Rayo Vallecano – Malaga 1:3 (kon.) | Vigo – Barcelona 2:2 (kon.) | Zaragoza – Real Madrid 1:1 (kon.)
Levante – Sevilla 1:0 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
1:3 (1:1)
Malaga CF
Sobota 30.03.2013, 16:00 • Teresa Rivero • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Favorit stretnutia si už bezpečné vedenie ustrážil a počas celého zápasu ukazoval svoju silu. Jediné zaváhanie prišlo inkasovaním gólu po pokutovom kope, inak sa však domáci do vážnejších šancí nedostávali. (17:57:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Malaga bez problémov odkopáva loptu ďaleko od svojej bránky a domáci tak už zrejme nestihnúť ani založiť útok.
     
    90+2
    Tito založil akciu, v ktorej sa snažil pokračovať Piti, avšak lopta mu na nohu nesadla a ďalšiu ľahkú loptu tak preberá brankár Cabellaro.
     
    90+1
    Vallecano vytlačené ďaleko na svoju polovicu, útok tak musia zakladať prakticky od vlastnej bránky.
     
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90
    Ďalšia lopta pre Cabellara, z pravej strany hľadal útočník spoluhráčov, ktorí si však nestihli nabehnúť.
     
    89
    Cabellaro si pripisuje úspešný zákrok po nedôraznom zakončení domácich.
     
    89
    Málaga sa sústreďuje hlavne na bránenie a takmer stratila dvojgólový náskok. Piti totiž dostal perfektnú prihrávku do pokutového územia a po zákroku hostí bude nasledovať rohový kop.
     
    88
    Domácich tlačí čas, chýba im však presnosť v zakončení. Ďalší útok, tentoraz z ľavej strany, zakončený strelou mimo bránky.
     
    87
    Ďalší pokus domácich, tentoraz sa snažili napodobniť Moralesa strelou spoza šestnástky, chýbala však presnosť.
     
    87
    Domáci nemajú inú možnosť, než sa vrhnúť do útoku. Centrovanú loptu z ľavej strany však nikto neumiestnil.
     
    86
    Málaga dala gól!
    Fantastická strela PEDRA MORALESA. Prihrávku z ľavej strany si prebral za šestnástkou a nekompromisne poslal loptu vo výške asi 1,5 metra nad zemou k pravej žrdi. Cobeňo nemal nárok na zákrok.
     
    85
    Málage sa darí držať loptu na dištanc, na pravej strane si vypýtal útočiaci hráč faul a tak zbiera aj dôležitý čas.
     
    84
    Po hluchšej časti hry, spôsobenej aj viacerými striedaniami, vidíme znovu aj útočné chúťky. U domácich však prebehlo spracovanie kolmice rukou a tak nebolo možné v útočnej akcii pokračovať.
     
    83
    Výborný ťah na bránku ukázal Portillo, v pokutovom území sa dokázal uvoľniť, strelu však poslal len do stojaceho obrancu.
     
    81
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza José Carlos, prichádza Delibašić.
     
    79
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Casado, prichádza Vázquez.
     
    78
    Striedanie v tíme Málaga FC: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Piazon.
     
    76
    Dobrá strela z druhej vlny! Brankár Málagy možno len končekmi prstov dočiahol na loptu, ktorá šla pár centimetrov vedľa žrde.
     
    75
    Úroveň a nasadenie sa nám prerušeniami trochu otupili, v útoku však vidíme hráčov Vallecana, ktorí naďalej skúšajú nájsť zaváhanie v obrane hostí postupným prechodom.
     
    74
    Zmenu registrujeme aj v tíme domácich, Domínguez už má "toho" dosť, nahradí ho Adrián.
     
    73
    Nepresná lopta od Portilla, tento hráč sa ešte musí zahriať, aby spoluhráčov nevysúval za autovú čiaru.
     
    72
    Ďalšie striedanie na strane hostí, Isca nahradí Portillo.
     
    70
    Lopta po zahranom rohu prešla celým pokutovým územím a domáci sa snažia dostať na dostrel Caballera postupným prechodom prihrávkami.
     
    69
    Pekný šprint po ľavej strane, obrana Vallecana má v týchto chvíľach problémy s rýchlosťou hráčov hostí, loptu odvrátili aspoň na roh.
     
    68
    Santa Cruz sa mohol zapísať do streleckej listiny po svojom prvom dotyku s loptou! Centrovaná lopta si našla jeho nohu priamo pred bránkou domácich a volej čerstvého hráča len tesne míňa Cobeňovu bránku.
     
    67
    Po jednom zo súbojov zostal Baptista ležať na zemi dlhšie, než by sa očakávalo a zrejme utrpel zranenie, ktoré by ho v zápase ďalej ovplyvňovalo. Na jeho miesto tak v striedaní prichádza Santa Cruz.
     
    65
    Nepresnosti na oboch stranách, v plnom vyťažení hlavne útočníci Baptistao a Baptista, ani jeden z nich sa však cez presilu obrancov do zakončenia neprebil.
     
    63
    Krušnejši momenty zápasu, v malom vápen horí i na druhej strane, prízemný center sa však hosťom podarilo odvrátiť na poslednú chvíľu.
     
    61
    Perfektná akcia hostí, začínajúca Moralesom už na stredovej čiare. Presnými prihrávkami sa trojica útočiacich hráčov dostala až pred brankára, tam Morales posielal prihrávku priamo na Baptistu, ten však v rozhodujúcej chvíli zaváhal, loptu si nespracoval úplne dokonale a v páde už nezakončil presne.
     
    59
    Rýchly výpad Vallecana znovu neskončil zakončením, obrancovia hostí stihli šprintovať ako s loptou, tak s hráčmi a pokryli všetky možnosti na ďalší postup domácich.
     
    58
    Málaga stále s loptou na kopačkách, stred poľa teraz patrí jeho rozohrávke, ktorá však nevie prelomiť postavenú obranu domácich.
     
    57
    Hra sa po pár minútach útočných aktivít znovu presúva do stredu poľa, kde je po loptových technických kúskoch k zemi nedovolene poslaný Baptista.
     
    55
    Málaga dala gól!
    Už závar, po ktorom hostia zahrávali rohový kop mal blízko k úspešnému zakončeniu, avšak až presný center na hlavu BAPTISTU znamenal vedenie pre Málagu. Útočník hostí zakončil hlavou "koníčkom", keď sa lopta na ľavej strane ešte odrazila od zeme do výšky, na ktorú už Cobeňo nedočiahol.
     
    51
    Bangoura v šanci! Dlhý pas na Bangouru bol prekvapivo presný, nedôraz obrancu využil útočník strelou len do priestoru, kde stál Cobeňo, ten loptu vykopol späť Bangourovi a jeho následná dorážka už skončila mimo bránky.
     
    50
    Vážnejší útok v podaní domácich. Postupným prechodom sa dostali na pravú stranu pokutového územia, spolupráca Carrilha Baptistãa s Bangourom však nebola úspešná a neskončila ani streleckým pokusom.
     
    49
    Lopta stále putuje stredom ihriska, od hráčovi k hráčovi a prechádza tak od jednej autovej čiary k druhej. Vhadzovať teraz budú hostia.
     
    48
    Joaqín s bolestivou grimasou po súboji pri autovej čiare. Faul sa ale nepíska a vhadzovať budú domáci.
     
    48
    Ani domácim sa však poriadny útok založiť nepodarilo, odpoveď prichádza znovu od Baptistu, na ľavej strane sa mu však nepodarilo zbaviť Gálveza a sám loptu poslal za čiaru. Výkop tak bude mať Cobeňo.
     
    47
    Hostia však z výhody rozohrávania lopty nič nevyťažili, vytlačení boli až do autu.
     
    46
    Nakopávací boj v strede ihriska končí faulom Gálveza, na zem poslal Baptistu a vyslúžil si za to žltú kartu.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    43
    Nebezpečná centrovaná lopta zakončená hlavičkou mimo bránky. Nabiehajúci hráč Vallecana minul pravú žrď o slabý meter.
     
    39
    Joaqín v rýchlom protiútoku iba priťukol loptu na nabiehajúceho Baptistu, tento útočník ju však poslal spoza šestnástky až na usmievajúcich sa divákov vysoko nad bránkou.
     
    33
    Nešťastný stret hráčov, po ktorom dostáva Domínguez žltú kartu, keďže jeho koleno "našlo" chúlostivé miesto protihráča.
     
    31
    Rayo Vallecano dalo gól!
    Nariadený pokutový kop s prehľadom využíva PITI. Loptu poslal rozhodne do pravej strany, kým Caballera na opačnú žrď.
     
    29
    Carlos pekne prenikol až do pokutového územia, kde za záchrannú brzdu potiahol až brankár! Caballero však ťahal za nesprávnu "páku", keďže jeho zákrok bol odsúdený žltou kartou a domáci tak budú mať ideálnu možnosť na vyrovnanie.
     
    28
    Domáci stupňujú snahu o vyrovnanie, držia na kopačkách loptu a viackrát sa dostali na dostrel bránky. Najprv však neuspeli centrovanou loptou a potom sa pekným šprintom predviedol Mass, no taktiež bol zastavený obranou Málagy.
     
    21
    Málaga dala gól!
    Hostia využívajú štandardnú situáciu. Po faule sa k lopte na pravej strane ihriska postavil Morales a prekrásnou loptou ku vzdialenej tyči našiel nepokrytého WELIGTONA, ktorý vo výskoku hlavou nedal Cobenovi šancu.
     
    14
    Ďalšia defenzívna práca Weligtona, tentoraz si musel dať pozor na dobiedzajúceho útočníka, zvládol to prihrávkou na brankára.
     
    12
    Weligton odohráva loptu do autu, Vallecano tak zostáva na dostrel Caballerovej bránky.
     
    8
    Závar pred šestnástkou Malagy, Dominguez sa však po strate lopty dopustil faulu, keď evidentne zobral zakračujúceho obrancu "cez nohy".
     
    6
    Na druhej strane odpoveď Baptistu, ktorý sa snažil využiť prízemný center z pravej strany. Loptu však netrafil dobre a brankár Cobeno si musel dať pozor skôr na možný nepredvídaný odskok od zeme.
     
    5
    Ospravedlňte prosím mierne zdržanie spôsobené technickými problémami, prvú vážnejšiu strelu na bránku si pripísali domáci, konkrétne Piti skúšal pozornosť Caballera, ten si nízku loptu do stredu bránky postrážil. Strele však predchádzala prekrásna akcia krídelníka Pitiho, ten si s loptou zatancoval pomedzi päticou hráčov a zo strany prešiel až na vrch šestnástky.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Po sľubnom vstupe do sezóny Málagy prišiel útlm. Minulé kolo prinieslo tri body po výhre tímu, ktorý pomýšľa na pohárovú Európu. Súboj na hrisku deviateho Vallecana však musí zvládnuť na výbornú. Uvidíme gólovú prestrelku alebo taktickú šachovú partiu?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.

    Marián Handzuš

    Góly: 31. Piti (pen.) – 21. Weligton, 55. Baptista, 86. Morales

    Karty:   33. Domínguez (VAL), 46. Gálvez (VAL) – 29. Caballero (MLG)


    Rayo Vallecano: Cobeňo – Casado (79. Vázquez), Jordi Amat, Gálvez, Tito – Fuego – Piti, Carlos (81. Delibašić), Domínguez (74. Adrián), Bangoura – Léo Baptistão.
    Malaga CF: Caballero – Antunes, Weligton, Demichelis, Gámez – Iturra, Toulalan – Morales, Isco (72. Portillo), Joaquín (78. Piazon) – Baptista (67. Santa Cruz).

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Víctor Fernández