Karviná – Opava 5:2 (kon.) | Znojmo – Vlašim 6:1 (kon.) | Bohemians – Čáslav 3:0 (kon.)
koniec
Bohemians 1905
3:0 (2:0)
FK Čáslav
cz Nedeľa 14.04.2013, 17:00 • Ďolíček, Praha – Vršovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
     
    Od nás je to z Ďolíčku vše, někdy příště se těšíme na shledanou. (18:54:23)
     
    Bohemians 1905 nakonec vítězí proti sestupem ohrožené Čáslavi 3:0. Původně vyrovnané utkání hodně ovlivnil nesmyslný faul Vasilakose, po němž kopali domácí penaltu, kterou Jindřišek bez potíží proměnil.

    A minutu na to už bylo prakticky po zápase, to když si hosté srazili Štochlovu střelu zpoza šestnáctky do vlastní brány.

    Ve druhé půli pak už domácí kontrolovali utkání, vytvořili si velké množství šancí, avšak proměnili jen jednu zásluhou Kaliny.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Centr Bartka od rohového praporku sice Karal odhlavičkoval od malého vápna, avšak jen na nohu Budínského, který kličkou přešel přes Achemaistose, ale ranou z hranice velkého vápna trefil jen brankáře!
     
    88
    Odražený míč z vápna se dostal k Efthymiadisovi. Hostující záložník však ze třiceti metrů místo branky trefil pořadatele, jenž stojí dobrých deset metrů vlevo od brány...
     
    86
    Po rohovém kopu Bohemians 1905 šli hosté do rychlého kontru tří proti jednomu. Centr Fikejze na Hippiase zastavil poslední hráč domácích Kalina, ale podle mínění rozhodčího rukou. Přesto mu následně udělil jen žlutou kartu.
     
    85
    Budínský si šel pro gól! Uvolnil se ve středu hřiště ale tvrdou točenou ranou z 25 metrů jen nechal vyniknout čáslavského brankáře Duchečka, který vyrazil balón mimo tři tyče!
     
    83
    Rozběhnutý Moravec se dostal po pravém křídle až do velkého vápna, kde zkoušel jemně přehodit vyběhnutého Duchečka. To se mu sice povedlo, míč však neprošel přes obranný val Čáslavi, který se rychle vrátil.
     
    84
    Dnes velmi aktivního Radu střídá na poslední minuty zápasu Lukáš Budínský.
     
    82
    Bálek si chtěl vymodlit penaltu po souboji s Karalem, ta se ale nepíská.
     
    79
    Zenit naposledy střídá: Alexis Guggino nahrazuje Melissopoulose.
     
    79
    Melissopoulos po dlouhém pasu ze středu hřiště sklepl míč přesně na kopačku Hippiase, který ale ze třiceti metrů netrefil bránu.
     
    78
    Bartek si na útočné polovině vyšlápl na Šanderu, karta z toho ale nebyla.
     
    76
    Po ose Rada, Kalina, Bartek se domácí dostali do přečíslení, avšak centr třetího jmenovaného nenašel ve vápně žádného klokana, a tak jsou u míče hosté.
     
    73
    Rychlý brejk Čáslavi zakončoval centrem z pravé strany Fikejz na nabíhajícího Hippiase. U míče byl nakonec jako první stoper Cseh, jenž se rychle vrátil, míč ale trkl směrem na vlastní bránu. Měl ale štěstí, neboť se balón vykroutil mimo tři tyče.
     
    71
    Jakub Štochl pro dnešek dohrál, v dresu Bohemians 1905 ho nahrazuje Vladimír Bálek.
     
    68
    Přízemní střela Nerada zpoza velkého vápna skončila vedle čáslavské brány.
     
    66
    Štochl uvolnil v pokutovém území Radu, jehož jemný oblouček vytlačil Ducheček na roh.
     
    65
    Matěj Štochl se řítil spolu s Radou a Neradem do přečíslení, avšak finální přihrávku přes velké vápno vystihl jediný stažený obránce Karal a špičkou kopačky ji zabránil i odkopl zároveň.
     
    62
    Matěj Štochl naznačil přihrávku a pak se elegantně uvolnil do šestnáctky. Tam však váhal se střelou a nakonec ho hosté zablokovali. Domácí ještě reklamovali ruku, tu však sudí Jílek neviděl.

    Václav Baumann

    Petr Brabec

    Góly: 38. Jindřišek (pen.), 39. Štochl, 49. Kalina

    Karty:   86. Kalina (BOH) – 23. Diuf (CAS), 58. Pollalis (CAS)


    Bohemians 1905: Havránek – Růžička, Cseh, Šmíd, Kalina – Moravec, Jindrišek, Rada (84. Budínský), Kolář (56. Nerad), Bartek – Štochl (71. Bálek)
    FK Čáslav: Ducheček – Achemaistos, Karal, Vasilakos (39. Pollalis), Šandera – Melissopoulos (79. Guggino), Charuza, Efhymiadis, Fikejz – Ujec – Diuf (61. Hippias)

    Rozhodca: Jílek – Moláček, Arnošt

    Diváci: 3744