delibasiča v malom vápne, no domáci hráč netrafil ani bránu !
     
    62
    Prichádza avizovaná zmena. Trávnik opustil Trashorras, na ktorého miesto vybehol Delibasič.
     
    60
    Ďalšia žltá karta pre hráča domáceho tímu. Videl ju Domínguez.
     
    55
    Črtajúci sa rýchly brejk Sociedadu zastavil Gálvez, za čo vidí zaslúženú žltú kartu z rúk hlavného rozhodcu.
     
    52
    Domáci si vypracovali zaujímavú príležitosť na zníženie. Po faule Bergaru na Pitiho budeme svedkami priameho kopu zo slušnej vzdialenosti.
     
    45
    Žltá karta pre domáceho Pitiho po faule v strede poľa na Carlosa Velu.
     
    42
    ... s rohom si síce obrana hostí dokázala poradiť, no v následnom pokračovaní akcie sa do obrovskej šance dostali domáci hráči. Piti krásne prenikol do pokutového územia, kde si zasekol dvoch protihráčov a následne poslal loptu pred bránu, kde vyčkával Carrilo, no pred ním výborne zasiahla obrana hostí.
     
    30
    na druhej strane sa do rýchleho brejku dostal Carlos Vela. V blízkosti rohovej zástavky ho však podťal Figueras, za čo si vyslúžil žlté napomenutie.
     
    29
    Léo Baptistão nám teraz predviedol peknú individuálnu akcie. Dokázal sa uvoľniť cez troch hráčov a z hranice pokutového územia už chcel vystreliť, no bol proti presile troch protihráčov, ktorí ho dokázali zastaviť.
     
    26
    Dominguéz sa odhodlal k strele zo vzdialenosti zhruba dvadsiatich metrov. S jeho pokusom si však dokázal brankár Bravo poradiť.
     
    17
    Na rade je aj druhé striedanie domácich. Namiesto Bangouru nastupuje na trávnik Carlos.
     
    17
    Na rade je prvé striedanie domáceho celku. Namiesto Tita nastupuje do hry oddýchnutý Arbilla.
     
    14
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Hostia získali priamy kop z hranice pokutového územia a napokon z neho dokázali aj skórovať! Po tvrdej delovke od IMANOLA AGGIRETXEHO nemal gólman Rubén naozaj žiadnu šancu.
     
    9
    Hosťujúci Vela sa v strede ihriska previnil nedovoleným sklzom, ktorým nekompromisne zložil k zemi jedného z hráčov domáceho Vallecana. Za tento faul si odnáša žltú kartu.
     
    6
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Hostia sa po skvelej prihrávkovej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Griezmanna sa k lopte dostal La Bella, ktorý našiel nebráneného IMANOLA AGIRRETXEHO. Ten už nezaváhal a presne namierenou pätičkou prekonal gólmana Rubéna.
     
    4
    Do zaujímavej šance sa tentokrát dostali aj hráči Sociedadu! Po ľavej strane sa s loptou rýchlo presúval Illarra a následne poslal pred bránu domáceho celku nebezpečnú prihrávku. Loptu chcel zakončovať ešte Vela, no napokon ho úspešne odstavili domáci obrancovia.

    Michal Bakoš

    Góly: 6. Agirretxe, 14. Aggiretxe

    Karty:   30. Figueras (VAL), 45. Piti (VAL), 55. Gálvez (VAL), 60. Domínguez (VAL), 71. Fiego (VAL) – 9. Vela (RSS), 73. Illara (RSS), 89. Castro (RSS)


    Rayo Vallecano: Rubén – Casado, Jordi Figueras, Tito, Gálvez, Javi Fuego, Roberto Trashorras, Piti, Domínguez, Bangoura, Léo Baptistão
    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – Mikel, De La Bella, Carlos Martínez, Íñigo Martínez, Xabi Prieto, Illarra, Bergara, Agirretxe, Vela, Griezmann

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Juan Barranco