Rayo Vallecano – Sociedad 0:2 (kon.) | Atlético Madrid – Granada 5:0 (kon.) | Zaragoza – Barcelona 0:3 (kon.)
Bilbao – Real Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
0:2 (0:2)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 14.04.2013, 12:00 • Estadio del Rayo Vallecano, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 31. kole najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku – Primera División!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Estadio del Rayo Vallecano v Madride, kde si od 12:00 zmeria sily domáci celok Rayo Vallecano, ktorý na svojej pôde privíta tím Real Sociedad San Sebastian.

    Rayo Vallecano sa momentálne nachádza na priebežnej deviatej priečke so 44 bodmi a gólovým skóre -9. Pred týmto tímom sídli Getafe s rovnakým počtom bodov, no o dva góly lepším skóre. Za Rayom je momentálne Sevilla, ktorá disponuje dvojbodovým mankom. Aktuálna zápasová bilancia Vallecana, remíza – výhra – prehra – prehra – výhra, hovorí o tom, že tento tím patrí k priemerným, dokáže uhrať aj nejeden dobrý zápas. V poslednej pätici zápasov sa hráči Vallecana najskôr predviedli na pôde Deportiva La Coruña, kde uhrali bezgólovú remízu 0:0. Následne privítali na svojej pôde Espanyol, ktorý zdolali pohodlným výsledkom 2:0. V ďalšom kole si Vallecano zmeralo sily s výberom Barcelony, no na ich pôde napokon prehrali výsledkom 1:3. Predposledné kolo prinieslo na pôdu Vallecana súpera z Málagy, ktorý však zápas zvládol na výbornú a vyhral jasne 3:1. V poslednom ligovom vystúpení Vallecana sa hráči tohto celku predviedli na pôde Celty de Vigo, kde vyhrali v pomere 2:0. Trénerovi Vallecana bude v tomto zápase chýbať obranca Rodrí, ktorý má zdravotné problémy.

    Real Sociedad je na tom o čosi lepšie ako jeho dnešný súper z Madridu. Hráči Sociedadu sa momentálne nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke s jedenásťbodovou stratou na tretie Atlético Madrid. Naopak piata Málaga (má odohraný o jeden zápas viac) stráca na Sociedad už len jeden bod. Aktuálna zápasová bilancia Realu Sociedad, remíza – výhra – výhra – remíza – výhra, jasne hovorí o tom, že tento tím hrá v poslednej dobe veľmi dobre a už pomerne dlhú zápasovú sériu stále boduje. V poslednej pätici zápasov sa Sociedad najskôr predviedol na domácej pôde, kde remízoval s výberom Realu Betis v pomere 3:3. Následne sa predviedol na pôde Atlética Madrid, kde sa stvorilo pekné prekvapenie a Sociedad v tomto zápase vyhral tesne 1:0. Následne si hráči Sociedadu pripísali na svoje konto aj ďalší triumf, keď na domácej pôde zdolali výber Realu Valladolid výsledkom 4:1. Predposledné kolo prinieslo hráčov Sociedadu na pôdu Espanyolu, kde sa napokon zrodila remíza 2:2. Posledné odohraté kolo odohrali futbalisti Sociedadu opäť veľmi dobre, keď na domácej pôde zdolali celok z Málagy výsledkom 4:2. Trénerovi Sociedadu bude v tomto zápase chýbať jeden hráč, ktorým je španielský stredopoliar Zurutuza.

    Podarí sa Vallecanu prerušiť dlhú bodovú sériu Sociedadu alebo si hostia pripíšu do tabuľky ďalšie body aj tentokrát?
     
    Úvodné zostavy:

    Rayo Vallecano: Rubén – Casado, Jordi Figueras, Tito, Gálvez, Javi Fuego, Roberto Trashorras, Piti, Domínguez, Bangoura, Léo Baptistão

    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – Mikel, De La Bella, Carlos Martínez, Íñigo Martínez, Xabi Prieto, Illarra, Bergara, Agirretxe, Vela, Griezmann

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Juan Barranco.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    V prvej minúte tohto zápasu sa k lopte dostali domáci hráči, ktorí sa okamžite snažili niečo vymyslieť. Z ľavej strany loptu odcentroval Bangoura, no jeho letiaci projektil napokon smeroval len na pozorného gólmana Bravu.
     
    2
    Do útoku sa na malú chvíľu dostali aj futbalisti hosťujúceho Sociedadu, no napokon boli neúspešní a loptu zaviezli len za postrannú čiaru. Vallecančania majú k dispozícii autový hod.
     
    3
    Do dobrej šance sa tentokrát dostal Léo Baptistão, ktorý získal loptu po dobrom centri od Domíngueza na pravej strane, no napokon celú situáciu vyriešil gólman Bravo, ktorý ukryl loptu vo svojom náručí.
     
    4
    Do zaujímavej šance sa tentokrát dostali aj hráči Sociedadu! Po ľavej strane sa s loptou rýchlo presúval Illarra a následne poslal pred bránu domáceho celku nebezpečnú prihrávku. Loptu chcel zakončovať ešte Vela, no napokon ho úspešne odstavili domáci obrancovia.
     
    5
    Carlos Martínez tvrdo zakončoval z pravej strany, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Rubéna, ktorý upokojil tempo hry. Na rade je útok domácich.
     
    6
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Hostia sa po skvelej prihrávkovej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Griezmanna sa k lopte dostal La Bella, ktorý našiel nebráneného IMANOLA AGIRRETXEHO. Ten už nezaváhal a presne namierenou pätičkou prekonal gólmana Rubéna.
     
    7
    Sociedad je pri ofenzívnej chuti a stále sa snaží niečo vymyslieť. Zatiaľ sa mu však veľmi nedarí, keďže domáce Vallecano sa s veľkým prehľadom bráni.
     
    8
    Prieto si dobre zbiehal po pravej strane, no napokon bol neúspešný, keďže ho od lopty odstavil pozorný Casado. Na rad prichádza ďalší útok domáceho Raya Vallecana.
     
    9
    Hosťujúci Vela sa v strede ihriska previnil nedovoleným sklzom, ktorým nekompromisne zložil k zemi jedného z hráčov domáceho Vallecana. Za tento faul si odnáša žltú kartu.
     
    10
    Bangoura získal loptu na ľavej strane a následne ju chcel odcentrovať pred bránu hosťujúceho Sociedadu, no jeden z obrancov San Sebastianu loptu zblokoval len za postrannú čiaru.
     
    11
    Momentálne sa hrá prevažne v okolí stredu ihriska, kde si oba tímy snažia vytvoriť nejakú zaujímavú gólovú šancu. Zatiaľ sú aktívnejší hráči domáceho Vallecana, ktorým sa však veľmi nedarí.
     
    12
    Po ľavej strane sa tentokrát zaujímavo presúval Domínguez, no jeho následný center pred bránu hosťujúceho Sociedadu bol len veľmi nepresný a napokon skončil v náručí gólmana Bravu.
     
    14
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Hostia získali priamy kop z hranice pokutového územia a napokon z neho dokázali aj skórovať! Po tvrdej delovke od IMANOLA AGGIRETXEHO nemal gólman Rubén naozaj žiadnu šancu.
     
    17
    Na rade je prvé striedanie domáceho celku. Namiesto Tita nastupuje do hry oddýchnutý Arbilla.
     
    17
    Na rade je aj druhé striedanie domácich. Namiesto Bangouru nastupuje na trávnik Carlos.
     
    18
    Po dobrom centri od Griezmanna sa k lopte dostal Illarra, no jeho následné zakončenie z ľavej strany bolo len veľmi nepresné.
     
    20
    Dopredu sa teraz logicky viac tlačia domáci. Tí mali k dispozícii aj štandardnú situáciu, no nič z nej vyťažiť nedokázali.
     
    21
    Hra je momentálne prerušená. Zo zeme sa len ťažko dvíhal hosťujúci Griezmann, ktorý dostal úder v súboji s Arbillom.
     
    22
    Griezmann sa snažil preniknúť po ľavom krídle, no domáca obrana ho dokázala úspešne zastaviť. Hosťujúcemu hráčovi sa nepodarilo vybojovať ani rohový kop. Odkopávať teda bude Rubén.
     
    23
    Do šestnástky hostí letel zaujímavý center, na ktorý číhali dvaja hráči domácich. Tí sa však do zakončenie nedostali, kedže pre nimi výborne zasiahol Martínez.
     
    26
    Dominguéz sa odhodlal k strele zo vzdialenosti zhruba dvadsiatich metrov. S jeho pokusom si však dokázal brankár Bravo poradiť.
     
    27
    Domáci sa teraz snažia viac strieľať, no ich pokusy sú príliš nedôrazné, na to, aby mohli Brava prekvapiť. Teraz to takmer z identickej pozície, ako pred chvíľkou Dominguéz, skúšal aj Piti. Brankár Sociedadu bez problémov zasiahol.
     
    28
    Hostia sa prostredníctvom autového vhadzovania dostali na útočnú polovicu, kde ale príliš dlho nepobudli, kedže im loptu zobrala domáca defenzíva.
     
    29
    Léo Baptistão nám teraz predviedol peknú individuálnu akcie. Dokázal sa uvoľniť cez troch hráčov a z hranice pokutového územia už chcel vystreliť, no bol proti presile troch protihráčov, ktorí ho dokázali zastaviť.
     
    30
    na druhej strane sa do rýchleho brejku dostal Carlos Vela. V blízkosti rohovej zástavky ho však podťal Figueras, za čo si vyslúžil žlté napomenutie.
     
    31
    K exekúcii priameho kopu sa postavil Griezmann, ktorý to prekvapivo skúsil priamou strelou. Tá však bola nepresná.
     
    32
    Ďalšia útočná snaha domácich bola úspešne odrazená obranou hostí. Do šestnástky letel center z pravej strany, no žiadny z domácich hráčov v blízkosti lopty nebol a tak ju mohli brániaci hráči odkopnúť do bezpečia.
     
    33
    Na druhej strane v rýchlom brejku skúšal strelecké šťastie Griezmann. Jeho strela ľavačkou z dvadsiatich metrov bola zablokovaná a až ku brankárovi sa nedostala.
     
    34
    Domáci si dokázali vybojovať rohový kop, z ktorého však nedokázali nič zaujímavé vyťažiť. Domáci sa snažia útočiť, no zatiaľ sa im nedarí vo finálnej fáze. Hostia vyčkávajú na rýchle brejky, ktoré môžu byť v ich prípade smrteľné s hráčmi ako Vela, Griezmann či Agirretxe.
     
    35
    Domáci si posúvajú v strede poľa loptu. Ich hre však chýba väčšia dynamika, pohyb a pokus niečo prekvapivé vymyslieť. takéto bezduché útoky hostia v pohode odrážajú.
     
    37
    Momentálne sledujeme fázu hry, v ktorej sa nič podstatné nedeje. Chvíľku majú loptu na kopačkách hostia, ktorí ju následne pošlú na druhú stranu súperovi a ten útočí do plných.
     
    38
    Nepresná rozohrávka Vallecana sa už nepáči ani domácim fanúšikom, ktorí musia byť z doterajšieho priebehu sklamaní.
     
    39
    Dlhý nákop brankára hostí Brava sa dostal až k jeho protivníkovi na druhej strane Rubénovi.
     
    40
    Domáci sú síce aktívnejší, viac sa snažia, no to stopercentnej šance sa nevedia dostať.
     
    41
    Rohový kop pre domácich z ľavej strany...
     
    42
    ... s rohom si síce obrana hostí dokázala poradiť, no v následnom pokračovaní akcie sa do obrovskej šance dostali domáci hráči. Piti krásne prenikol do pokutového územia, kde si zasekol dvoch protihráčov a následne poslal loptu pred bránu, kde vyčkával Carrilo, no pred ním výborne zasiahla obrana hostí.
     
    43
    Na druhej strane sa Xabi Prieto dožadoval odpískania penalty. Pokutový kop však neuvidíme. Hostia budú mať k dispozícii len roh...
     
    44
    ... hostia kopali aj roh číslo dva a tri, no ani jeden nepriniesol obrane domácich problémy.
     
    45
    Žltá karta pre domáceho Pitiho po faule v strede poľa na Carlosa Velu.
     
    45
    Nadstavuje sa klasická jedna minúta.
     
    45+1
    Hostia mali v závere polčasu k dispozícii ešte dva rohové kopy, no z ani jedného nedokázali nič vyťažiť. Predsa len hosťom to ide lepšie po zemi, ako vzduchom.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Prvý polčas tohto stretnutia sa nám práve skončil. Favorit zápasu sa dostal do vedenia už v 6. minúte zásluhou Agirretxeho. Tento hráč pridal aj poistku o osem minút neskôr. Na priebeh polčasu reagoval domáci tréner dvojnásobným striedaním, no ani to jeho zverencom nepomohlo vy zvyšku polčasu streliť nejaký kontaktný zásah. Domáci sa síce snažili, no chýbal im moment prekvapenia pozorná obrana hostí si dokázala výborne poradiť. Hostia navyše vyrážali do rýchlych brejkov, ktorými hrozili obrane domácich. Či sa ešte podarí domácim zdramatizovať toto stretnutia, sa dozvieme už o pár minút, kedy začne druhé dejstvo, na ktoré Vás srdečne pozývam.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa žiadne zmeny v tímoch neudiali. Pokračujú teda tí istý hráči, ktorý ukončili prvý polčas.
     
    46
    Domáci sa okamžite pustili do útoku, no po nepresnom nákope Carlosa sa do šance nedostali.
     
    48
    Hostia budú pokračovať v hre na rýchle brejky, ako to teraz skúšal De La Bella prihrávkou na Agireretxeho. Hosťujúci útočník však bol dobre prikrytí a od lopty odstavený.
     
    49
    Obraz hry v úvode druhého dejstva je priam na bodku totožný s tým, čo sme sledovali počas celého prvého polčasu.
     
    50
    Pri lopte sú teraz hostia, ktorí si ju posúvaju v strede poľa. Nezdá sa však, že by sa príliš snažili vypracovať si nejakú zaujímavú situáciu pred bránou Rubéna.
     
    51
    Hostia od lopty odzbrojení, dopredu sa pokúsia vydať domáci futbalisti.
     
    52
    Domáci si vypracovali zaujímavú príležitosť na zníženie. Po faule Bergaru na Pitiho budeme svedkami priameho kopu zo slušnej vzdialenosti.
     
    53
    K lopte sa postavil Dominguéz, ktorému však strela absolútne nevyšla a skočila nad.
     
    54
    Domáci prikladajú pod kotol. Súpera tlačia stále viac a viac, no je to zatiaľ bezzubý tlak, bez väčšej šance. Tá neprišla ani po centri Carlosa, ktorý hľadal vpredu Léa Baptistãa, no ten bol od lopty odstavený.
     
    55
    Črtajúci sa rýchly brejk Sociedadu zastavil Gálvez, za čo vidí zaslúženú žltú kartu z rúk hlavného rozhodcu.
     
    57
    Na dnešný zápas si našiel čas aj tréner španielskeho národného tímu Vicente del Bosque, ktorý zavítal na Esadio del Rayo Vallecano.
     
    59
    Po zastavení kľučkujúceho Pitiho sa lopta dostala k Léovi Baptistãovi, ktorý vyslal na bránu hostí propagačnú strelu.
     
    60
    Stále sa obraz hry nezmenil. Domáci tvoria, tlačia sa dopredu, no to je asi tak všetko.. Hostia pokračujú v spoliehaní sa na dobre organizovanú obranu a prechod do rýchlych brejkov.
     
    60
    Ďalšia žltá karta pre hráča domáceho tímu. Videl ju Domínguez.
     
    61
    Vysokú loptu letiacu do pokutového územia domácich v pohode stiahol do svojich rukavíc Rubén, ktorý posiela loptu okamžite vpred. Domáci pripravujú posledné striedanie v zápase.
     
    62
    Prichádza avizovaná zmena. Trávnik opustil Trashorras, na ktorého miesto vybehol Delibasič.
     
    63
    Domácemu trénerovi sa mohlo striedanie vyplatiť prakticky okamžite, ako ho učinil. Arrbila totiž našiel dobrým centrom nového muža na trávniku Delibasiča v malom vápne, no domáci hráč netrafil ani bránu !
     
    64
    Domáci si vypracovali šancu, no len druhú veľkú v zápase a to je jednoducho málo. Ak budú pokračovať v takejto hre aj vo zvyšnom čase vyrovnanie sa dočkajú len ťažko.
     
    65
    Vela viedol loptu po ľavom krídle proti veľkej presile, následne spadol na zem, no faul sa nepísaka. Rozhodca ukazuje, pokračujeme v hre.
     
    67
    Ďalšia pekná akcia Carlosa Velu, ktorý ej veľkou oporou svojho tímu v ofenzívnej časti hry. Opäť vzal celú akciu na sebe, dostal sa k strele, ktorá smerovala na bližšiu tyč. Brankár Rubén vykryl.
     
    69
    Hostia si v pohode prihrávali až kým sa k centru neodhodlal Xabi Prieto. Jeho centrovaná lopta však v šestnástke nenašla nikoho v bielom – modrom.
     
    70
    Domáci už dokonca nemajú územnú prevahu, ako tomu bolo doteraz. A ak sa nedostali domáci do tutoviek pri kontrolovaní hry, tak sa do nich dostanú pri držaní lopty hostí len veľmi ťažko.
     
    71
    Žltá karta pre Fiega, ktorý si vyšliapol na Xabiho Prieta. Domáci vedú na žlté karty 5:1, no to im je tak platné ako...
     
    73
    Ďalšia žltá karta, z ktorými sa nám teraz roztrhlo vrece, no treba povedať, že keby nebolo nich nemal by som ani o čom písať. Potrestaný je hosťujúci Illara.
     
    74
    Podarí sa v záverečnej štvrťhodinke domácim ešte niečo vymyslieť alebo bude už tento zápas jasnou záležitosťou pre hostí ?
     
    75
    Domáci mali k dispozícii priamy kop, ku ktorého rozohratiu sa postavil Piti. Brankára hostí však výraznejšie neohrozil.
     
    77
    Čas plynie a na ihrisku sa momentálne nedeje nič. Zápas už, akoby sa dohrával. Domáci asi pochopili, že dnes im to v ofenzíve jednoducho nepôjde ani za svet..
     
    77
    Prvé striedanie v zápase aj na strane hostí. Ihrisko opúšťa Illara, ktorého nahradil Elustondo.
     
    78
    Vzápätí pripravil hosťujúci tréner striedanie číslo dva. Z ihriska odišiel jeden z najlepších hráčov Vela, ktorý svoje miesto prepustil Castrovi.
     
    80
    Po dlhšom čakaní sme sa dočkali súvislejšej akcie. Loptu potiahol po ľavom krídle De La Bella, ktorý posunul na striedajúceho Elstunda. Ten výpalil a jeho strela tesne minula vzdialenejšiu tyč.
     
    81
    Posledné striedanie hostí v zápase. Svoju misu na dnes skončil Xabi Prieto, ktorý svoje miesto prenechal Ifranovi.
     
    82
    Zápas nemá absolútne žiadne tempo, o útočenie sa nepokúša ani jeden z tímov. Hráči by a už najradšej videli v kabíne.
     
    84
    Do akcie sa zapojil nový muž na trávniku Ifran. Jeho strela však nemala žiadnu šancu na úspech.
     
    85
    Domáci majú na vyrovnanie už len pár minútiek.
     
    87
    Center Carlosa do pokutového územia zastavila obrana hostí. Tá dnes funguje, ako švajčiarske hodinky.
     
    88
    Hostia si posúvajú loptu na súperovej polovici, v pohode kombinujú, no teraz museli loptu odovzdať domácim, kedže bol Castro nachytaný v ofsajde.
     
    89
    Castro ešte zbytočne odkopol loptu, za čo ho hlavný rozhodca potrestal žltou kartou.
     
    89
    Pitiho center odvrátený na rohový kop...
     
    90
    ... ani zo vzduchu však žiadne nebezpečenstvo pre Sociedad neprišlo. Ten si dnes pripíše tri body a upevní si pohárovú priečku.
     
    90
    V druhom dejstve sa nadstavujú tri minúty nad rámec riadneho hracieho času.
     
    90+1
    Piti nakopol loptu do šestnástky, no Martinéz bez problémov odvrátil do bezpečia. Domácim to dnes jednoducho nejde ani vzduchom ani po zemi a hráči Sociedadu dnes nerobia ani chyby. Takže domáci sa do šance nemôžu dostať ani za svet...
     
    90+2
    Hostia s loptou na kopačkách vyčkávajú na záverečný hvizd.
     
    90+3
    Castro mohol ísť do šance na 3:0, no jeho postup musel byť kvôli ofsajdu zastavený.
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme za sebou zápas, v ktorom sme videli dva presné zásahy na začiatku stretnutia v domácej svätyni a to bolo asi tak všetko. Domáci boli vpredu absolútne jaloví a hostia sa po vybudovaní náskoku do ofenzívy príliš nepúšťali. Najmä druhý polčas bol plný nepresností a čakalo sa len na záverečný hvizd. Ďakujem Vám za pozornosť pri dnešnom zápase a pevne verím, že sa niekedy stretneme pri lepšom futbale. Pekný zvyšok nedele prajem. (13:52:07)

    Michal Bakoš

    Góly: 6. Agirretxe, 14. Aggiretxe

    Karty:   30. Figueras (VAL), 45. Piti (VAL), 55. Gálvez (VAL), 60. Domínguez (VAL), 71. Fiego (VAL) – 9. Vela (RSS), 73. Illara (RSS), 89. Castro (RSS)


    Rayo Vallecano: Rubén – Casado, Jordi Figueras, Tito, Gálvez, Javi Fuego, Roberto Trashorras, Piti, Domínguez, Bangoura, Léo Baptistão
    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – Mikel, De La Bella, Carlos Martínez, Íñigo Martínez, Xabi Prieto, Illarra, Bergara, Agirretxe, Vela, Griezmann

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Juan Barranco